Cea mai buna ascutitoare electrica dubla

Am modificat articolul ultima data pe: 18.09.20

 

Cum aleg cele mai bune ascutitori electrice duble

 

Ghidul cumparatorului

Creioanele nu se demodeaza niciodata. Indiferent daca ne gandim la elevii de scoala primara ori la graficieni care cunosc diferentele dintre oricare tip de grafit si tin mortis sa aiba alaturi exact ce le trebuie, va exista mereu o piata pentru aceste mici instrumente de scris. Intretinerea lor e simpla: trebuie ascutite cand se tocesc! In ghidul pe care il cititi acum, aflati cum sa alegeti o ascutitoare electrica dubla, la un pret bun, pentru a va bucura mereu de cele mai ascutite varfuri de creion!

Mai intai, sa mentionam definitia ascutitorii duble: este vorba de instrumente care au doua orificii separate pentru creioane: unul in care pot fi introduse creioanele de diametru standard (6 milimetri) si altul pentru creioane mai groase (pana la 12 mm). Astfel, sunt satisfacute nevoile utilizatorilor obisnuiti, cat si ale graficienilor ce lucreaza cu o varietate mai mare de instrumente de desenat.

Ar fi indicat sa vedeti daca produsul are sisteme de protectie, mai ales daca aveti copii acasa. Un astfel de sistem previne riscul de accidente, de cele mai ulte ori prin prezenta unor capace la gaurile pentru creioane.

Pe langa asta, puteti gasi ascutitori care previn ascutirea excesiva (cu functie Auto Stop, ce opreste automat lama dupa cateva secunde), si este util ca produsul ales sa va permita sa deschideti carcasa, pentru a curata lamele, atunci cand se umplu cu resturi.

In ceea ce priveste alimentarea, exista unele modele care merg pe baterii (cum ar fi Milan MWN10278)  si altele care se alimenteaza la priza, cu ajutorul unui transformator (de exemplu DACO AS602).

Avantajul celor pe baterii este ca nu aveti nevoie de o priza in apropiere pentru a le folosi. Avantajul celor cu cablu si stecher este ca nu raman fara baterie. Prin urmare, ganditi-va daca doriti sa tineti la birou ascutitoarea dorita, sau daca preferati sa o luati cu dumneavoastra, de exemplu la cursuri, in rucsac.

Unele pareri despre cele mai bune ascutitori electrice duble spun ca prezenta unor functii precum butoanele de reglare a tipului de varf va fi pe gustul utilizatorilor mai pretentiosi. Modele precum DACO AS602 ofera asa ceva: rotind un buton, veti putea selecta unghiul la care va fi ascutit cretionul, de la foarte ascutit la usor tesit.

Primiti mai jos ceva mai multe detalii despre modelele pe care le puteti comanda in acest moment din magazinele online:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Milan BWM10278 

 

Cu sistem de protectie pentru degete, aceasta ascutitoare electrica de la Milan este potrivita si pentru cei care au copii acasa. Astfel, cei mici vor fi protejati, caci daca vor fi curiosi sa vada ce se intampla daca isi baga degetul in gaurile ce duc catre lame, veti putea inchide de tot accesul catre acestea, apasand un buton.

Cele doua intrari sunt de diametru diferit: una pentru creioane standard de 6 milimetri si cealalta pentru creioane mai groase, de pana la 12 milimetri. Butonul de deasupra gaurilor, pe care scrie “Push” (impinge) ofera accesul catre lamele rotative.

Ca metoda de alimentare cu electricitate, utilizeaza patru baterii de tipul R6, care sunt incluse in produs, atunci cand il cumparati. Resturile ramase dupa ascutire se vor aduna in recipientul cu geam transparent, iar cand se umple, veti putea evacua resturile fara dificultati, iar produsul va fi gata din nou pentru utilizare.

 

 

 

DACO AS602 

 

Un produs mai complex si mai performant printre modelele de ascutitori electrice de pe piata este DACO AS602, care se conecteaza la priza de 220 de volti prin intermediul unui transformator propriu.

Are un singur orificiu pentru creion, insa se regleaza pe diametrul acestuia, prin urmare este compatibila si cu creioane standard de 6 milimetri, si cu cele mai groase, de pana la 11.5 milimetri. Deseurile ramase dupa ascutire se aduna in jurul lamei elicoidale rotative, si puteti vedea prin geam cat de mult s-a umplut rezervorul. Functia Auto Stop va opri dupa cateva secunde motorul, pentru a nu ascuti in mod excesiv creioanele, scurtandu-le inutil.

In plus, daca doriti o anumita forma pentru varful obtinut, o puteti selecta rotind din butonul de jos: cu cat il rotiti mai in stanga, cu atat va fi mai ascutit cretionul, pe cand in dreapta, acesta va fi mai tesit. Per total, modelul acesta este unul din cele mai performante, dar nu este portabil, precum cele pe baterii.

 

 

 

DACO AS603 

 

Pentru aceasta ascutitoare electrica dubla, ieftina si buna, de la DACO, sursa de energie sunt patru baterii de tip AA, care nu sunt incluse in pachetul produsului, deci trebuie cumparate separat. Cele doua orificii corespund pentru creioanele de 6-8 milimetri in diametru (cel mic), si de 8-12 mm (pentru cel mare).

Accesul acestora catre lame se face impingand butonul de siguranta – astfel, va fi greu ca cei mici sa isi introduca degetele din curiozitate, si asta va elimina din riscurile de accidente. Cand se umple rezervorul cu deseurile ramase din urma ascutirilor, nu trebuie decat sa trageti de container si sa evacuati continutul. Tot pentru intretinere, veti putea scoate lamele din locul lor, sa le curatati, pentru ca acestea sa isi pastreze eficienta cat mai mult timp.

Pretul mic al acestui produs este unul din atuurile sale principale, iar portabilitatea il face foarte cautat printre studentii si elevii care doresc sa poata transporta ascutitoarea dorita in rucsac.  

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status