Cel mai bun caiet special de gradinita

Am modificat articolul ultima data pe: 01.08.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune caiete speciale de gradinita

 

Ghidul cumparatorului

Pregatirea copilului pentru scoala, poate incepe inca de la gradinita, iar ce modalitate mai usoara si mai distractiva exista, decat un caiet special. In el, va gasi tot felul de jocuri logice si informatii care le va dezvolta creativitatea, iar daca ai nevoie de ajutor pentru a alege unul, iti punem la dispozitie un ghid de cumparaturi. Nu trebuie sa cheltui multi bani, poti gasi un caiet special de gradinita la un pret bun si de calitate, tinand cont de cateva aspecte.

 

 

Intervalul de varsta carora le sunt adresate caietele, este un factor important cand achizitionezi materialele, pentru a nu plictisi copii atunci cand cunostintele sunt depasite sau ai slabi increderea de sine cand sunt prea avansate. Sunt caiete pentru grupa mica cu multe imagini, desene, pentru colorat si diverse notiuni introductive. La grupa mijlocie gradul de dificultate creste, apar poezii si cantece care trebuie memorate. La grupa mare caietele sunt mai mult structurate sub forma de fise care introduc deja prescolarul in lumea literelor si a cifrelor.

In functie de domeniu sunt caiete de gradinita pentru: scriere – elemente grafice; matematica – numararea, marimea si forma; cunoasterea mediului – din ce sunt facute lucrurile, animale si plante, notiuni despre timp si spatiu; cunoasterea societatii – ce profesii exista, mijloacele de transport, grade de rudenie, etc. Trebuie sa tii cont si de limba in care este conceput caietul, daca se doreste invatarea unei limbi straine.

Conform utilizatorilor care au emis pareri despre cele mai bune caiete speciale pentru gradinita, e important sa fii atent si la modul de prezentare al informatiilor. O imagine vorbeste cat o mie de cuvinte, iar pentru cei mici imaginile reprezentative sunt atractive si le starnesc curiozitatea. Fotografiile trebuie sa fie cat mai aproape de cunostintele lor pentru a le castiga si pastra atentia.

Caietul pentru prescolari nu trebuie sa fie prea voluminos sau prea mare ca dimensiune pentru a fi usor de transportat si manipulat, sa fie colorat si bine legat pentru a nu pierde foile la utilizare.

Pentru a veni in intampinarea ta iti prezentam in continuare cateva produse pe care le poti achizitiona online.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Cristina Johnson, Daniel Oinita, Comunicare in limba engleza. Caiet gradinita, Aramis, 2014

 

Acest caiet este recomandat prescolarilor care vor sa invete limba engleza. Este un caiet pentru incepatori, si propune un material bogat bazat pe imagini colorate si atractive. Porneste pas cu pas de la invatarea notiunilor de baza care il definesc pe copil si cuvinte cu care este familiarizat deja in limba romana, si ajunge pana la scurte poezii si cantece.

Prin joc si imagini incet, incet prescolarul se invata cu pronuntia, cu articularea constructiilor fonetice din limba engleza care sunt mult mai usor de deprins la o varsta frageda. Personajele ce insotesc copilul pe parcursul calatoriei, ii propun tot felul de incercari pentru a-i capta atentia: de colorat, de completat, diverse jocuri vesele.

Autoarele caietului au o vasta experienta in materialele didactice pentru copii in limba engleza. Materialul contine 48 de file (cat un caiet normal) si are formatul aproximativ cat un A4 (20×28 cm), asa ca va fi usor de transportat si manipulat.

 

 

 

Alice Nichita, Alina Carmen Bozon, Caiet ABC, Aramis, 2016

 

Caiet ABC, caiet special de gradinita, ieftin si bun, ofera un real sprijin pentru educatorii care lucreaza cu copii cu varste cuprinse intre 3 si 5 ani si doresc sa obtina rezultate maxime. Se poate folosi de asemenea si pentru acasa, daca copilul nu merge inca la gradinita sau in completare, daca educatorul a ales un alt material.

Este usor de lucrat, deoarece contine fise de lucru, cu imagini frumos colorate si pesonaje indragite. Are ca obiect insusirea unor cunostinte de baza despre limba si comunicare, si cuprinde teme diverse. Dupa parcurgerea integrala a caietului, prescolarul va sti sa formuleze propozitii, sa comunice usor, sa spuna o scurta poveste, sa descrie imaginile prezentate, etc.

Alice Nichita si Alina Carmen Bozon au experienta in conceperea caietelor pentru prescolari, avand o bogata activitate didactica. Caietul contine 40 de pagini si are un format de 20×29 cm, ce permite utilizarea facila.

 

 

 

Daria Denisov, Scoala celor 7 pitici – Timpul si Spatiul, Litera, 2011

 

Daca copilul este putin mai mare si se pregateste de scoala iti recomandam Scoala celor sapte pitici – Timpul si spatiul, fie la gradinita, fie acasa. Acest material isi propune ca la sfarsitul unui an de studiu prescolarul sa se poata orienta in spatiu si timp. Orientarea in spatiu presupune sa stie notiuni de dreapta-stanga, sus-jos, etc. si sa le poata utiliza in raport cu el. Orientarea in timp isi propune insusirea notiunilor legate de partile zilei, ale saptaminii, si lunile anului etc. si sa stie sa citeasca ceasul.

Toate aceste informatii sunt structurate in fise de activitati care dureaza cel mult jumatate de ora si sunt concepute ca un joc. Caietul contine 16 pagini si este format A4 (21×29 cm).

Materialul este realizat de Daria Danisov care are la activ peste 50 de publicatii pentru prescolari.

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status