n n
n
n
▷ Adezivi pentru polistiren ieftini. Analiza comparativa

Cel mai bun adeziv pentru polistiren, ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 11.12.19

 

Cum aleg cei mai buni adezivi ieftini pentru polistiren

 

Ghidul cumparatorului

Tot mai multa lume prefera ca pentru proiectele de relativ mica anvergura, sa se bazeze pe resurse proprii de cunostinte si munca, in loc sa apeleze la meseriasi, de multe ori ocupati sau reticenti fata de ideea de a se angaja la constructii de mici dimensiuni. Iata de ce credem ca iti putem fi de folos cu cateva informatii despre un adeziv pentru polistiren ieftin, la un pret bun.

Primul aspect la care iti propunem sa fii atent este anvergura lucrarii pe care o ai de facut. Daca este vorba despre izolatia termica exterioara a fatadei unei case cu etaj si mansarda, probabil ca cea mai buna idee este folosirea unui adeziv de tip ciment, conceput special sa asigure priza intre substrat si stratul izolator, comercializat la sac de 25 sau 30 kg.

Daca discutam despre izolarea termica a balconului, pentru care iti trebuie 1-2 placi de polistiren, e mai economic sa optezi pentru alte variante, de dimensiuni mai mici, economia facandu-se in prima instanta tocmai prin evitarea pierderilor.

Al doilea lucru la care iti propunem sa fii atent este sa optezi pentru adezivul adecvat in functie de substratul pe care urmeaza sa fie lipite placile. Cel mai adesea, polistirenul este aplicat peste tencuiala, dar in unele cazuri poate fi vorba despre BCA, caramida sau chiar placi de OSB. In cazul unui substrat cu multe goluri, se recomanda optarea pentru adezivi mai puternici, de tipul mortarului adeziv, caci prinderea suplimentara cu ajutorul diblurilor nu este mereu eficienta.

Tipul de adeziv si modul de aplicare pot de asemenea sa difere. In cazul lucrarilor mari, adezivul se aplica asemanator mortarului sau a tencuielii, cu ajutorul spaclului. Daca e vorba despre suprafete mici, se poate apela, simplu, la adezivi de tip spray, care se aplica pur si simplu pe perete, asemanator spumei izolatoare, de exemplu. Numeroase pareri despre cei mai buni adezivi pentru polistiren, ieftini, mentioneaza aceasta ultima varianta ca fiind cea mai la indemana pentru amatori.

In continuare, avem pentru tine cateva propuneri concrete de produse pe care le poti cumpara la preturi avantajoase din magazinele online. Ele sunt oferite in conditii de garantie similare celor disponibile in magazinele clasice, si te vor ajuta sa iti indeplinesti cu succes treaba.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Bovelacci Eurocoll Plus

 

Produsul pe care ti-l propunem este adecvat pentru reparatii mici si medii ca anvergura, fiind reprezentat de un adeziv de montaj, de tip acrilic, furnizat in suspensie apoasa. Il poti folosi atat pentru lipirea profilelor, cat si pentru umplerea imbinarilor, fiind oferit intr-o galetusa de 1.8 kg.

Substanta este eficienta pentru materiale din categoria polistiren, poliuretan si polimeri. Aplicarea se face cu usurinta si precizie prin folosirea unei spatule potrivite. Avand in vedere ca este suficienta aplicarea unui strat e cativa milimetri, e evident ca produsul este oferit in cantitate suficienta pentru lucrari suficient de ample.

Producatorul nu recomanda aplicarea unui strat de adeziv mai gros decat indicatiile, decat in cazul unor suprafete neregulate. In aceasta situatie, trebuie de asemenea sa ai rabdare pana la uscarea completa, care e posibil sa dureze ceva mai mult. In functie de conditiile de temperatura si umiditate, uscarea poate dura intre 20 si 72 de ore.

 

 

 

Soudal Fix All

 

Aceasta varianta de produs este apreciata de catre specialisti in primul rand pentru capacitatea de a asigura aderenta inclusiv a suprafetelor ude. Se poate aplica atat la exterior, cat si la interior, avand o aderenta excelenta la orice tip de suprafata.

Etansarea pe care o ofera acest produs se bazeaza pe proprietatile speciale ale polimerilor hibrizi SMX, care sunt, pe langa eficienti, si economici prin comparatie cu alte variante similare, un tub fiind suficient pentru pana la 50 m liniari.

Materialul poate fi vopsit, odata intarit. El nu reactioneaza cu suprafetele pe care este aplicat si nici nu pateaza marginile acestora, indiferent de gradul lor de porozitate. Fiind inodor, nu trebuie sa iti faci griji in legatura cu vaporii emanati in spatii inchise. Avand in vedere compozitia speciala, este rezistent la intemperii si la efectul radiatiilor UV, la acizi sau baze slabe, la solventi sau la uleiuri.

 

 

 

Manavi Fixx&Go

 

Daca doresti un adeziv pentru polistiren, ieftin si bun, poti lua in calcul si acest produs. Este o varianta cu uscare rapida, care nu contine solventi, ci isi datoreaza eficienta modului de prezentare sub forma de dispersie acrilica.

Poate fi folosit nu doar pentru polistiren, ci pentru orice alt tip de polimer rigid. Puterea de lipire indicata de catre producator este de 125 kg/mp, ceea ce reprezinta o valoare buna. Odata intarit, adezivul este rezistent la apa, ceea ce reprezinta un mare avantaj in cazul in care doresti sa il folosesti la exterior, sau in spatii cu umiditate crescuta.

Avand in vedere textura si consistenta, produsul poate fi aplicat si pe suprafetele verticale, de pe care nu va curge. In plus, il poti folosi pentru umplerea unor zone neregulate, cu conditia de a astepta un interval de timp adecvat dupa aplicare, pana la uscarea completa. Flaconul iti ofera un volum de 300 ml de produs, usor de utilizat datorita aplicatorului cu varf subtire.

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status