Cei mai buni adezivi de parchet

Am modificat articolul ultima data pe: 29.03.24

Cel mai bun adeziv de parchet – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Daca iti constuiesti o locuinta sau o renovezi pe cea veche si ai ajuns in momentul in care trebuie sa folosesti adezivul de parchet, inseamna ca lucrarile se apropie de sfarsit. In cazul in care te grabesti si vrei sa afli rapid care e un produs de calitate, ce merita achizitionat, iti recomandam inca de la inceput Wakol MS-260. Este vorba de un adeziv monocomponent, ce poate fi intrebuintat cu usurinta pentru parchetul finisat. El se intareste foarte rapid, nu trebuie amestecat inainte de a fi aplicat cu gletiera si nu degaja un miros neplacut. Cutia contine o cantitate generoasa, de 18 kg si iti va fi suficienta pentru o suprafata extinsa, deoarece vei folosi intre 1 si 1.4 kg pentru un metru patrat. Dupa ce l-ai aplicat, trebuie sa astepti 24 de ore si apoi sa calci pe spatiul respectiv. Recomandat ar fi sa il utilizezi la temperaturi cuprinse intre 15 si 24 grade Celsius si in incaperi cu o umiditate normala (intre 40 si 65%). Daca acest produs este indisponibil, vezi Wakol MS-230.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Wakol MS-260

 

Wakol fabrica unii dinte cei mai buni adezivi de parchet, asa cum este si acesta despre care vorbim acum. E de tipul monocomponent, fiind potriviti pentru o multime de modele de suprafete. Acesta este un adeziv pentru parchet laminat, stratificat, din lemn masiv, mozaic, pluta sau blocuri de lemn, deoarece nu are apa pentru a afecta materialele folosite.

Produsul despre care discutam este ambalat intr-o galeata de 18 kilograme si are un consum diferit, in functie de materialul pe care e aplicat (400 – 450 g/mp – pluta; 800 – 1000 g/mp – mozaic si parchet in format mic; 1100 – 1300 g/mp – parchet de dimensiuni generoase, atat clasic cat si finisat). Va trebui sa astepti 24 de ore pentru a putea folosi incaperea in care l-ai utilizat, ceea ce inseamna ca nu vei astepta foarte mult.

Fiind un adeziv ambalat intr-un recipient mare, el se aplica cu ajutorul gletierei. Suprafata trebuie pregatita inainte, perfect nivelata si curatata, dar si data cu amorsa. Nu e recomandat sa folosesti continutul la temperaturi mai mici de 15 grade Celsius si in conditii de umiditate mai mari de 65%. Daca pretul de achizitie ti se pare mare, ia in calcul faptul ca vorbim de o cantitate de 18 kg. Livrarea este gratuita.

 

Avantaje:

Poate fi folosit pentru o multime de tipuri de suprafete: parchet laminat, stratificat, din pluta, lemn masiv, mozaic etc.

Cantitatea din recipient este una generoasa (18 kilograme), motiv pentru care iti va ajunge pentru suprafete mari.

Transportul este gratuit.

Se usuca intr-un timp scurt (24 ore).

 

Dezavantaje:

E necesara pregatirea cu atentie a suprafetei inainte de aplicare.

 

 

Wakol MS-230

 

Vorbim acum de un adeziv pentru parchet triplustratificat, laminat sau de oricare alt tip, care este format dintr-un singur component (monocomponent). El nu contine apa, motiv pentru care nu va uza lemnul, si poate fi intrebuintat inclusiv la pardoselile cu incalzire. Este un produs ce necesita pregatirea suprafetei in prealabil, ceea ce presupune: curatarea ei, uscarea, indreptarea si repararea crapaturilor. Inainte de aplicare trebuie folosita si amorsa, pentru un efect de lunga durata.

Acest adeziv se livreaza in galeti de 18 kg, pentru a fi intrebuintat la suprafete mari. Depinde insa si de materialul folosit si de tipul de parchet. Ex. cel de dimensiuni mici – 800 – 1000 g/mp, cel de dimensiuni mari – 1100 – 1300 g/mp. Temperatura de lucru nu e bine sa fie mai mica de 15 grade Celsius, iar umiditatea nu mai mare de 65%. Se aplica cu gletiera, deci va fi o munca ceva mai complicata, dar nu grea.

Dupa aplicarea acestui adeziv, va trebui sa astepti intre pana 48 de ore pana la initierea traficului mai intens si 24 ore daca e vorba de un trafic mai redus. Pretul de achizitie nu este foarte mic, iar transportul e si el destul de scump.

 

Avantaje:

Potrivit pentru toate tipurile de parchet.

Cantitate generoasa (18 kg), pentru a fi util unor suprafete mai mari.

Nu contine apa, ceea ce inseamna ca nu va afecta parchetul.

Se usuca destul de repede (24 de ore pentru trafic redus si 48 de ore pentru cel intens).

 

Dezavantaje:

Costurile pentru transport sunt destul de mari.

 

 

Soudal Fix All

 

Produsul acesta e un adeziv pentru plinta la parchet, sau alte spatii de dimensiuni reduse. El e foarte eficient pentru a fi folosit si in cazul suprafetelor umede sau a celor realizate din materiale precum: piatra, rigips-carton, lemn, sticla, metal, ceramica, plastic etc. Va fi deosebit de eficient si de simplu de folosit, deoarece are un capat special ce permite scurgerea continutului in cantitati mici, pentru a se aplica cat mai usor, uniform si aspectuos.

Adezivul este ambalat intr-un tub de 300 ml si va fi suficient pentru 50 de metri liniari, astfel incat sa poti lipi cat mai mult. Nu se specifica in cat timp se usuca acest continut, nici temperatura la care trebuie folosit. Dupa aplicare, daca e necesar, el poate fi vopsit, fara a-i fi afectata calitatea. Lipiciul acesta nu este afectat in nici un fel de conditiile meteo, fiind rezistent la frig, ploaie, vant etc.

Produsul nu contine substante chimice ce ar putea afecta caile respiratorii in cazul in care sunt inhalate si nu exista in mediul online informatii legate de pregatirea suprafetei de lucru. Acest adeziv de parchet, la un pret bun are un cost de livrare destul de mare (aproximativ jumatate din valoarea produsului), ceea ce ar putea fi neplacut pentru unele persoane.

 

Avantaje:

Este simplu de folosit, datorita tubului care se termina cu un capat special.

Lipeste tot felul de suprafete, de la rigips-carton si lemn, la ciment si metal.

Cantitatea de 300 ml va fi suficienta pentru 50 m liniari.

Este rezistent la umezeala.

 

Dezavantaje:

Transportul costa destul de mult.

 

 

Manavi Fixx&Go

 

Cauti un adeziv de parchet, ieftin si bun? Acest produs ar putea fi o buna alegere pentru tine, deoarece e usor de folosit si poate fi intrebuintat si pentru alte situatii, nu doar pentru prinderea parchetului. Cu el poti lipi: poliuretan, lemn, metal, piatra, placi de OSB, ceramica, ipsos, caramida, gips-carton etc. El vine ambalat intr-un tub de 300 ml, care va fi suficient doar pentru 7 metri liniari.

Este un produs de calitate, care nu contine substante toxice prin inhalare. El se intareste foarte repede, dar e nevoie sa astepti chiar si pana in 48 de ore pentru a fi sigur/a de faptul ca va fi rezistent in timp. E important sa il intrebuintezi la temperaturi de pana in 20 grade Celsius si o umiditate de pana in 65%, daca vrei rezultate durabile. Continutul este rezistent la apa, dupa ce se usuca, si poate fi apoi vopsit sau slefuit, fara a afecta din calitate.

Tubul in care e ambalat are la unul dintre capete un aplicator special, ce va face utilizarea mai simpla si mai rapida. Pretul de achizitie este unul redus, iar transportul costa la fel de mult ca produsul, deci, nu va fi prea convenabil din acest punct de vedere.

 

Avantaje:

Poate lipi o multime de tipuri de suprafete: lemn, metal, piatra, ipsos etc.

Nu are in compozitie substante care ar putea fi toxice prin inhalare.

Rezistent la apa, dupa ce s-a uscat.

Pret de achizitie accesibil.

 

Dezavantaje:

Costul transportului este costisitor, daca-l comparam cu cel al produsului.

 

 

 

Cum alegi un adeziv bun pentru parchet

 

Ghidul cumparatorului

Alegerea adezivului pentru parchet nu este o activitate foarte simpla. E destul de dificil sa-l achizitionezi, daca nu ai experienta intr-un astfel de domeniu. Noi vrem sa-ti venim in ajutor si sa iti spunem care sunt cele mai importante criterii de selectie pe care trebuie sa le iei in calcul, cand iti doresti sa cumperi adezivi de parchet (la preturi bune). Citeste ghidul in continuare, pentru a fi cat mai informat/a.Tipul: Aceasta caracteristica face referire la adezivii care vin livrati de obicei in cantitati generoase si care sunt folositi pentru montarea placilor de parchet. In aceasta privinta, diferentele se fac dupa numarul de componente din continut.

Adezivii cu o singura componenta sunt intalniti sub numele de monocomponenti sau silicanici. Ei nu necesita amestecarea inainte de utilizare, se intaresc foarte repede si nu degaja un miros neplacut. Se pot folosi si in cazul in care incalzirea se face prin pardoseala si sunt potriviti pentru pardoselile din lemn, dar si suprafetele din ciment, piatra sau sticla.

Adezivii realizati din doua componente (izocianat si alcool) poarta denumirea de biocomponenti. Ei necesita amestecarea inainte de intrebuintare, sunt foarte comuni si au un miros mai neplacut. Sunt mai puternici ca cei monocomponenti si pot fi utilizati la temperatura camerei, dar si la temperaturi mai ridicate.

 

Cantitatea din recipient si consumul: Am folosit impreuna aceste doua criterii, deoarece in functie de cantitate, vei sti pentru ce suprafata iti va fi suficienta. De exemplu, daca vei lua o galeata de 10 kg de adeziv de parchet (la un pret bun) si e specificat faptul ca ai nevoie de 1 kg la 1 mp, vei sti ca iti va fi suficient pentru 10 mp.

Sunt insa si situatii in care, consumul difera in functie de material sau de dimensiunea placilor de parchet. Acest lucru iti va fi specificat pe fiecare produs in parte.

 

Tip de ambalare: In general, intalnim urmatoarele variante:

In galeata – aceste recipiente sunt mari (peste 5 kg, in general). Adezivul din interiorul lor se aplica cu ajutorul sculelor speciale si este achizitionat atunci cand e vorba de lucru cu suprafete generoase.

In cutie – cutiile sunt mai mici (pana in 5 kg) si sunt ceva mai greu de transportat si manevrat, deoarece nu exista maner ca in cazul galetilor.

Tub – adezvii care sunt ambalati sub forma de tub sunt cumparati cel mai adesea pentru a fi intrebuintati la lipirea spatiilor mai mici. Ei sunt usor de utilizat si au un pret de achizitie acceptabil.

In foma de salam – exista si astfel de tipuri de adezivi. Acestia insa, pentru a fi folositi, vor necesita utilizarea unor pistoale speciale sau a gletierelor.

 

Suprafata pe care este aplicat: Nu orice lipiciuri pot fi intrebuintate la orice tip de pardoseala. Unele sunt doar pentru parchetul laminat, altele pentru cel triplustratificat. Exista situatii in care trebuie sa tii cont si de tipul de lemn.

Totodata, unele produse pot fi folosite si in alte situatii, cum ar fi: prinderea plintei, lipirea suprafetelor din piatra naturala, sticla etc. Fii foarte atent/a la aceste informatii si nu le trece in nici un caz cu vederea.

 

Timp de uscare: Acest detaliu este important mai ales atunci cand e vorba de renovari si e necesar ca incaperea in care s-a pus parchet sa fie disponibila cat mai repede. Aceasta informatie va fi trecuta pe fiecare produs in parte si de multe ori apare si in descrierea online a acestora.

 

Mod de aplicare: Aici depinde de fiecare articol in parte. Foarte practici sunt adezivii in tub sau cei de tip salam, acestia din urma fiind aplicati cu ajutorul unui pistol special. Daca insa alegi sa cumperi recipiente de tip galeata, vei avea nevoie de o gletiera si alte instrumente specifice.

Daca e nevoie sa lipsesti spatii mai mici, mai util iti va fi, de exemplu, un lipici in tub sau unul pe care-l vei folosi cu ajutorul pistolului. La suprafete mari de parchet e recomandat cel aplicat cu gletiera, deoarece vei face treaba mai repede si mai simplu. Pe fiecare recipient in parte vei gasi informatii detaliate legate de modul in care va fi utilizat.

 

Conditii de aplicare: Iti doresti sa cumperi cel mai bun adeziv de parchet? Daca urmaresti aceste detalii, vei sti exact ce ai de facut si daca ceea ce vrei e sau nu potrivit pentru ce ai tu nevoie:

Necesitatea folosirii ameorsei – unii adezivi nu se lipesc pur si simplu si va fi nevoie sa dai cu amorsa pentru o lucrare mai calitativa. Nu e greu, dar este o munca in plus.

Temperatura de lucru – trebuie sa o urmaresti daca vrei ca ceea ce faci sa reziste in timp. Daca pe recipient se recomanda utilizarea la temperaturi intre 10 si 15 grade Celsius, temperaturile mai mici sau mai mari ar putea duce la rezultate nedorite (umflarea parchetului, lipirea in mod necorespunzator etc.).

Gradul de umiditate al incaperii – tine cont de acest lucru, deoarece multi dintre adezivi necesita conditii speciale, deoarece nu sunt rezistenti si nu ofera calitate maxima in momentul in care sunt folositi in conditii de umezeala.

Pregatirea in prealabil a suprafetei – trebuie sa te informezi si sa ai detalii legate de modul in care trebuie pregatita suprafata inainte de intrebuintarea produsului ales de tine. Unele trebuie doar curatate de praf, altele necesita uscarea, indreptarea, astuparea crapaturilor si asa mai departe.

 

Brand: Este cunoscut faptul ca atunci cand vine vorba de achizitionarea materialelor de constructie, firma joaca un rol important. Daca doresti sa cumperi cel mai bun adeziv de parchet, acesta trebuie sa fie de la o marca renumita, chiar daca e ceva mai scump. Nu incerca sa alegi ce e mai ieftin, daca vrei calitate.

Printre cele mai renumite branduri se numara: Wakol, Moment, Soudal, Manavi, Sika, Thomsit, Mapei sau Den Braven.Pret: Cand vine vorba de costuri, ia in calcul si pretul de achizitie al articolului, dar si pe cel aferent transportului. Sunt si situatii in care acesta e gratuit, insa, este nevoie de cumpararea unor cantitati generoase, de cele mai multe ori.

Mai departe, iti vom prezenta cateva produse de calitate, ce merita achizitionate din magazinele online. Alegand sa faci astfel de cumparaturi, nu doar economisesti timpul pe care l-ai pierde prin magazine, ci poti obtine si preturi mult mai bune. Parcurge in continuare ghidul pentru a consulta cateva prezentari si pareri despre cei mai buni adezivi de parchet pe care ii poti comanda de pe site-uri de incredere.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu