Cele mai bune table interactive

Am modificat articolul ultima data pe: 28.03.24

 

Table interactive – Opinii si Recenzii in 2024

 

Indiferent daca va fi folosita intr-o sala de clasa, intr-un birou in care se lucreaza in echipa sau intr-o incapere pregatita pentru sedinte, tabla interactiva incepe sa devina un instrument tot mai util si prezent, inlocuind varintele clasice cu creta sau marker. Sunt insa niste produse destul de scumpe, deci este bine sa analizezi cu multa grija oferta de pe piata si caracteristicile tehnice inainte de a cumpara una. De exemplu, cu IQBoard EDU Profesional Sony UST vorbim despre un model de dimensiuni mari, cu rezolutie FullHD, tehnologie care asigura vizibilitate foarte buna si in incaperi luminate, si software gratuit in limba romana, deci o versiune premium.  Pentru cei care doresc o tabla interactiva special pentru scoala, care sa permita lucrul cu mai multi elevi in acelasi timp, recomandam IQBoard Premium 83inch.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

IQBoard EDU Profesional Sony UST
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Model profesional pentru sali de clasa sau de sedinta, cu diagonala de 221cm si rezolutie FullHD, care ofera o suprafata mare de lucru si calitate foarte buna a imaginii, usor de citit chiar si de la distanta. Este prevazuta cu 28 de butoane laterale, pentru gestionare facila, software gratis in limba romana si functie de recunoastere a scrisului de mana si a gesturilor.

Din cauza caracteristicilor premium si a comercializarii la pachet cu videoproiector, setul este disponibil la un pret destul de ridicat.

Tabla interactiva insotita de videoproiector, pentru lectii si prezentari, de dimensiuni mari, cu viteza ridicata de procesare si calitate foarte buna a redarii.

A 2-A OPTIUNE!

IQBoard Premium 83inch
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este o versiune premium, gandita special pentru utilizarea in salile de clasa, care permite folosirea de pana la 10 persoane in acelasi timp si asigura recunoasterea scrierii de mana (cu marker, stylus sau degete) si a gesturilor. Pune la dispozitie o suprafata de lucru generoasa, este compatibila cu majoritatea sistemelor de operare si ofera o lista variata de functii utile.

Programele incluse si caracteristicile fizice si functionale fac ca acest produs sa implice o investitie financiara substantiala.

Tabla interactiva pentru sala de clasa, cu programe in limba romana, adaptate la programa scolara si cu rezistenta buna la uzura.

A 3-a Optiune!

EDU Basic PREMIUM Panasonic ST 83\\
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pachet complet pentru salile de clasa care include videoproiector insotit de suport pentru perete, tabla interactiva, pentray, software in limba romana si accesorii. Este o versiune cu diagonala de 210cm, suficient de mare pentru a asigura vizibilitate buna si spatiu de lucru pentru mai multe persoane.

Formatul tip pachet inseamna un pret cu mult mai mare fata de cel al unei table interactive simple, deci analizeaza cu atentie oferta si necesitatile.

Model inclus in set complet, conceput pentru salile de clasa, care asigura toate instrumentele tehnice necesare predarii interactive si evaluarii elevilor.

 

 

Cum aleg  o tabla interactiva buna

 

Ghidul cumparatorului

Invatamantul se schimba de la o zi la alta, iar una dintre cele mai mari surprize de care se poate bucura un grup de copii de varsta scolara este sa aiba ocazia sa invete folosind, in era tehnologiei, echipamente mai putin prafuite decat vechea tabla pe care se scrie cu creta. Dar tablele interactive nu sunt caracteristice numai salilor de clasa ; ele isi pot gasi utilitatea si in salile de conferinte sau in amfiteatre sau in birouri.

Deoarece nu au devenit inca foarte populare la noi in tara, iti va fi dificil sa gasesti suficiente pareri despre cele mai bune table interactive, asadar vei fi obligat sa iti cauti informatiile in alta parte. Producatorii isi promoveaza, desigur, propriile articole, deci opiniile exprimate de acestia nu sunt neaparat cele mai obiective. De aceea am redactat un ghid care iti prezinta cateva elemente de baza despre acest tip de produs si care te ajuta, la final, sa descoperi si unde gasesc table interactive la preturi bune alti cumparatori.

 

 

Ce este o tabla interactiva ? Multa lume confunda computerul sau proiectorul cu tabla interactiva, dar lucrurile nu sunt tocmai asa. Proiectorul pur si simplu proiecteaza imaginea oferita de computer pe tabla. Computerul furnizeaza informatia, dar interactivitatea se poate obtine in cateva moduri diferite.

De cele mai multe ori, tabla insasi este interactiva. De exemplu, sub suprafata vizibila se afla un numar urias de circuite electrice care genereaza interactivitatea. Altele functioneaza pe baza unui dispozitiv care se lipesc de tabla si o transforma intr-un dispozitiv interactiv, din aceasta categorie cel mai cunoscut produs fiind eBeam. Acesta – sau o piesa echivalenta – poate fi aplicat pe orice suprafata neteda, care va deveni astfel interactiva.

O alta varianta este cea a monitoarelor gigante de tip touch-screen ; varianta devine din ce in ce mai populara, aci preturile ecranelor LED de dimensiuni mari au devenit mult mai accesibile. In sfarsit, la toate acestea se adauga computerul, care trebuie echipat cu programele necesare ca sa te conectezi la tabla.

 

Principiu de functionare: exista 4 modele de table interactive pe piata la acest moment. Primul, cel mai simplu, bazat pe radiatii infrarosii, functioneaza cu ajutorul unui stylus cu baterii. Pe orice tabla alba obisnuita se ataseaza un dispozitiv special, care furnizeaza interactivitatea. Le poti sterge ca pe orice tabla alba normala, dar nu poti folosi degetul ca sa interactionezi cu ele.

Cel de-al doilea tip este un model electromagnetic operat tot pe baza unui stylus, de data aceasta fara baterii. Ele nu pot fi folosite si ca table normale de scris si nici nu poti folosi degetul ca sa interactionezi cu ele. Cel de-al treilea tip este unul cu ecran de tip touch, pe care se poate folosi si stylusul, iar unele produse permit de asemenea folosirea markerelor pentru table obinsuite.

In sfarsit, cel de-al patrulea model, cel mai performant. Se bazeaza pe tehnologia radiatiilor infrarosii si permite interactiunea de tip touch-screen.

 

Forma si dimensiuni: reprezinta de multe ori unul dintre cei mai importanti parametri de selectie, caci pe de o parte dimensiunile influenteaza costul, pe de alta parte de ele depind aplicatiile care pot fi folosite.

Ca s in cazul televizoarelor, dimensiunea se exprima ca numar de centimetri sau de inch masurati pe diagonala. Dimensiunile influenteaza si modul in care se va lucra cu ea in clasa : resurse bogate in text, prezentate pe o tabla mica, sunt dificil de accesat de catre copii, iar studentii din spatele clasei nu vor vedea textul.

In ceea ce priveste forma, modelul 4 :3 standard este cel mai comun, desi incet incet apar si modelele 16 :9.

 

Zona de ecran activ: atunci cand te uiti la specificatiile unei astfel de table, trebuie sa fii atent la zona in care se mentioneaza diferentele dintre zona de ecran activa si zona inactiva. Zona activa poate fi folosita pentru activitati si pentru interactiunea de tip touchscreen, iar unele modele de table sunt interactive pe intreaga suprafata. Altele, au numai o zona de tabla activa, care poate include sau nu rama tablei.

 

Tipul de instalare: trebuie sa alegi intre un model portabil si unul cu instalare permanenta. Daca tabla va fi folosita in aceeasi incapere intotdeauna, este mai bine sa o instalezi permanent. Daca ea trebuie sa deserveasca mai multe incaperi, o solutie portabila este mai convenabila.

 

Calibrare: este obligatorie pentru calitatea imaginii. Calibrarea automata este varianta preferata deoarece economiseste timp si este mult mai usor de folosit. Exista insa si situatii in care calibrarea manuala poate fi o optiune mai buna.

 

Durabilitate: avand in vedere ca tabla interactiva este adesea folosita zilnic, de catre copii, este important sa alegi un model fiabil si rezistent. Numarul de retururi reprezinta de exemplu un indicator important in aceasta privinta.Pachetele de software: programele oferite odata cu tablele interactive sunt probabil cel mai important aspect pe care cumparatorii il iau in calcul. Cele mai multe pareri despre cele mai bune table interactive sustin ca cel mai performant model poate fi absolut inutil daca nu este echipat cu software-ul necesar pentru grupul tinta.

Cele mai multe produse vin echipate cu un software gratuit, care practc iti spune ce poti si ce nu poti face cu tabla respectiva. Daca produsul urmeaza sa fie folosit pentru prezentarea lectiilor, probabil ca profesorul se va baza substantial pe ajutorul oferit de tabla si deci va avea nevoie de functii mai complexe.

Aceste pachete software vin insotite si de galerii de imagini gratuite.

 

Compatibilitatea cu computerul: este esentiala, altfel va trebui sa schimbi unitatea centrala. Cele mai multe modele sunt compatibile atat cu PC-urile cat si cu Mac, dar tot trebuie sa verifici cerintele de baza ale sistemului.

Odata trecuti in revista acesti parametri, a venit momentul sa afli si unde gasesc table interactive la un pret bun alti potentiali cumparatori. In aceasta privinta, oferta magazinelor reale este cel putin limitata, dar asta nu ar trebui sa te descurajeze.

Te invitam sa descoperi alaturi de noi cateva dintre cele mai apreciate oferte din toata lumea, disponibile in magazinele online, la preturi competitive si in conditii avantajoase de transport, garantie si retur.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

IQBoard EDU Profesional Sony UST 

 

Cea mai buna tabla interactiva pe care ti-o propunem face parte dintr-un pachet complex care include : un videoproiector Sony SX631 cu suportul inclus, tabla interactiva Light de 87 inch, o serie de accesorii necesare si un software complex in limba romana.

Suprafata interactiva are o diagonala de 221 cm, ceea ce este mai mult decat suficient pentru orice sala de curs. Videoproiectorul incorporeaza tehnologia de ultima generatue 3LCD si sistemul optic cel mai inovator de la Sony, astfel incat proiectia este una de calitate superioara, fara efectul de orbire atat de obositor. Rezolutia este de 1024 x 768 pixeli, fullHD, luminozitatea de 3300 lumeni, contrastul de 3000 :1, ceea ce inseamna o piesa de o calitate spectaculoasa.

Tabla este prevazuta cu functie BrightEra si sistem antireflexie, ceea ce inseamna ca poate fi folosita in conditii optime si in camerele foarte bine luminate. Proiectul reda continut din LAN sau prin modulul USB-wireless. Softul educational este in concordanta cu programa, permitand predarea personalizata a informatiilor prevazuta de aceasta.

 

Avantaje

Viteza mare de procesare si rulare

Software gratuit in limba romana, multidisciplinar, adaptat programei nationale

Recunoastere gestuala si a scrisului de mana

28 de butoane laterale personalizabile.

 

Dezavantaje

Pretul pachetului este pe masura calitatii oferite.

 

 

 

 

IQBoard Premium 83inch 

 

Acest model este prevazut cu suprafata rezistenta la zgarieturi (structura din otel cu strat ceramic), anti-reflexie, care permite si folosirea ca zona de proiectie. Poate fi utilizata pentru a scrie atat cu degetul, cat si cu markerul obisnuit si include sistem MoultiTouch10 care inseamna ca poate fi folosita de 10 persoane in acelasi timp.

Recunoaste gesturi si scrisul de mana si include software multidisciplinar conceput special pentru a sustine activitatea didactica. Din punct de vedere dimensional, are o diagonala de 83inch sau 210cm, fiind o versiune mare, incapatoare, cu format 4:3 si o greutate de 18kg.

Este compatibila cu sistemele de operare Linux, Windows 10, 8.1, 8, 7, XP, Vista si Mac, iar pe lista functiilor integrate se numara Text Speech – citeste textul scris sau afisat, tastatura virtuala, inregistrare si salvare pentru pastrarea si redarea lectiilor, plus vizualizarea imaginilor 3D. Permite integrarea nativa in solutiile tehnice utilizate pentru videoconferinte.

 

 

 

 

EDU Basic PREMIUM Panasonic ST 83″ 

 

Tot in categoria cu diagonala de 83inch se incadreaza si aceasta versiune de la Panasonic, disponibila ca parte a unui pachet complet, cu videoproiector si suport, pentray, accesorii si software in limba romana. Posibilitatea de a lucra cu machete, imagini si schite 3D recomanda aceasta tabla atat pentru salile de clasa, cat si pentru laboratoarele de chimie, fizica sau medicina, ori atelierele de design.

Software-ul integrat este unul gandit in mod special pentru scoli, adaptat la programa oficiala si acoperind cele mai importante obiecte (fizica, ghimie, geografie etc.). Pentru ca suprafata poate fi utilizata de mai multe persoane in acelasi timp (pana la 10), tabla devine un instrument ideal pentru lucrul in echipa sau concursuri tematice.

La capitolul conectivitate, pune la dispozitie port USB si HDMI si optiunea de accesare a retelelor Wi-fi disponibile. Asigura o vizibilitate buna si in salile luminate, datorita protectiei anti-reflex si are dimensiunile de 169.2 x 128.4cm.

 

 

 

 

Edu Basic Sony 

 

O tabla interactiva ieftina si buna iti poate sta la dispozitie daca achizitionezi pachetul Edu Basic Sony, care include un videoproiector Sony VPL-DX22, o tabla interactiva Light de 87 inch (221 cm diagonala), un suport de tavan, butoane laterale customizabile, manuale si software in limba romana.

Viteza de procesare si de rulare a continutului multimedia este impresionanta, timpul de raspuns fiind de 8 milisecunde. Tabla este echipata cu sistem antireflex si are o luminozitate  foarte buna, ceea ce o face utila si in incaperile bine luminate. Dimensiunile tablei sunt de 1726 x 1247 mm, rezolutia mentionata de producator fiind de 32768 x 32768 pixeli, pentru o imagine de o claritate fara egal.

In pachet sunt incluse accesorii legate de utilizarea tablei: un cablu USB de 8 m, 2 markere de tip stylus, 2 markere de tip whiteboard, accesorii pentru montajul pe perete si, poate si mai important, software-ul educational cu informatii integrate din domenii ca fizica, biologie, chimie, geografie si asa mai departe.

 

Avantaje

Pachet complet care include tabla interactiva cu accesorii, videoproiector si suport pentru videoproiector.

Viteza foarte buna de raspuns

Include un software educational in limba romana cu informatii complexe din mai multe domenii de studiu

Poate fi utilizata si ca whiteboard.

 

Dezavantaje

Problema montajului trebuie rezolvata pe cont propriu.

 

 

 

 

Prowise ProLine Ultra HD Multi-touchscreen 65inch 

 

Incepem prin a mentiona calitatea superioara a imaginii pe care o poti obtine cu aceasta versiune de display interactiv ce are la baza panou 4K Ultra HD IPS, cu AntiGlare Pro si unghi de vizualizare de 178o care asigura vizibilitate foarte buna aproape din orice colt al incaperii. Iata de ce este o versiune potrivita atat pentru salile de clasa, cat si pentru cele de seminar ale universitatilor, laboratoare sau sali de conferinta.

Include sound bar pentru un sunet de calitate si patru microfoane care permit de exemplu, derularea de ore online, cu invitati care pot preda interactiv prin Skype. Produsul este livrat impreuna cu doua pixuri care permit scrierea, pe baza tehnologiei ProWrite Ink. Este un format 16:9, cu lungimea de 151.75cm si latimea de 94.15cm, cu montare pe stand si permite folosirea in acelasi timp de catre doi utilizatori.

Alimentarea se realizeaza prin USB sau conectare la reteaua electrica, iar din punct de vedere al conectivitatii, ai la dispozitie Wi-fi, port USB, HDMI, VGA si NFC.

 

 

 

 

GBX Exim CTouch Laser Air 

 

Cele mai bune table interactive sunt cele care iti furnizeaza optiunile cautate la pretul cel mai avantajos. Pornind de la aceasta premiza, iti recomandam sa arunci o privire la modelul GBX Exim Ctouch Laser Air. Este vorba despre o tabla interactiva cu o suprafata ce masoara 1209.6 x 680.4 mm, potrivita unei Sali de clasa de marime obisnuita.

Ecranul tablei este unul de tip LED,  u o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli, fullHD, care cantareste putin sub 50 kg. Dimensiunile complete ale produsului sunt de 1297.5 x 778.3 x 115 mm. Interfata este reprezentata de post USB 1.1, compatibil cu USB 2.0.

Din punct de vedere al functionalitatii, tabla opereaza c un sistem android 4.2.1. cu un procesor dual-core ARM Cortex A9 cu 1.2 GB si GPU :Mali-400, cu 1 GB RAM. La capitolul conectivitate dispui de video input digital (HDMI x 3, USB (2.0/3.0) x 1, video input analogic VGA x 3, AV IN mini jack, 3 intrari audio si o iesire audio. Tabla este una de tip touch screen, cu funtie antireflex, confectionata dintr-un material perfect sigur, astfel incat poate fi utilizata cu succes in orice clasa.

 

Avantaje

Tabla interactiva cu diagonala de 55 inch

Permite conectarea a pana la 3 dispozitive simultan

Imagini cu un contrast bogat, usor de citit si umarit.

Capabilitate full-touch si compatibilitate Windows, Mac si Android.

 

Dezavantaje

Dimensiunile sunt adecvate unei Sali de clasa, dar nu si unui amfiteatru.

 

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Newline TruBoard R1-800

 

Daca esti in cautare de table interactive  la un pret bun, modelul Newline TruBoard R1-800 este probabil produsul potrivit pentru tine. Ea se conecteaza la computer si la videoproiector, este compatibila cu sistemele de operare Windows si MacOS si ofera o experienta de utilizare unica si fascinanta atat pentru copii cat si pentru adulti.

Suprafata metalica a tablei este acoperita cu uns trat de ceramica rezistenta la zgarieturi, o caracteristica importanta pentru un produs care va fi utilizat intr-un spatiu plin de copii. In plus, suprafata este optimizata pentru proiectie si poate fi utilizata si ca whiteboard, cu markere cu stergere uscata.

Suprafata activa are o diagonala de 82 inch, suprafata de proiectie reprezentand 77 inch dintre acestia. Ea este una de tip multi-touch in 6 puncte, astfel incat vei putea manevra informatiile de pe ecran oricum iti doresti si ai nevoie. Viteza de raspuns este de 125 puncte / secunda, astfel ca dispozitivul este unul rapid, care iti permite sa te desfasori cursiv.

 

Avantaje:

Tabla interactiva la un pret foarte avantajos

Suprafata optimizata pentru proiectie poate fi folosita si cu markere cu stergere uscata

Suprafat de proiectie cu diagonala de 77 inch

Viteza foarte buna de raspuns.

 

Dezavantaje:

Software-ul trebuie achizitionat separat, iar clasa trebuie sa fie deja dotata cu computer si videoproiector.

 

 

Hitachi StarBoard LinkEZ

 

O varianta economica pentru o tabla interactiva care nu va fi folosita ca unic mijloc de predare este modelul Hitachi StarBoard LinkEZ. Primul avantaj pe care il ofera produsul este legat de modul de montare a dispozitivului: fie prin varianta permanenta a suruburilor, fie cu ajutorul suportului magnetic integrat sau al benzii dublu-adezive.

Datorita acestui sistem, suprafata de lucru activa poate varia intre 45 si 90 inch, variatie realizata cu ajutorul a patru baghete telescopice reflectorizante incluse in pachet. Dispozitivul este dotat cu mecanism de detectie optic, astfel ca tabla poate fi folosita cu degetul sau cu orice alt obiect. Aceasta capabilitate multi-touch este foarte practica deoarece permite folosirea gesturilor: scriere, desen, clic-stanga, clic-dreapta, zoom si scroll.

Practic, datorita acestui sistem, tabla ta alba se transforma intr-o tabla interactiva cu care este usor de lucrat. Viteza de raspuns este buna, de 100 puncte / secunda; greutatea dispozitivului este de doar 3.5 kg, iar la capitolul portabilitate ai numai de castigat, caci il poti folosi in oricare dintre salile de clasa in care predai, sau pentru a realiza prezentari inteligente in orice sala de conferinte.

 

Avantaje:

Sistem ieftin care transforma tabla alba in tabla interactiva

Portabilitate crescuta

Timp de raspuns si rezolutie bune

Capabilitate multi-touch pentru o manevrare rapida.

 

Dezavantaje:

Nu ofera toate avantajele unei table interactive performante, special dedicate acestui scop.

 

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu