Cel mai bun umidificator de aer

 

Cum aleg cele mai bune umidificatoare de aer

 

Ghidul cumparatorului

Pe perioada iernii, utilizarea mijloacelor de incalzire face ca aerul din incaperi sa fie foarte uscat, fapt ce  poate fi daunator, favorizand uscarea excesiva a pielii si infectiile de tract respirator. Acest lucru este cu atat mai important in cazul bebelusilor, care trebuie sa stea intr-o atmosfera cu umiditate de 50-60%.

Asadar, pentru a asigura o atmosfera confortabila pentru intreaga familie, un umidificator de aer este absolut necesar. Daca sunteti la prima achizitie de acest gen, trebuie sa luati in considerare urmatoarele.

 

Cel mai bun umidificator aer

Suprafata acoperita: Desi majoritatea modelelor utilizeaza vapori foarte fini, daca alegeti un umidificator prea mare pentru camera in care doriti sa-l utilizati, atunci umezeala crescuta poate favoriza aparitia mucegaiului, sau din contra, daca este prea mic, nu va fi eficient.

 

Tipul de vapori  folositi: Din acest punct de vedere, umidificatoarele pot fi cu vapori calzi sau cu vapori reci.

Umidificatoarele cu vapori calzi fierb apa si apoi elibereaza vapori calzi in aer. Datorita acestui fapt, temperatura in incapere creste cu 1-2 grade Celsius, fiind indicata folosirea pe timpul iernii. Un alt avantaj al acestui model il constituie sterilizarea apei prin fierbele, iar unele umidificatoare de acest gen sunt prevazute cu filtre. Atentie insa, nu lasati umidificatorul cu vapori calzi la indemana copiilor, deoarece exista riscul arsurilor prin lichid fierbinte.

Umidificatoarele cu vapori reci pot avea trei tipuri de functionare: prin evaporare, ultrasonic sau cu rotor. Umidificatoarele prin evaporare utilizeaza un ventilator care sufla aer peste un fitil ud, cele ultrasonice utilizeaza un nebulizator cu vibratii, iar cele cu rotor produc vaporii cu ajutorul unui disc rotativ.

 

Usor de curatat: Pentru a mentine umidificatorul la un nivel de functionare optim, cat si pentru sanatatea dumneavoastra, acesta trebuie curatat frecvent, deoarece umiditatea din aparat poate favoriza cresterea bacteriilor, care apoi vor fi pulverizate in aer. Asadar, se recomanda ca aparatul sa fie clatit in fiecare zi, iar apa inlocuita, si saptamanal acesta trebuie dezinfectat conform instructiunilor producatorului.

 

Senzor de umiditate: Aceasta caracteristica permite aparatului sa se inchida automat atunci cand in incapere se ajunge la un nivel de umiditate presetat. Modelele fara senzor pot creste excesiv umiditatea in incaperi, determinand aparitia condensului si favorizand cresterea mucegaiului.

 

Functie de ionizare: Prin ionizare, umidificatorul incarca moleculele de apa cu sarcina electrica negativa, care va atrage precum un magnet sarcina electrica pozitiva a microorganismelor si particulelor din aer, deinfectand astfel atmosfera.

 

Puterea de pulverizare: Aparatul trebuie sa ofere posibilitatea de a regla puterea de pulverizare in functie de necesitati, fie automat, fie manual in functie de valoarea umiditatii inregistrata de higrometru.

Protectie la lipsa apei. Pentru utilizarea in siguranta, umidificatorul trebuie sa fie prevazut cu un sistem de protectie, care sa il puna in stand-by atunci cand apa din rezervor se termina, prevenind astfel deteriorarea aparatului, sau incedii provocate de supraincalzire.

Asadar, daca va intrebati “unde gasesc un umidificator de aer la un pret bun?”, atunci va invitam sa va indreptati atentia catre oferta magazinelor online, unde gasiti o gama larga de produse, precum si pareri despre cele mai bune umidificatoarea de aer.

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Philips HU4803-01

 

1.Philips HU4803-01Cel mai bun umidificator de aer Philips este modelul HU4803-01, care utilizeaza cea mai noua tehnologie, usurand utilizarea. Cu ajutorul tehnologiei NanoCloud, acest umidificator ofera un sistem de evaporare avansat, in 3 etape: filtrarea aerului uscat, vaporizare si evacuarea aerului umed la o viteza constanta.

Modelul prezinta un sistem de protectie, care opreste aparatul atunci cand rezervorul de apa este gol si care atentioneaza utilizatorul prin aprinderea indicatoarelor luminoase. Umidificatorul Philips ofera posibilitatea de a alege intre 3 nivele de umiditate a aerului, respectiv 40%, 50% si 60%, iar higrostatul digital incorporat monitorizeaza constant umiditatea si va porni aparatul doar atunci cand este necesar.

Totodata, aparatul este prevazut cu un cronometru, care poate fi setat la 1, 4 sau 8 ore si care opreste automat umidificatorul la sfarsitul intervalului ales. Acest model are o suprafata de acoperire de 25 de metri patrati, un rezervor cu o capacitate de 2 litri si o rata de umidificare de 220 de mililitri. Umidificatorul acesta are o garantie de conformitate de 2 ani.

 

 

 

 

 

Beurer LB44

 

2.Beurer LB44Urmatorul produs aflat in topul preferintelor utilizatorilor este umidificatorul Beurer LB44. La un pret mai bun decat modelul precedent, acesta este confectionat din plastic de culoare alba, potrivindu-se in orice locuinta. Recipientul pentru apa este detasabil si are o capacitate de 2,8 litri.

De asemenea, produsul este prevazut cu sistem de siguranta, care opreste aparatul in momentul in care rezervorul se goleste, insa, spre deosebire de modelul de mai sus, nu este dotat cu higrostat sau temporizator. Totodata, acesta nu ofera posibilitatea de a seta nivelul de umidificare al aerului, asadar functionarea sa trebuie monitorizata, pentru a nu produce o umiditate crescuta in locuinta.

Acest model are un consum de 25 de watti si poate fi utilizat cu succes intr-o incapere cu o suprafata de pana la 25 de metri patrati. Produsul prezinta o garantie de 36 de luni, iar furnizorul ofera posibilitatea extinderii contra-cost a perioadei de garantie pana la 2 ani. Totodata, acest aparat beneficiaza de transport gratuit.

 

 

 

 

 

Laica HI3011

 

3.Laica HI3011Daca doriti sa achizitionati un umidificator de aer rece la un pret bun, atunci modelul Laica HI3011 este optiunea cea mai potrivita pentru dumneavoastra. Acesta utilizeaza tehnologia ultrasonica, eliminand astfel riscul de accidente prezent in cazul umidificatoarelor cu aer cald. Modelul prezinta sertar pentru dispersia de arome si este prevazut cu senzor plutitor, pentru masurarea nivelului de apa din aparat.

Recipientul pentru apa este detasabil si are o capacitate de 1,8 litri. De asemenea, produsul este prevazul cu indicator de functionare luminos, precum si lampa de veghe, fiind ideal de amplasat in camera copilului dumneavoastra. Tehnologia ultrasonica face ca acesta sa fie extrem de silentios, asadar nu va deranja somnul celui mic.

Acest aparat este recomandat pentru incaperi de maxim 40 de metri cubi, iar volumul de intensitate medie al aparatului asigura o functionare de aproximativ 8-9 ore. Umidificatorul Laica HI3011 are o garantie de 24 de luni si se afla in topul preferintelor utilizatorilor, fiind apreciat cu 5/5 stelute de catre 60 la suta dintre acestia.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status