Cel mai bun caiet mecanic A4

Am modificat articolul ultima data pe: 07.04.20

 

Cum aleg cele mai bune caiete mecanice A4

 

Ghidul cumparatorului

Cand doresti sa faci o mapa de prezentare pentru un eveniment, sa pastrezi documente care nu au un format mai mare de 210 x 297 mm sau cand ai nevoie de ceva pe care sa scrii cand mergi la cursuri la facultate, un clasor mecanic ti-ar putea fi de mare ajutor. Si, ca sa alegi un caiet mecanic A4, la un pret bun, noi vrem sa-ti spunem care sunt cele mai importante caracteristici pe care e bine sa le urmaresti.

 

 

Un astfel de obiect este un clasor in care foile sunt perforate si prinse cu ajutorul unor inele. Numarul de inele poate fi diferit de la un produs la altul, motiv pentru care, acesta e un criteriu important de selectie. Caietele mecanice A4 pot fi cu 2 sau cu 4 inele. Daca alegi unul cu 2, e mai simplu sa adaugi file, deoarece nu trebuie sa mai perforezi hartiile de doua ori, astfel incat sa faci 4 gauri. Daca alegi unul cu 4, foile vor sta mai fixe in interior si nu se vor misca sus-jos, neexistand astfel riscul sa se rupa accidental.

Totodata, ai in vedere faptul ca aceste produse pot avea cotorul de grosimi diferite. In general, variaza de la 20 la 100 mm. Cu cat e mai gros, cu atat vor incapea mai multe hartii (20 mm – 140 foi, 50 mm – 343 foi, 100 mm – 687 foi; grosimea foilor nu trebuie sa depaseasca 80 g/mp). Cele foarte groase (50-100 mm) sunt intalnite cu precadere in companii si/sau institutii publice, pentru a pastra documentele importante cat mai organizat.

In alegerea unui astfel de produs trebuie sa tii cont si de materialele folosite pentru a-l confectiona. Calitatea materialelor ar trebui sa te intereseze in mod deosebit atunci cand umbli zilnic cu respectivul caiet, sau cand stii ca nu va fi depozitat in cele mai bune conditii posibile. Recomandat ar fi sa alegi un produs realizat dintr-un carton tare si plastifiat, atat la interior, cat si la exterior.

Cand vrei sa cumperi un caiet mecanic A4 ar fi bine sa ai in vedere si existenta unui buzunar pe cotor, astfel incat sa poti trece pe hartia din interiorul lui ce anume contine. Acest lucru e important atunci cand doresti sa il utilizezi pentru documente sau alte tipuri de hartii care necesita o anumita clasificare. Daca ti-ai cumparat un astfel de produs pentru a-l folosi la facultate, de exemplu, notand informatiile esentiale de la cursuri, poate acest criteriu nu e atat de important pentru tine. Insa, daca vorbim de exemplu de secretariatul unei facultati, conteaza sa se observe cu usurinta din ce an sunt anumite diplome, cataloage si asa mai departe.

Un ultim aspect pe care vrem sa-l mentionam tine de culoare. Aceasta conteaza mai ales pentru persoanele care au anumite preferinte, sau care vor sa integreze cat mai bine, in designul unui birou, un astfel de model cu documente.

Noi ne-am format cateva pareri despre cele mai bune caiete mecanice A4 si vrem sa le impartasim si cu tine. Iata cateva produse, care, in opinia noastra, isi merita banii:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Herlitz 4008115304040

 

Acest caiet mecanic este potrivit pentru persoanele care isi doresc sa pastreze documente A4 in cele mai bune conditii, studenti care nu mai vor sa aiba batai de cap cu foile ratacite de la diverse cursuri sau in cazul in care vrei sa organizezi un eveniment si ai nevoie de o mapa de prezentare care sa arate bine.

Foile se prind in interior cu ajutorul a 4 inele, ceea ce inseamna ca vor avea o pozitie destul de fixa si vor fi greu de rupt accidental. Diametrul inelelor este destul de mare (25 mm), astfel incat sa poti sa introduci hartiile cu usurinta. Grosimea cotorului e de 40 mm, deci, vei avea o capacitate de aproximativ 275 de coli, daca acestea nu au o grosime mai mare de 80 g/mp. Pe cotor exista si un buzunar cu eticheta, deci, iti poti nota, daca e cazul, ce anume contine caietul. Culoarea este albastra, asa ca se va potrivi in orice birou.

Pentru realizarea acestui produs s-a folosit un carton rigid, laminat, de calitate superioara, protejat cu un strat de polipropilena (pentru o rezistenta mai buna).

 

 

 

 

 

Exacompta Chromaline

 

Caietul mecanic despre care vorbim acum e unul elegant si usor de folosit in orice domeniu, el fiind fabricat din polipropilena transparenta. Pentru prinderea colilor din interior exista 4 inele rotunde, care au un diametru de 30 mm, astfel incat sa fie simplu de actionat, chiar si atunci cand e atins numarul maxim de hartii care pot fi prinse in ele. Datorita inelelor, foile vor fi stabile in interiorul clasorului si riscul ruperii accidentale va fi scazut.

Acest caiet mecanic A4 este destul de incapator, el avand un cotor cu o latime de 40 mm si putand organiza in jur de 275 coli cu grosime maxima de 80 g/mp.

Din pacate, produsul nu are buzunar pentru eticheta, ceea ce nu e prea placut, in momentul in care vrei sa iti dai seama cu usurinta ce informatii ai stocat in el. Daca totusi ai nevoie, poti lipi una. Totodata, pentru unele persoane neplacut ar putea fi si faptul ca acest caiet este transparent.

 

 

 

 

 

Forpus CAIM4FO20320 

 

Daca ai nevoie de un caiet mecanic A4, ieftin si bun, pentru a-ti organiza cat mai bine documentele, dar si pentru a le depozita (daca e cazul), ai putea lua in calcul o astfel de achizitie. Acest model este fabricat din carton rigid, plastifiat cu ajutorul unui strat de polipropilena, fiind rezistent in timp si e prevazut cu 2 inele ce au un diametru de 30 mm. Faptul ca foile se prin doar in 2 inele ar putea fi un dezavantaj, deoarece sansele ca ele sa se rupa accidental cresc, in cazul in care nu umbli cu atentie.

Acest clasor este unul destul de incapator, avand o grosime a cotorului de 45 de mm, ceea ce ii va permite sa prinda in total aproximativ 310 coli. Cotorul e prevazut cu un buzunar transparent, astfel incat sa iti fie usor sa notezi ce anume contine.

Culoarea visinie a acestui produs este una atractiva si credem ca el ar fi mai potrivit pentru elevi/studenti sau persoane care vor sa realizeze mape de prezentare la anumite evenimente.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status