Cei mai bun adezivi pentru polistiren

Am modificat articolul ultima data pe: 08.03.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cel mai bun adeziv pentru polistiren – Recomandarile noastre pentru 2021

 

Placile de polistiren au utilizari multiple in constructia unei case. Nu numai ca sunt foarte utile in izolarea peretilor exteriori, dar pot fi si folosite la crearea de decoratiuni interioare, pe pereti de suprafete diverse. In acest ghid, pe langa indicatiile de cumparare ale adezivilor pentru polistiren, va oferim si doua recomandari, in cazul in care doriti parerea noastra si nu aveti timpul necesar citirii intregului ghid. Prima recomandare este Bison 451016, un adeziv atat de interior, cat si de exterior, creat pentru aplicarea izolatiilor. Rezista la temperaturi extreme, intre -40 si + 90 de grade, prin urmare nu va veti face griji in privinta deteriorarii cauzate de intemperii. Daca nu sunteti atrasi de acesta, va mai putem recomanda si Uhu 771155, care este proiectat pentru folosirea la interior (+10 grade Celsius). Avantajul acestuia este ca, pe langa polistiren, mai poate fixa cu eficienta si raturi, trepte de lemn, placi de beton, caramizi, ceramica, MDF, furnir si UPVC – prin urmare, este un produs cu utilizari aproape universale.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Bison 451016
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

In caz ca ai nevoie de un adeziv universal pentru a lipi placi de polistiren la exterior, acest produs este potrivit, avand o rezistenta buna la temperaturi extreme (-40 : +90 grade C), se poate aplica in pozitie verticala si orizontala, pe o suprafata umezita in prealabil, se aplica sub forma de spuma si are un grad scazut de inflamabilitate, se poate vopsi si tencui.

In caz ca ai nevoie de un aspect neted, orienteaza-te spre produse mai puternice, acesta necesitand fixarea cu dibluri dupa uscare.

Este un adeziv universal, cu o cantitate mare, la un pret rezonabil, pe care il poti folosi si la lucrari exterioare.

A 2-A OPTIUNE!

Uhu 771155
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Un adeziv potrivit pentru multe materiale, ce formeaza o pelicula dura si elastica, rezistent la temperaturi extreme de la -30 la +90 grade C, asa ca il poti folosi si la exterior, rezistent la apa, alcool, ulei si petrol, cu timp scurt de fixare (5 - 10 minute), in stare lichida, pentru a fi usor de intins pe suprafata de contact.

Deoarece contine solventi volatili, inflamabili, trebuie luate masuri de siguranta la aplicarea produsului.

Poti lipi o gama larga de materiale cu acest tip de adeziv transparent, rezistent si, datorita duzei fine cu care este dotat, poti ajunge in cele mai dificile colturi.

A 3-a Optiune!

Meyco 65755
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest tip de adeviz este recomandat pentru lucrari usoare, proiecte scolare, unde este nevoie sa lipesti polistiren, spuma sau burete, nu altereaza materialele, se usuca repede (5 - 10 minute) si trebuie presat cateva secunde pentru a face priza, se aplica pe suprafete curate si uscate, are o consistenta lichida si este transparent.

Are o cantitate mica de produs, 13 g, asa ca, daca ai nevoie sa fixezi o suprafata mai mare, ai nevoie de mai multe tuburi.

Pret bun, fixare rezistenta, potrivit pentru lucrari scolare, sunt cateva motive pentru care recomandam acest produs.

 

 

Cum alegi un adeziv bun pentru polistiren

 

Ghidul cumparatorului

Polistirenul este un izolator foarte bun, cu proprietati care il fac aproape universal dezirabil pentru orice constructie. Este usor, i se poate da orice forma, iar ca tipuri, poate fi expandat (cu rezistenta mecanica mica si permeabilitate la vapori de apa, deci impotriva condensului, utilizabil pentru fatade si pereti exteriori), si extrudat (cu rezistenta mecanica mare, si permeabilitate redusa, utilizabil pentru fundatiile cladirilor). Desigur, exista si tipuri de polistiren pentru decoratiuni la interior, in diverse forme si straturi.

Date fiind aceste multiple feluri in care materialul se gaseste, exista pe piata variati adezivi, fiecare cu proprietatile sale. Prin urmare, iata cum sa alegeti cel mai potrivit dintre acestia, in functie de cum doriti sa va amenajati cladirea:

 

 

Mediul de aplicare: Fiecare din substantele de fixare pentru placile de polistiren au fost gandite de inginerii chimisti ca sa isi pastreze calitatile in anumite medii. Le putem imparti in doua categorii: cele pentru fixarea materialelor in interiorul cladirii, si cele pentru exterior.

In cadrul primei categorii, pragurile de temperatura si umiditate dincolo de care substanta adeziva isi pierde calitatile sunt destul de limitate – de regula, peste 10 grade Celsius, si umiditate cat mai scazuta.

La exterior, insa, intemperiile si inflitrarile de apa sunt niste riscuri serioase pentru substantele chimice respective, iar din acest motiv, va trebui sa selectati un adeziv pentru polistiren, la un pret bun, care sa faca fata cat mai bine acestor conditii.

Ca regula, veti putea folosi produsele pentru exterior in interior, insa invers nu merge: adezivii pentru interior vor trebui neaparat utilizati in aceste medii, altminteri se vor deteriora rapid!

 

Temperaturile suportate: desi am stabilit deja ca exista produse pentru lipirea placilor de polistiren destinate mediilor interioare, dar si exterioare, trebuie sa discutam putin si temperaturile pentru care acestea sunt proiectate sa faca fata.

Daca, de exemplu, va hotarati asupra unui produs precum Moment Fix Extreme Power, care specifica un prag inferior de 10 grade Celsus pentru utilizare, va fi preferabil sa evitati utilizarea sa in camere in care temperatura poate scadea sub aceasta limita (un exemplu ar fi anexa unei case de vacanta, care ramane goala pe timpul iernii, iar temperatura din locul respectiv ar putea sa scada considerabil).

La fel se poate spune si despre pragurile superioare, adezivele pentru interior rareori fiind gandite sa reziste la mai mult de 35 de grade, iar in camere precum cele cu cuptoare mari, temperatura poate depasi acest prag. In astfel de cazuri, cautati un produs cu limite inferioare (sau superioare, dupa caz) mai ample, sau utilizati un adeziv pentru exterior, acestea avand o foarte vasta gama de temperaturi la care isi pastreaza eficienta si calitatile.

 

Tipul de suprafete: formulele chimice utilizate pentru fabricarea adezivilor implica aplicarea acestora pe anumite tipuri de suprafete. In unele cazuri, se cere umezirea peretelui pentru a accelera lipirea (un astfel de produs este Bison 541016), insa in alte cazuri (cum este produsul Penosil StyroFix 615), aderenta se pastreaza si in conditii umede, dar si uscate.

Exista si adezivi precum Bovelacci GCE450, unde producatorul specifica faptul ca o suprafata de aplicare perfect uscata este absolut esentiala pentru ca substanta sa functioneze. Alte produse, cum ar fi Moment Fix Extreme Power sau Rino 514087, specifica aplicarea pe suprafete absorbante si poroase (pereti permeabili, lemn, furnir).

Insa, in oricare din cazuri, prezenta uleiurilor sau a grasimilor pe suprafetele de lipire este absolut indezirabila, intrucat ele anuleaza capacitatea de prindere a substantelor respective. Din acest motiv, nu uitati sa degresati peretii, in cazul in care sunt prezente astfel de substante pe suprafetele lor!

 

 

Puterea de prindere: acest aspect este greu de estimat in cifre, desi unele produse specifica anumite valori, intr-o forma sau alta (Moment Fix Extreme Power mentioneaza ca poate oferi o aderenta ridicata de pana la 350 kilograme pe metru patrat – asta inseamna ca un strat de 1 metru patrat de adeziv poate tine 350 kilograme de material).

Insa, exista un aspect care reflecta mai bine acest parametru al aderentei, daca este sa ne luam dupa multe pareri despre cei mai buni adezivi pentru polistiren. Acesta este necesitatea instalarii unor dibluri sau suruburi in fixarea placilor pe perete, pe langa substanta adeziva in sine.

Astfel, puteti intalni in descrierile produselor atat abilitatea de a prinde placile de material fara mijloace suplimentare de sustinere, cat si formule care specifica nevoia instalarii diblurilor de fixare. Exista si produse (cum e Bovelacci Eurocoll Plus) care specifica aplicarea unei amorse (primer) inainte de lipire, in cazurile in care suprafata respectiva a fost vopsita, si aderenta acestia este scazuta, precum si indepartarea tapetului inainte de aplicarea substantei (acesta impiedicand o fixare ferma pe perete) .

 

Posibilitate de vopsire: cand cautati adezivi pentru polistiren la preturi bune, posibilitatea acestora de a fi vopsiti este un factor ce merita luat in consierare, mai ales daca va ganditi la utilizarea lor in spatiul interior.

Exista produse care specifica vopsirea profilului cu vopsele speciale pentru polistiren, pe baza de apa, sau altele care se pot vopsi cu vopsele de dispersie. Alte formule sunt compatibile cu vopsele acrilice (de ec. Penosil Premium StyroFoam). Exista totodata si produse precum Bison 451016, care nu specifica restricti in materie de ce vopsele, tencuieli ori varuri pot fi aplicate stratului de polistiren dupa ce adezivul s-a intarit.

 

Ce fel de alte materiale poate prinde: desi ghidul acesta de cumparaturi are ca subiect principal polistirenul, ca suprafata ce se poate fixa cu adezivii descrisi aici, nu strica niciodata sa luati in considerare si alte utilizari pentru substanta cumparata. Astfel, daca terminati de prins placile de polistiren, si aveti si alte obiecte/suprafete/materiale de lipit in diverse zone ale casei, un adeziv cu multiple utilizari poate fi ceea ce cautati.

Exista, prin urmare, formule exclusive, doar cum ar fi cele de adeziv polistiren extrudat, sau formule ce pot fi folosite pentru prinderea lemnului, ceramicii, lemnului, PVC-ului, furnirului, sau gips-cartonului, iar cand insiram aceste materiale, ne referim atat la obiectul ce trebuie prins, cat si la suprafata de prindere.

 

 

Raport cantitate/pret: ca ultim factor de alegere, mentionam raportul dintre cantitatea recipientului in care substanta este livrata, si pretul sau. Cand doriti cel mai bun adeziv pentru polistiren, si aveti suprafete mari in care acesta trebuie aplicat, acest raport va poate afecta decizia finala. Exisa, de exemplu, produse precum Rino, ce se vinde in recipiente de patru kilograme, dar si altele comercializate in recipiente mici, cum este Bovelacci Eurocoll Plus, livrat in tub de 450 de grame.

Analizand raportul cantitate/pret, veti aprecia si calitatea substantei (cantitati mai mici, la preturi ridicate inseamna calitate superioare, desigur). Alegerea, in acest caz, trebuie facuta in functie de buget si de conditiile lucrarii pe care trebuie sa o efectuati.

Toate acestea fiind specificate, mai jos va recomandam cateva produse de pe piata, ce vor fi livrate rapid si in conditi bune, daca va decideti sa le comandati prin intermediul butoanelor pe care le atasam fiecaruia din ele:

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Bison 451016

 

Produsul acesta de la Bison este un adeziv polistiren thermo universal destinat utilizarii in mediul exterior (dar si in interior, daca este cazul). Atat placile pentru izolatie, cat si diverse alte elemente usoare se pot fixa cu substanta respectiva, si se poate aplica atat vertical (pe pereti), cat si orizontal (pe acoperisuri).

Lucrarea finala poate fi vopsita, zugravita sau tencuita fara restrictii. Pentru a accelera prinderea, aplicati pe suprafata umezita in prealabil, iar grasimile sau uleiurile ce pot exista pe aceasta vor trebui inlaturate. Este unul din adezivii cei mai eficienti de pe piata, in materie de rezistenta la temperaturi: pragul inferior este de -40 de grade, iar cel superior de 90 de grade.

Prin urmare, il puteti folosi fara probleme ca adeziv polistiren extrudat la exterior, indiferent de clima in care locuiti. Se aplica sub forma de spuma, si este prevazut cu clasa de incendiu B2 (DIN4102), prin urmare are un grad destul de scazut de inflamabilitate. Se livreaza in tub de 700 ml.

Avantaje

Isi pastreaza calitatile la o gama de temperaturi foarte ample (de la -40 la 90 de grade Celsius).

Ofera un grad relativ ridicat de ignifugare, prin standardul de incendiu DIN4012.

Poate fi utilizat atat vertical, cat si orizontal (pentru acoperisuri si tavan).

Nu impune restrictii impotriva vopselelor, tencuirii sau zugravirii.

Dezavantaje

Exista adezivi mai puternici; acesta necesita fixarea placilor cu dibluri, dupa 8-10 minute de la aplicare.

 

 

Penosil StyroFix 615

 

Acest produs de la Penosil reprezinta o solutie eficienta pentru cine cauta un adeziv pentru polistiren, ieftin si bun, care sa ofere atat un grad de rezistenta la umiditate, cat si la radiatii ultraviolete. Compania producatoare il descrie ca fiind util pentru lipirea elementelor din polistiren (izolatii, decoractiuni, etc.), cat si a celor din spuma poliuretanica.

Ca mod de aplicare, substanta de spoate utiliza si pe suprafete umede, insa va trebui sa asigurati conditii de uscare rapida a acesteia, pentru a rezulta o priza buna. In plus, puteti utiliza si vopsele de dispersie pentru a acoperi stratul finisat.  

Se livreaza in tub de 280 de mililitri, iar forma substantei este spuma. Produsul a fost gandit in special pentru utilizarile in exterior, si suporta marea majoritate a materialelor de constructii, ca substrat.

Avantaje

Poate fi utilizat si pe suprafete umede, cu conditia sa oferiti timp pentru uscarea acestora.

Se poate vopsi si cu vopsele de dispersie.

Este vandut la unul din cele mai bune preturi de pe piata.

Ofera si rezistenta la radiatiile ultraviolete, care pot slabi priza adezivilor.

Dezavantaje

Recipientul de 280 ml in care este livrat este printre cele mai mici de pe piata; va fi necesar, pentru lucrari mari, sa cumparati mai multe astfel de recipiente.

 

 

Bovelacci Eurocoll Plus GCE450

 

Optand pentru acest produs, veti avea parte de unul din cei mai buni adezivi pentru polistiren de pe piata. Produsul va putea fi folosit la lipirea pe tavan, pereti sau pardoseala a placilor din polistiren, poliuretan sau polimeri, precum si a diverselor elemente decorative, cum sunt baghetele, rozetele, cornisele sau scafele.

Aplicarea se face pe suprafete perfect uscate, degresate, si fara murdarii sau reziduuri (praf). In cazul in care exista tapet pe peretele respectiv, acesta se va indeparta. Aplicarea se face la temperaturi intre 8 si 30 de grade Celsius, si in anumit cazuri (cand peretele este vopsit), va trebui sa aplicati un primer.

Aveti grija sa nu aplicati adezivul in exces, acest lucru slabind priza, si ducand la o uscare inceata (in mod normal, uscarea dureaza intre 20 si 72 de ore). Placile fixate pot fi prinse si cu ajutorul cuielor fara cap. Lucrarea finala se poate vopsi cu vopsele pe baza de apa, fara solventi, proiectate pentru polistiren. Produsul se livreaza in tuburi de 450 de grame.

Avantaje

Este un produs eficient, o linie de cativa milimetri de adeziv, plasata pe marginea unei placi de 1 metru patrat de polistiren, ii poate asigura prinderea ferma.

Este un adeziv pentru interior care rezista la temperaturi intre 0 si 55 grade Celsius.

Lucrarea finala se poate vopsi cu vopsele fara solventi, pe baza de apa, speciale pentru polistiren.

Se poate utiliza si pe suprafete neregulate, in cazurile respective fiind necesar un strat mai gros de adeziv.

Dezavantaje

Timpul de lasare pana la intarirea totala este destul de lung, de pana la 72 de ore, in unele cazuri.

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Moment Fix Extreme Power

 

Aici vedeti un adeziv pentru polistiren, la un pret bun, comercializat ca fiind unul din cei mai puternici de pe piata: producatorul Moment spune ca forta adeziva generata este de pana la 350 kilograme pe metru patrat (1 mp de adeziv poate tine 350 kilograme fixate pe un perete vertical).

Produsul se adreseaza aplicatiilor interioare, iar ca materiale, este compatibil si cu betonul, lemnul, piatra, gips-cartonul, pluta, cimentul, caramida si ceramica, pe langa polistiren – prin urmare ii puteti gasi utilizari peste tot prin casa, oriunde este necesar sa lipiti materiale de constructie si amenajare.

Produsul este livrat intr-un tub de 400 de grame, iar in functie de nevoi, puteti utiliza aceasta cantitate pentru a fixa suprafete de 1 pana la 2 metri patrati. Necesita fixare pe suprafete absorbante, iar temperaturile la care poate fi folosit trebuie sa fie mai mari de 10 grade Celsius.

Avantaje

Are o forta de adeziune extrem de buna, tinand pana la 350 kilograme pe un strat de un metru patrat de adeziv.

Fixeaza si lemn, PVC, polistiren, furnir, placi beton, ceramica, caramizi, si gips-carton.

Lipeste aproape instantaneu, lichidul intarindu-se imediat dupa ce este turnat.

Nu necesita fixare mecanica.

Dezavantaje

Se poate folosi doar in interior, la temperaturi mai mari de zece grade Celsius.

 

 

Rino 514087

 

Livrat intr-o cuva de 4 kilograme, acest produs pentru lipirea placilor de polistiren extrudat sau expandat poate fi utilizat pentru suprafetele poroase de ciment si zidarie.

Orientativ, puteti pune 1 kilogram de adeziv pe o suprafata intre 4 si 6 metri patrati – asta inseamna ca, in total, un recipient de substanta poate fi utilizat pentru 16-20 metri patrati de placi de polistiren.

Puteti, de asemenea, lipi si placi decorative pentru peretii sau tavanul casei. Produsul este destinat folosirii in exterior, si rezista la temperaturi intre -30 si + 60 de grade.

Avantaje

Se livreaza in recipient mare (4 kilograme de adeziv sub forma lichida).

Are o capacitate de acoperire ridicata, un kilogram putand fi utilizat pentru fixarea a pana la sase metri patrati de placi de polistiren.

Desi este un produs de exterior, poate fi fara probleme utilizat in interior.

Este compatibil cu toate suprafetele poroase, precum lemnul, placile aglomerate (OSB, PAL), piatra, betonul sau tencuiala.

Dezavantaje

Alti adezivi pot fi folositi cu mai multe materiale din gospodarie.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status