Cele mai bune bloguri culinare

Am modificat articolul ultima data pe: 24.04.19

Indiferent ca ai invatat sa vorbesti ca un adevarat chef, esti un foodie impatimit sau deocamdata iti sunt straini termeni ca “food plating”, “barot” sau “fezandare”, insa iti place sa gatesti, iti propunem sa te delectezi zilnic cu resursele disponibile in mediul online. Cum poti face asta? – E simplu: Ne intrebam si noi, de ceva timp, care sunt cele mai bune bloguri culinare din peisajul romanesc si iti propunem sa afli, alaturi de noi, care ar fi acestea.

Bineinteles, nu suntem primii si nici ultimii care se incumeta la asa ceva, insa marturisim ca am petrecut nenumarate ore pe Internet, incercand sa deslusim tainele gatitului cu stil, analizand articole, citind retete, experimentand cu ele in propria bucatarie si chiar ierarhizand blogurile in functie de frecventa posturilor, dar si raportat la cat de recente sunt ultimele entries.

Am incercat sa descoperim cat mai multe recenzii la carti de citit, cu si despre retete, si sa citim totodata recenzii la produse legate de sfera culinara, incepand cu ce storcator de fructe ar fi mai util intr-o bucatarie si terminand cu alegerea unui antiinflamator natural, ce poate fi inclus fara contraindicatii in dieta.

Pentru ca tu sa gasesti direct blogurile care ne-au atras noua in mod special atentia, updatam constant lista noastra. Totodata, pagina de fata iti prezinta cele mai bune bloguri pe teme de nutritie si culinare, alaturi de cateva argumente pentru care inclusiv noi subscriem ca ar trebui urmarite.

 

 

Cele mai bune bloguri culinare si de nutritie, ce nu trebuie ratate, daca te pasioneaza gatitul

 


 

Alexandra Juncu este numele din spatele unuia dintre cele mai artistic-realizate bloguri culinare din Romania. Pe langa asta, accesandu-l vei avea parte numai de “good vibes”, incepand cu modul nonconformist si complice in care se prezinta Alexandra cititorilor sai, trecand prin retetele usor de preparat si terminand cu atelierele de gatit care vorbesc de la sine.

Ne plac bunatatile propuse, dar mai ales tonul personal si cald care ne-a intampinat cand am vrut sa vedem daca putem sa preparam si noi clatite olandeze sau muffins fara gluten.

 

3 motive pentru a-l vizita:

Instructiuni clare si adecvate pentru “habarnisti”

Am gasit aici retete bune pentru vegetarieni si, mai ales, pentru cei care se feresc de gluten ca “stim noi cine” de tamaie

Imaginile de pe blog sunt uimitoare – vorbim aici despre compozitie, culori, contraste si, nu in ultimul rand, despre calitate – orice reteta devine opera de arta

 

 

 

 


 

 

Blogul Gabrielei Duceag iti starneste pofta de bunatati cat ai zice “peste”, iar asta atat pe baza retetelor de dulciuri prezentate, cat si prin intermediul celor ce se axeaza pe feluri principale de mancare. Nu vei ramane indiferent/a la prajitura Raffaello, nici la ciocolata de casa cu ness sau la prajitura cu afine si bezea, iar tortul diplomat cu capsuni merita incercat la orice aniversare.

Daca tii la silueta, iti marturisim ca am fost si noi absolut incantati sa descoperim aici reteta de clatite fara carbohidrati, pe baza de faina de migdale, pe care le-am si savurat fara pic de remuscare, indulcite cu stevia si fara frica de ce va arata cantarul.

 

3 motive pentru a-l vizita:

Retete cu de toate, pentru toti, inclusiv de post.

O sectiune intreaga destinata prepararii dulciurilor de casa, care te ajuta sa alegi usor un tort aniversar sau prajitura cu care-ti vei rasfata musafirii.

Mancaruri traditionale, gatite ca la mama acasa, pe gustul oricarui gurmand.

 

 

 

 


Daca si tu ai inghitit in sec la fiecare reteta postata de Laura Sava, poate te-ar interesa sa afli ca site-ul ei este printre cele mai bine cotate la ora actuala pe segmentul nutritie/culinar, fiind lansat prin 2007. Ne lasa gura apa numai cand ne gandim la prajitura Rafaello pe care am si realizat-o conform retetei Laurei.

Pe langa felurile de mancare de sezon(cum ar fi sfintisorii sau tortul cu piscoturi de Revelion), vei gasi cele mai inventiv-preparate dulciuri, alaturi de mancaruri pentru toate gusturile. Avertisment: Nu incepe sa rasfoiesti pagina cu pagina, pe stomacul gol!

 

3 motive pentru a-l vizita:

Alaturi de retetele traditionale, le gasesti mai ales pe cele vegane, super-gustoase;

Ai parte frecvent de noi si noi retete, site-ul fiind constant updatat;

Pe langa fotografiile sugestive, ai gasesti instructiuni de preparare clare, care ar ajuta si un incepator in ale gatitului sa se descurce usor;

 

 

 

 


 

Retetele absolut delicioase de pe acest site sunt oferite de Miha Simiuc si amintesc oricui de bunatatile preparate “ca la mama acasa”, cu ingrediente de calitate, la care chiar visam atunci cand avem parte de un ecler fara gust sau preparat cu frisca lipsita de savoare, din comert.

Oferind imagini sugestive si instructiuni la obiect, blogul reuseste sa ajute orice foodie aspirant sa desluseasca secretele dulciurilor, si nu numai. Printre retete rapide si simple(poale-n brau, cornulete, fursecuri), gasesti si preparate inovatoare ca tortul Nutella, tortul cu gogosi, crenvurstii in aluat sau prajitura raw vegan cu ciocolata. Daca vrei sa incerci retetele pe baza de inghetata, va trebui sa cauti si un aparat de facut inghetata bun care sa te ajute.

 

3 motive pentru a-l vizita:

Desi titlul blogului sugereaza specialitati din domeniile cofetarie si patiserie, sigur vei aprecia si retetele de chiftelute, Boeuf Bourguignon sau pizza cu spanac;

Indiferent ca ai o dieta conventionala, postesti, esti vegan sau lacto-vegetarian – gasesti pe blog dulciuri pentru toate gusturile;

Retetele de supe si ciorbe te vor impresiona, alaturi de cele pentru bauturi delicioase;

 

 

 


 

Proiectul este inaugurat in 2010 si reprezinta efortul comun al unui grup de prieteni pasionati de domeniul culinar si de … boardgames/jocuri de societate, conform povestii prezentate pe site. Inca de la prima vedere ne-am dat seama ca avem de-a face cu niste oameni frumosi, buni, pasionati de nou si care, prin urmare, nu vor sa se plictiseasca niciodata in bucatarie.

Majoritatea retetelor sunt publicate de Ana Pobleanu, Catalina Zaharescu-Tiensuu si Juha Tiensuu, iar inspiratia pentru cele mai delicioase experimente culinare vine din imbinarea tendintelor bucatariei italiene, romane si franceze.

 

3 motive pentru a-l vizita:

Este un blog ajuns la maturitate, care iti ofera retete nu tocmai conventional-preparate la noi – pe scurt: ai ce invata;

Retetele specifice bucatariei nordice, pe care suntem siguri ca le vei aprecia si descoperi cu placere;

Nu lipsesc retetele vegane si vegetariene;

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...