Cea mai buna acuarela tip tempera

Am modificat articolul ultima data pe: 28.07.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune acuarele tip tempera

 

Ghidul cumparatorului

Cand vine vorba de acuarele de calitate, cele tip tempera sunt des mentionate. Ca vrei sa le cumperi pentru tine sau cel mic, nu strica sa te informezi putin, pentru a nu-ti scapa nimic din vedere.

Cu acest ghid te vom ajuta sa alegi un set de acuarele tip tempera care sa corespunda cerintelor tale de exprimare artistica.

 

 

Fiind din gama acuarelelor sunt pe baza de apa. Sunt usor de manevrat, cu o putere mare de acoperire, adica daca peste un strat deja uscat suprapui un nou strat acesta din urma va acoperi perfect vechea culoare, iar la uscare culorile devin fine si mate, deoarece apa se evapora. Se aplica in general in straturi subtiri, semiopace sau transparente. Sunt preferate pentru timpul scurt de uscare. Un alt avantaj al acestora este ca nu isi modifica culorile in timp.

Inainte de a cumpara produsul este bine sa verifici suportul pe care se poate imprima. Conform mai multor pareri despre cele mai bune acuarele tip tempera, pe langa suporturile clasice de hartie si carton, unele se preteaza foarte bine pe lemn, panza sau piele.

De asemenea exista seturi concepute pentru prescolari si scolari care contin culorile de baza (alb, galben, rosu, albastru, verde, negru) si au mai putin pigment; cele pentru elevii de liceu, studenti sau amatorii de pictura au o varietate de nuante si sunt mult mai bogate in pigment.

Ai posibilitatea de a cumpara acuarele tip tempera la tub metalic sau la borcan de plastic. primele se pastreaza mai bine, fiind ferite de lumina, insa e necesar ca substanta colorata sa fie amestecata pe o paleta. Celelalte sunt mai usor de utilizat de catre cei mici, caci pot amesteca culoarea cu apa chiar in borcanas, insa rezistenta in timp e mai redusa.

Se pot alege produsele si in functie de cantitate, acestea gasindu-se intr-o gama larga de recipiente. Pot fi la tuburi de la 7,5 ml la 350 ml, sau la borcanase de diverse cantitati, ce pot avea chiar si 500 ml. De asemenea se pot gasi la bucata daca vrei sa-ti completezi kitul sau sa inlocuiesti nuantele care s-au terminat, sau in seturi de diferite marimi si culori (pot fi de 6, 10, 12 etc. culori). Pentru scolari si prescolari, seturile sunt mai avantajoase, caci pot fi accesorizate cu pensule si palete pentru amestecare.

Pentru a te ajuta sa iti alegi o acuarele tip tempera ieftina si buna iti prezentam in continuare cateva seturi. Daca iti este mai comod le poti achizitiona online si le primesti acasa.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

SBD Kit

 

Pachetul SBD, acuarela tip tempera, ieftin si bun, este recomandat pentru copiii prescolari si scolari. Pe langa setul de tempera de 6 culori (galben, rosu, bleu, albastru, verde, negru), mai contine un set de 6 pensule si o paleta pentru combinatii. Ai culorile de baza, care amestecate pot crea o diversitate coloristica, si au o consistenta de calitate. Tuburile contin 16 ml de vopsea fiind o cantitate medie, suficienta pentru un an scolar.

Cele 6 pensule au diferite marimi si forme, asa ca poti picta usor fundalul cu pensoanele mari si late, iar la detalii te vei descurca foarte bine cu cele mici si rotunde. Au coada din lemn natur fiind flexibile si usoare, ce le face usor de manuit.

Paleta este din plastic, fiind foarte usor de curatat cu apa. Are 10 compartimente, 6 rotunde pentru culorile de baza si 4 mai mari pentru amestecuri. Pachetul SBD: pregateste copilul pentru orele de pictura fara a mai fi necesare alte cumparaturi.

 

 

 

 

Herlitz Tempera

 

In set sunt 10 culori, care pe langa cele 6 culori de baza (alb, galben, rosu, albastru, verde, negru), mai au insa 4 nuante (portocaliu, albastru deschis, verde deschis si maro). Daca portocaliu, nuantele de albastru si verde sunt mai facil de obtinut, prezenta maroului ajuta un incepator, aceasta fiind o culoare calda des utilizata si care se obtine din amestecul a trei vopsele: portocaliu, galben (sau rosu) cu negru. Sunt in tuburi de 16 ml. Sunt intense, se amesteca usor si au un grad de acoperire bun.

Sunt asezate intr-o caseta din plastic ce asigura manevrare facila, protectie la transport si poate fi usor curatata in caz de murdarire.

Desi nu sunt dotate cu pensoane si paleta de amestecat culorile, care trebuie achizitionate separat, Acuarelele Herlitz Tempera sunt o varianta optima pentru trusa unui mic pictor.

 

 

 

 

==========================================================

Alte produse recomandate, momentan indisponibile

 

 

Giotto

 

Setul Tempera Giotto se poate folosi pe suport de hartie, carton, lemn si tesaturi. Produsul contine 6 borcanase de 25 ml, culori de baza (alb, negru, galben, rosu, verde si albastru). Au o cantitate medie de vopsea si se preteaza pentru scolari si amatori de pictura. Capacele au baza larga si asigura o inchidere ferma a produselor. Daca folosesti culori de baza poti lua direct din recipient sau poti turna in capac o cantitate mai mica pe care o diluezi cu apa. Totodata, paleta e suficienta pentru a realiza diferite combinatii de nuante.

Pe langa cele 6 culori, setul mai contine si un penson, mediu, cu varf oblic, cu parul sintetic. Se poate folosi la contururi si detalii, nu este indicat pentru fundal.

Pretul produsului este bun, dar pentru a completa trusa dedicata orelor de pictura mai trebuie achizitionate pensoane de diferite marimi si o paleta pentru amestecat culorile.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status