Cea mai buna trusa geometrica pentru tabla

Am modificat articolul ultima data pe: 23.09.20

 

Cum aleg cele mai bune truse geometrice pentru tabla

 

Daca esti profesor si ai nevoie de ustensile adecvate pentru a preda copiilor geometrie sau desen tehnic sau daca ai un copil in clasele primare sau in gimnaziu, iar acesta are nevoie de instrumente scolare pentru a invata mai usor, atunci un kit geometric supradimensionat ar putea fi solutia potrivita.

Pe piata exista numeroase modele de diferite marimi si culori, iar in cazul in care nu stii cum sa alegi o trusa geometrica pentru tabla, la un pret bun, atunci te poti baza cateva sfaturi simple.  Iti oferim un ghid cu cele mai importante criterii de care trebuie sa tii cont pentru a face cea mai buna alegere:Una dintre cele mai importante caracteristici este reprezentata de dimensiunile si greutatea instrumentelor din set. E necesar ca ele sa fie suficient de mari pentru lucrul la tabla sau la planseta. In medie, marimile pentru echere nu depasesc 50 cm pe latura, rigla este de obicei de 100 cm, iar raportorul are nu mai mult de 50 cm in partea inferioara(pe latura). Totodata, ustensilele trebuie sa cantareasca putin pentru ca elevii sa le poata manui usor. Intregul set nu ar trebui sa depaseasca 5 Kg.

Un alt criteriu este numarul instrumentelor existente in trusa. Acest aspect influenteaza semnificativ si pretul produsului. Astfel, cu cat sunt mai multe piese, cu atat costul este mai mare, dar si utilitatea devine una ridicata.

O trusa este formata in general din: echer, raportor, compas si rigla. Elementele ce pot fi adaugate in plus, care aduc o marire semnificativa de pret sunt: aratatorul, suportul de perete si kit-ul de montare al acestuia cu suruburi si dibluri. Un set ieftin costa aproximativ 100 RON, iar unul profesional(implicit considerat ceva mai costisitor) poate ajunge si pana la 600 RON.

Foarte important este si materialul din care sunt confectionate piesele. Cele mai des folosite sunt lemnul si plasticul. In comparatie cu lemnul, care se umfla si poate sa crape din cauza apei, plasticul dovedeste o rezistenta deosebita fata de aceasta. Masa plastica are o densitate cuprinsa in intervalul 0.9-2.7g/cm cubi si este semnificativ mai mare decat a lemnului, care poate varia in functie de specie, dar media este de 0.6g/cm cubi. Pentru utilizare de durata, e bine sa alegi a doua varianta, insa daca preferi instrumentele cu traditie, “old school”, te vei orienta catre cele facute din lemn.

Citeste in continuare ghidul pentru a-ti forma cateva pareri despre cele mai bune truse geometrice pentru tabla.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Geoliner Classic 

 

Acest produs reprezinta o trusa geometrica pentru tabla, profesionala, indicata elevilor din clasele primare 3-4, dar si din cele de gimnaziu, adica 5-8.

Setul contine un echer isoscel de 60 cm, care ajuta pe scolari la desenarea triunghiurilor cu doua dintre cele 3 laturi, egale. Mai include un echer dreptunghic, de 60 cm, care va fi de mare folos la schitarea triunghiurilor care au unul dintre unghiuri de 90 de grade. Lista continua cu un compas(cu picior cu ventuze) care vine in ajutor la realizarea cercurilor de diferite raze si dimensiuni, un raportor de 50 cm, pentru masurarea unghiurilor si o rigla de 100 cm, cu ajutorul careia elevii vor trasa linii drepte. In plus, fata de alte seturi, trusa despre care vorbim acum contine si un aratator de 105 cm, potrivit pentru a indica figurile desenate pe tabla sau planseta, plus un suport de perete pentru instrumente, cu marimile de 105×58.5 cm, impreuna cu un kit de montare cu suruburi si dibluri.

Ustensilele sunt de culoara alba, transparente, confectionate din plastic, un material flexibil, recunoscut pentru rezistenta sa la actiunea apei si la zgarieturi. Un beneficiu il reprezinta si existenta functiei de antiderapare, fapt ce ii ajuta pe elevi sa utilizeze piesele cat mai eficient. De asemenea, trebuie sa stii ca greutatea intregului pachet este de 4kg. Un singur dezavantaj ar putea fi costul, care este mai ridicat in comparatie cu pretul celorlaltor produse din aceeasi gama.

 

 

 

Fara 5 in 1 

 

Daca iti doresti o trusa geometrica pentru tabla, ieftina si buna, atunci setul despre care vom vorbi in cele ce urmeaza ti se potriveste. Este indicat pentru folosirea la tabla sau la planseta si in interiorul acestuia vei gasi 5 piese.

Beneficiezi de un echer sub forma de triunghi dreptunghic, cu unghi de 60 de grade, cu ajutorul caruia poti trasa unghiurile drepte sau liniile perpendiculare, un echer cu triunghi isoscel, cu unghi de 45 de grade, un raportor cu deschiderea de 180 de grade, prin intermediul caruia se vor putea construi unghiuri de diferite marimi, un compas cu segmentele de 40cm fiecare(unul dintre segmente are rolul de a se fixa pe suprafata placii de desen, iar cel de-al doilea are suport pentru creta) si o rigla de lungime 100cm, pe care elevii o pot utiliza si fixa foarte usor cu ajutorului unui maner.

Trebuie sa stii ca toate piesele sunt gradate, astfel incat elevilor le va fi mai simplu sa le foloseasca. In ceea ce priveste materialul si culoarea instrumentelor, e necesar sa stii ca sunt maro, facute din plastic. Beneficiul acestuia din urma este densitatea mica, rezistenta la rupere sau indoire si la actiunea apei. Astfel, poti desena figuri geometrice fara grija ca instrumentele se vor deteriora. Cel mai mare avantaj este pretul, intrucat acesta este mai scazut, raportat la costul celorlaltor truse din aceasta categorie.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status