Cea mai buna cutie de arhivare si depozitare documente

Am modificat articolul ultima data pe: 10.07.20

 

Cum aleg cele mai bune cutii de arhivare si depozitare documente

 

Ghidul cumparatorului

Atunci cand lucrezi intr-un birou stii ca in mod inevitabil hartiile care se aduna zi de zi trebuie inventariate si pastrate intr-un mod cat mai ordonat si sigur. In acest scop sunt utilizate cutiile de arhivare si depozitare de documente. Totusi, pentru a o alege pe cea potrivita cu metoda ta de stocare este bine sa iei in calcul cateva aspecte.Un aspect important este posibilitatea pe care ti-o ofera cutia de a nota informatii despre documentele continute. Aceasta ar trebui sa aiba macar o laterala libera, in culori deschise si fara inscrisuri sau desene, pe care sa se poata scrie cu un marker. Unele chiar sunt in intregime goale si se poate nota pe ele pe oricare latura doresti. De apreciat raman si modelele care au etichete special delimitate in acest scop.

Daca vei cere pareri despre cea mai buna cutie de arhivare si depozitare documente, vei observa ca ele aduc in discutie rezistenta materialului din care sunt confectionate. Majoritatea sunt facute din carton, care are avantajul ca este biodegradabil. Acesta trebuie sa fie gros (minim 390 g/mp), intarit la colturi. Rezistenta la uzura si umezeala va fi influentata de aceste caracteristici, dar ea nu va fi la fel de mare ca in cazul plasticului.

Cutia in sine trebuie sa poata fi manevrata cu usurinta, eventual sa aiba manere, sa nu se desfaca atunci cand este plina, sa poata fi stivuita vertical. Pentru aceasta ar trebui sa aiba o forma dreptunghiulara, cat mai lata, iar pentru cele depozitate pe rafturi, sa se potriveasca inaltimii acestora si sa fie inguste. Capacul ar trebui sa fie detasabil, pentru a permite vizualizarea continutului dar si sa ofere o inchidere ferma.

O cutie de arhivare si depozitare documente, la un pret bun, trebuie sa se preteze spatiului de stocare de care dispui si caracteristicilor acestuia (doar o camera goala, rafturi, etajere) dar si de modului in care arhivezi tu hartiile (in folii, in dosare, in bibliorafturi). In unele poti pune 5-6 bibliorafturi in timp ce altele nu permit decat pastrarea a pana la 1000 de foi, direct in dosare.

Daca nu esti inca sigur ce variante de cutii de arhivare si depozitare documente exista, iata cateva exemple.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

MAS E8200M

 

Aceasta este o cutie de arhivare si depozitare documente potrivita pentru aproape orice birou. Este realizata dintr-un carton de tip ondulat, rezistent atat la manevrare cat si la umezeala. Faptul ca are si capac face ca dosarele tale sa fie mai bine protejate si permite depozitarea cutiilor una peste alta, fara strivirea continutului. Forma dreptunghiulara permite stivuirea pe inaltime pentru a ocupa cat mai putin spatiu.

Dimensiunile de 330x395x285 mm permit depozitarea a 5 bibliorafturi pline cu hartii, tip A4, unul langa altul, cu posibilitatea vizualizarii cotorului acestora pentru a facilita cautarea unui anumit document.

Culoarea maro si faptul ca nu sunt prezente inscrisuri pe capac iti da voie sa notezi pe acesta indicatii privind actele continute, chiar si din fiecare biblioraft. Pe lateralele mici exista de asemenea, cateva randuri unde pot fi notate informatii. Manerele laterale iti vor usura manevrarea cutiilor si sunt destul de rezistente ca sa le sustina cand acestea sunt pline.

 

 

 

EVOffice ev47f09 

 

Aceasta cutie de arhivare si depozitare documente este realizata dintr-un carton ondulat de calitate, rezistent la uzura si manevrare. Ea vine preasamblata dar poate fi pliata atunci cand este goala, pentru a nu ocupa spatiu. Forma sa dreptunghiulara permite stivuirea cutiilor una peste alta sau aranjarea lor pe rafturi si etajere.

Faptul ca este de culoare alba si lipsita de inscrisuri iti permite sa notezi pe ea, pe oricare latura doresti (in zonele cu randuri predesenate sau nu numai), informatii despre documentele continute. Iti va fi astfel usor sa o alegi doar pe cea potrivita. Dimensiunile de 35x35x21 cm fac posibila depozitarea a doar 3 bibliorafturi pline cu hartii tip A4.

Pentru a usura mutarea cutiilor ele sunt prevazute cu manere laterale rezistente la uzura si care le pot sustine cand sunt pline. Capacul este reprezentat din doua clapete din carton ce pot fi lipite cu banda adeziva, facand vizualizarea continutului mai dificila dar si asigurandu-i protectia fata de compresiuni sau umezeala.

 

 

 

Donau 7662301FSC-02 

 

Aceasta este o cutie de arhivare si depozitare documente, ieftina si buna. Este fabricata dintr-un carton ondulat, cu trei straturi si o densitate de 390 g/mp (rezistent), facut sa dureze in timp si sa fie manevrabil.

Dimensiunile reduse, de  120x340x297 cm, fac posibila depozitarea a pana la 1000 de foi tip A4 standard – 80 g/mp (in dosare). Cutia este potrivita pentru asezarea pe rafturi, in pozitie verticala. Faptul ca aproape toata suprafata este realizata in culori inchise limiteaza cantitatea de informatii despre continut ce poate fi notata pentru identificare. Doar doua laturi inguste, una lunga si una scurta, au schitate cateva randuri.

Cele 5 orificii permit manevrarea si extragerea usoara atat a cutiei in sine cat si a capacului. Calitatea cartonului rezida si in pH-ul acestuia (aproximativ 7.5) care nu va dauna hartiei sau cernelii din documentele depozitate timp indelungat. De asemenea, faptul ca are origini certificate permite utilizarea cutiei si de catre persoanele care au alergii la chimicalele ce se pot gasi in carton.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status