Cel mai bun caiet de practica pentru limbi straine

 

Cum aleg cele mai bune caiete de practica, pentru limbi straine

 

Ghidul cumparatorului

Atunci cand iti doresti ca al tau copil sa invete cat mai bine o limba straina, de mare ajutor ar putea fi, pe langa manuale, caietele de practica. Acestea sunt pline de tot felul de imagini si exercitii, astfel incat asimilarea cunostintelor sa se faca usor si intr-un mod placut, incorporand uneori si coordonata ludica.

Daca esti de parere ca si copilului tau i-ar fi util sa exerseze limba straina pe care o invata, vrem sa te ajutam sa alegi un caiet de practica pentru limbi straine, la un pret bun. Cum anume? Spunandu-ti care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere.

 

 

Pentru inceput, trebuie sa alegi un astfel de produs in functie de limba straina dorita. In mod clar nu poti invata engleaza de pe un caiet de franceza, sau invers. Atat in librariile online, cat si in cele offline sunt o multime de auxiliare cu ajutorul carora copiii isi pot exersa limba engleza, franceza, germana, italiana, spaniola, etc.

Apoi, foarte important e nivelul de limba pe care il ofera respectivul auxiliar. Pe unele este specificat nivelul de limba engleza, pe altele clasa sau varsta. Alegerea trebuie facuta in functie de nevoile copilului tau si de sfatul unui pedagog. Daca micutul e in clasa a 3-a si invata limba engleza, alegi un caiet potrivit pentru aceasta etapa si in continuitate fata de ce studiaza la scoala.

In cazul in care ai un copil in clasa a 3-a care invata limba germana in afara scolii si se afla abia la inceput, trebuie sa alegi un caiet de lucru pentru limba germana, clasa 1, astfel incat cel mic sa fie invatat de la inceput, de la cele mai simple notiuni.

Atunci cand alegi un astfel de produs, trebuie sa ai in vedere avizul Ministerului Educatiei Nationale, in cazul in care vrei sa mearga mana in mana cu manualul pe care il studiaza la scoala. Sunt recomandate caietele care au avizul MEN, deoarece acestea contin informatii bine analizate si corecte, astfel incat copilul tau sa invete cu ajutorul celor mai buni specialisti. Nu intotdeauna libraria specifica acest aspect, insa poti afla citind coperta interna a editiei, dupa ce primesti pachetul.

De fiecare data cand faci o astfel de achizitie, ia in calcul continutul. Informeza-te inainte, daca e posibil, studiaza cuprinsul, rasfoieste cartea online si vezi daca e sau nu ceea ce are copilul tau nevoie. In cazul in care vrei sa faci o achizitie online si nu ai posiilitatea fizica de a vedea ce cuprinde, cauta macar un minim de informatii cu privire la continut, pe forumuri sau in alte surse decat pagina de vanzare. In general site-urile online iti vor oferi cam toate datele de care ai nevoie.

Si in final, tine cont si de numarul de pagini. Macar sa-ti faci o idee cu privire la cat de bogat este continutul si la cat de multe exercitii are. Una e sa cumperi un caiet cu 30 de pagini si alta este ca acesta sa aiba 80-90 pagini.

Am facut pentru tine o mica cercetare, astfel incat sa te ajutam sa-ti faci cateva pareri despre cele mai bune caiete de practica pentru limbi straine. In cele ce urmeaza iti prezentam cateva produse.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Alexandra Ciobanu, Limba engleza pentru scolari nivelul III. Ed. 2, Carta Atlas

 

Acest caiet de lucru a aparut in anul 2016, la editura Carta Atlas si este potrivit pentru copiii care vor sa isi perfectioneze limba engleza. E un produs recomandat celor cu varste cuprinse intre 7 si 10 ani si se afla la nivelul III de invatare (clasa a 3-a), asadar nu contine exercitii pentru elevii care abia invata aceasta limba.

Chiar daca are doar 48 de pagini (putine, pentru unii), acestea sunt structurate foarte bine, astfel incat cuvintele sa fie invatate cu usurinta, atat prin scris, cat si prin imagini viu colorate. Cei mici vor fi incantati sa invete, deoarece e un instrument de lucru ce contine jocuri distractive. Caietul poate fi folosit atat de copii, cat si de profesori, daca acestia din urma vor sa faca diverse exercitii de dezvoltare a limbii engleze cu elevii.

In mediul online nu exista informatii in legatura cu avizul Ministerului Educatiei Nationale, in privinta acestui produs, ceea ce ar putea fi un mare dezavantaj.

 

 

 

 

 

Cristina Voican, Cristina Bolbose, Limba franceza – Clasa 3 – Caiet de lucru, Ars Libri 

 

Copiii care sunt in clasa a 3-a si au nevoie de un caiet auxiliar de limba franceza, ar putea fi ajutati de catre acesta despre care vorbim acum. Continutul de 88 de pagini este avizat de catre Ministerul Educatiei Nationale, motiv pentru care suntem de parere ca informatiile furnizate sunt de calitate superioara, el fiind in conformitate cu programa scolara aprobata de MEN (prin Ordin al ministrului nr. 3418/19.03.2013).

Continutul este bine structurat, facilitand invatarea notiunilor prin jocuri didactice, imagini sugestive si atractive si tot felul de exercitii. Recomandam folosirea acestui caiet atat in randul elevilor, pentru dezvoltarea progresiva a cunostintelor de limba franceza, cat si profesorilor care au nevoie de un suport didactic.

Acest auxiliar a aparut la editura Ars Libri, in anul 2015 si poate fi cumparat atat din magazinele online, cat si din cele offline. Pretul de achizitie este unul cat se poate de accesibil si de mic, in comparatie cu informatiile pe care le contine.

 

 

 

 

 

Loredana Istrate, Cristina Fuscel, Limba germana – Clasa a 3-a – Caiet de lucru, Ars Libri

 

Daca al tau copil invata limba germana la scoala si este in clasa a 3-a, acest caiet auxiliar ar putea fi potrivit pentru el. Chiar daca are doar 48 de pagini, acestea sunt bine structurate, astfel incat sa contina cele mai importante informatii dintr-o multime de domenii de interes.

Nu sunt in mediul online foarte multe detalii legate de continut, insa, am aflat ca in cuprins sunt trecute capitole ca: Familia mea, Casa mea, Scrie un mail, In oras, Craciun, Paste, La gradina zoologica, La scoala sau Fructe si Legume. In final, caietul se va incheia cu un capitol in care va trebui sa repete ceea ce a invatat. Parcurgand continutul, cel mic isi va imbogati vocabularul si se va descurca mult mai bine in limba germana.

Achizitioneaza cu incredere acest caiet de practica, pentru limbi straine, ieftin si bun, deoarece este in conformitate cu programa scolara pentru clasa a III-a, el fiind avizat de Ministerul Educatiei Nationale.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status