Cele mai bune caiete dictando

Am modificat articolul ultima data pe: 21.10.20

 

Cel mai bun caiet dictando – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Utilitatea caietelor dictando se extinde nu doar asupra celor 12 ani de scoala, ci merge mult mai departe, in facultate si apoi in munca de birou. Dar pentru ca stim ca nu ai mereu timpul necesar sa studiezi zeci sau sute de pagini de informatii, sau sa analizezi oferta numeroaselor magazine online, iti punem la dispozitie o prima recomandare interesanta si avantajoasa din aceasta gama. Este vorba despre o piesa oferita de EVOffice, perfect atat pentru scoala cat si la birou, cu un aspect sobru si o functionalitate ireprosabila. Caietul are 100 de pagini, oferind deci un spatiu generos pentru notare, si este prins cu ajutorul unei spire metalice rezistente, petrecute prin microperforatiile hartiei. Beneficiezi astfel de un produs durabil, caci la cele descrise deja se adauga si copertile din plastic albastru, impermeabile si care nu se murdaresc prea usor. Iar daca aceasta propunere nu este ceea ce cauti, avem si o varianta de rezerva, sub forma unui set de 5 caiete, Pigna Classic 5.

 

 

Cum alegi un caiet dictando bun

 

Ghidul cumparatorului

Inca din primele zile de scoala, orice elev se va vedea pus in postura de a folosi un caiet dictando. Daca iti amintesti doar ultimii ani de liceu, probabil ca situatia nu ti se pare prea complicata, dar in ciclul primar si chiar si la gimnaziu, lucrurile nu sunt pe cat de simple crezi. E suficient sa faci o vizita in magazinele de profil sau in supermarketuri cu cateva zile inainte de inceperea scolii, ca sa descoperi o oferta variata si nu tocmai atragatoare din punct de vedere financiar. Daca esti pregatit sa incerci o alta varianta de a gasi caiete dictando la preturi bune, arunca o privire la ghidul nostru. Vei descoperi cateva criterii de selectie si de asemenea cateva sugestii interesante de produs.

Formatul: Reprezinta probabil primul criteriu de selectie, care depinde in mare masura de varsta copilului si de clasa in care este.

Pentru ciclul primar si gimnaziu, se prefera in general caietele format A5, mai mici si mai usor de transportat zi de zi in ghiozdan. Pe masura insa ce complexitatea sarcinilor scolare creste, mai ales in anii de liceu si uneori si in timpul facultatii, vei face trecerea catre formatele A4, mai generoase ca spatiu de lucru.

In cazul in care este recomandat ca elevul sa isi noteze temele sau sa ii ofere profesorului un spatiu scris de comunicare cu parintele, un caietel A6 poate reprezenta o solutie convenabila. Caietele de geografie si de biologie au dimensiunea standard B5.

 

Utilitatea: Dupa cum stii, primul lucru care iti vine in minte cand discutam despre caietele dictando sunt piesele standard cu liniatura orizontala, insa tot in aceasta categorie intra si o gama destul de variata de caiete speciale. De exemplu, caietele pentru geografie si pentru biologie au tot liniatura dictando, dar un format aparte si prezinta in interior o alternanta a paginilor liniate cu cele albe, destinate desenelor si schemelor.

Tot in categoria caietelor dictando sunt incluse si produsele destinate elevilor din clasele pregatitoare si intai, cunoscute cu denumirea prescurtata de caiete tip I si caiete tip II. Pe langa liniatura dictando standard, ele prezinta linii suplimentare care ii ghideaza pe elevi in deprinderea scrisului: cele tip I au in plus linii orizontale punctate si linii oblice, in timp ce cele tip II le pastreaza doar pe cele orizontale.

 

Numar de file: Pentru cei mai mici dintre utilizatori, producatorii pun la dispozitie caiete cu doar 12 pagini; urmatorul pas este cel de 24 pagini – oricum va dura destul pana ca elevul sa il umple, si nu exista nici un motiv bun pentru a-l obliga sa care ceva mai voluminos.

Odata ce elevii au deprins deja scrisul si au capatat ceva viteza, au nevoie de un spatiu de lucru mai mare, asadar un mare numar de pareri despre cele mai bune caiete dictando spun ca poti opta pentru variantele de 48 de file.

Elevilor mai mari li se potrivesc mai bine caietele de 80 sau 96 de file, dar avand in vedere cati producatori exista, probabil ca vei identifica si oferte care ies din aceste date prestabilite.

 

Modul de legare: Daca esti in cautarea unei variante in primul rand ieftine, vei alege probabil caietele lipite, care din pacate nu ofera cea mai buna rezistenta la manevrare, mai ales daca discutam despre un numar mare de coli.

Variantele capsate au in general un numar relativ mic de pagini, dar sunt mult mai rezistente decat celelalte.

La fel de durabile sunt si cele cusute, metoda de legare folosita de cele mai multe ori in cazul produselor cu un numar mare de pagini.

In sfarsit, exista solutia reprezentata de arcurile metalice, perfecte pentru manevrarea usoara a paginilor chiar si in cazul caietelor groase, sau intens solicitate. Unele dintre aceste ultime variante permit adaugarea de coli suplimentare, in functie de nevoile specifice ale fiecarui utilizator.

 

Tipul de hartie: Gramajul filelor este uneori indicat de catre producator, dar nu e neaparat semnificativ pentru cumparator. Ca idee, ceea ce depaseste 75 g/mp este considerat bun, rezistand la scrisul cu pixul sau carioca. Aspectul colilor de scris insa, poate sa fie sau nu pe placul utilizatorului. Unele persoane prefera hartia mai subtire, in timp ce altele au nevoie de coli mai groase. Gradul de alb al hartiei poate de asemenea varia, ca si rugozitatea acesteia. In general, un caiet dictando la un pret bun ofera o calitate medie a hartiei de scris, ceea ce e absolut satisfacator pentru orice elev sau student.

Designul: Din acest punct de vedere ne vom opri la aspectul foilor din interior si la cel al copertilor. Daca discutam despre foile de scris, liniatura poate fi trasata cu negru, albastru, maro sau chiar cu verde sau rosu. Caietele de tip I si II au in general liniile suplimentare, punctate, de alta culoare. In sfarsit, unele produse au in partea stanga a foii o linie verticala care ii invata pe copii sa respecte distanta minima fata de marginea paginii de scris.

Din punctul de vedere al copertilor, cel mai bun caiet dictando este cel care ii place copilului tau. Din fericire, in prezent produsele sunt destul de rezistente incat sa nu mai necesite sa fie imbracate cu coperti de plastic, asadar ii poti oferi ocazia elevului sa iti spuna daca prefera un imprimeu simplu, cu personaje de desene animate, peisaje, animale, sporturi extreme, instrumente muzicale, formatii la moda, eroi de film sau absolut orice altceva.

Daca iti doresti de exemplu sa faci o aprovizionare pentru un intreg semestru, sau chiar pentru un an scolar, si vrei sa identifici cele mai bune oferte, iti propunem sa consulti in continuare cateva sugestii interesante pe care le-am selectat pe baza raportului pret / calitate, din magazinele online. Adaugam ca discutam doar despre produse care se bucura si de aprecierea cumparatorilor care au avut deja ocazia sa le testeze.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Pigna Classic 5

 

Daca doresti un caiet dictando ieftin si bun, credem ca il poti obtine optand pentru setul Pigna Classic 5, un pachet cu nu mai putin de 5 caiete studentesti ideale pentru scoala, dar si pentru la birou. Pe langa pretul accesibil, setul este caracterizat de calitate, utilizarile sale putand fi dintre cele mai variate.

Fiecare caiet din pachet are un numar de 80 de file liniate atat cu liniatura orizontala specifica, cat si pe margine, rezultatul final fiind ingrijit si ordonat. Gramajul hartiei este de 80 gr / mp, ceea ce reprezinta o valoare buna, tradusa printr-o hartie de calitate, care nu ridica nici un risc ca cerneala sa “treaca” de pe o fata pe cealalta.

Si din punct de vedere al designului, setul de caiete reprezinta o optiune interesanta. Copertile sunt lucioase si rezistente si au imprimeuri actuale, haioase, care te scutesc de nevoia de a le inveli pentru a le proteja, sau pentru a le….ascunde. In fiecare pachet de 5 bucati, copertile sunt asortate, pentru un plus de diversitate.

 

Avantaje:
Pret foarte bun pe bucata, avand in vedere costul pachetului de 5 caiete.

Liniate nu doar orizontal, ci si vertical, la marginea fiecarei foi.

Hartie de buna calitate si rezistenta la scrisul cu stiloul sau chiar carioca.

Coperti diferite, lucioase, asortate, in fiecare set de 5 bucati.

 

Dezavantaje:
Pe site-ul magazinului online nu este prezentat decat un model de coperta dintre cele disponibile.

 

 

 

Herlitz Rainbow

 

In gimnaziu, dar si in clasele primare sau la liceu, caietele A5 sunt obligatorii in ghiozdanul copilului. Iti propunem de data aceasta un caiet dictando la un pret bun, pe care il poti achizitiona din magazinele online, apartinand unui producator consacrat si recunoscut: este vorba despre modelul Herlitz Rainbow.

Produsul este unul cu liniatura dictando clasica, ce iti ofera nu mai putin de 80 de coli – deci 160 de pagini – prinse intre ele cu una dintre cele mai rezistente metode, capsele metalice. Datorita lor, daca este nevoie sa pregatesti o foaie de hartie pentru un extemporal sau pentru a nota repede ceva, o poti face cu usurinta si fara sa risti sa strici tot caietul.

Hartia alba, rezistenta, ideala pentru scris din interiorul caietului este protejata cu ajutorul unor coperti lucioase, durabile si frumos colorate in gaben, albastru sau roz, designul fiind unul vesel, dar discret, inspirat dupa cum ii spune si numele, din culorile curcubeului.

 

Avantaje:
Caiet dictando cu un numar considerabil de pagini, pentru folosire indelungata.

Prindere durabila a paginilor, cu ajutorul capselor metalice.

Hartie alba, densa, buna pentru scris cu orice tip de instrument

Coperti rezistente, colorate, atragatoare, desi suficient de serioase, pentru “copiii mari”.

 

Dezavantaje:
Descrierea nu mentioneaza nimic despre existenta sau absenta liniaturii verticale de la marginea paginii.

 

 

 

Herlitz Rock Your School

 

Cu atentia sa la detalii si calitatea superioara a produselor pe care le pune la vanzare, Herlitz iti ofera si un caiet de biologie cat se poate de atragator, perfect pentru fiecare semestru de studiu al acestei discipline.

Este vorba despre un caiet cu destinatie precisa, cu liniatura speciala caracteristica si cu alternanta cunoscuta a colilor de scris, dictando, si a celor veline rezervate schemelor, schitelor si desenelor pentru mai buna aprofundare si insusire a materiei.

Cele 24 de pagini sunt confectionate din hartie cu densitatea de 60 g / mp, o valoare buna pentru piesele de acest tip. Dimensiunile caietului sunt de 23 x 16.7 cm, formatul fiind deja cunoscut parintilor din anii anteriori. Copertile sunt de nota zece, confectionate din hartie lucioasa rezistenta si avand un imprimeu sugestiv cu o plantuta verde intr-un pahar Berzelius si o macheta moleculara frumos realizata.

 

Avantaje:
Caiet de biologie cu interiorul caracteristic acestui tip de produs.

Pagini fabricate din hartie cu o buna densitate pentru a permite inclusiv realizarea de desene.

Design atragator multumita imprimeului sugestiv si colorat de pe coperta.

Produs rezistent, cu paginile capsate si coperti lucioase.

 

Dezavantaje:
Nu poate fi folosit decat strict pentru orele de biologie.

 

 

 

RTC Emotion

 

Un produs perfect pentru elevii de gimnaziu, dar si pentru mai tarziu, ba apreciat chiar si de catre adulti, este caietul RTC Emotion. Este vorba despre un caiet cu liniatura dictando si format A5, ideal pentru o mare varietate de materii de studiu, pe care insa il poti folosi si tu, ca adult, acasa sau la birou.

Cele 70 de pagini ale piesei sunt prinse cu ajutorul unei spire metalice de dimensiuni medii, multumita careia rezistenta produsului este excelenta, iar manevrarea paginilor usoara, rapida si fara risc de deteriorare a foilor.

Hartia din interior este una de buna calitate, adecvata pentru scris cu pix sau stilou, dar si pentru eventuale sublinieri cu carioca. Copertile sunt realizate din carton, oferind o protectie buna interiorului, si sunt imprimate cu chipuri umane stilizate care exprima diverse emotii, stari si sentimente – un cod interesant pe care copilul se va bucura sa il potriveasca cu orele pe care le are in program.

 

Avantaje:
Caiet de dimensiuni medii, cu 70 de pagini, adecvat pentru o mare varietate de materii scolare.

Format A5 potrivit atat in gimnaziu cat si in liceu.

Prindere cu ajutorul unei spire metalice rezistente, cu dimensiuni medii.

Coperti de calitate, cu imprimeu haios.

 

Dezavantaje:
La celebra replica “Scoateti o foaie de hartie”, copilul nu va fi capabil sa rupa decat, literalmente, o foaie simpla, pentru extemporale fiind probabil mai potrivit un caiet capsat.

 

 

 

==========================================================

Alte produse recomandate, momentan indisponibile

 

 

EVOffice

 

O sugestie interesanta, credem noi, pentru persoanele care cauta cele mai bune caiete dictando din punct de vedere al durabilitatii, este produsul oferit de EVOffice, ideal pentru elevii ceva mai mari, pentru studenti sau chiar pentru adultii care au nevoie de un spatiu simplu in care sa isi noteze unele lucruri.

Liniatura este, desigur, cea de caiet dictando, simplu, pe fiecare dintre cele 100 de file ale caietului; prinderea acestora este una solida, realizata cu ajutorul unei spire metalice cu diametru mic, care nu va ocupa mult spatiu in ghiozdan si nici nu va afecta capacitatea de stivuire a cartilor si caietelor de scoala. Fiecare foaie are microperforatii prin care e trecuta spira, cu un diametru mic, pentru o folosire cat mai practica a spatiului, dar destul de mare ca sa permita alunecarea cu usurinta a foii.

Formatul este unul A4, ideal pentru elevii de liceu sau pentru studenti, iar copertile din plastic rezistent protejeaza interiorul si sporesc durata de viata a produsului.

 

Avantaje:
Caiet dictando cu pagini mari, format A4, ideale pentru liceu.

Durabilitate excelenta multumita prinderii cu spirala si copertilor rezistente.

Coperti sobre, adecvate elevilor mari care nu mai agreeaza imprimeurile pentru copii.

Numar mare de pagini, 100, pentru spatiu suficient de scris.

 

Dezavantaje:
Nu reprezinta o alegere apreciata de elevii de gimnaziu, de exemplu.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status