n n
n
n
▷ Prelate bune, pentru piscina - Ghid, Clasament si Recenzii

Cele mai bune prelate de piscina

Am modificat articolul ultima data pe: 12.11.19

 

Cea mai buna prelata de piscina – Recomandarile noastre pentru 2019

 

Am evaluat multiple modele de prelate pentru piscine, pentru a intocmi acest ghid de cumparaturi. Desi, in mare, aceste obiecte sunt destul de simple (ele fiind, totodata, si similare unele cu altele), cateva modele au iesit in evidenta, la sfarsitul analizei noastre. Astfel, pentru cei ce nu au timpul necesar sa parcurga ambele parti ale articolului nostru (ghidul de cumparaturi si prezentarea de produse), dorind din prima cateva recomandari, putem spune ca IMK MB00206 este optima pentru piscinele de 2,44 metri in diametru – avand o adancime de 30 de centimetri, se prinde foarte ferm de orice bazin gonflabil, cu ajutorul unui snur, iar marele sau avantaj este pretul extrem de accesibil! Pentru posesorii de piscine gonflabile mai mari, de 350 centimetri in diametru, recomandam Manufacturas Gre CV350, un model izotermic, care va mentine temperatura constanta a apei, timp indelungat, impiedicand in acelasi timp evaporarea acesteia.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

IMK MB00206
Click aici pentru pret!

Se prinde foarte usor, in cativa pasi simpli, de orice piscina rotunda cu diametrul de 244 de centimetri. Avantajul sau principal, este, insa, pretul foarte redus, considerabil mai mic decat al altor produse de acest gen.

Accesibilitatea sa este explicata si de faptul ca nu este un model izotermic, care sa previna schimbul de caldura intre apa si mediul exterior. Prin urmare, daca este frig afara, apa din piscina acoperita se va raci destul de repede.

Daca aveti o piscina pentru copii, cum ar fi modelele Intex Easy Set, pe care o folositi in timpul sezonului cald, aceasta este prelata cea mai buna pe care o puteti lua, daca urmariti sa faceti economie.

A 2-A OPTIUNE!

Manufacturas Gre CV350
Click aici pentru pret!

Este un model izotermic de prelata, cu materiale selectate pentru a minimiza schimbul de caldura dintre apa si mediul exterior - astfel, utilizand-o, veti putea mentine apa calduta in piscina, chiar daca afara este frig (cum ar fi, peste noapte).

Modelul acesta pluteste pe suprafata apei. Desi asta inseamna ca este usor de instalat si de scos, s-ar putea ca unele insecte sa se infiltreze pe la margini, in apa din piscina.

Produsul isi justifica pretul, mai ales daca luam in considerare ca este proiectat pentru a limita consumul de chimicale pentru tratarea apei si evaporarea acesteia in timpul zilelor calduroase de vara.

Pretul accesibil, pentru modelele de piscina de 3,96 metri in diametru. Sistemul de prindere cu snur este foarte sigur, rezistand si la vanturi puternice, chiar si de peste 60 de kilometri pe ora.

Nici acest model nu ofera protectia impotriva racirii (ori incalzirii) nedorite a apei, adica protectie izotermica. Prin urmare, apa se va raci destul de repede, atunci cand utilizati bazinul in timpul primaverii sau toamnei.

Prelata de piscina prezentata aici este simpla, sigura si destul de accesibila ca pret. Daca sunteti in posesia unei piscine de 4 metri in diametru, pentru a o utiliza vara, sau daca doriti sa o pastrati curata la sfarsit de sezon, va recomandam cu caldura modelul acesta.

 

 

Cum alegi o prelata buna, de piscina

 

Ghidul cumparatorului

Daca urmariti ofertele pietei pentru a cumpara o prelata de piscina, la un pret bun, inseamna ca aveti o idee asupra utilitatii acestor obiecte. In mare, ele se folosesc pentru a mentine apa din piscina cat mai buna pentru utilizare: curata, clara si, pe cat se poate, la o temperatura potrivita. O scurta privire aruncata la oferta de prelate de pe piata duce la concluzia ca variatia in preturi este destul de ampla. Asadar, cum vom efectua alegerea potrivita pentru piscinele de acasa?

Criteriile de alegere vor fi insirate mai jos, iar in acest articol ne vom axa in special pe prelate pentru piscinele gonflabile, desi factorii de alegere se pot aplica si la prelatele pentru piscine de dimensiuni mari si forme neregulate.

Forma: La bazinele mari, fixate in sol, aceasta poate fi neregulata, prin urmare prelatele pentru acestea vor fi modulare, ele lipindu-se una de alta ca piesele unui puzzle.

In cazul modelelor pe care ne vom axa prevalent in ghidul de fata, cele supraterane (care stau pe sol, si nu sunt fixate intr-o groapa in pamant), ele sunt dintr-o singura bucata, ceea ce inseamna ca vor trebui sa vina fixate aproape perfect pe suprafata bazinului. Prin urmare, ele pot fi rotunde sau ovale, in functie de forma piscinei, in caz contrar (daca nu au aceeasi forma), impuritatile vor intra in apa, iar evaporarea va avea loc in ritm accelerat.

 

Tip de piscina: Desi am vorbit ca bazinele mari, cu forma neregulata, vor beneficia de prelate modulare, in ceea ce le priveste cele ne-modulare, putem discuta despre doua tipuri de piscina: cea gonflabila si cea de tip bazin de PVC.

Diferenta dintre cele doua este ca cea gonflabila are, de regula, un inel in jurul gurii bazinului, de care se prind modelele speciale de prelate de piscina, la preturi bune, pe care le gaziti anume proiectate in acest scop.

La piscinele de tip bazin de PVC, nu exista asemenea inel, iar modelele de prelate ce plutesc pe suprafata apei sunt recomandate, in acest caz.

 

Dimensiuni: Marimea prelatei trebuie sa fie aproape identica cu cea a bazinului. Exista pareri despre cele mai bune prelate de piscina care mentioneaza ca este admisibil ca prelata sa fie mai mare decat bazinul, dar niciodata mai mica.

Noi suntem de parere ca este bine sa selectati exact dimensiunile pe care le are bazinul, si mentionam ca, in cazul unor modele, veti intalni un diametru specificat usor diferit de cel al bazinului – cum este IMK MB00207, care este descrisa ca avand 3,96 metri, potrivindu-se pe piscinele Intex de 4 metri in diametru.

In cazul modelelor rotunde, doar diametrul trebuie evaluat, insa in cazul celor ovale, veti observa doua dimensiuni, una pe lungime si una pe latime. Manufacturas Gre CPROV730 are, de exemplu, dimensiunile de 730 x 375 centimetri.

 

Material / grosime: Puteti observa ca, in cele mai multe cazuri, PVC-ul si polietilena sunt materialele prelatelor din comert. Modelele din PVC sunt mai ieftine, insa nu ofera proprietatile izotermice ale polietilenei.

Intreaga discutie, asadar, se reduce la buget: cand cautati cea mai buna prelata de piscina, veti dispune de o anumita suma de bani, iar alegerea se va efectua in functie de aceasta. Merita, desigur, sa investiti intr-un model de polietilena, chiar daca aceasta va consta mai mult, iar avantajele sale vor fi discutate in urmatorul criteriu de alegere.

 

Protectii: Modelele de prelate de piscina din PVC ofera protectie impotriva evaporarii apei si a infiltrarii de obiecte si materii nedorite in aceasta. De exemplu, daca nu veti folosi o piscina de pe o zi pe alta, si nu doriti sa schimbati apa, veti acoperi bazinul cu prelata respectiva, aceasta impiedicand atat intrarea reziduurilor (praf, nisip, frunze moarte), cat si a insectelor (cine ar intra in apa daca aceasta este plina de insecte inecate), ori eventual a diverse alte animale (broaste, serpi).

Totodata, evaporarea apei va fi impedicata. Intr-o zi torida, nivelul apei poate sa scada destul de repede, asa ca nu este de dorit ca sa cresteti factura re-umpland bazinul in mod frecvent.

In cazul prelatelor din polietilena, cu proprietati izotermice, se va mentine si temperatura apei constanta, cat mai mult posibil. Aceste modele sunt mai scumpe, insa este si de preferat ca apa sa ramana calda (intr-o zi de toamna, racoroasa), ori rece (in zilele toride de vara), in functie de gusturile utilizatorilor.

 

Mod de prindere: Sa vorbim putin si despre modurile de prindere ale modelelor descrise. Am mentionat mai sus ca exista prelate care se leaga de inelul cauciucat al piscinelor, cu ajutorul unui snur, in timp ce altele pur si simplu plutesc pe suprafata apei.

Avantajul primului tip este ca vor fi fixate foarte ferm, iar vanturile puternice nu vor reusi sa le dea jos de pe bazin. Dezavantajul lor este ca va dura putin mai mult ca sa fie instalate, pe cand cele care plutesc vor fi instalate rapid, pur si simplu intinzandu-le pe apa. Dezavantajul modelelor plutitoare este ca pot fi ridicate de vanturile puternice sau date la o parte, de exemplu de o minge de fotbal scapata accidental pe acestea.

 

 

Sezon: Date fiind toate proprietatile pe care le-am prezentat pana acum, putem discuta si despre sezoanele in care se potrivesc prelatele respective. Modelele cu snur, care se fixeaza pe inelul de cauciuc, pot fi utilizate si in afara sezonului cald, cand piscina va ramane goala si ne-folosita.

In schimb, cele plutitoare sunt indeosebi utile in timpul verii, pentru ca au nevoie de apa in bazin pentru a fi utilizate. Inafara sezonului, cand bazinul este golit, ele nu vor avea pe ce sa stea, asa ca nu vor putea fi instalate.

Acestea au fost elementele la care trebuie sa va uitati, atunci cand cautati o prelata pentru piscina dumneavoastra. In partea urmatoare a articolului de fata, descriem in detaliu modelele recomandate si bine-vandute din comert, pe care le-am analizat si noi in vederea intocmirii acestui ghid de cumparaturi. Speram sa va gasiti prelata potrivita printre ele, intrucat am incercat sa identificam atat avantajele, cat si dezavantajele produselor respective. Nu uitati sa re-intrati periodic pe articolele noastre, intrucat ne straduim sa actualizam ofertele, pe baza noilor aditii ce apar in gama magazinelor online ce le comercializeaza!

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

IMK MB00206

 

Daca doriti sa va acoperiti piscina atunci cand nu este folosita si sa o protejati  impotriva murdariei, va puteti orienta spre prelata pentru acoperit piscine iMKtm, cu forma rotunda si dimensiunile de 2,44 metri in diametru.

Acest model de prelata se fixeaza foarte usor pe piscine cu inel gonflabil. Fixarea pe acest tip de piscine se face cu ajutorul unui snur care o mentine chiar si sub un vant puternic. Acest tip de prelate este potrivit de regula pentru bazinele de tip Intex Easy Set.

Materialul folosit la confectionarea prelate este PVC-ul, foarte rezistent in protejarea piscinei indiferent de sezon (piscina poate sau nu sa contina apa), culoarea este albastra si are un diametru de 244 cm. Protejeaza Pretul este foarte atractiv si include alaturi de prelata si o minge de apa cadou.

Avantaje

Pretul sau, intrucat este o prelata de piscina ieftina si buna, imbinand calitatea cu accesibilitatea.

Se fixeaza foarte ferm, cu snurul de prindere.

Nu poate fi data la o parte accidental ori de catre vanturi puternice.

Avand un diametru de 2,44 metri, este mica, prin urmare poate fi pusa la pastrare chiar si in spatii reduse ca loc.

Dezavantaje

Nu este izotermica.

 

 

 

 

Manufacturas Gre CV350 

 

O piscina trebuie neaparat acoperita in perioadele in care nu este folosita. Pe timp de vara, o modalitate de a acoperi eficient piscina  o reprezinta utilizarea prelatei izotermice, pentru piscine rotunde, cu diametrul de 350 cm. Acest produs cu forma rotunda este realizat din polietilena, pentru a asigura proprietatile sale de conservare a temperaturii.

Acasta prelata izotermica pentru piscine pluteste  pe suprafata apei si principalul ei rol este acela de a  ajuta la conservarea temperaturii apei. Si sa nu uitam functia secundara a prelatei, aceea de a feri de impuritati apa din piscine. O alta caracteristica a prelatei este aceea ca diminueaza consumul de chimicale intrucat produsul impiedica evaporarea cu usurinta  a apei.

Materialul din care este confectionata, polietilena este extreme de usor ceea ce face ca prelate sa fie usor de pus si ridicat in sezonul de scaldat. Grosimea prelate este de 180 de micron, iar culoarea e albastra.

Avantaje

Datorita proprietatilor termice, este una din cele mai bune prelate pentru piscina dumneavoastra, daca aceasta are 350 centimetri in diametru.

Se instaleaza foarte usor, intrucat pluteste pe suprafata apei si nu necesita legare.

Are sub 4 kilograme in greutate, data fiind grosimea de 180 de microni.

Reduce consumul de apa si de chimicale pentru tratarea acesteia, intrucat previne evaporarea.

Dezavantaje

Nu se utilizeaza atunci cand bazinul este gol.

 

 

 

 

IMK MB00207

 

Pentru a asigura protectia piscinei impotriva murdariei si de a asigura totodata si securitatea celor din jur-mai ales a celor mici- atunci cand piscina nu este folosita, utilizarea prelatei de acoperire IMK cu dimensiunile de 3,96m x 30 cm este o eficienta masura de siguranta.

Acest tip de prelata de forma rotunda, albastra, confectionata din PVC, cu diametrul de  396 cm, inaltime de 30 cm, se fixeaza foarte usor pe piscine cu inel gonflabil. Ceea ce trebuie stiut este faptul ca fixarea  pe piscine a prelatei se face cu ajutorul unui snur rezistent care impiedica ridicarea prelatei, chiar si pe timp nefavorabil, vant puternic, ori caderea corpurilor pe suprafata sa.

Prelata de acoperire IMK descrisa aici este potrivita pentru modelele Intex Easy Set. Pretul de vanzare este acceptabil pentru cele mai multe buzunare si produsul ofera o buna calitate. Prelata se livreaza la pachet cu o minge de apa si un suport de card de telefon, cadou.

Avantaje

Este o prelata de piscina, la un pret bun, livrata la pachet cu o minge si cu un suport de carduri pentru telefon - o oferta foarte atractiva.

Se fixeaza foarte ferm, legand snurul, ceea ce inseamna ca nu poate fi data jos usor de catre vanturi.

Limiteaza evaporarea foarte eficient, datorita fixarii destul de etanse.

Se potriveste perfect cu modelele de piscine gonflabile Intex Easy Set.

Dezavantaje

Nu are proprietati izotermice, prin urmare nu pastreaza temperatura apei constanta.

 

 

 

 

Manufacturas Gre CV450 

 

De ce sa cumparam o prelata izotermica pentru acoperit piscina? Asa cum ne informeaza specialistii in domeniu, o prelata izotermica reduce pierderile de temperatura cu 90-95%; de asemenea, ne ajuta sa economisim, prin reducerea evaporarii, mii de litri de apa, micsorand in acelasi timp cantitatea de substante chimice necesara tratarii si dezinfectarii apei. Sa nu uitam de micsorarea cantitatii de apa necesara improspatarii –deci o prelata izotermica ne aduce o importanta reducere a consumului de apa pentru piscina.

Si daca ne gandim la principala functie a prelatei izotermice pentru piscina rotunda cu diametrul de 450 de centimetri, anume mentinerea temperaturii constante a apei, ei bine acest fapt ne ajuta sa inotam cu placere de primavara devreme pana toamna tarziu, beneficiind de o perioada mai mare in care putem folosi piscina.

Modelul de fata este gandit pentru piscina rotunda din polietilena,  cu dimensiuni de 4,5 metri in diametru, are grosimea de 180 microni, pluteste deasupra apei si reduce cantitatea de praf  si frunze uscate care intra in apa, ceea ce inseamna reducerea timpului de curatare si intretinere a piscinei.

Avantaje

Proprietatile sale izotermice permit utilizarea piscinei chiar si primavara si toamna, apa ramanand calda sub prelata.

Reduce considerabil evaporarea.

Datorita proprietatilor sale, veti economisi la facturile de apa si la tratamentele chimice pentru aceasta.

Este optima pentru piscinele de PVC supraterane, ce nu au inel de cauciuc.

Dezavantaje

Poate fi data la o parte de vanturi foarte puternice.

 

 

 

 

Manufacturas Gre CPROV730 

 

Stiai ca intr-o zi cu soare, dar racoroasa, o piscina poate pierde cu usurinta cel putin 25 la suta din inaltimea apei, care trebuie completata, iar acest lucru reprezinta o pierdere importanta de caldura, in timp ce apa din piscina devine mai rece? De asemenea, pe timpul noptii, soarele nu mai incalzeste apa, dar din pricina vanturilor care intra in contact cu apa, evaporarea poate si atunci sa aiba loc.

Punand o bariera intre apa piscinei si mediul ambient, evaporarea poate fi redusa semnificativ sau chiar eliminata. Prelata izotermica pentru piscina ovala de dimensiuni 730 x 375 de centimetri protejeaza bazinele de murdarie, frunze, insecte  si mentine temperatura constanta a apei, reducand fenomenul de evaporare a acesteia. Prelata este realizata din polietilena.

Grosimea sa este de 180 de microni si are  greutatea de 4,95 kg. Prelata pluteste la suprafata apei si este usor de pus si de ridicat in sezonul de scaldat. Ca si alte modele plutitoare, poate fi data la o parte de vanturi si furtuni.

Avantaje

Reduce aproape total evaporarea (cu pana la 95 la suta).

Se potriveste cu modelele ovale de piscina, pentru care poate fi greu sa se gasesca o prelata buna.

Reduce consumul de tratamente chimice pentru apa.

Pastreaza temperatura constanta, fiind un model izotermic.

Dezavantaje

Este destul de scumpa si poate fi indepartata de pe suprafata apei, de catre vanturi puternice.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status