n n
n
n
▷ Rigle ieftine. Analiza comparativa

Cea mai buna rigla ieftina

Am modificat articolul ultima data pe: 21.11.19

 

Cum aleg cele mai bune rigle ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Rigla este un instrument atat de banal si de comun, incat putina lume se gandeste cu adevarat cum sa faca sa gaseasca o rigla ieftina, la un pret bun, de calitate crescuta. Exista totusi elemente la care merita sa fii atent inainte de a cumpara, si pe care ti le prezentam in randurile urmatoare.

 

Un prim pas este sa alegi tipologia in care se incadreaza produsul pe care il ai in vedere. Discutam despre o rigla pentru un elev care are nevoie de ea la orele de geometrie sau de desen? Probabil ca un model simplu cu o lungime de 20 cm este tot ceea ce ai nevoie.

Daca e vorba de un copil de varsta mai mica, exista si rigle mai scurte, de doar 15 cm, mai usor de inclus in ghiozdan, sau poti alege chiar o varianta de 10 cm, care incape inclusiv in penar.

O persoana care lucreaza in proiectare va avea probabil nevoie de o piesa de calitate superioara, durabila si cu dimensiuni mai mari; probabil ca va cauta o varianta care include gradatii atat in inch cat si in sistemul metric.

In sfarsit, daca esti profesor, e destul de probabil sa iti doresti o piesa supradimensionata, care sa te ajute sa faci pe tabla reprezentari corecte ale schitelor din problemele de geometrie si trigonometrie.

Urmatorul pas este sa alegi materialul din care e confectionat produsul, iar numeroase pareri despre cele mai bune rigle ieftine vor aduce in discutie plasticul. Acesta e usor, costurile de achizitie sunt reduse, poate fi imprimat sau colorat intr-o mare varietate de moduri, insa are dezavantajul greu de ignorat: se rupe destul de usor. Si poate iti amintesti, de pe vremea cand erai in scoala, cat de inventiv erai la capitolul joaca cu linia…

O alta varianta demna de luat in considerare este cea a pieselor metalice; vazute azi ca modele vintage, ele mai sunt inca disponibile, si ofera avantajul durabilitatii. Este la fel de adevarat ca in general marcajele numerice si liniare sunt ceva mai greu de urmarit pe un astfel de produs, dar copilul va avea nevoie de efort si determinare ca sa o rupa.

In sfarsit, exista variantele din lemn, preferate de multe ori de catre specialisti, ca fiind aproximativ la fel de usoare ca plasticul, totusi mai durabile.

Nu in ultimul rand, e util sa decizi daca doresti o rigla simpla, sau una care incorporeaza mai multe functii. In afara modelelor clasice, exista rigle pliabile, apreciate in mod special de catre mesteri, rigle care includ si functia de nivela, folosite mult in constructii, rigle pentru tamplarie si asa mai departe.

In continuare, avem careva exemple de produse din aceasta categorie, pe care le poti comanda din cateva apasari pe mouse din magazine online de incredere. Suntem destul de siguri ca vei gasi, printre ele, un model potrivit pentru tine, si daca nu, ai posibilitatea de a continua cautarile beneficiind de un bun punct de pornire.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Sparta 999UT0132

 

Acest model este un exemplu interesant de rigla ieftina si buna, care mai si incorporeaza alte functii suplimentare, pe langa cea de baza. Este vorba despre o piesa care poate fi de asemenea folosita pe post de boloboc, in lucrarile de constructii in care esti implicat, de la proiecte complexe, pana la simpla fixare a unui raft pe perete.

Produsul este construit din aluminiu, ceea ce contribuie la mentinerea unei greutati reduse, in ciuda dimensiunii mari, de 800 mm lungime. Producatorul indica, de altfel, greutatea metrului liniar la 0.17 kg. Acoperirea anodica a metalului ii sporeste rezistenta in timp si la factori de mediu.

Precizia de masurare este de 1 mm la fiecare metru liniar, ceea ce reprezinta o valoare buna, modelul este prevazut cu 3 bule de acril, care permit efectuarea de verificari legate de orizontalitate, verticalitate, dar si de unghiurile de 45 de grade. O consideram o alegere buna, disponibila la un pret mic.

 

 

 

Top Master Pro 281203

 

O alta varianta de rigla folosita in constructii este acest model pliabil, care transforma masurarea suprafetelor intr-o joaca de copil, multumita existentei mai multor fragmente imbinate, care se pot desface in unghiurile cele mai potrivite. Imbinarile sunt durabile si rezistente si nu trebuie sa iti faci griji ca s-ar putea desface accidental.

Piesa este una metalica, dublu gradata in centimetri si in inch, care poate fi folosita in constructii, tamplarie, de catre mesteri parchetari si in multe alte domenii. Lungimea totala a produsului desfacut este de 100 cm; totusi, el ocupa putin spatiu de depozitare, fragmentele masurand aproximativ 10 cm.

Multumita culorii galben intens, piesa este usor observabila chiar si pe un santier aglomerat sau pe o masa de lucru incarcata. Gradatile milimetrice sunt marcate cu negru, fiind usor de citit. Le-o recomandam mesterilor si specialistilor, care au nevoie de instrumente practice, in special pentru masurarea eficienta a suprafetelor.

 

 

 

Unior 617707

 

In cazul mesterilor tamplari, acest produs care le este dedicat, poate reprezenta un ajutor de nadejde in realizarea celor mai delicate lucrari. Modelul este disponibil in lungimi de 400, 500, 600, 800 sau 1000 mm, in functie de nevoile tale, majoritatea specialistilor preferand varianta cu lungimea maxima, ca fiind mai practica.

Modelul este confectionat din aluminiu, ceea ce ii garanteaza o durata de viata mare, in conditii de exploatare uneori dificile. Pe o parte, el este gradat pana la nivel de milimetri, pentru aceasta fiind folosita vopsea neagra rezistenta, usor vizibila, care te ajuta sa inregistrezi repede si corect valorile dorite sau cautate.

Latimea piesei este de 60 mm, ceea ce e o valoare buna, care face ca manevrarea sa fie usoara si precisa, pe suprafete si in pozitii dintre cele mai solicitante. La una dintre extremitati, rigla are un orificiu rotund care iti va permite sa o depozitezi, daca preferi, agatata intr-un cui dedicat din atelier.

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status