Cei mai buni adezivi pentru lemn

Am modificat articolul ultima data pe: 18.06.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cel mai bun adeziv pentru lemn – Recomandarile noastre pentru 2021

 

Fie ca esti tamplar, un mester care lucreaza des cu parchet sau pur si simplu iti place sa repari si sa realizezi proiecte handmade, cu siguranta vei avea nevoie mai devreme sau mai tarziu de un adeziv pentru lemn. Paint Star MET 1723 este facut pe baza de poliacetat de vinil, substanta des utilizata in industria placilor lemnoase pentru sau in lucrari de bricolaj. Este ambalat intr-un recipient cu o capacitate de 400 ml. Produsul poate fi utilizat pentru cutiile de stupi, lipirea parchetului stratificat, a panourilor de OSB, MDF sau PAL, pentru incleierea unor bucati de mobila sau a unor jucarii. Este potrivit si pentru atasarea altor tipuri de materiale la suprafete din lemn, precum hartie, carton, textile. Este activ la temperaturi cuprinse intre +5 si +25o C si are un timp de intarire de 1-2 ore. Dupa uscare devine transparent si astfel nu deterioreaza aspectul piesei. Daca iti doresti si o alternativa, iti putem recomanda Oldez CR 1000.

 

2

Comentariile
vizitatorilor

13

Produse
analizate

15

Ore
investite

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Paint Star MET1723
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Continutul este ambalat intr-un recipent de 400ml, de aceea iti va ajunge pentru mai multe proiecte handmade si poate avea multiple intrebuintari, deoarece va lipi materia lemnoasa, indiferent de grosimea acesteia, iar uscarea se va realiza la cel putin 5 grade si cel mult 25 grade. Dupa ce se intareste, adezivul devine transparent, astfel ca nu va deteriora aspectul produsul finit, iar pentru lipirea bucatilor de lemn, vei avea nevoie de cel mult 2 ore.

Este recomandat pentru lucrurile ce vor fi pastrate in interior, deoarece nu sunt specificate date cu privire la rezistenta, in conditii de umiditate.

Produsul se face remarcat, datorita faptului ca nu modifica aspectul lucrarii si poate fi utilizat pentru orice tip de lemn.

A 2-A OPTIUNE!

Oltdez CR 1000
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Adezivul poate fi folosit pentru mai multe tipuri de material, de aceea poti lipi diverse pe bucata de lemn, iar cantitatea de 1l iti va fi suficienta, chiar si pentru proiecte mai ample, intrucat se folosesc 250ml/mp. Fiind un produs rezistent la umezeala, poate fi utilizat si pentru lucrari exterioare, iar legatura dintre cele doua parti, nu va fi afectata de miscarile de tractiune sau frecare.

Din cauza porozitatii lemnului, pentru lipirea a doua bucati, va trebui sa aplici un strat mai gros de adeziv.

Continutul se caracterizeaza printr-o putere mare de lipire, chiar si in conditii de umiditate, de aceea poate fi folosit pentru mai multe tipuri de lucrari.

A 3-a Optiune!

Interbond ADZ 400_100
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest lipici are un timp de uscare de doar 5 secunde, iar modul de aplicare presupune doua etape: raspandirea adezivului si imprastierea unui spray activator, pe suprafata lipita. Produsul poate fi utilizat pe mai multe tipuri de materiale, dupa o curatare prealabila a acestora, iar temperatura de uscare, poate fi cuprinsa intre -50 - +80 grade si dupa lipire zona ramane transparenta, de aceea nu va afecta aspectul produsului finit.

Avand in vedere ca vei primi o cantitate mica de continut (100g), adezivul nu se preteaza pentru lucrari ample.

Produsul poate fi utilizat la diverse tipuri de proiecte si se caracterizeaza printr-o rapiditate de uscare si o utilizare usoara.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Paint Star MET1723

 

Daca vrei un adeziv pentru lemn, ieftin si bun, poti alege aceasta varianta ambalata intr-un recipient de 0.4 l. Este facuta pe baza de poliacetat de vinil plastilinat, foarte asemanatoare cu aracetul. Poate fi utilizata pentru lipirea unor placi din aschii sau fibra lemnoasa, a unor proiecte handmade sau a unor bucati de mobila.

Este indicata pentru lucrarile ce vor fi pastrate la interior, intrucat nu se specifica rezistenta la intemperii. Aplicarea este usoara si implica intinderea in straturi pe ambele suprafete ce trebuie unite, dupa o prealabila curatare si degresare a acestora. Produsul se intareste in aproximativ 1-2 ore, timp in care este bine sa se mentina temperatura ambianta in limitele de actionare 5-25o C.

Dupa uscare, vei constata ca acesta devine transparent si nu va afecta aspectul general al piesei lucrate. Se recomanda ca in timpul depozitarii, recipientul sa nu fie expus luminii puternice, deoarece aceasta ar putea sa ii reduca eficienta.

Avantaje

Este ambalat intr-un recipient cu o capacitate medie, de 0.4 l, care iti va ajunge pentru mai multe proiecte de dimensiuni mici.

Uscarea se poate realiza intr-o limita de temperatura destul de larga, 5-25o C.

Dupa intarire devine transparent, modificand foarte putin aspectul piesei.

Timpul necesar pentru lipire este relativ scurt, de 1-2 ore.

Dezavantaje

Nu se specifica rezistenta la umiditate sau intemperii.

 

 

Oltdez CR 1000

 

Iata un adeziv pentru lemn, la un pret bun, potrivit pentru diferitele componente utilizate in domeniul articolelor handmade (materiale, cauciucuri, piele, cartoane, spume) sau din industria mobilei (furnir, pluta). Poate fi folosit in casa, atunci cand vrei sa atasezi plinta la suprafata peretelui, pentru pervazuri sau lambriuri.

Este posibil ca in cazul lipirii a doua bucati de lemn, sa fie necesara aplicarea unui strat mai gros sau chiar dublu din cauza faptului ca substratul este poros. Totusi, il vei putea folosi pentru atasarea multor altor tipuri de materiale la acesta. Recipientul are o capacitate de un litru, suficient pentru numeroase proiecte, chiar si de dimensiuni mai mari (0.25 kg/mp).

Vei constata o putere mare de lipire si o buna rezistenta la apa, care se pastreaza in timp. De asemenea, atat miscarile de tractiune, cat si cele de frecare nu vor afecta legatura formata intre cele doua suprafete. Nu in ultimul rand, aceasta nu va fi distrusa nici de actiunea acizilor sau bazelor diluate.

Avantaje

Este ambalat intr-un recipient cu o capacitate mare, de 1l.

Se preteaza pentru lipirea mai multor tipuri de materiale atat intre ele, cat si de lemn.

Este rezistent la umezeala.

Isi pastreaza calitatile in timp si atunci cand se actioneaza prin forte de tractiune sau frecare.

Dezavantaje

Necesita aplicarea unui strat mai gros pentru lipirea a doua bucati de lemn intre ele, din cauza porozitatii acestui material.

 

 

Interbond ADZ 400_100

 

Acesta poate fi considerat ca fiind unul dintre cei mai buni adezivi pentru lemn. Spunem asta deoarece permite o lipire rapida si solida, in doar 5 secunde. Este format din doua recipiente, unul de 100 g care contine adezivul (sub forma de tub) si unul de 400 ml cu activator, sub forma de spray.

Utilizarea este foarte usoara si presupune intai curatarea, degresarea si uscarea suprafetelor de lucru, iar apoi aplicarea lipiciului pe una dintre acestea si a celuilalt component pe a doua. Bucatile in lucru se unesc si se tin presate pana cand expira timpul necesar pentru actiune.

Pe langa acest material, produsul mai poate fi folosit si pentru plastic, sticla, plexiglas, MDF, OSB, placaj, carton, PVC, inclusiv pentru proiecte verticale, rezistand la o forta de presiune de 2000 kg/cm2. Temperatura la care se poate lucra este situata intre -50o C si +80oC. La final, zona de lipire va fi transparenta si nu va modifica aspectul piesei.

Avantaje

Poate fi folosit intre limite foarte largi de temperatura, de la -50o C pana la +80oC.

Permite o fixare rapida (5 secunde) si solida.

Poate fi utilizat pe o gama variata de materiale (lemn, sticla, plastic, plexiglas, OSB, placaj, carton, MDF, PVC).

Se utilizeaza usor si nu exista riscul de a irosi lipiciul, deoarece combinarea celor doua substante se face direct pe suprafata de lucru.

Dezavantaje

Nu se preteaza pentru proiecte mari, deoarece acestea necesita o cantitate mare de produs, ridicand costul lucrarii.

 

 

 

Cum alegi un adeziv bun pentru lemn

 

Ghidul cumparatorului

Atunci cand te intereseaza sa lucrezi in lemn, pe langa imbinarile realizate prin suruburi sau nituri, vei folosi cu siguranta si adezivi. Acestia iti vor fi utili daca faci sau repari mobila, confectionezi jucarii handmade sau atunci cand vrei sa iti pui parchet intr-o camera. Totusi, avand in vedere marea varietate de produse de pe piata, este bine sa cunosti cateva criterii de selectie, pentru a face alegerea potrivita.

 

 

Tipul: In mare parte aici putem discuta de adezivi pentru lemn, la preturi bune, pe baza de substante chimice sintetice sau naturale.

Din prima categorie, vom alege pentru inceput binecunoscutul aracet. Acesta reprezinta suspensia apoasa a unui polimer si poate lipi atat suprafete rigide, cat si flexibile (lemn, ceramica, placi din aschii, carton, placaj), atata timp cat acestea au capacitate absorbanta.

Acest produs poate fi diluat sau nu cu apa, in functie de necesitati (pentru hartie da, in timp ce pentru lemn nu) si aplicat in straturi, pana cand se atinge saturatia obiectului, iar lipiciul ramane umed in clipa suprapunerii celor doua suprafete. Nu este potrivit pentru mase plastice sau metal si se va deteriora in timp, daca este expus umezelii.

Prenandezul (pe baza de cauciuc) poate fi utilizat pentru suprafete gen piele, cauciuc, textile (rugoase si absorbante) si lipirea acestora pe lemn, dar nu este foarte indicat pentru unirea a doua bucati din acest material intre ele. Are un miros puternic, specific si vine in doua variante: cu actionare la rece sau la cald, in functie de conditiile de utilizare.

Unele pareri despre cei mai buni adezivi pentru lemn vor spune ca cei ureoformaldehidici sunt mai puternici. Acestia sunt folositi pentru producerea placilor de aschii sau fibra de lemn, placajului, parchetului stratificat si la asamblarea mobilei. Ei mai pot fi combinati cu melamina sau fenol pentru o rezistenta crescuta, mai ales in mediile umede. Un exemplu apreciat pe piata autohtona este acel adeziv pentru lemn Urelit, produs in tara noastra.

Pot fi gasiti sub forma de pulbere (ce trebuie combinata cu apa) sau pasta, caz in care vor fi insotiti si de un intaritor. Dezavantajul lor este culoarea inchisa si necesitatea presarii pieselor timp indelungat (cateva minute).

Lipiciul pe baza de copolimeri ai etilenei, mai des intalnit sub denumirea de poliacetat de vinil este potrivit pentru instalarea parchetului din lemn, a plintelor, a furnirului, asamblarea unor bucati de mobila, panouri din PAL, OSB sau MDF, rame de usi si ferestre, scari si lambriuri. Se usuca rapid si unele variante sunt rezistente la umezeala, dar trebuie sa fii atent sa indepartezi excesul care altfel te poate incomoda la finisaje.

Rasinile epoxidice se gasesc sub forma a doua solutii separate, o baza si un intaritor, care se intaresc rapid cand sunt combinate. Se comporta bine la contactul cu apa si in general se usuca rapid (5 minute), dar poti gasi si variante cu actionare lenta potrivite pentru situatiile cand iti trebuie timp pentru a potrivi piesele in pozitia corecta.

Cianoacrilatul este considerat de unii ca fiind cel mai bun adeziv pentru lemn, fiind cunoscut uneori si sub denumirea de superglue. Se usuca foarte repede, dar legatura este dura si poate sa crape, nefiind potrivita pentru materiale flexibile. In general il vei gasi in tuburi cu cantitate redusa, deci nu este indicat pentru proiecte mari, ci mai degraba pentru a repara ceva mic (o chitara, o jucarie) sau pentru proiecte handmade.

Produsele poliuretanice pot fi folosite pentru proiectele de exterior si fac priza buna cu metalul, plasticul si materialele textile (ex. adeziv pentru lemn Bison PU Max). Atunci cand iau contact cu umiditatea din aer isi maresc rapid volumul, umpland toate golurile dintre suprafete. Sunt rezistente la apa, ofera o buna izolatie termica si fonica si adera foarte bine, fiind greu de indepartat.

Lipiciul fierbinte este cel aplicat cu ajutorul unui pistol incalzitor. In forma sa rece se prezinta ca un cilindru din plastic. Asigura o buna sudare si poate fi indepartat fie prin incalzire, fie cu ajutorul unei spatule.

Nu in ultimul rand, variantele naturale sunt facute in general din oase de mamifere sau de peste si alte reziduuri colagenice. Totusi, acestea sunt mai degraba utilizate in domeniul restaurarii mobilierului vechi, unde se doreste un rezultat cat mai apropiat de cel original si fara interventia chimicalelor. Aceste variante au fost in mare parte abandonate din cauza faptului ca productia nu poate tine pasul cu cererea industriala.

 

 

Clasa de rezistenta la umiditate: Vei gasi pe multe produse specificata apartenenta la clasa D1, D2, D3 sau D4.

D1 se refera la adezivi pentru lemn, ieftini si buni, care pot fi folositi in mediul interior, pentru esente moi si zone care nu sunt expuse la umezeala (dormitoare, sufragerii).

D2 are aceleasi indicatii, dar poate fi utilizat si pentru esente tari, eventual in zone cu o umiditate de peste 65% prezenta pe perioade limitate de timp (3 ore).

D3 este potrivit pentru trepte, usi si ferestre, zone interioare protejate, care sunt supuse unei umiditati atmosferice mai mari de 65% timp indelungat si chiar pentru lucrari de exterior, daca acestea nu iau contact direct cu intemperiile (sunt vopsite, grunduite). Populara in comert e formula de adeziv pentru lemn Kleiberit 300.

D4 include produsele destinate bailor si bucatariilor, care fac fata unei nivel de umezeala ridicat in mod constant si care sunt destinate imbinarilor rezistente de la usi si ferestre, pentru lemn masiv si stratificat, zone cu condens sau de exterior.

 

Timpul de actionare: In functie de disponibilitatea ta, de materiale si temperatura, vei gasi produse care se intaresc in 5 secunde si altele care au nevoie de cateva zile. Este bine de stiut ca atunci cand este indicat un interval de temperatura pe un adeziv pentru lemn, la un pret bun, depasirea limitelor acestuia va creste timpul necesar pentru actionare sau chiar va interfera cu reactia ce trebuie sa aiba loc.

Tot in acest caz, daca se va aplica lipiciul la o temperatura apropiata de limita superioara, uscarea va fi mai rapida, in timp ce intr-o zona mai rece, ea va fi mai lenta. Materialele mai mari, mai dure si mai grele, asupra carora se vor aplica forte de tractiune si frecare, necesita un timp mai lung pentru formarea unei legaturi solide.

In mod contrar, pentru hartie, carton, placaj se poate folosi si un produs cu uscare imediata. Pentru acelasi tip de adeziv pentru lemn din Dedeman si alte magazine pot exista mai multe variante, cu timpi de intarire diferiti si se considera ca cei care se usuca mai greu creeaza si o priza mai buna.

 

Temperatura: Aceasta depinde de natura produsului ales si de tipul de reactie prin care acesta se intareste. Cele pe baza de apa (aracetul – poliacetatul de vinil), precum un adeziv pentru lemn Moment, trebuie ferite de inghet si pot fi active intre +5 si +25oC, in timp ce unii cioanoacrilati se vor intari la temperaturi cuprinse intre -50 si +80oC.

Alegerea depinde de conditiile tale de lucru (vara, iarna, cu sau fara o sursa de incalzire), dar si de celelalte caracteristici ale produsului ales (timp de actiune, rezistenta la umezeala, soliditatea aderentei, compatibilitatea cu alte materiale).

 

 

Modul de aplicare: In general, adezivii pentru lemn sunt aplicati cu o pensula sau o spatula, deoarece se lucreaza pe suprafete neregulate, de mici sau mari dimensiuni si in acest fel se poate asigura o acoperire egala. In plus, se pot aplica succesiv mai multe straturi.

Exista totusi si variante care sunt sub forma de spray (fie ca este doar vorba despre intaritor, la cele care trebuie combinate), baton sau banda. Primele asigura o acoperire uniforma, dar vei irosi parte din substanta pe langa suprafata in lucru. Cele din mijloc se aplica usor si rapid, dar nu intotdeauna fac o priza buna, iar ultimele se folosesc pentru atasarea carligelor pentru prosoape, a imaginilor si posterelor sau a unor tablite cu greutate redusa.

Daca vrei sa afli si indicatiile specifice ale unor produse gasite in mediul online, citeste in continuare si descrierile noastre.

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Soudal Soudabond Easy

 

Acest adeziv poliuretanic pentru lemn poate acoperi o suprafata de doi metri patrati. Este o solutie care in contact cu aerul ia consistenta unei spume care umple toate golurile din suprafetele pe care actioneaza pentru ca apoi sa se intareasca. Este ambalat intr-un recipient ce poate fi folosit impreuna cu un pistol de silicon pentru o dozare precisa.

Este indicata utilizarea acestui produs pentru lipirea placilor de rigips si a panourilor termoizolante (polistiren, vata minerala), intrucat are buna aderenta la zidarie. De asemenea, poate fi folosit si pentru suprafete din lemn, metal sau plastic, pluta, beton celular, placi din fibra, sau ceramica poroasa.

Uscarea este rapida, in doar 60 de minute. Aplicabilitatea este valabila atat pentru lucrari de interior, cat de exterior. Dupa intarire, excesul poate fi decupat cu un cuter si eventual vopsit. Asigura o buna izolare fonica si termica, mai ales in cazul fixarii geamurilor in cadrele de beton.

 

Avantaje:

Poate fi folosit pe mai multe tipuri de suprafete (lemn, beton, metal, rigips, polistiren).

Are un timp de uscare scurt (60 de minute).

Permite o aplicare precisa si o dozare corespunzatoare, atunci cand este folosit impreuna cu un pistol special.

Asigura o buna izolare termica si fonica.

 

Dezavantaje:

Pentru proiecte de mari dimensiuni (termoizolarea unei case) este nevoie de mai multe tuburi, ceea ce poate sa creasca pretul final al lucrarii.

 

NovoBond D3.000100

 

Acesta este un adeziv specific pentru lemn, potrivit pentru lipirea tuturor tipurilor de placi aglomerate din aschii sau fibra de lemn (PAL, MDF, placaj, furnir), precum si a bucatilor de parchet, lambriu sau a plintelor. Poate fi folosit si pentru piese de mobilier (mese, scaune) sau proiecte handmade (jucarii).

Este ambalat intr-un recipient cu capacitatea de un kilogram, cantitate suficienta pentru realizarea unei pardoseli intr-o camera de 2×3 m (150-200 g/mp) sau a numeroase proiecte de mici dimensiuni. Lipirea poate fi facuta atat la rece (minim 5oC), cat si la cald, ceea ce inseamna ca nu vei depinde nici de vreme, nici de prezenta unei surse de incalzire.

Dupa uscare, lipiciul devine transparent si nu modifica semnificativ aspectul piesei. Este foarte rezistent la umiditate (poate fi folosit in bai si bucatarii) si isi pastreaza calitatile in timp. Este indicat pentru lucrari de interior, dar si de exterior (atata timp cat imbinarea nu ia contact direct cu intemperiile) si atunci cand se lucreaza cu esente tari (fag, stejar).

 

Avantaje:

Este ambalat intr-un recipient de capacitate mare (1l), suficient pentru mai multe proiecte mici sau unul mediu.

Poate fi folosit pentru toate tipurile de suprafete din lemn (MDF, PAL, placaj, lemn masiv).

Are o rezistenta crescuta la umezeala si poate fi folosit in bai si bucatarii.

Poate fi utilizat si pentru unele lucrari de exterior.

 

Dezavantaje:

Nu poate fi aplicat la temperaturi situate sub +5oC.

 

Cum aleg cei mai buni adezivi ieftini pentru parchet

 

Daca tocmai te muti in casa noua si ai de facut finisaje, sau daca renovezi si schimbi si parchetul, vei avea nevoie de un adeziv pentru montaj. Desi pare o alegere simpla trebuie sa tii cont de cateva aspecte tehnice, dar si de partea economica, pentru a nu cheltui mai mult decat este necesar. Consultand mai multe pareri despre cei mai buni adezivi pentru parchet ieftini, am extras cateva informatii pe care ti le prezint in ghidul de mai jos.

Poti sa alegi un adeziv universal (care se potriveste cu orice fel de parchet) sau special, care are calitati mai bune si va creste rezistenta in timp a lucrarii.

Verifica, mai intai, compozitia. Astfel, vei gasi adezivi vinilici in dispersie apoasa, de tip monocomponenti, gata pentru a fi utilizat. Au in compozitie rasina vinilica si un continut redus de apa. Sunt compatibil doar cu o suprafata absorbanta de tip sapa pe baza de ciment, panouri din lemn sau podele, pentru a se putea evapora apa continuta de adeziv. Sunt recomandati pentru parchet realizat din lamele de dimensiuni mici (maxim 500 mm) si pot fi utilizati si pe pardoseala incalzita.

Poti opta si pentru adezivi pe baza de rasini reactive, cum ar fi: adezivi bicomponenti sau monocomponenti pe baza de rasini epoxi poliuretanice.

Cei biocomponenti au la baza doua elemente principale si anume o rasina epoxi poliuretanica si un catalizator. Nu contin apa si se vor intari prin amestecarea celor doua componente. Acest sortiment poate fi aplicat pe orice fel de suport, inclusiv pe suprafata incalzita. Este compatibil cu orice tip de parchet.

Cel monocomponent este gata de utilizat si are in compozitie rasini poliuretanice ce se vor intari in combinatie cu umezeala din sapa sau parchet. Este compatibil cu orice tip de parchet si cu orice fel de suport, inclusiv incalzit.

Adezivul il gasesti ambalat in recipiente de plastic sau din tabla, sub forma de sticla sau galeata pentru a putea avea acces cat mai usor la produs. Poate avea diferite cantitati de la 750 ml la 14 – 16 kg sau mai mult.

Recipientele au sisteme de inchidere ferme pentru ca produsul sa nu se intareasca inainte de folosire. Pe ambalaj gasesti specificat consumul la metri patrati pentru a putea vedea usor ce cantitate ai nevoie. Ai grija si la conditiile de temperatura, mai ales daca lucrezi iarna si nu ai caldura instalata, sau vara cand sunt temperaturi foarte ridicate.

Pentru a nu mai pierde timp cu alergatul prin magazinele de specialitate impreuna cu mesterul, sau cu transportul, alege din magazinele virtuale produsul de care ai nevoie, calculeaza cantitatea necesara apoi fa comparatii pentru a gasi un adeziv pentru parchet (ieftin) la un pret bun. Comanda va veni acasa in cel mai scurt timp, iar mesterii se pot apuca de treaba.

 

Modele recomandate in 2021

 

Wakol MS-230

Este un adeziv elastic pentru parchet produs de Wakol, firma de origine germana. Poate fi folosit pentru diverse tipuri de parchet de la cel industrial la cel clasic, din lemn sau laminat, de diferite dimensiuni. Adezivul este monocomponent avand la baza polimeri silanici modificati. Nu contine solventi sau apa.

Emisiile de substante sunt foarte scazute, fiind din clasa A+ asa ca poate fi folosit si de mesterii care sunt mai sensibili si dezvolta alergii. Poate fi folosit pe orice fel de suport, absorbant (sapa, podele, structuri din lemn etc.) sau neabsorbant (gresie, marmura etc.), care este curat, drept, uscat, fara impuritati sau crapaturi. Pentru sape asfaltice este recomandat aplicarea unui strat de amorsa inainte de adeziv.

Temperatura ideala pentru a lucra cu adezivul este de 20 grade C la o umiditate de 65%. Nu se recomanda pentru temperaturi mai mici de 15 grade C. Timpul de lucru este de 40 de minute, timpul de intarire este de 24 de ore. Produsul este ambalat in recipient de plastic sub forma de galeata. Are capac ce se inchide ferm pentru a putea fi depozitat. Pentru a fi usor de transportat are maner. Ai un consum intre 1 – 1,4 kg pe metru patrat in functie de suport si modul de aplicare.

 

Bostik 590068

Daca ai nevoie de un adeziv pentru parchet ieftin si bun iti propunem produsul de la Bostik. Este poliuretanic, bicomponent, fara solventi si cu emisii foarte reduse fiind din clasa A+. Este compatibil cu orice tip de suport fie absorbant sau nu (beton, lemn, metal, placi ceramice etc.), pentru interior sau pentru exterior.

Il poti folosi pentru parchet din lemn masiv inclusiv bambus, mai putin fag, laminat de diferite grosimi, densificat, mozaicat etc. Se poate aplica fara amorsa asa ca faci economie de timp si de bani. Se ususca repede si nu necesita timp pentru gumare. Se preteaza si pe pardoselile cu incazire. Este rezistent si in conditii de umiditate, asa ca il poti folosi pentru a fixa parchetul la baie sau bucatarie.Nu contine solventi si are o emisie foarte scazuta de substante, fiind incadrat la clasa A+. Il pot folosi inclusiv persoanele care sunt mai sensibile.

Timpul de lucru este de aproximativ 50 de minute la o temperatura de 23 grade C. Necesita un timp de fixare, fara trafic pietonal, intre 24 si 48 de ore (trafic intens). Este recomadat sa il folosesti la o temperatura cuprinsa intre +10 pana la +30 grade C. Are un consum cuprins intre 1 si 1,4 kg pe metru patrat in functie de suprafata suportului si de spatula cu care se intinde. Produsul este ambalat in galeata de plastic, cu capac ce se inchide etans, asigurand astfel pastrarea calitatii adezivului atunci cand nu este folosit. Pentru a putea fi usor transportat, recipientul are maner. Galeata contine 10 kg adeziv.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Lasa un comentariu

4 COMMENTS

Sebastian

March 5, 2021 at 9:15 am

Buna, eu am cautat un adeziv de lipire trepte de lemn pe beton si am experimentat cu un Ceresit CT 84, o spuma pentru polistiren expandabila. Nu regret, recomand miscarea asta daca aveti nevoie de o solutie rapida si performanta, dar si mai economica. Scarile arata mult mai bine si par sa fie rezistente. Am pus direct peste beton niste trepte si contratrepte din lemn ca sa aiba un aspect mai finisat, mentionand ca treptele sunt ferite de ploaie si inghet, duc catre beci. Am vrut sa le schimb aspectul putin si sa fac coborarea mai frumoasa, sunt multumit. Voi vedea cat de bine rezista in timp, deocamdata nu am ce sa reprosez, decat ca au mai aparut mici denivelari pe ici, pe colo. Cand voi mai avea nevoie voi mai apela ca am iesit bine cu banii si sunt multumit.

Raspuns
Echipa Clovis.ro

March 8, 2021 at 1:14 pm

Buna, Sebastian,

Apreciem comentariul tau!

Numai bine,

Echipa Clovis.ro

Raspuns
George

March 3, 2021 at 9:57 am

Buna, am niste mobila mai veche pe care as dori sa o reconditionez si as avea nevoie de un adeziv care sa ajute la lipirea detaliior. Mentionez ca unele piese vor fi montate in bucatarie si unele in sufragerie. Am nevoie de unul mai puternic presupun, care sa ajute la mentinerea placilor si cand e abur mare in bucatarie…

Raspuns
Echipa Clovis.ro

March 5, 2021 at 8:22 am

Buna ziua,
Va poate fi folositor un adeziv de lemn D4 in aceasta circumstanta, deoarece acest tip de fluid va rezista mai bine in fata umezelii si nu se va desface, in majoritatea cazurilor. Aceasta formulatie este una de tip profesional, care se poate intrebuinta pentru repararea, asamblarea, lipirea sau fabricarea tamplariei, fiind foarte buna si pentru repararea pieselor de mobilier despre care vorbiti. Veti gasi formulatii de acest tip la diferite preturi si in cantitati variate, pentru a avea o alegere mai usoara, bazata pe propriile necesitati.
Cele bune,
Echipa Clovis.ro

Raspuns
DMCA.com Protection Status