Cel mai bun lipici lichid transparent

Am modificat articolul ultima data pe: 31.10.20

 

Cum aleg cele mai bune lipiciuri lichide, transparente

 

In ultimul timp sunt din ce in ce mai cautate si mai apreciate lucrurile confectionate manual sau handmade. Deci fie ca ai nevoie pentru bricolaj, pentru a repara unele obiecte sau pentru diverse activitati creative, un lipici bun este esential. De el depinde finisajul, rezultatul si durata lucrarii. De aceea daca esti in cautarea unui lipici lichid, transparent, la un pret bun, urmatoarele detalii si informatii s-ar putea sa iti fie de folos.In functie de suprafetele pe care poate fi utilizat, exista unele produse ce sunt ideale pentru materiale groase, in timp ce altele sunt mai potrivite pentru  diferite tipuri de carton si hartie. Alte tipuri pot lipi material textil, suprafete de lemn, deci este important sa identifici in cadrul carui tip de activitate vei folosi lipiciul.

Durata de uscare conteaza atunci cand lucrezi la proiecte la care ai si deadlineuri stranse. In functie de materialul lipit, de obicei se doreste un timp de uscare cat mai scurt. De exemplu, in cadrul unui proiect art craft sau a fiselor cu decupaje ce se lucreaza la scoala sau in diverse ateliere, este de dorit sa nu dureze mai mult de cateva minute pana la uscarea produsului. Totusi pentru proiectele mai mari de bricolaj, din lemn sau material textil este posibil ca timpul de asteptare sa fie putin mai lung, insa si rezistenta la socuri a suprafetei lipite va fi mai buna.

Rezistenta in timp, sau in conditii speciale este esentiala, mai ales in cazul proiectelor de bricolaj, sau a obiectelor ce sunt folosite adesea. Deci rezistenta la apa, sau la diverse temperaturi foarte scazute sau foarte inalte poate fi un argument important. Aceste caracteristici speciale vor fi mentionate in descrierea produsului sau pe eticheta, asa ca ai sanse sa te poti orienta usor, chiar inainte sa dai comanda.

Usurinta in aplicare, in functie de cine foloseste lipiciul, poate fi un considerent important in alegerea unui produs potrivit. In cazul utilizarii de catre copii este bine ca aplicarea sa fie usoara, pentru a evita deranjul si murdarirea. Unele produse au inclus varful special pentru a facilita aplicarea, altele se utilizeaza cu o pensula sau spatula, fiecare alegand dupa propriile necesitati.

Nu uita sa alegi produsul considerand ingredientele periculoase pe care s-ar putea sa le contina; pentru cei mici se vor selecta produsele certificate ca sigure pentru utilizare in scoli si gradinite, in timp ce adezivii industriali se folosesc doar la proiecte de amploare si, daca au la baza solventi periculosi, numai cu echipament de protectie adecvat.

Dupa ce ai aflat aceste pareri despre cel mai bune lipiciuri lichide, transparente, in cele ce urmeaza sunt prezentate cateva optiuni.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Giotto Collage 

 

Iti dau ca exemplu un adeziv transparent, adecvat pentru proiecte mai mici sau mai estinse, la scoala sau gradinita, dar nu numai, avand o cantitate generoasa(1kg). Este un produs potrivit orei de lucru manual, lipind suprafete din lemn, hartie, carton si alte materiale scolare derivate. Lipiciul are un timp de uscare lent, permitand astfel reasezarea sau modificarea pozitiei partilor atasate, daca este cazul.

Nu sunt necesari solventii pentru a dizolva eventualele pete datorate excesului, ci se curata usor, doar cu apa, asa ca nu trebuie sa iti faci griji pentru mizeria rezultata in urma manifestarii creativitatii micilor artisti. Sticla nu include un aplicator, insa lipiciul se poate utiliza cu usurinta cu ajutorul unei pensule sau spatule, inclusiv se poate turna direct din recipient.

In concluzie, fie ca ai nevoie pentru scoala sau gradinita, fie pentru activitati cu copiii desfasurate acasa, daca esti in cautarea unui lipici lichid, transparent, ieftin si bun, acesta ar fi o alegere posibila.

 

button 2

 

 

 

 

Daco Lipici lichid del’Mare 

 

Acesta ar fi un lipici potrivit pentru scolari, recipientul avand un volum de stocare de 1000 ml, deci este suficient pentru proiecte si activitati pentru tot semestrul sau anul scolar, evitand grija de a cumpara periodic. Se potriveste suprafetelor din hartie sau carton, dar nu se indica pentru proiecte din lemn, metal sau materiale textile.

Produsul are un timp de uscare rapid, daca este aplicat pe suprafete curate si uscate, eficientizand astfel activitatile desfasurate si totodata oferind copiilor posibilitatea de a se juca si a se bucura de ceea ce au realizat. Se curata cu usurinta de pe majoritatea suprafetelor, deci poti permite copilului sa isi manifeste creativitatea asa cum isi doreste, fara grija murdaririi. Nu are aplicator, dar adaptat si la varsta utilizatorului se poate turna direct din recipient sau folosi cu diverse accesorii, pensule sau spatule.

Cu alte cuvinte este un produs potrivit acasa sau la scoala, fiind o alegere a multor parinti, invatatori sau educatori.

 

button 2

 

 

 

 

DP Collection lipici siliconic 

 

Aceasta formula va fi usor de utilizat, datorita recipientului cu aplicare speciala, deci este potivit, atat pentru activitatile de la scoala si gradinita, cat si pentru cele de birou sau alte necesitati ale casei. Lipeste orice tip de carton, hartie, materiale textile sau suprafete cauciucate, deci este potrivit pentru o multitudine de activitati de bricolaj sau handmade.

Produsul ofera o lipire rapida si de durata, incat produsele sau fisele rezultate vor rezista in timp, economisindu-ti totodata timpul de realizare a acestora. Este usor de manevrat si utilizat datorita aplicatorului alungit, ingustat la varf, permitand controlul cantitatii folosite, oferind in acelasi timp precizie si inlaturand necesitatea altor unelte si accesorii.

Flaconul are 60 grame, potrivit pentru a fi purtat in ghiozdan la scoala, si suficient pentru a fi tinut in mana de copii si utilizat cu usurinta. Se curata facil, cu apa, de pe majoritatea suprafetelor textile.

 

button 2

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status