Cea mai buna cutie de arhivare din carton

Am modificat articolul ultima data pe: 19.01.20

 

Cum aleg cele mai bune cutii de arhivare din carton

 

Ghidul cumparatorului

Pentru a pastra in ordine documentele la birou sau acasa poti sa optezi pentru cutii de carton speciale pentru arhiva. Astfel hartiile tale vor fi protejate, aranjate pe ani sau cum iti doresti sa le ordonezi, si poti sa le accesezi atunci cand ai nevoie, fara prea mult efort. Poti gasi o cutie de arhivare din carton, la un pret bun, care sa se plieze pe necesitatile tale.E bine sa stii de la inceput cum vrei sa organizezi arhiva, ce format au documentele pe care trebuie sa le pastrezi, si unde o vei depozita. In functie de aceste raspunsuri vei alege produsul care iti satisface toate cererile.

Daca ai documente pe care le folosesti in mod frecvent, atunci poti alege un model vertical (cu grosime de 10, 15 sau 20 cm) pe care sa il poti aseza pe raft. Pentru hartiile pe care nu le mai folosesti, dar trebuie sa le pastrezi, poti alege cutii orizontale sau mai mari, cu manere pentru a le putea manipula mai usor.

In functie de formatul documentelor poti opta pentru cutii A4 sau A3, sau pentru bibliorafturi. Daca depozitezi pliante e mai bine sa optezi pentru suporturi verticale, deschise in partea de sus, pentru a le putea vedea si alege usor cel de care ai nevoie.

Cutiile mari pot fi cu deschidere superioara sau laterala, cu capac detasabil, cu capac prins de cutie, cu manere ingropate sau exterioare, cu inele de prindere.

Pentru a putea recunoaste mai usor cutia in care ai anumite documente, poti opta pentru un model care are eticheta. Aceasta poate fi pozitionata pe cotor, in partea superioara, in lateral sau combinate, astfel sa le identifici usor indiferent cum le depozitezi.

Daca le pui unele peste altele, pentru a avea mai mult spatiu de depozitare, vei alege cutii dintr-un carton mai gros si rezistent la presare. Pentru cele pastrate in rafturi poti alege un carton mai subtire.

Comparand pareri despre cele mai bune cutii de arhivare din carton, am ales cateva modele care acopera o gama larga de produse ce trebuie depozitate. Iti prezint in continuare niste sortimente, pe care le poti comanda online.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

MAS E8200M 

 

Daca ai documentele sortate si puse in bibliorafturi, pe care vrei sa le depozitezi in conditii de siguranta si sa nu iti ocupe mult spatiu, iti recomandam containerul MAS E8200M. Intr-o cutie incap 5 bibliorafturi cu o grosime de 80 de mm. Fiind din carton ondulat, rezistent, pot fi depozitate unele peste altele.

Containerele sunt cu capac detasabil, si au manere mari, ingropate, care asigura usurinta in manevrare si o prindere ferma. Bibliorafturile pot fi asezate cu cotorul spre deschidere pentru a putea fi reperate usor in cutie.

Sunt de culoare maro si in partea laterale prezinta linii pentru a putea fi etichetate. Are dimensiuni medii (latime 330x lungime 395x inaltime 285 mm) si pot fi asezate intr-un colt de birou, daca nu ai un spatiu dedicat pentru arhiva. Daca nu sunt folosite se pot plia, si incap intr-un loc ingust, dupa dulap sau intr-un fiset.

 

 

 

 

 

EVOffice ev47f09 

 

Pentru dosare si folii cu documente, format A4, landscape sau portret, iti recomandam cutia de arhivare EVOffice. Este incapatoare, cu o lungime de 350 mm, o grasime de 210 mm si o inaltime de 250 mm. Poate fi folosita pentru documente pe care le utilizam periodic sau pentru arhiva. Daca nu se mai utilizeaza pot fi stranse si depozitate foarte comod pentru ca nu ocupa loc.

Sunt confectionate din carton alb, ondulat si sunt rezistente. Pot fi depozitate pe rafturi sau pe jos, suprapuse, orizontal sau vertical, dupa cum ne permite spatiul. Capacul nu este detasabil, si se inchide foarte usor.

Cutia prezinta manere mari, laterale, decupate in carton, care permit o manevrare usoara. In partea frontala si laterala, prezinta linii pentru a putea scrie ce contine si pentru a fi reperata usor atunci cand este depozitata, fie in raft, fie suprapuse.

 

 

 

 

 

Donau 7661301FSC-04 

 

Pentru a-ti tine documentele in ordine, elegant si comod, iti recomandam o cutie de arhivare, din carton, ieftina si buna, model Donau. Este realizata din carton ondulat, in trei straturi, ceea ce ii confera rigiditate si poate fi folosita in bune conditii pentru depozitare sau pentru transport.

Se deschide frontal, cu capac prins de corpul cutiei, si este potrivita pentru a fi asezata pe rafturi. Este dedicata pentru formate A4, portret, si poti arhiva pana la 1000 de coli cu grosime de 80 g/mp. Dimensiunile sunt potrivite pentru rafturile de birou, avand o inaltime de 340 mm, o latime de 297 mm si o grosime de 100 mm.

Pentru o manevrare usora prezinta 5 orificii, decupate in carton, pe toate partile, deci vei putea sa o apuci indiferent de pozitie. Este de culoare rosie, si prezinta pe cotor si in partea frontala, eticheta, ce permite sa notezi ce documente contine cutia.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status