Cel mai bun raportor ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 28.01.20

 

Cum aleg cele mai bune raportoare ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Raportorul este unul dintre instrumentele de baza in orice trusa de geometrie, iar utilizarile sale in practica, dincolo de zidurile scolii, sunt numeroase. Acest ghid te va ajuta sa gasesti cel mai bun raportor ieftin, la un pret bun, disponibil in magazinele online.

 

In primul rand trebuie sa stabilesti tipologia produsului pe care il cauti. Exista cumparatori care cauta sa inlocuiasca raportorul pierdut din trusa elevului, si care au nevoie, deci, de un produs de dimensiuni mici si cu o precizie oarecare, fiind vorba doar despre ceva desene la ora de geometrie.

Un profesor de matematica poate ca isi va dori un raportor de dimensiuni mari, utilizabil pe tabla, prevazut cu un maner generos pentru o utilizare mai usoara.

Un specialist in proiectare va avea nevoie de o piesa de o excelenta precizie, caci in cazul sau fiecare milimetru conteaza.

Un constructor va avea nevoie de un dispozitiv care sa ii permita efectuarea de masuratori pe teren, care sa imbine, deci, precizia, cu ergonomie si manevrabilitate crescute.

Al doilea aspect care merita atentie este legat de materialele din care sunt confectionate piesele pe care le ai in vedere.

Dispozitivele de mica dimensiune, destinate elevilor, sunt fabricate cel mai adesea din plastic: o varianta usoara, ieftina si la indemana. Tot pentru aceasta categorie de utilizatori, exista si modele metalice din aluminiu, usoare si ceva mai durabile.

In cazul produselor pentru specialisti, poti opta pentru o varianta metalica, ce ofera cea mai buna rezistenta la conditii de exploatare dintre cele mai diverse.

Numeroase pareri despre cele mai bune raportoare ieftine mentioneaza existenta pe piata a modelelor digitale, care iti vor calcula si indica ele insele unghiurile pe care trebuie sa le descoperi, odata ce raportorul este corect pozitionat. Ele sunt alimentate cu ajutorul bateriilor si au un display usor de urmarit. Daca sunt echipate si cu o eventuala functie de memorie a ultimelor valori masurate, treaba ta va deveni cu atat mai simpla.

Trebuie insa, in cazul lor, sa fii atent la indicatiile producatorului in legatura cu conditiile in care functioneaza, caci aceste device-uri digitale se pot dovedi sensibile la umiditate sau la temperaturi extreme.

Ergonomia oricarei piese trebuie atent evaluata, caci precizia masuratorilor depinde in mare masura de felul in care se manevreaza aceasta. In cazul produselor cu brate, utilizatorii apreciaza in mod deosebit optiunile de reglare a duritatii, ceea ce practic ajunge sa rigidizeze pozitia pe care ai fixat-o, permitand astfel un plus de precizie.

In continuare, echipa noastra a selectat cateva produse de buna calitate, pe care credem ca te vei bucura sa le studiezi in detaliu, in asa fel incat sa poti sa alegi exact varianta potrivita pentru tine. Ele se bucura de aprecierea utilizatorilor si a specialistilor si sunt disponibile cu costuri reduse, in magazine online care au castigat increderea publicului multumita serviciilor de calitate pe care le ofera de ani de zile.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Insize 2176-300

 

Una dintre cele mai potrivite alegeri pentru un profesionist este acest model digital de mare precizie, cu ajutorul caruia vei putea face rapid si fara efort cele mai exacte masuratori. Iar ceea ce e de apreciat in mod deosebit este ca, desi e o varianta mai moderna, raportorul ramane usor si simplu de utilizat.

Intervalul de masurare de care beneficiezi prin intermediul acestei piese este cuprins intre 0 si 360 de grade, determinarile fiind efectuate cu o precizie de 0.3 grade si la o rezolutie de 0.1 grade. Lungimea bratelor este de 30 cm, iar alimentarea se face cu ajutorul bateriilor model CR2032 de 3V. Producatorul garanteaza pentru precizia determinarilor in conditii de utilizare la temperaturi intre 0 si 50 de grade Celsius si in conditii de umiditate care nu depasesc 85%.

Pornirea si oprirea se fac simplu, prin intermediul unui buton On/Off; in plus, aparatul se opreste automat in cazul in care nu este utilizat un anumit interval de timp. Usurinta in manevrare a bratelor se poate regla cu ajutorul unui simplu surub.

 

 

 

Levior 14075

 

O alta propunere pentru un raportor destinat specialistilor este acest model de buna calitate, pe care il poti achizitiona la un pret foarte convenabil. Discutam despre o piesa metalica, ideala atat pentru desenatori, cat si pe teren, pentru determinari precise.

Scala pe care functioneaza acest dispozitiv este cuprinsa intre 0 si 180 de grade. Bratele au lungimi diferite: cel mic masoara 230 mm, in timp ce cel mare are 500 mm. Pentru a le bloca, in vederea masuratorilor de precizie sau a determinarii unghiurilor de transmisie, producatorii au prevazut produsul cu un surub usor de reglat, care poate rigidiza sau elibera cele doua brate.

In cazul acestei propuneri, apreciem pe de o parte durabilitatea instrumentului, pe de alta precizia lui, care il transforma intr-o unealta indispensabila pentru un proiectant, un arhitect sau un inginer constructor. avand si o greutate de doar 200 g, piesa este usor de manevrat, de transportat si de depozitat fara mari eforturi.

 

 

 

Arda AR1096

 

Un bun exemplu de raportor ieftin si bun, de uz scolar, este acest model pus la dispozitie de Arda. Produsul li se adreseaza profesorilor de matematica, ce au ocazia, prin intermediul lui, sa isi invete elevii sa foloseasca acest tip de instrument in mod corect, si de asemenea, sa faca, ei sau invataceii, desene corecte pentru rezolvarea problemelor de geometrie.

Produsul este confectionat din plastic de foarte buna calitate, ceea ce ii ofera o buna durabilitate in conditii normale de utilizare. Raportorul acopera unghiuri de pana la 18 de grade, ceea ce reprezinta suficient in acest context.

Dimensiunea maxima a piesei este de 35 cm, o valoare satisfacatoare pentru efectuarea unui desen vizibil intr-o sala de clasa. Multumita manerului de dimensiuni generoase cu care e prevazut, raportorul poate fi pastrat pe pozitia de lucru fara prea mare efort din partea celui care il manevreaza. Pe fondul de culoare galbena, notatiile negre sunt bine vizibile.

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status