Cele mai bune amorse

Am modificat articolul ultima data pe: 26.10.20

 

Cea mai buna amorsa  – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Amorsa este aplicata inainte de vopsele sau membrane hidroizolante si are rolul de a regla absorbtia de continut si de a asigura o aderenta mai buna pe suport a urmatoarelor straturi de vopsea. In urma documentarii, am realizat un top, al celor mai rentabile oferte din mediul online. Oskar Amorsa zero mucegai e o solutie cu efect antifungic, fiind un grund recomandat atat pentru interior, cat si pentru exterior. Cu un timp de uscare de 3 ore si rezistenta buna pe zidarie, aceasta solutie se adreseaza tuturor utilizatorilor care cauta de regula un produs de calitate, cu uscare cat mai rapida. Kober G8101 este un produs ce poate fi aplicat in interior, dar si in exterior, constituind solutia din pozitia secunda a clasamentului nostru.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Oskar Amorsa zero mucegai
Click aici pentru pret!

Este un produs special conceput pentru spatii cu umiditate crescuta, deoarece permite peretelui sa respire si impiedica dezvoltarea mucegaiului, iar datorita faptului ca, rezista la variatii de temperatura si intemperii, poate fi folosit si pe suprafete exterioare. Aplicare se face pe zidarie si are rolul de a echilibra absorbtia de vopsea si de a oferi un rezultat uniform.

Amorsa nu este gata diluata, de aceea va trebui sa citesti cu atentie indicatiile producatorului, astfel incat sa obtii consistenta optima.

Iti recomandam acest produs, intrucat poate fi folosit indiferent de mediul in care se afla suprafata si impiedica dezvoltarea bacteriilor raspunzatoare de mucegai.

A 2-A OPTIUNE!

Kober G8101
Click aici pentru pret!

Se utilizeaza inainte de aplicarea vopselei pe baza de apa, atat la suprafetele situate in interior, cat si la cele din exterior si are drept scop reducerea si reglarea puterii de absorbtie a suprafetelor suport pe baza de minerale. Acoperind partial peretele, vei realiza o reducere a consumului de vopsea si vei asigura o aderenta mai buna a culorii.

Deoarece nu este un produs care sa impiedice dezvoltarea ciupercilor, amorsa nu este indicata in spatii cu un grad mare de umiditate.

Produsul se face remarcat printre celelalte, deoarece este usor de aplicat, iar folosirea creste rezistenta vopselei si te ajuta sa obtii un rezultat asemanator cu cel al profesionistilor.

A 3-a Optiune!

Emex Neomatt
Click aici pentru pret!

Amorsa este pe baza de rasina acrilica si diversi aditivi ce au drept scop pregatirea suprafetelor minerale si este compatibila cu mai multe tipuri de vopsele, iar pretul de achizitie este unul avantajos. Aceasta ajuta la reducerea cantitatii de vopsea folosita, deoarece umple porii existenti, iar uscarea se va realiza in timp scurt, astfel incat, vei putea finaliza rapid vopsirea suprafetei.

Avand in vedere ca, nu rezista la variatii de temperatura si vant sau ploaie,  nu poate fi folosita pentru suprafete ce se afla in exteriorul locuintei.

Produsul se afla in topul nostru, datorita faptului ca raportul dintre calitate si pret este unul avantajos, iar aplicarea se realizeaza usor.

 

 

Cum alegi o amorsa buna

 

Ghidul cumparatorului

Pentru a obtine un rezultat uniform, atunci cand aplici vopseaua, este indicat sa folosesti amorsa. Alegerea acesteia poate fi dificila, daca nu ai cunostinte in domeniu, de aceea citeste ghidul de mai jos si afla cateva criterii de selectie, ce te pot ajuta sa achizitionezi amorsa (ieftina si buna), potrivita lucrarilor tale de amenajare interioara.

 

 

Tipologie: Amorsa are rol de a forma un strat protector intre suprafata suport si diverse produse de amenajare interioara, de aceea se disting mai multe tipuri: bituminoasa, lavabila autonivelanta, expoxidica si decorativa.

Amorsa bituminoasa este un amestec subtire, realizat in mare parte din bitum si diversi solventi ce se aplica pe suprafete din beton, inainte de acoperirea cu membrane bituminoase. Aceasta are rolul de a forma un strat hidroizolant, de aceea este indicata in cazul in care in zona respectiva se poate infiltra apa. Pe langa acesta caracteristica, amorsa va oferi o aderenta mai buna, deoarece dupa uscare devine lipicioasa.

Amorsa lavabila sau cea decorativa se aplica pe perete sau pe orice suprafata suport, pe care urmeaza sa aplici vopsea lavabila. Are rolul de a uniformiza capacitatea de absorbtie a peretelui, iar acest lucru duce la un consum redus de vopsea. Continutul mai are rolul de a uniformiza rezultatul final si de a asigura o aderenta mai buna a culorii, ceea ce inseamna ca nuanta va rezista mai mult, chiar si dupa stergeri repetate ale peretelui.

Amorsa sapa autonivelanta se foloseste inainte de aplicarea sapei pentru placarea pardoselii cu piatra naturala. Aceasta are rolul de a asigura o absorbtie egala pe toata suprafata si se poate aplica pe suporturi minerale, sape realizate din ciment, beton sau BCA. De asemenea, continutul te va ajuta sa nivelezi suprafata, astfel incat pardoseala sa aiba un aspect cat mai uniform.

Amorsa epoxidica are rolul de a impregna suprafetele poroase si de a crea un efect antipraf pe suprafetele din beton, pe care urmeaza sa montezi diferite pardoseli. Acesta asigura si o mai buna aderenta a adezivilor folositi la montaj, dar in acelasi timp izoleaza impotriva umiditatii excesive.

 

Utilizare: In functie de acest aspect, produsele se pot imparti in doua categorii: de interior si de exterior.

Cele de interior sunt recomandate pentru suprafetele suport ce nu sunt supuse la variatiile de temperatura sau la razele ultraviolete. Acestea pot avea aditivi speciali ce impiedica dezvoltarea bacteriilor si a ciupercii fungice, pastrand astfel sanatatea familiei tale. 

Amorsa de exterior este conceputa, astfel incat sa impiedice patrunderea umiditatii, dar in acelasi timp sa asigure aderenta vopselei, chiar daca peretele e expus la soare, ploaie si ninsoare. Daca vrei ca suprafata sa fie impermeabila la apa, dar in acelasi timp sa poata respira, alege un continut siliconic pe baza de cuart.

 

Suprafata: Daca vei consulta parerile despre cele mai bune amorse, ale specialistilor, vei constata ca acestia recomanda, mai intai, calcularea suprafetei pe care urmeaza sa o vopsesti, pentru a sti exact ce cantitate de amorsa trebuie sa cumperi. Pentru a afla suprafata exacta, inmultesti latimea cu inaltimea, iar pe ambalaj, producatorul mentioneaza cati metri patrati pot fi acoperiti de un litru de continut.

 

Compozitie si compatibilitate: Pe eticheta produsului vei gasi o multime de substante, pe care cu greu le poti descifra, pentru a le intelege rolul. Cert este ca, atunci cand alegi o amorsa (la un pret bun), aceasta trebuie sa aiba la baza aceeasi compozitie ca vopseaua pe care urmeaza sa o aplici, pentru ca rezultatul sa fie cel scontat.

Asadar, pe piata poti gasi produse pe baza de apa sau pe baza de solventi. Compozitia din prima categorie este considerata mai ecologica, deoarece nu contine atat de multi compusi organici volatili, iar mirosul este slab si usor de suportat.

Una dintre cele mai bune amorse este cea pe baza de solventi sau rasina alchidica. Datorita compozitiei, asigura o aderenta mai buna vopselei, are o putere mai mare de acoperire si proprietatile rezista mai bine in timp. Totusi, are un miros mai puternic, de aceea poate fi deranjant, daca alegi sa o aplici in spatii interioare, unde aerisirea se va realiza mai greu.

 

Alte specificatii: Daca esti presat de timp, cu siguranta, va conta pentru tine timpul de uscare al amorsei. Producatorul prezinta aceasta informatie pe ambalaj. Totusi, aceste valori sunt doar orientative, deoarece pot varia in functie de umiditatea si temperatura din incapere.

Multi cumparatori sustin ca cea mai buna amorsa este cea gata preparata, deoarece dupa achizitie vei putea sa o aplici pe suprafata, fara sa mai faci alte operatiuni. Pe de alta parte, pe piata vei mai putea gasi si amorse ce necesita o pregatire prealabila. 

 

 

Acestea se dilueaza de obicei cu apa, iar raportul dintre amorsa si apa este mentionat pe ambalaj. Amorsa difera si in functie de suprafata suport, pe care urmeaza sa fie aplicata. Alegerea se face tinand cont de materialul din care este construit peretele, deoarece trebuie sa existe o compatibilitatea intre compozitia amorsei si tipul intinderii.

Avand in vedere ca, pe langa acest continut mai ai nevoie si de alte produse, pentru a moderniza incaperea, mai mult ca sigur vei fi incantata sa afli unde poti gasi amorse la preturi bune. Noi iti propunem sa arunci o privire la optiunile de mai jos, deoarece s-ar putea sa gasesti ceva pe gustul tau.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Osskar Amorsa zero mucegai

 

Intentionezi sa aplici lavabila pe peretii din baie? Atunci, inainte de culoare, aplica si o amorsa antimucegai. Aceasta are rolul de a oferi o aderenta mai buna a vopselei si formeaza o pelicula permeabila la vapori si impermeabila la apa, ce impiedica formarea ciupercii fungice. Potrivit producatorului, cantitatea iti va ajunge pentru cel mult 200mp, insa acest lucru depinde si de dilutie, dar si de granulatia suprafetei suport. Timpul de uscare poate varia intre 1-3 ore si este influentat de temperatura si gradul de umiditate.

Continutul se poate intinde folosind bidineaua, pensula sau pulverizatorul si se poate aplica pe suprafete pe baza minerala, tencuieli, gisp-carton sau vopsele vechi. Acesta trebuie diluat cu apa in raport maxim de 1:4, in functie de materialul suprafetei. Ca sa te asiguri ca amestecul este realizat corect, in momentul aplicarii nu trebuie sa se formeze un strat lucios.

Amorsa Oskar poate fi folosita in interior, dar si in exterior, deoarece rezista la modificari de temperatura si intemperii. Dupa grunduire, absorbtia suprafetei suport se va regla, de aceea nu vei consuma o cantitate mare de vopsea, iar rezultatul va fi unul uniform.

Avantaje

Produsul formeaza o pelicula ce permite peretelui sa respire, de aceea este antimucegai.

Amorsa se va usca in aproximativ 3 ore, astfel ca vei putea finaliza rapid vopsirea.

Este indicata pentru baie, deoarece impiedica formarea ciupercii fungice.

Absorbtia suprafetei va fi uniforma, deci vei consuma mai putina vopsea.

Dezavantaje

Amestecul nu este diluat, de aceea va trebui sa realizezi tu compozitia.

 

 

 

 

Kober G8101 

 

Produsul poate fi folosit ca prim strat, inainte de aplicarea unei vopsele pe baza de apa, fiind o amorsa acrilico-stirenica. Avand in vedere ca, in compozitie, nu se regasesc solventi, continutul se va usca intr-un timp scurt si nu va avea un miros puternic, de aceea aerisirea incaperii se va realiza rapid. 

Se poate aplica pe zidarie, atat in interior, cat si in exterior, iar nuanta alba se potriveste cu vopselele deschise. Daca vrei sa aplici pe perete o vopsea inchisa, poti nuanta produsul, folosind un sistem al aceluiasi producator. Prin aplicarea amorsei, vei putea sa reglezi puterea de absorbtie a stratului suport si astfel cantitatea de vopsea folosita va fi mai mica. Poti intinde pe suport urmatorul strat, deasupra amorsei, dupa minim o ora de la aplicarea acesteia.

De asemenea, datorita faptului ca, suprafata va fi acoperita partial, iar porii suportului umpluti, rezultatul final va fi unul uniform. Produsul se va dilua cu apa, folosindu-se raportul de 1:5. Se recomanda folosirea apei la temperaturi de 15 – 25 grade Celsius. Aplicarea se poate face prin pensulare sau roluire, direct peste suprafata gletuita, tencuita, peste rigips sau beton si chiar pe BCA sau vopsitorie anterioara. Un litru de amorsa, diluat corespunzator ar trebui sa acopere circa 8 mp.

Avantaje

Este o amorsa pe baza de apa, compatibila cu o mare varietate de tipologii de suport.

Aplicarea regleaza gradul de absorbtie a suprafetei, acoperind porii acesteia, deci nu vei consuma multa vopsea, iar rezultatul va fi unul uniform.

Poti folosi acelasi produs indiferent de mediu, deoarece se poate aplica atat in interior, cat si pe exterior.

Trebuie sa astepti minim 1 ora pana sa fie suficient de uscata, astfel incat sa continui cu urmatoarele straturi.

Dezavantaje

Nu este un produs antimucegai, de aceea nu este indicat in spatii cu grad de umezeala sporit.

 

 

 

 

Emex Neomatt

 

Daca vrei sa achizitionezi cea mai buna amorsa, din punctul de vedere al pretului, te poti indrepta catre acest produs, deoarece raportul dintre cantitate si pret este unul avantajos. Continutul este un amestec lichid compus din rasini acrilice cu diversi aditivi si are ca scop pregatirea suprafetelor minerale, inainte de a le acoperi cu vopsea. 

Produsul este compatibil cu amestecuri lavabile acrilice sau vinilice, de aceea vei putea alege orice nuanta, indiferent de compozitie. Acesta este conceput pentru spatii interioare si ajuta la reducerea consumului de vopsea, deoarece umple porii si scade gradul de absorbabilitate a suprafetei suport. 

Amorsa nu este antimicrobiana, de aceea nu va impiedica dezvoltarea ciupercii fungice. Recipientul de comercializare are o capacitate de 5L, continut suficient pentru o suprafata de aproximativ 84mp (potrivit informatiilor oferite de producator). Stratul aplicat se va usca in aproximativ 3 ore, de aceea inseamna ca vei putea finaliza intr-un timp scurt, lucrarile de amenajare ale incaperii.

Avantaje

Produsul are un pret de achizitie redus, deci face parte din categoria „amorse ieftine si bune”

Este compatibila cu mai multe tipuri de vopsele, de aceea achizitia culorii nu va fi dificila.

Aplicarea solutiei va umple porii, reducand astfel continutul de vopsea necesar.

Amorsa are rolul de a asigura o aderenta mai buna, deci culoarea va rezista mai mult timp pe perete.

Dezavantaje

Produsul nu poate fi folosit si pentru suprafete exterioare.

 

 

 

 

Adssol Resins Ganlox Acryl P

 

Iata un produs pe baza de dispersie apoasa ce poate fi aplicat pe suprafete suport realizate din: beton, zidarie, tencuiala, gips sau gips carton, insa nu are proprietatea de a impiedica dezvoltarea mucegaiului, de aceea nu este indicata pentru baie sau bucatarie.

Fiind o amorsa de perete, poate fi aplicata cu pensula, bidineaua sau pulverizatorul. Acest prim strat are rolul de a regla puterea de absorbtie a suprafetei, astfel ca rezultatul final va fi uniform si fara denivelari. Produsul ajuta pe de alta parte, la cresterea aderentei vopselei, deci nuanta obtinuta va rezista mai mult timp. Acesta are nuanta alba, deci poate fi aplicata inainte de vopselele cu o nuanta deschisa, iar finisajul este unul mat.

Recipientul are un volum de 10l, iar cantitatea iti va fi suficienta pentru aproximativ 125mp (potrivit informatiilor oferite de producator). Timpul de uscare al amorsei este de 2 ore, insa perioada poate varia si in functie de alti factori externi. 

Avantaje

Produsul este compatibil cu mai multe tipuri de suprafete. 

Continutul acopera porii, de aceea puterea de absorbtie a vopselei va fi mai mica. 

Amorsa poate avea multiple utilizari, intrucat este pentru vopsea lavabila si pentru tencuiala decorativa.

Avand in vedere ca este un produs pe baza de apa, mirosul nu este puternic.

Dezavantaje

Amorsa nu este indicata pentru suprafete ce vor fi vopsite in culori deschise.

 

 

 

 

Kober Amorsa siliconica

 

Pentru ca designul realizat pe peretii din interior sa reziste mai mult, ai nevoie de o amorsa pentru tencuiala decorativa, ca aceasta. Cu o textura siliconica, pe baza de cuart, stratul protector va rezista temperaturilor ridicate si intemperiilor. Amorsa poate fi aplicata pe suprafete realizate din tencuieli siliconice si acrilice.

Aceasta are nuanta transparenta, insa se poate colora, in functie de preferinte si de tipul de tencuiala pe care o aplici. Continutul are rolul de a asigura o aderenta mai buna si protejeaza suprafata impotriva alcaliilor si a modificarilor de temperatura. 

Cantitatea de 25l este suficienta pentru o incapere de aproximativ 80mp si aplicarea amorsei se poate face folosind rola, pensula sau pulverizatorul. Potrivit informatiilor oferite de producator, timpul de uscare a stratului protector este de 2 ore, insa aceasta valoare este orientativa, intrucat poate fi influentata de diversi factori de mediu.

Avantaje

Datorita texturii siliconice, produsul este potrivit ca prim strat, pentru tencuieli siliconice.

Cuartul din compozitie ofera rezistenta, de aceea continutul poate fi folosit in exterior.

Compozitia poate fi colorata in nuanta dorita, pentru a se potrivi cu vopseaua aleasa.

In urma aplicarii, tencuiala va avea o aderenta mai buna.

Dezavantaje

Produsul nu este conceput pentru a fi utilizat in interior.

 

 

 

 

Kober Amorsa pentru zidarie 15l

 

Iata un grund pe baza de apa, ce poate fi folosit inaintea aplicarii produselor cu aceeasi compozitie, daca vrei ca vopseaua sa aiba o aderenta mai buna, iar rezultatul sa reziste mai mult timp. Fiind o amorsa pentru beton, poate fi aplicata atat pe vopseli vechi, cat si pe suprafete de zid nou realizate. Aceasta poate fi utilizata in interior, dar si in exterior, ajutand la umplerea porilor si uniformizarea zonei, astfel incat rezultatul sa fie fara denivelari si striatii.

Pe de alta parte, continutul duce la reducerea cantitatii de vopsea folosita, astfel ca, costul materialelor nu va mai fi la fel de mare. Datorita compozitiei ce nu include solventi si aditivi, produsul nu are un miros puternic si este mai putin poluant pentru mediul inconjurator, iar timpul de uscare al amorsei este de doar 1 ora, deci vei finaliza rapid lucrarile.   

Aplicarea se realizeaza prin pensulare sau roluire, iar inainte de acest proces este necesar sa diluezi continutul, cu apa, in raport de 1:5. Amorsa este ambalata in recipient cu capacitatea de 15L, iar cantitatea achizitionata iti va ajunge pentru aproximativ 370 mp.

Avantaje

Produsul este unul mai putin poluant, deoarece nu contine solventi.

Avand un continut pe baza de apa, uscarea se va realiza rapid.

Datorita faptului ca umple porii, consumul de vopsea va fi redus.

Poate fi utilizata pentru suprafete aflate in interior sau in exterior.

Dezavantaje

Continutul nu este compatibil cu vopselele acrilice.

 

 

 

 

Emex Amorsa siliconica de perete

 

Ai finalizat construirea unei case si te afli la etapa de finisaje? Atunci, ai nevoie de aceasta amorsa siliconica, ce are un plus de elasticitate si isi pastreaza aspectul, chiar si in cazul unor suprafete noi. 

Avand in vedere ca, creste gradul de rezistenta a vopselei, dar in acelasi timp asigura o impermeabilitate a apei, produsul poate fi utilizat in incaperi cu umezeala ridicata, cum ar fi bucataria sau baia sau in cele in care riscul de zgariere este ridicat. Continutul este unul incolor, asa ca, poate fi utilizat ca prim strat, indiferent de culoarea vopselei pe care o vei aplica dupa aceea. 

Acesta poate fi utilizat atat in interior, cat si in exterior, insa necesita diluare, in functie de puterea de absorbtie a suprafetei suport. Produsul poate fi aplicat prin procesul de pensulare, pulverizare cu aer sau roluire. Cei 5l de amorsa pot acoperi 84 mp, iar pentru a putea stabili consumul, trebuie sa stii suprafata exacta a incaperii. 

Avantaje

Alegerea nu va fi dificila, intrucat produsul este compatibil cu mai multe tipuri de suprafete.

Amorsa este transparenta, de aceea poate fi aplicata, indiferent de culoarea vopselei alese.

Avand in vedere ca, ofera elasticitate si flexibilitate, este recomandata pentru constructii noi.

Dupa aplicare, porii se vor inchide, de aceea consumul de vopsea va fi mai redus.

Dezavantaje

Continutul nu este compatibil cu mai multe tipuri de vopsele, ci doar cu cele siliconice.

 

 

 

 

Eurobeta Colors Fuller efecte

 

Aceasta amorsa decorativa poate fi intrebuintata atat in interior, cat si in exterior si se foloseste pentru diminuarea gradului de absorbtie al suprafetelor realizate din minerale. Pe de alta parte, are rolul de a asigura o aderenta mai buna, pentru particulele existente in vopselele decorative, astfel incat rezultatul final va rezista mai mult timp. 

Continutul folosit ca suport asigura un grad de protectie ridicat la factorii externi si impiedica patrunderea apei, dar in acelasi timp este permeabil la vapori. Produsul are culoarea alba si poate fi aplicat cu pensula, bidineaua sau rola, in functie de cum iti este mai usor.

Acesta necesita un timp de uscare cuprins intre 6 si 8 ore, iar inainte de folosire trebuie diluat cu cel mult 5% apa, insa pentru a realiza amestecul corect, urmeaza instructiunile producatorului. Amorsa este ambalata intr-o galeata de 15l si iti va fi suficienta, pentru aproximativ 90mp, deoarece cu un litru, poti acoperi 6mp.

Avantaje

Fiind un produs antimucegai, este indicat pentru spatii cu umezeala ridicata.

Datorita acoperirii porilor, confera un aspect uniform vopselelor decorative. 

Amorsa are drept scop cresterea aderentei, deci tencuiala decorativa va fi mai rezistenta.

Poate fi folosita atat la interior, cat si la exterior, astfel ca va avea multiple utilizari.

Dezavantaje

Nu este un produs cu uscare rapida, deci ai nevoie de mai mult timp, pentru finalizarea lucrarii.

 

 

 

 

Emex Grund Epoxidic de amorsare

 

Produsul adus in discutie este conceput pentru a pregati suprafetele din beton, inainte de aplicarea stratului final de vopsea epoxidica. Acesta se poate folosi si in cazul pardoselilor, de acest tip, deoarece creste gradul de aderenta a culorii. 

Amorsa este rezistenta la socuri mecanice, dar in acelasi timp isi pastreaza proprietatile chiar si in cazul unui climant instabil sau a unor variatii mari de temperatura. Nu necesita diluare, iar aplicarea se face cu ajutorul unor trafaleti speciali, pentru acest tip de continut, realizati din fir natural, pentru a putea aplica continutul in strat subtire.

Fiind un produs pe baza de solvent, mirosul este puternic, deci va trebui sa aerisesti temeinic. Tot datorita compozitiei, uscarea se va realiza greu, deci vei avea nevoie de 24 ore. Poate fi utilizat in interior sau in exterior, insa inainte de a aplica continutul, este indicat sa pregatesti in prealabil suprafata, potrivit indicatiilor producatorului. In momentul achizitiei vei primi doar 3l de produs, ce acopera 30mp.

Avantaje

Amorsa este rezistenta la schimbarile de temperatura, astfel ca poate fi aplicata pe suprafete din exterior.

Prin inchiderea porilor, vei reduce cantitatea de vopsea folosita.

Produsul poate fi aplicat imediat dupa achizitie, intrucat nu necesita diluare.

Amestecul este transparent, deci se va potrivi cu orice culoare.

Dezavantaje

Produsul are un miros puternic, din cauza compozitiei pe baza de solvent.

 

 

 

 

Kober Amorsa alba cu quart

 

Continutul are rolul de a creste gradul de aderenta a vopselei, de aceea rezultatul va ramane la fel, o perioada indelungata de timp. Fiind o amorsa de glet, poate fi aplicata pe tencuiala, inainte de stratul de culoare. 

In compozitie se regaseste si nisipul de cuart, substanta ce asigura o rezistenta mai mare a produsului, de aceea poate fi aplicata si pe suprafete exterioare. Amorsa este alba. In aceasta varianta poate fi folosita inainte de aplicarea unei culori deschise, dar pentru un rezultat uniform, producatorul recomanda nuantarea continutului, intr-o nuanta apropiata cu cea a vopselei pe care urmeaza sa o aplici, pentru ca rezultatul sa fie unul reusit.

Compozitia ajuta la reducerea eflorescentei si are capacitatea de a patrunde in adancime, astfel incat sa uniformizeze suprafata. Aplicand amorsa pe perete, porii se vor inchide, iar consumul de vopsea va fi mai mic. Cantitatea de 4l iti va fi suficienta, pentru o suprafata de 16mp, deoarece cu un litru acoperi 4m.

Avantaje

Datorita compozitiei pe baza de cuart, rezista pe suprafata suport.

Produsul poate fi nuantat in functie de culoarea vopselii alese.

Impiedica aparita mucegaiului, deoarece permite peretelui sa respire.

Patrunde adanc in structura, deci uniformizeaza suprafata.

Dezavantaje

Produsul nu poate fi aplicat decat pe suport realizat din beton.

 

 

 

 

 

Cum se aplica amorsa

 

Dupa ce ai gasit cel mai bun pret la amorsa si te-ai horatat sa o achizitionezi, ti-ar fi de folos sa stii si modul in care aceasta se aplica corect, pe suprafata suport. Ca sa nu mai fii nevoit sa apelezi la un ajutor specializat, pentru realizarea acestui proces, iti prezentam noi pasii pe care trebuie sa ii urmezi, pentru a obtine un finisaj ca la carte.

 

 

Curatarea suprafetei suport

Daca vrei sa schimbi culoarea existenta in camera, este necesar ca inainte de toate sa indepartezi vopseaua veche, indiferent de tipul acesteia. Pentru a putea realiza acest lucru, trebuie sa umezesti suprafata cu apa din abundenta, insa nu trebuie sa curga siroaie, de aceea poti folosi o bidinea. 

In amestecul pe care il aplici pe perete, pentru a-l curata poti pune si cateva picaturi de detergent de vase, deoarece ajuta sa indepartezi petele de grasime si murdaria. Totusi, nu este recomandat ca apa sa faca multa spuma, de aceea nu folosi o cantitate mare de solutie pentru degresat. Zugraveala veche se indeparteaza cu ajutorul unui spaclu, iar pentru a nu deteriora gletuirea peretelui, este necesar ca pozitia uneltei sa formeze un unghi cat mai mic. 

 

Repararea suprafetei

Datorita umezelii, vei putea vedea si zonele in care gletul trebuie indepartat, pentru a fi reparat. Apoi, poti incepe gletuirea, in zonele cu adancituri sau crapaturi. Continutul de incarcatura se aplica cu ajutorul fierului de glet, iar straturile formate se finiseaza, astfel incat sa obtii un perete cu un aspect cat mai uniform. 

Dupa uscarea reparatiilor este necesar sa folosesti un glet pentru finisaj, rezistent la zgarieturi. Pentru a putea finaliza procesul de pregatire a suprafetei, trebuie sa slefuiesti peretii si tavanul cu ajutorul unei hartii abrazive, incepand cu o granulatie mai mare si finalizand cu una mai mica. 

Apoi, se sterge praful cu o carpa moale inmuiata in apa si se lasa suprafata sa se usuce. Daca doresti sa aplici o amorsa pentru sapa si constructia este noua, nu va mai trebui sa realizezi acesti pasi, ci este suficient sa cureti suprafata cu o laveta umeda.

 

Pregatirea si aplicarea amorsei

Dupa ce ai aflat ce este amorsa si care este rolul ei, este important sa cunosti detalii si despre modul de aplicare. Unele produse se pot comercializa gata diluate (ca de exemplu amorsa Savana rezistenta la mucegai), astfel ca nu va mai trebui sa le amesteci cu apa sau cu solvent, ci doar sa le aplici pe suprafata suport. Totusi, daca vei intreba muncitorii specializati in domeniu, care este cea mai buna amorsa, acestia iti poti spune sa te indrepti catre cea nediluata, deoarece consistenta continutului trebuie ajustata in functie de suprafata suport.  

In general, in orice ambalaj producatorul mentioneaza modul in care trebuie sa realizezi amestecul si cantitatea de apa necesara. Amesteca bine, iar apoi poti sa aplici compozitia, pe perete, folosind pensula, bidineaua sau pulverizatorul. Aceasta se aplica in strat subtire, deoarece in caz contrar vopseaua lavabila nu va avea aderenta. Aspectul final trebuie sa fie unul mat si nu unul lucios. 

Daca observi ca rezultatul se incadreaza in a doua categorie, va trebui sa slefuiesti peretele, sa il cureti de praf si sa repeti procesul. In cazul in care, vei aplica vopseaua lavabila pe o amorsa cu un aspect lucios, aceasta se va exfolia rapid si nu va rezista. Dupa finalizarea procesului de aplicare, trebuie sa lasi suprafata sa se usuce, atat cat este mentionat pe amblaj.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status