Cea mai buna trusa de geometrie ieftina

Am modificat articolul ultima data pe: 29.01.20

 

Cum aleg cele mai bune truse ieftine de geometrie

 

Toti am avut o trusa de geometrie in timpul scolii, pentru a putea realiza figurile geometrice, si cei care au ales un domeniu care se bazeaza pe desen tehnic, mai folosesc si ca adulti aceste instrumente. Daca a venit vremea sa alegi din nou un astfel de produs, nu te baza pe aducerile aminte pentru ca, intre timp, produsele s-au mai schimbat si e bine sa te informezi pentru a putea alege si achizitiona o trusa de geometrie (ieftina), la un pret bun si care sa fie corelata cu ce ai nevoie in acest moment. Ghidul de mai jos isi propune sa iti ofere astfel de informatii.O prima impartire a acestor produse este in functie de cine va fi beneficiarul, astfel ca poti alege: truse pentru copii (clasa VI – VIII) care au nevoie de anumite instrumente, usor de folosit si sigure; truse pentru liceeni ce sunt mai complexe; truse profesionale pentru adulti (arhitecti, ingineri) cu un grad mai ridicat de complexitate si mai rezistente; truse pentru profesori supradimensionate, pentru a putea realiza diferite figuri la tabla.

In functie de numarul de piese care se gasesc in trusa, acestea pot fi: doar cu compas – pentru a trasa cercuri de diferite dimensiuni; pentru scolari – ce contin piese necesare in timpul scolii precum rigla, compas, 2 echere (isoscel si cu unghi drept), raportor pentru a masura unghiurile; profesionale – ce contin pe langa piesele clasice si diferite sabloane (cu litere, cifre, figuri geometrice etc.), creion, ascutitoare etc.

Conform mai multor pareri despre cele mai bune truse de geometrie ieftine pentru copii, iti recomand sa alegi produse ce contin piese din material plastic, usor de folosit. Fiind transparente, sunt mai intuitive si poti vedea mai usor cum sa trasezi corect figura, incadrata pe pagina. Pentru cei mici, poti sa alegi modele cu piese colorate (roz, galben – pentru fetite; verde, albastru – pentru baieti). Cei de liceu vor opta pentru cele transparente, simple. Trusele profesionale au piesele din metal.

Poti sa gasesti si truse geometrice cu piese din lemn, folosite mai mult pentru cele supradimensionate care trebuie sa fie rezistente, ce sunt prevazute cu maner si magneti pentru o manevrare usoara.

Pentru cei mai mici utilizatori este bine sa alegi o trusa ce are si cutie, pentru a putea pastra si transporta mai usor piesele continute. Cutia poate fi din metal sau din plastic, cu capac transparent – util pentru cei mici pentru a vedea daca au toate piesele in trusa; sau opac – pentru trusele profesionale in general. Capacul poate fi detasabil – recomandat pentru liceeni sau adulti; cu balamale si inchidere de tip click – pentru cei mici.

Nu trebuie sa iti pierzi vremea prin librarii sau magazine mari, pentru a alege un model care sa corespunda nevoilor si dorintelor beneficiarului. Puteti sta impreuna in fata calculatorului si, dupa ce v-ati decis, puteti achizitiona online produsul. Daca nu ai vreme sa cauti variate modele, poti sa alegi din lista de mai jos.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Daco CO801 

 

Daca ai nevoie de o trusa de geometrie ce contine doar elemente pentru trasarea cercurilor, de tip compas, atunci arunca o privire asupra acestui produs de la Daco. Este o trusa ce poate fi folosita si de cei mici, dar si de catre adultii care lucreaza intr-un domeniu ce are la baza desenul tehnic si au nevoie de produse de calitate.

Contine un numar de 8 piese, confectionate din metal, cu partile de prindere colorate si cu striatii pentru a nu aluneca din mana in timpul folosirii. Cele 7 accesorii continute te ajuta sa masori distante, sa realizezi desene in tus, sa prelungesti compasul, daca ai nevoie. Cercul trasat, cu ajutorul compasului,  poate avea un diametru maxim de 42 cm.

Trusa contine si o cutie din plastic cu spatii special dedicate pentru a tine in ordine toate piesele componente. Are capac detasabil, transparent, astfel poti sa vezi daca iti lipseste ceva fara a mai fi nevoit sa deschizi cutia. De asemenea, are agatatoare, asa ca dupa ce ai inchis-o bine, o poti atarna la indemana.

 

 

 

Daco TG210 

 

Daca ai nevoie de o trusa de geometrie, ieftina si buna, pentru un scolar (gimnaziu sau liceu) iti supunem atentiei acest produs de la Daco.

Este un set complet ce contine: doua compasuri, o rigla de 15 cm, doua echere (unul isoscel si unul in unghi drept), un raportor, un creion, o ascutitoare, o radiera si un set de mine pentru compas. Rigla, echerele si raportorul sunt confectionate din plastic transparent, pentru a putea realiza mai usor desenul dorit. Compasurile sunt din metal cu parti din plastic, cu striatii pentru a fi mai usor de tinut in mana.

Cutia in care sunt ambalate este din plastic de culoare rosie, asortat cu unele elemente de la piesele din trusa. Capacul este transparent, asa ca poti sa iti faci inventarul fara a mai deschide cutia. Este prins cu balamale si se inchide cu un sistem de tip click, mare si usor de folosit. Poti sa manevrezi usor trusa, deoarece este prevazuta cu un mic maner.

 

 

 

Geoliner 78118 

 

Daca esti cadru didactic si te-ai hotarat sa achizitionezi o trusa de geometrie pentru a putea realiza desene la scara pe tabla, atunci nu ocoli acest produs de la Geoliner, care poate fi ceea ce ai nevoie.

Setul contine piesele cele mai uzuale, si anume: un compas – ce are in partea fixa ventuze pentru a avea o pozitie ferma in timpul utilizarii; doua echere – unul isoscel (ipotenuza 70 cm) si unul in unghi drept (ipotenuza 60 cm); o rigla – lungime 100 cm; un raportor – diametru de 50 cm; un aratator de 105 cm. Pentru a putea pastra in ordine piesele, setul mai contine si un suport de perete special, ce se monteaza cu dibluri si suruburi pentru a avea rezistenta.

Piesele sunt realizate din material plastic, pentru a fi usoare, si au manere mari si ferme de culoare rosie. Cifrele si marcajele sunt mari si clare, pentru a putea fi vizibile si copiilor din banca.

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status