Cel mai bun adeziv pentru lemn, ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 22.01.20

 

Cum aleg cei mai buni adezivi ieftini pentru lemn

 

Ghidul cumparatorului

In cazul in care vrei sa lipesti diverse obiecte realizate din lemn, ai nevoie de un adeziv special, ce sa iti permita sa unesti materialele intr-un mod calitativ si rezistent, ca totul sa fie cat mai durabil. De astfel de produse pot avea nevoie in primul rand persoanele care lucreaza in domeniul tamplariei, cele ce au afaceri handmade sau chiar elevii.

Daca doresti sa cumperi un adeziv pentru lemn, ieftin (la un pret bun), noi iti vom spune mai departe cum anume sa il alegi.

 

 

Un prim aspect pe care e bine sa il ai in vedere tine de modul in care el va fi utilizat. Una este sa ai nevoie de un lipici de lemn pe care sa-l folosesti pentru diferite hobby-uri si alta e sa ai nevoie pentru a prinde un parchet din lemn sau piese de mobilier.

Cu cat vorbim de activitati mai complexe, ce necesita o prindere cat mai buna a lemnului, cu atat este nevoie de un produs ce sa lipeasca mai bine. La fiecare articol in parte, ti se va specifica cum anume trebuie folosit si pentru ce.

Apoi, tine cont de gramaj. Daca e necesar sa intrebuintezi adezivul zilnic si/sau pentru suprafete extinse, va trebui sa iei in calcul achizitionarea cantitatilor de peste 500-1000 g. Nu cred ca vrei sa cumperi lipici pentru lemn in fiecare zi.

Un scolar nu are nevoie de 1 kg de astfel de adeziv si un muncitor care lipeste piese de mobilier nu va avea ce face cu doar 30 g de produs.

Sunt si anumite caracteristici cheie ce ar putea face ca un astfel de produs sa fie mai bun si mai preferat decat altul: rezistenta la apa, transparenta dupa uscare, lipsa substantelor toxice sau capacitatea de a lipi si alte tipuri de materiale. In functie de nevoile pe care le ai, tine cont si de aceste detalii.

Recomandat ar fi sa ai in vedere si modalitatea in care poate fi aplicat lipiciul. Sunt produse cu capete speciale, ce permit scurgerea acestuia in puncte sau in linie, dar si altele care necesita folosirea unui pistol special, a unei spatule sau a unei gletiere.

Si, in final, ultimul aspect pe care-l aducem in discutie face referire la temperatura de lucru. E important sa o iei in calcul, daca vrei ca produsul pe care il cumperi sa aiba rezistenta maxima si lipirea sa se faca la un nivel de calitate cat mai ridicat. Respecta din acest punct de vedere indicatiile brandului.

Pentru a-ti fi mai simplu sa alegi, am pregatit in continuare cateva produse care te vor ajuta sa iti formezi o serie de pareri despre cei mai buni adezivi pentru lemn, ieftini, pe care ii gasesti in magazinele virtuale.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Paint Star MET1723

 

Acest produs este recomandat persoanelor ce lucreaza frecvent cu lemnul, cum ar fi muncitorii din fabricile de mobila sau cei care se ocupa de instalarea parchetului, deoarece are o putere de prindere foarte buna. El e rezistent la apa (dupa ce s-a uscat) si nu contine substante toxice, care ar putea afecta, prin inhalare, caile respiratorii. Pe langa lemn, el mai poate lipi si hartie, carton sau alte materiale ce nu sunt foarte rigide.

Cantitatea din recipient este de 400 g, o cantitate generoasa, ce poate ajunge un timp indelungat (depinde bineinteles si de frecventa cu care se lipeste). Adezivul e de culoare alba, dar, dupa ce s-a uscat devine transparent.

Daca vrei rezultate bune si durabile, recomandat ar fi sa il intrebuintezi atunci cand temperaturile sunt cuprinse intre 5 si 25 de grade Celsius. Se aplica cu gletiera sau cu o spatula, neavand un capat special care sa faca utilizarea mai simpla.

 

 

 

NovoBond D3.000100

 

Daca ai nevoie de o cantitate mai mare de adeziv pentru lemn, acest produs ar putea fi o alegere buna, deoarece cantareste 1 kg. El este recomandat pentru orice obiect din lemn (placaj, placi aglomerate etc.), fiind potrivit ca sa lipeasca incusiv mobila si parchet laminat, chiar daca din diverse motive, acestea au fost expuse la umiditate. Mai poate fi intrebuintat si pentru PAL, hartie sau carton.

El vine ambalat intr-o galeata, motiv pentru care nu are un capat folositor la aplicare, ci necesita utilizarea sculelor speciale (gletiera, spatula). Chiar daca initial este alb, dupa ce se usuca, devine transparent, pentru a avea un aspect cat mai placut.

E recomandat a nu fi aplicat la temperaturi mai mici de 5 grade Celsius, daca vrei sa realizezi o lucrare durabila in timp. Totodata, acest adeziv este rezistent la apa si poate fi utilizat atat pentru lipirea la rece, cat si pentru cea la cald.

 

 

 

Bison 47004118

 

Vorbim acum de un adeziv pentru lemn, ieftin si bun, care poate fi folosit de catre persoanele ce au anumite hobby-uri handmade sau de catre elevi la scoala. Nu e potrivit pentru a lipi, de exemplu, parchet sau mobila, deoarece nu va fi rezistent. Este recomandat pentru materiale mai flexibile (hartie, material textil, carton), chiar si de dimensiuni mai mari si mai rigide (lemn, sticla, plastic), dar care au dimensiuni reduse.

Produsul despre care discutam nu contine substante toxice ce ar putea afecta caile respiratorii, ochi sau mainile. El este transparent, fiind potrivit si pentru materiale mai fine, si e rezistent la apa, dupa ce s-a uscat.

Acest adeziv cantareste doar 40 g (nu va tine mult timp, daca e folosit zilnic) si este simplu de intrebuintat, datorita unui capat special ce permite lipirea in puncte, in linie sau pe intreaga suprafata. E recomandat a fi aplicat la temperaturi mai mari de 10 grade Celsius.

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status