Cele mai bune interfoane digitale

Am modificat articolul ultima data pe: 26.10.20

 

Cum alegi un interfon digital bun

 

Ghidul Cumparatorului

Interfoanele digitale sunt un mijloc ingenios de a asigura comunicarea intre diferite camere ale locuintei si mai ales, de a supraveghea siguranta copilului tau. Este recomandat ca acesta sa doarma in propria camera cat mai devreme, iar in dormitorul parintilor sa fie cu adevarat „conjugal”. Totusim, este normal sa iti faci griji pentru nevoile si siguranta celui mic, iar aici intervin interfoanele digitale, care iti redau sunetele din camera cu receptorul. In plus, unele modele ofera si alte informatii despre ambianta celui mic, precum temperatura.

Atunci cand cauti unul dintre cele mai bune interfoane digitale, trebuie sa ai cateva informatii despre caracteristicile generale ale produsului, pentru a-l alege pe cel potrivit. Luand in considerare multitudinea de produse aflate pe piata, cautarea poate fi dificila. Pentru a veni in ajutorul tau, iti oferim pe scurt o lista de informatii utile:

Portabilitatea: raza de actiune a interfonului difera in functie de pozitionarea acestuia si de obstacolele intalnite de semnal. In general, in camp deschis, produsul ofera o raza de actiune cuprinsa intre 100 si 800 m, dar ea scade drastic in interiorul casei, pana la 50 m, in functie de produs. In principiu, o raza de actiune de 50-70 de metri in interiorul unui apartament este de ajuns pentru a pastra legatura intre cele doua dispozitive. Daca stai la casa si obisnuiesti sa ai activitati exterioare dese, orienteaza-te spre un interfon cu raza de actiune mare, cele mai bune interfoane digitale avand o raza de pana la 800 de m. Tipul de alimentare influenteaza si el portabilitatea produsului, iar desi ai nevoie de consumabile, interfoanele cu baterii ofera cea mai mare mobilitate.

 

Componente: de obicei, un interfon digital are doua componente. Unitatea de monitorizare, ce ramane in camera bebelusului conectata la o priza si unitatea parentala, portabila, care de obicei utilizeaza baterii pentru alimentare. Unitatea parentala trebuie sa aiba un sistem de avertizare sonor atunci cand dispozitivul ramane fara baterie sau utilizatorul iese din raza de actiune. Unele produse au doua receptoare, ce pot fi utilizate de ambii parinti.

 

Functii standard: un produs de acest gen trebuie sa poate fi folosit cu usurinta, volumul receptorului sa fie reglabil si sa incorporeze mai multe canale de receptie, pentru a evita interferentele, sau sa prezinte un sistem anti-bruiaj. Functia intercom este si ea foarte utila si recomandata, permitand comunicarea intre cele doua dispozitive. Astfel, poti sa vorbesti cu cel mic, sa il calmezi pana ajungi in camera sa, sau chiar sa ii canti pana adoarme.

 

Functii suplimentare: unele interfoane indeplinesc si functia de videointerfon, unde poti vizualiza activitatea celui mic. In plus, pot fi dotate cu lumina de veghe sau afisa nivelul de zgomot (cu sonorul inchis), ori temperatura din camera bebelusului. Unele interfoane ofera chiar si o functie de monitorizare a respiratiei bebelusului cu ajutorul unui senzor, iar daca aceasta nu este constanta sau se opreste timp de 20 de secunde, interfonul alarmeaza receptorul parintelui. Aceasta functie este utila in cazul copiilor ce au boli respiratorii sau sistemic cunoscute si trebuie mentinuti sub observatie.

 

Afisajul: afisajul si utilizarea generala a unui interfon pentru bebe trebuie sa fie usoare de inteles si citit, pentru situatiile in care supravegherea trebuie sa fie facuta de o bona sau un membru in varsta al familiei. Ecranul este de obicei LCD si trebuie sa afiseze informatiile coresspunzatoare functiilor aparatului, precum temperatura sau nivelul de zgomot. Daca este vorba de un videointerfon, ecranul unitatii parentale trebuie sa fie de mari dimensiuni, pentru a oferi informatii vizuale clare.

 

Pentru a cauta cateva pareri despre cele mai bune interfoane digitale pentru copii sau informatii generale suplimentare, poti accesa paginile online ale magazinelor specializate. De obicei, utilizatorii ofera un feedback asupra produselor si te poti informa in acelasi timp despre ultimele reduceri de pret si oferte. Impreuna cu posibilitatea de „refund” si transport gratuit, unele achizitii devin mult mai usoare si avantajoase.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Motorola MBP13B

 

2. Interfon-Interfon-Digital-Motorola-MBP13B-21943-1

Interfonul digital oferit de Motorola este echipat cu o tehnologie speciala de redare a sunetului, oferind o claritate superioara, lipsita de interferente. Aceasta tehnologie este specifica produselor oferite de Motorola si este foarte apreciata in randul utilizatorilor. Raza de actiune a dispozitivului este de 300 de metri in camp deschis, dar trebuie luat in considerare ca raza scade odata cu numarul peretilor si al pieselor de mobilier aflate in interiorul casei. Cu cat mai multe structuri intervin intre emitator si receptor, cu atat puterea semnalului scade. Pentru a evita micile neatentii, producatorii au incorporat un sistem de alarma sonora, pentru atunci cand unitatea parentala iese din raza de actiune a dispozitivului.

Pe langa functia de interfon, produsul ofera si informatii cu privire la temperatura camerei in care este plasat emitatorul. Pe un ecran LCD monocrom, emitatorul reda informatiile cu privire la temperatura si nivelului de zgomot din camera copilului. Cea din urma poate fi utilizata ca un sistem pasiv de monitorizare, atunci cand functia audio este dezactivata.

Datele audio sunt criptate, nepermitand astfel interferarea semnalului audio dintre emitator si unitatea parentala. Unele pareri despre cele mai bune interfoane digitale pentru copii plaseaza interfonul digital Motorola MBP13B in topul dispozitivelor de acest tip.

 

Avantaje:

Interfon digital cu o claritate superioara a sunetului.

Raza de actiune in camp deschis este de 300 de m.

Alarma sonora daca unitatea parentala iese din raza de actiune.

Masoara si temperatura din camera copilului.

Incorporeaza un LCD monocrom, cu scop informativ.

Ofera informatii cu privire la zgomotul din camera copilului.

Datele audio sunt criptate, nepermitand interferentele.

 

Dezavantaje:

Raza de actiune poate scade drastic in interiorul unui apartament de dimensiuni mari.

 

 

 

 

Miniland Easy One

 

3.-Interfon-monitorizare-copii-Miniland-Easy-One-9468-0-288x300

Interfonul digital pentru monitorizarea copiilor Miniland Eas incorporeaza una dintre cele mai mari raze de acoperire in camp deschis, pana la aproximativ 800 de m. Forma sa ergonomica il face foarte usor de utilizat si manevrat, iar receptorul parental este prevazut cu o clama ce poate fi atasata de o curea, la nivelul taliei. Atunci cand receptorul iese din raza de actiune, supraveghetorul este anuntat cu ajutorul unui semnal sonor.

Pentru a proteja semnalul de interferente, producatorii au realizat acest interfon cu 2 canale de frecventa ce pot fi selectate analogic.  Frecventele pe care actioneaza acest dispozitiv sunt inscriptionate pe cutia produsului. In felul acesta, producatorii incearca sa redea controlul absolut parintilor care seteaza aparatul, evitandu-se astfel erorile digitale.

Dispozitivul prezinta si starea bateriei receptorului pe un ecran LCD de culoare albastra, iar volumul de redare al unitatii parentale este reglabil. Chiar daca nu incorporeaza o serie lunga de functii suplimentare, raza de actiune lunga a produsului ofera un avantaj de luat in considerare fata de alte produse de acest gen. Iar daca iei in considerare pretul de achizitie si parerile celorlalti utilizatori, poti spune ca Miniland Eas face parte din acea serie de interfoane digitale pentru bebelusi ieftine si bune.

 

Avantaje:

Interfon digital cu o raza de acoperire de 800 m in camp deschis.

Forma ergonomica.

Activare vocala.

Semnal de alarma sonor cand receptorul iese din raza de actiune.

Incorporeaza 2 canale si 16 tonuri.

Volum reglabil.

Pret scazut, fata de alte produse de acest gen.

 

Dezavantaje:

Sistemul de setare a frecventelor este analogic.

 

 

 

 

Chicco Top New Generation

 

4Digital Chicco Top New Generation este cel mai bun interfon digital de la Chicco, cu o raza de actiune de aproximativ 330 de metri in camp liber. Distanta de functionare scade odata cu prezenta dispozitivului in interiorul unei locuinte, in functie de numarul de pereti, structuri metalice si mobilierul ce separa emitatorul de receptorul parental. Interfonul incorporeaza un sistem de comunicare dublu, permitand parintelui sa comunice cu copilul in timp real. Volumul este reglabil la ambele componente ale produsului.

Una dintre functiile speciale ale acestui produs este posibilitatea incarcarii si redarii fisierelor audio de tipul mp3, deschizand astfel noi posibilitati de utilizare. Poti incarca aparatul cu fisiere audio mp3 cu povesti sau cantece calme pentru adormit copiii. Pe langa aceasta, display-ul interfonului ofera o serie de informatii utile si importante pentru parinti, precum data si ora. In acelasi timp, interfonul permite programarea tiparului de mese ale celui mic, anuntand unitatea parentala printr-un mesaj vizual afisat pe display-ul acesteia. Il recomandam parintilor ocupati, care se lupta pentru a petrece mai mult timp cu copiii lor; este foarte util si daca esti putin uituc sau copilul este in grija unui membru al familiei in varsta, deoarece programarea meselor este importanta.

 

Avantaje:

Cel mai bun interfon digital de la chicco, cu raza de actiune de 330 de metri in camp deschis.

Incorporeaza functia de Talk-Back.

Poate reda fisiere mp3.

Ofera informatii cu privire la ora si data.

Permite programarea meselor.

 

Dezavantaje:

Pret relativ crescut.

Nu incorporeaza functii suplimentare utile.

 

 

 

 

Motorola MBP16

 

5. Motorola-Interfon-digital-Motorola-MBP16-9521-4

Motorola MBP16 este un interfon digital cu o raza de actiune in exterior de 300 de metri, ce scade in interior la circa 50 de metri. Astfel, produsul este foarte eficient daca locuiti intr-un apartament mic-mediu sau o casa deschisa. Aparatul este dotat cu un semnal sonor ce atentioneaza utilizatorul daca depaseste raza de actiune. Aceasta optiune este una dintre cele mai importante oferite de produsele de acest gen, evitandu-se astfel erorile sau neatentiile de supraveghere de catre parinte sau bona.

Interfonul incorporeaza aceeasi calitate superioara a sunetului specifica tuturor produselor Motorola de acest gen, datorita tehnologiei DECT 6.0 de 1.9 GHz. Astfel, sunetul este clar, tare si fara interferente, daca iei in considerare si cele doua canale de emisie pe care actioneaza interfonul. Display-ul monocrom de tip LCD arata o serie de informatii precum temperatura din camera bebelusului si nivelul sunetului in timp real.

 

Avantaje:

Interfon digital cu o raza de actiune de 300 de m in camp deschis.

Incorporeaza un sistem de atentionare sonora, cand utilizatorul iese din raza de actiune a produsului.

Produsul incorporeaza o tehnologie de redare superioara a calitatii sunetului, fara interferente.

Display LCD.

Masoara temperatura din camera copilului.

Reda nivelul sunetului in timp real.

 

Dezavantaje:

Nu incorporeaza multe functii suplimentare.

 

 

 

 

Weewell Rechargable MP3

 

 

6. Interfon-Interfon-Digital-Rechargable-MP3-20685-1

Interfonul digital Weewell Rechargable MP3 este un produs inovator, multifunctional, cu rolul de interfon si lumina de veghe nocturna. Distanta de emisie a acestui interfon este de 200 de metri in camp deschis si de 50 de metri in apartament, distanta utila pentru un apartament mic-mediu. Dispozitivul incorporeaza si o alarma sonora, pentru atunci cand unitatea parentala iese din raza de actiune a interfonului. Din punct de vedere al semnalului, Weewell incorporeaza doua canale de frecventa, pentru a preveni interferentele cu alte dispozitive electrice, wi-fi sau radio.

Pe un ecran LCD, aparatul ofera si informatii cu privire la temperatura din camera copilului, iar cu ajutorul butoanelor plasate anterior, poti selecta printre cele 50 de melodii de leagan pentru a insoti lumina de veghe, pentru un somn mai linistit. Aparatul permite conexiunea cu un player MP3 printr-un cablu inclus in pachetul de achizitie, iar suplimentar poti inregistra si mesaje vocale ce pot fi redate ulterior.

Toate aceste functii iti asigura apropierea fata de cel mic si un somn mai linistit pentru el, lasandu-i totusi independenta de care are nevoie. Unitatea parentala incorporeaza un acumulator, iar atunci cand bateria este pe terminate, vei fi anuntat de un semnal sonor pentru a reincarca dispozitivul.

 

Avantaje:

Produs multifunctional cu rol de interfon si lumina de veghe.

Distanta de emisie in camp deschis de 200 m.

Alarma sonora atunci cand unitatea parentala iese din raza de actiune.

Incorporeaza doua canale pentru a preveni interferentele.

Suporta fisiere mp3 pentru redarea inregistrarilor vocale.

Include 50 de cantece de leagan.

Setare volum si indicator nivel de sunet.

Alerta pentru baterie descarcata.

Unitate parentala reincarcabila.

Ecran LCD luminat.

 

Dezavantaje:

In cazul unor zone populate, cele doua canale de prevenire a interferentelor pot sa nu fie de ajuns.

Distanta de emisie poate scade drastic in interiorul unui apartament de bloc.

 

 

 

 

Simply Care New Generation

 

7. Interfon-Simply-Care-New-Generation-9801-2Simply Care New Generation este un interfon digital cu o raza de actiune de 300 msi o putere de transmisie ce nu depaseste 10mW. Desi nu exista dovezi in acest sens, exista parinti care considera ca emisiile radio ar putea fi periculoase pentru copii  – activitatea radio a acestui produs este, asadar, foarte redusa, pentru a nu-ti face astfel de griji. Produsul incoporeaza si o functie speciala numita VOX, ce ofera posibilitatea ca interfonul sa isi inceapa activitatea doar atunci cand detecteaza un sunet.

Astfel, aceasta functie, impreuna cu puterea mica de transmisie, ofera acestui interfon un caracter preventiv, limitand emisiile radio si expunerea bebelusului la ele. Volumul unitatii parentale este reglabil, iar produsul dispune de doua canale de emisie, pentru a evita interferentele cu alte dispozitive de acest gen. Totusi, poate fi destul de nesigur daca ai un copil cu probleme de sanatate si ai nevoie de o mare fiabilitate audio, pentru a detecta respiratii anormale sau orice scancet.

Din punct de vedere al alimentarii, produsul utilizeaza 4 baterii AAA neincluse in pachetul de achizitie, iar pentru a sti cand trebuie schimbate, aparatul incorporeaza un indicator al nivelului bateriilor. Lipsa functiilor suplimentare are pana la urma si un efect secundar avantajos asupra produsului, Simply Care New Generation fiind unul dintre acele interfoane digitale pentru bebelusi ieftine si bune.

 

Avantaje:

Interfon digital cu o raza de actiune de 300 de metri in camp deschis.

Puterea de emisie nu depaseste 10mW, pentru siguranta crescuta a celui mic.

Incorporeaza o functie de activare vocala.

Volumul unitatii parentale este reglabil.

Utilizeaza baterii ca si mod de alimentare.

Incorporeaza un indicator al nivelului bateriilor.

Dispune de doua canele de emisie.

Pret scazut.

 

Dezavantaje:

Nu prezinta functii suplimentare.

Selectare analogica a canalelor de emisie.

Necesita 4 baterii AAA neincluse in pachetul de achizitie.

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile

 

 

Summer WideView

 

Summer Digital WideView

Digital Summer WideView este un videointerfon cu un ecran LCD de tip touchscreen de 13 cm si o raza de actiune in interiorul casei de 200 m. Sistemul Wide view lens permite un unghi de vizualizare foarte mare, asadar urmarirea unei suprafete mari a camerei bebelusului. Pe langa tehnologia wide, produsul incorporeaza si un zoom digital, foarte util pentru o monitorizare mai indeaproape a reactiilor bebelusului. Luminozitatea ecranului este reglabila, iar functia video poate fi oprita pentru a salva energie.

Sistemul permite si atasarea pana la 4 camere video, achizitionate separat. Videointerfonul suporta vizualizarea a 3 camere simultan, ajutand astfel la monitorizarea concomitenta a mai multor copii. Pe timp de noapte, dispozitivul intra automat in modul de functionare nocturn, utilizand un sistem infrarosu ce permite vizualizarea cu usurinta a bebelusului pe intuneric.  Camera poate functiona conectata la priza sau cu baterie, iar atunci cand calatoriti, disponibilitatea si plasarea prizelor nu vor constitui o problema.

Din punct de vedere al functiilor interfonului, dispozitivul incorporeaza un sistem audio dual, cu volum reglabil, unde ca si parinte poti sa ii vorbesti bebelusului pana ajungi la el sa il calmezi sau, de ce nu, sa ii canti inainte de culcare. Functiile video si audio sunt protejate de interferente, cu ajutorul unui sistem de protectie impotriva devierilor de semnal 100% digital, unde dispozitivul isi scaneaza si selecteaza singur frecventa cea mai convenabila si lipsita de bruiatii. Printre functiile suplimentare, interfonul ofera si informatii cu privire la temperatura din camera bebelusului, iar pe timpul noptii, daca alegi sa inchizi ecranul, sistemul sound lights va indica daca exista vreun zgomot in camera bebelusului.

Toate aceste functii sunt asigurate de o baterie reincarcabila a unitatii parenterale ce permite o utilizare continua de pana la 10 ore. In corpul aparatului vei gasi si un port USB ce permite transferul imaginilor pe televizor sau pe calculator, dar cablul de conectare nu este inclus. Luand in considerare multitudinea de functii oferite, ai in fata unul dintre cele mai bune interfoane digitale, ce pe langa functia audio, poate fi folosit si ca videointerfon sau monitor de miscare pe timpul noptii.

 

Avantaje:

Interfon multifunctional ce include interfon, videointerfon si monitor de miscare pe timpul noptii.

Incorporeaza un display LCD de tip touchscreen de 13 cm in diagonala.

Raza de actiune de pana la 200 de metri in interiorul casei.

Bidirectional, permite parintelui sa ii vorbeasca celui mic.

Baterie ce permite o utilizare de pana la 10 ore, reincarcabila.

Volum reglabil al sunetului.

Camera cu zoom digital.

Sistem anti-interferare digital 100 %.

Se pot adauga inca 3 camere digitale dispozitivului initial.

Poate suporta 3 unghiuri diferite simultan.

Prezinta un mod de noapte automat ce utilizeaza infrarosu.

Camera poate fi conectata la priza, sau poate functiona pe baza de baterie.

Incorporeaza un port USB.

 

Dezavantaje:

Cablul USB nu este inclus in pachetul de achizitie.

Trebuie sa fii atent sa incarci periodic acumulatorii pentru unitatea parentala.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status