Cea mai buna trusa de geometrie profesionala

Am modificat articolul ultima data pe: 26.10.20

 

Cum aleg cele mai bune truse de geometrie profesionale

 

O trusa geometrica profesionala este reprezentata de un set de instrumente ce masoara mici distante, unghiuri, diametre si alte astfel de valori, cu foarte mare precizie. Ea este realizata astfel incat sa ofere informatii cat mai exacte si e achizitionata atat de elevi/studenti, cat si de profesori, arhitecti sau alte persoane care au de facut diverse masuratori.

Daca e momentul sa cumperi si tu o trusa de geometrie, profesionala, la un pret bun, noi iti venim in ajutor cu o serie de caracteristici importante intr-o astfel de achizitie.

Pentru inceput, trebuie sa ai in vedere dimensiunile care pot fi masurate cu instrumentele din dotare. Ai nevoie sa lucrezi cu acestea pe un caiet A5 sau A4, ori le vrei pentru tabla sau planse mai mari? De exemplu, echerele cu ipotenuza de 10-15 cm sunt prea mici pentru a fi utilizate pe table sau pe planse foarte mari, iar cele cu latura cea mai mare de 80 de cm, de exemplu, trebuie evitate atunci cand ai nevoie sa lucrezi pe hartii A4, A5.

Deosebit de important este si continutul setului. De cele mai multe ori, o astfel de trusa e formata din: compas (ajuta la realizarea cercurilor sau a arcelor de cerc), echere (de mare folos pentru desenarea/verificarea dreptelor perpendiculare/paralele, impartirea si multiplicarea segmentelor/unghiurilor), rigla (contribuie la trasarea liniilor drepte), raportor (util in masurarea, respectiv construirea unghiurilor).

In plus, mai poti gasi si elemente precum: aratator, radiera, creion, ascutitoare si alte astfel de accesorii ce pot fi utile.

Exista si situatii in care pachetul pe care-l comanzi include si un suport de perete, daca vorbim de articole de mari dimensiuni, utilizate, de exemplu, in scoli.

Caracteristicile cheie ar putea fi si ele importante. De exemplu, va fi mult mai simplu de intrebuintat un echer de mari dimensiuni, pentru tabla, in momentul in care el prezinta maner sau unul dotat cu suprafata antialunecare.

Ia in calcul si materialele folosite in realizarea unui astfel de produs. Cel mai frecvent, trusele de geometrie sunt fabricate din plastic, metal sau din ambele materiale. De exemplu, instrumentele precum compasul ar fi bine sa fie realizate din metal, deoarece sunt mai rezistente. In ceea ce priveste echerele, rigla sau raportorul, se foloseste plasticul, deoarece el e transparent si permite o intrebuintare mai simpla.

Tine cont si de materialele utilizate in realizarea suportului in care vin incorporate obiectele de masurat. Cele din metal sunt mai greu de spart in eventualitatea unui incident neplacut, fata de cele din plastic, ce se pot deteriora destul de rapid.

Afla in continuare, pareri despre cele mai bune truse de geometrie, profesionale, parcurgand ghidul nostru, deoarece am pregatit o lista cu articole atent selectate, care pot fi achizitionate din magazinele online.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Geoliner 78118

 

Produsul acesta ar putea fi o alegere potrivita pentru orice scoala, deoarece contine instrumente de mari dimensiuni, ce pot fi intrebuintate pe tabla, pentru a-i ajuta pe elevi in procesul de invatare. E vorba de o trusa ce are in componenta sa urmatoarele elemente: un compas (picior de tip ventuza, pentru a nu aluneca), doua echere, in forma de triunghiuri dreptunghice, cu latura cea mai mare de 60, respectiv 70 cm (primul dintre ele poate ajuta in trasarea unghiurilor de 30, 90 si 60º, celalalt 45, 90 si 45º), o rigla cu lungimea de 100 cm, un raportor cu latura de 50 cm, dar si un aratator, pentru a fi mai simplu de explicat elevilor.

Obiectele din aceasta trusa sunt realizate din plastic, pentru a fi cat mai usoare, astfel incat sa poata fi intrebuintate si de catre elevii din clasele mai mici si au si maner. Greutatea totala a lor este de 4 kg.

Acest set de instrumente poate fi prins de perete. In colet vei gasi si un suport special, dar si kitul de montare. Pretul de achizitie este unul semnificativ, asadar, va trebui sa ai la dispozitie un buget destul de mare.

 

 

 

Fara 001

 

Aceasta trusa geometrica profesionala, de mari dimensiuni, nu ar trebui sa lipseasca din nici o institutie de invatamant, dar nici din birourile/locuintele persoanelor care lucreaza frecvent cu planse de mari dimensiuni, pe care trebuie sa traseze tot felul de linii si sa masoare diverse unghiuri.

Ea este formata din cinci instrumente usoare, realizate din plastic. Care sunt acestea? Doua echere sub forma de triunghi dreptunghic, cu ipotenuza de 50, respectiv 57.5 cm (unghiuri de 30-60-90º si 45-90-45º) un raportor cu latura de 34 cm, capabil sa masoare unghiuri ce au deschidere de pana in 180º, o rigla de 100 cm si  un compas cu ventuza pentru fixare, care poate fi intrebuintat atat pe tabla normala, cat si pe cele albe, deoarece are atat suport pentru creta, cat si adaptor pentru marker.

Instrumentele au manere, deci, vor fi confortabil de intrebuintat. Produsul acesta costa destul de mult, dar, pretul e justificat avand in vedere dimensiunea obiectelor si utilitatea lor.

 

 

 

Daco CO801

 

Aceasta trusa de geometrie, profesionala, ieftina si buna are ca instrument principal compasul. El e fabricat din metal, astfel incat sa fie cat mai rezistent si e capabil sa realizeze cercuri ce au un diametru maxim de 42 cm. Asadar, vorbim acum de un produs intrebuintat pe suprafete de dimensiuni mai reduse, ce nu e potrivit pentru table, de exemplu. El poate fi folosit de catre elevi, studenti sau profesionisti, facand fata cu brio masuratorilor de mare precizie.

Setul contine 7 accesorii utile in masuratorile de acest fel, printre care se numara: tubul cu mine/ace de rezerva, tija prelungitor, bratul de trasare sau instrumentul pentru desen. Acestea sunt realizate din metal si plastic, pentru a fi simplu de utilizat si rezistente in timp. Trusa nu contine rigla, echere sau alte astfel de obiecte.

In ceea ce priveste pretul de achizitie, acesta este unul foarte redus, pe care ti-l vei permite cu usurinta. Chiar si costul transportului este mic, deci, nu-ti fa griji in aceasta privinta.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status