Cel mai bun caiet pentru clasa pregatitoare

Am modificat articolul ultima data pe: 01.11.20

 

Cum aleg cele mai bune caiete pentru clasa pregatitoare

 

Ghidul cumparatorului

Inceperea scolii este o etapa mult asteptata de catre copil, dar insotita de emotii semnificative atat din partea proaspatului elev, cat si din cea a parintilor. Daca doresti sa iti ajuti copilul sa inteleaga si sa aprofundeze materia studiata la scoala, sau daca pur si simplu vrei sa urmaresti indeaproape ce anume invata, vei avea nevoie de un set de caiete pentru clasa pregatitoare, dar alegerea lor nu este neaparat simpla. Iata cateva aspecte la care iti recomandam sa fii atent.

 

 

In primul rand, un mare numar de pareri despre cele mai bune caiete pentru clasa pregatitoare, exprimate de catre specialisti in domeniul educatiei, sustin ca e indicat sa optezi pentru un model care a fost elaborat in conformitate cu actuala programa scolara si care beneficiaza de acreditare din partea Ministerului. Astfel, te asiguri practic ca ai la indemana un instrument de lucru adecvat.

Chiar daca la inceputul scolii nu exista foarte multe materii de studiu, totusi sunt cateva discipline distincte, carora li se pot adresa aceste produse. E de inteles ca doresti un caiet pentru clasa pregatitoare la un pret bun, dar ce urmaresti sa obtii cu ajutorul sau? Vrei sa il antrenezi pe copil pentru deprinderea unui scris frumos si citet? Doresti sa exersati primele operatii simple de aritmetica? Ai nevoie de o evaluare a cunostintelor sale generale si a modului in care se raporteaza el la societatea in care traieste? In functie de raspunsul la aceste intrebari, vei alege si materia careia i se adreseaza produsul pe care il cauti.

Daca discutam despre aspect, numar de pagini si conditii grafice, acest gen de caiete de lucru sunt in general semestriale si nu depasesc 50-60 de pagini, care sunt tiparite in conditii foarte bune, cu numeroase ilustratii sugestive, toate menite sa atraga atentia copilului, sa il cucereasca si sa ii prezinte procesul de invatare ca pe un fel de joaca.

Unele dintre ele au cate un personaj central care il insoteste pe copil in intreaga aventura in lumea cunoasterii, caz in care vei remarca dorinta micutului de a continua lucrul cu acelasi tip de caiet, de la aceeasi editura si cu aceiasi autori, pentru sentimentul unitar creat.

Stim ca e usor sa povestim pe aceasta tema, dar esti mai degraba interesat de sugestii concrete de produse apreciate de cadre didactice cu o cariera si rezultate excelente in domeniul lor de activitate, asa ca ne permitem sa iti propunem o scurta lista incluzand asemenea caiete de lucru. Vestea buna este ca nu trebuie sa strabati librariile din oras ca sa le gasesti, caci le poti achizitiona online la preturi bune.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Daniela Berechet, Matematica si Explorarea Mediului. Clasa Pregatitoare, Paralela 45 Educational, 2020

 

O prima propunere se indreapta catre un instrument de lucru care se adreseaza intregului an scolar: caietul de lucru la Matematica si Explorarea Mediului semnat de Daniela Berechet si publicat in editura Paralela 45 Educational. Desigur, discutam despre un produs elaborat in conformitate cu programa scolara in vigoare.

Caietul este structurat pe cele doua semestre si abordeaza cunostintele care trebuie insusite sub forma de jocuri si provocari amuzante; exista de asemenea teste de evaluare intiala, stadiala si finala a fiecarui capitol de studiu, iar la sfarsit exista o evaluare a tuturor competentelor dobandite. Posibilitatea de autoevaluare oferita de catre autoare este un mod intelept de a-l stimula pe copil sa isi formeze o imagine corecta asupra atuurilor sale si a punctelor care merita imbunatatiri.

Pregatirea suplimentara se realizeaza cu ajutorul planurilor individualizate; materialul iconografic bogat este de natura sa il atraga si sa il incurajeze pe elev, iar diploma finala pe care o puteti completa dupa ducerea la bun sfarsit a celor 144 de pagini reprezinta o motivatie suplimentara care se bucura de mult succes.

 

 

 

Mirela Horumba, Alina Nicolae-Pertea, Rodica Chiran, Dezvoltare personala caiet clasa pregatitoare, Aramis, 2014

 

Daca iti doresti un caiet pentru clasa pregatitoare, ieftin si bun, care sa te ajute sa il inveti pe copil sa aiba o viziune realista si optimista asupra vietii, produsul semnat Mirela Horumba, Alina Nicolae-Pertea si Rodica Chiran si publicat in editura Aramis reprezinta o optiune inteleapta, mai ales ca este in conformitate cu programa scolara.

In primul rand, precizam ca pe cuprinsul celor 64 de pagini, copilul este incurajat sa invete sa isi comunice trairile, emotiile, nemultumirile si gandurile cu parintele, cadrul didactic si anturajul de prieteni. Rezultatul final este cladirea unui sentiment de incredere in sine si in propriile decizii, care va fi de ajutor in a-l mentine pe copil intr-un interval comportamental acceptabil si la varsta adolescentei.

Pentru ca aceasta se cladeste nu in cadrul unei ore sau doua de discutii saptamanale la clasa, ci pe parcursul intregii activitati scolare si extrascolare, parintele are acum la dispozitie un instrument adecvat care ii permite sa patrunda in “misterele” discutate in tipul orelor de curs si sa evalueze el insusi modul in care copilul sau se raporteaza la lumea in care traieste.

 

 

 

Cornelia Milea, Emil Miresan, Invat Sa Scriu. Caiet de Exercitii Grafice pentru Clasa Pregatitoare si Clasa I, Paralela 45, 2014

 

Daca iti doresti sa iti antrenezi copilul pentru momentul in care va incepe deja sa contureze primele sale litere de mana, Caietul de Exercitii Grafice pentru Clasa Pregatitoare si Clasa I semnat de Cornelia Milea si Emil Miresan si publicat de Editura Paralela 45 reprezinta un instrument bun pentru invatare – desigur, respectand programa pentru acest an de scoala.

Conditiile grafice in care a fost publicat acest caiet sunt excelente, iar intreaga activitate a copilului se desfasoara sub forma de joc. Micutul trebuie sa completeze desene amuzante, exersand astfel exact miscarea pe care mana trebuie sa o efectueze pe hartie atunci cand vine vorba despre trasarea unei litere anume.

Astfel, incet incet, se formeaza caile neuronale care favorizeaza deplasarea rapida si sigura a creionului pe hartie, iar momentul mult asteptat in care elevul invata sa scrie va fi depasit fara efort, aproape in joaca. Cu un total de 64 de pagini, produsul este excelent atat pentru exersarea motricitatii fine asociate scrisului, cat si la element educativ in domeniul artelor plastice.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status