n n
n
n
▷ Scuturi auto - Ghid, Clasament si Recenzii

Cele mai bune scuturi auto

Am modificat articolul ultima data pe: 16.12.19

 

Cel mai bun scuturi auto – Recomandarile noastre pentru 2019

 

Scuturile auto sunt atasate pe sasiul masinii, protejand diverse elemente importante, precum baile de ulei, cutiile de viteze sau rezervoarele de combustibil. Sunt componente construite pentru anumite modele si categorii de autoturisme, insa ca design, nu sunt mai mult decat niste bucati de metal rezistente. Analizand vanzarile in anul curent, precum si diverse pareri si comentarii, noi putem recomanda cateva modele, inainte de a incepe ghidul de cumparaturi propriu-zis. O recomandare este Scut Protection 30.146, intrucat se potriveste pe o varietate mare de modele de autoturisme bine vandute: Skoda Octavia, Seat Leon, Volkswagen Golf IV, Audi A3 si Seat Toledo. Protejeaza atat motorul, cat si radiatorul, bara din fata si cutia de viteze, fiind echipat si cu fereastra pentru baia de ulei, ce permite schimbarea acestuia fara demontare. Pentru cei ce au alte modele de masina, precum Opel Astra, Insignia si Chevrolet Cruze si Orlando, putem recomanda Scut Protection 04.208, ce protejeaza motorul, radiatorul si cutia de viteze.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Scut Protection 30.146
Click aici pentru pret!

Include fereastra pentru schimbarea uleiului, se potriveste pentru toate motorizarile diesel si benzina ale modelelor specificate, iar in pachetul de livrare sunt incluse toate accesoriile de prindere. Designul permite o atenuare a rezonantei, iar metalul este vopsit impotriva coroziunii.

Modelele de masini pentru care se potrivesc trebuie sa fie construite intre anii 1998 si 2004, prin urmare posesorii de masini noi nu au ce face cu produsul.

Detinatorii de autoturisme Volkswagen (Golf IV si Bora), Skoda Octavia, Seat Leon si Toledo si Audi A3, construite intre anii specificati (‘98 - ‘04) sunt tinta acestui produs. Investitia merita, intrucat el protejeaza foarte bine elementele masinii, oferind o trainicie si rezistenta de dorit.

A 2-A OPTIUNE!

Scut Protection 04.208
Click aici pentru pret!

Este un produs proiectat pentru autoturismele Opel si Chevrolet, modelele Astra si Insignia, respectiv Cruze si Orlando. Durata de instalare este foarte scurta (sub 15 minute), iar rezistenta si calitatea metalului sunt de admirat.

Unii utilizatori au spus ca nu se potriveste pe masina Opel Insignia 2.0 2016, cu motorizarea Euro 6, din cauza tevilor de evacuare de pe sasiu.

Rating-urile din recenzii sunt aproape maxime pentru acest scut auto. Cu exceptia modelului specificat la dezavantaje, se potriveste pervect cu masinile, protejand eficient motorul, radiatorul si cutia de viteze, prin tabla de otel ranforsata de 2 milimetri grosime.

Scut Protection 25.160
Click aici pentru pret!

Avand in vedere ca este un model pentru masinile off-road, grosimea ridicata a tablei de otel este un avantaj principal (3 milimetri). In plus, pentru atasarea sa, nici nu este nevoie ca scutul de plastic cu care masinile Suzuki sunt echipate din fabrica, sa fie demontat.

La masinile in garantie, cei de la reprezentante vor taxa manopera pentru montarea si demontarea sa, ceea ce inseamna o cheltuiala in plus pentru cumparator. In plus, este destul de scump.

Daca aveti un autoturism de la Suzuki (mini-SUV de genul Vitara sau S-Cross 2015-2017), veti ranforsa considerabil motorul si cutia de viteze impotriva socurilor, mai ales daca utilizati masinile pe drumuri de tara, denivelate.

 

 

Cum alegi un scut auto bun

 

Ghidul cumparatorului

Nu este mult de zis in ceea ce priveste produsele despre care vorbim in acest ghid. Chiar si cel mai bun scut auto nu se deosebeste prea mult de modelele ieftine, principiul fiind simplu: este o bucata de otel, groasa si rezistenta, care are rolul de a proteja componentele auto (motor, baie de ulei, cutie de viteze sau rezervor de combustibil) de socuri precum pietrele sau bordurile. Scutul nu ar trebui sa se strice usor, iar in cazul in care se deformeaza, ar trebui schimbat.

Important de mentionat este ca alegerea produsului optim ar trebui sa fie destul de usoare, intrucat aceste piese sunt create pentru anumite modele de autoturisme, ba chiar pentru unele versiuni si generatii ale unui model. Prin urmare, nu exista scut auto universal. Iata elementele principale ce trebuie analizate cand cumparati o piesa de acest gen:

 

 

Ce protejeaza: fiecare masina este diferita, iar in ceea ce priveste protectia, multe pareri despre cele mai bune scuturi auto vor recomanda ca un model sa acopere cat mai mult din spatiu din partea ventrala (dedesuptul) a masinii.

Elementele precum motorul, radiatorul, cutia de viteze, sau chiar si bara din fata vor fi adesea acoperite de cele mai multe modele. Dintre acestea, deosebit de vulnerabile sunt in special radiatorul si baia de ulei, intrucat un impact cu o piatra le poate scoate din functiune usor, spre deosebire de cutia de viteze si de blocul motor, care sunt incrustate in carcase puternice.

Cele mai multe modele de scuturi pe care le prezentam aici sunt pentru partea din fata a masinii, insa exista pe piata si scuturi pentru rezervoarele de combustibil (care sunt amplasate in partea din spate a masinii) sau penturu diferential (ce sta la mijlocul distantei dintre rotile din spate, adesea).

La unele modele de masina, rezervorul sau baia de ulei s-ar putea sa fie amplasate astfel incat sa nu fie deteriorate de un eventual impact din partea ventrala, cum ar fi cu o denivelare. Astfel, la scuturile pentru modelele respective, vor fi protejate doar motorul si cutia de viteze.

 

Marca si modelul de masina pe care se potriveste: nu puteti lua un scut auto, la un pret bun, si sa va asteptati ca acesta sa poata fi fixat pe orice model de autoturism. Astfel, toate produsele pe care le vom include in lista aceasta sunt adresate, in unele cazuri, unui singur model, iar altele sunt atasabile pentru mai multe modele deodata, pe baza spatiului de sub masina si a amplasarii locurilor pentru suruburi.

Asadar, putem oferi ca exemplu produsul Scut Protection 99.041, care este facut special pentru autoturismul Dacia Duster, ambele versiuni (2010 si 2017). Scutul respectiv nu se potriveste pe alte modele de masina. In schimb, altele, precum Scut Protection 30.146 si Scut Protection 04.208, vor putea fi amplasate pe diverse autoturisme.

Modelul 30.146 se potriveste pe Seat Leon si Toledo, Volkswagen Golf IV si Bora, ori Audi A3, toate modelele fiind produse de grupul VW-Audi. In schimb, 04.208 este facut pentru Opel Astra, Opel Insignia si Chevrolet Cruze si Orlando, produse intre anii 2008 – 2016. Avand in vedere ca Opel a fost sub General Motors pana in 2017, se intelege de ce scutul se potriveste pentru aceasta marca, dar si pentru Chevrolet.

 

Specificatii si particularitati: fiecare model are dimensiunile proprii, care s-ar putea sa intereseze cumparatorii, ca sa fie siguri ca se monteaza. Pe langa dimensiuni, mai sunt specificate si eventuala ranforsare, precum si vopsirea otelului din care este construit, impotriva coroziunii.

Rezonanta transmisa este de o importanta deosebita: producatorii se straduie sa creeze produse care sa faca cat mai putin zgomot cu putinta. Multi utilizatori spun ca un scut de metal va fi mai zgomotos. Este foarte util, in aceasta privinta, sa analizati si recenziile celor care au cumparat deja produsul respectiv, intrucat pot fi mentionate astfel de elemente.

De asemenea, prezenta unor ferestre pentru baia de ulei este un avantaj notabil, acestea permitand sa verificati nivelul de lubrifiant fara a scoate scutul.

 

Grosimea placii de metal: puteti cumpara scuturi auto, la preturi bune, pentru oras sau pentru off-road. Diferenta dintre cele doua categorii tine de grosimea otelului din care sunt facute: cele pentru oras au, de regula 2 – 2,5 milimetri, desi unii utilizatori spun ca si o grosime de 3 milimetri pot fi considerate pentru oras.

Ce este peste 3 milimetri reprezinta scuturile pentru off-road, in care masinile pot fi lovite de pietre mari si de denivelari considerabile. Un exemplu de scut pentru off-road este Scut Protection 25.160, destinat modelelor Suzuki Vitara S-Cross.

Cu toate acestea, niciun produs de acest gen nu este indestructibil si poate fi deteriorat, mai ales daca un obstacol sau o piatra sunt luate la viteza mare.

 

 

Accesorii pentru montare: este bine sa fiti siguri ca, in pachetul de livrare al scutului, sunt incluse si toate elementele necesare prinderii acestuia cu usurinta. Ne referim la suruburi, piulite si cleme de prindere, precum si instrumentele de prindere (chei, surubelnite). Daca toate aceste elemente sunt prezente, un scut va putea fi instalat chiar si in 15 minute, in cazul in care utilizatorul are ceva experienta in mecanica.

In paginile de comanda pentru care vom include link-uri in partea a doua a ghidului nostru, sunt prezente si schemele de prindere, alaturi de inventarul total de suruburi, pulite si cleme. Per total, instalarea este un proces simplu, care nu ar trebui sa dea emotii nici macar cumparatorilor fara experienta.

Dupa cum probabil v-ati dat seama, diversele scuturi auto din comert nu prea intra in concurenta unul cu altul, intrucat sunt proiectate special pentru anumite modele. Din acest motiv, alegerea unor modele superioare altora nu este posibila. Prin urmare, am selectat cateva oferte pe baza vanzarilor, a comentariilor de la utilizatori, dar si a specificatiilor proprii, urmarind in special sa ne adresam posesorilor unora din cele mai populare marci de masini (Dacia, Volkswagen, Opel sau Seat). Ca de obicei, link-urile de comanda va stau la dispozitie, pentru a cumpara sigur si eficient produsul dorit!

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Scut Protection 30.146

 

Piesa asta este un scut auto, la un pret bun, destinat unor modele de masini din gama gigantului brand Volkswagen, sub care sunt sau au fost produse si automobile Audi, Skoda si Seat.

Ca sa oferim lista de modele cu care este compatibil, aceasta include: generatia a patra de la Volkswagen Golf (anii 1998-2004) si modelul Bora (1998-2004), Skoda Octavia (1998-2007), modelele Toledo (1998-2004) si Leon (1998-2004) de la Seat si Audi A3 (1998-2004). Este potrivit pentru orice motorizare, indiferent daca vorbim de un diesel sau de un motor pe benzina.

Protejeaza bara din fata, impreuna cu blocul motor, radiatorul si cutia de viteze, dimensiunile sale fiind de 83 x 93 centimetri, iar grosimea tablei de otel fiind de doi milimetri. Pachetul include suruburile, clemele si piulitele de prindere, insa nu si chei ori surubelnite. Pe exterior, se gasesc diverse ranforsari ce ii sporesc rezistenta, iar pentru verificarea uleiului, este inclusa si fereastra speciala in aceasta privinta.

Avantaje

Include fereastra pentru schimbarea uleiului.

Constructia sa a fost laudata de catre cumparatori, in repetate randuri, chiar daca grosimea nu este mai mare decat a altor modele.

Protejeaza o mare suprafata: bara de protectie, motorul, radiatorul si cutia de viteze.

Se potriveste cu o serie de modele produse de grupul Volkswagen, in total peste sapte, daca luam in calcul diferentele de motorizare.

Dezavantaje

Modelele specificate sunt vechi (1998 - 2004 in medie), asa ca posesorii de masini mai noi nu au ce face cu produsul.

 

 

 

 

Scut Protection 04.208

 

Daca aveti un automobil Opel sau Chevrolet, produsul acesta vi se adreseaza. Ca modele, se potriveste pe Astra I, Astra J si Isignia, de la Opel, pe cand la Chevrolet, este compatibil cu Cruze si Orlando.

Modelele respective trebuie sa fie fabricate intre 2008 si 2016, iar in rest, produsul prezinta specificatii standard: acopera motorul, cutia de viteze si radiatorul, iar grosimea placii de metal este de doi milimetri, ceea ce il face potrivit pentru folosirea in mediile urbane.

Pachetul de livrare include suruburile, clemele si piulitele necesare prinderii, iar designul scutului este gandit pentru a diminua rezonanta fonica la vibratii. Beneficiati si o fereastra pentru verificarea nivelului de lubrifiant, iar placa este vopsita electrostatic, pentru a minimiza actiunea coroziunii.  Unii utilizatori au zis ca produsul nu se potriveste pe Opel Insignia 2.0 2016, cu motorizarea Euro 6.

Avantaje

Se potriveste pe o gama larga de modele produse de Opel si Chevrolet, foarte populare in Europa.

Include fereastra de verificare a uleiului.

Include si elementele de prindere rapida.

Nivelul de rezontanta fonica generat de acest model este scazut.

Dezavantaje

Nu se potriveste bine pe Opel Insignia, cu motor de 2.0 litri si standard Euro 6.

 

 

 

 

Scut Protection 25.160

 

Pretul ceva mai ridicat al acestui model il situeaza printre cele mai bune scuturi auto destinate modelelor Suzuki Vitara si S-Cross produse in 2017-2018. Stratul de otel ranforsat din care este facut are peste medie, adica circa trei milimetri.

Aceasta il face destul de puternic pentru a putea fi utiliza si in trasee off-road pietroase, precum drumurile de munte, unde pietrele mari ar putea perfora sau deforma usor scuturile mai subtiri. Protejeaza cutia de viteze si motorul autovehiculului, este vopsit intr-un gri inchis carbon, prin metoda electrostatica, impotriva coroziunii, iar partea din afara este ranforsata serios, pentru a spori rezistenta la impacturi.

Masoara 107 centimetri in latime si 90 centimetri in latime. Include toate elementele pentru prindere si se prinde foarte usor, in circa 15 minute. O problema sau un dezavantaj este ca masinile pentru care a fost creat sunt noi, iar daca sunt in garantie, instalarea si dezinstalarea lor vor fi taxate de catre service-urile reprezentantelor.

Avantaje

Este relativ gros, are otel de 3 milimetri, ceea ce il face eficient si pentru drumurile pietroase de munte.

Are o forma simpla si este usor de instalat.

Este eficient in reducerea vibratiilor si zgomotelor de rezonanta.

Este unul din produsele de cea mai buna calitate, avand in vedere constructia.

Dezavantaje

Este relativ scump, iar service-urile pot taxa instalarea, daca masina dumneavoastra este in garantie.

 

 

 

 

Scut Protection 30.141 

 

In ceea ce priveste modelele de autoturisme pentru care acest produs este destinat, ele tin de grupul Volkswagen. Putem enumera Audi A3 (produse intre 2003 si 2008), Volkswagen Golf V, Golf VI (2006-2011), Touran (2004-2010), Caddy (2004-2011), si Jetta (2005-2011), Mai putem mentiona si Seat Altea (2005-2011), Toledo (2005-2012) si Leon (2004-2010), precum si generatia a doua de Skoda Octavia (2004-2011).

Ca si alte modele, include fereastra pentru verificarea uleiului, iar accesoriile de prindere sunt prezente in pachet. Otelul are o grosime de doi milimetri, vopsit electrostatic impotriva coroziunii, iar partile acoperite sunt motorul si cutia de viteze, precum si radiatorul.

In ceea ce priveste dimensiunile sale concrete, pe langa grosimea de 2 milimetri, el masoara 100 x 67 de centimetri in lungime, respectiv latime.

Avantaje

Se potriveste pe mai bine de opt modele diferite de autoturisme, fabricate intre 2004 si 2011.

Se ataseaza foarte repede, in circa 15 minute.

Este foarte rezistent la coroziune, datorita tratamentelor chimice ale vopselei.

Unii utilizatori au spus ca poate fi si modificat prin taiere, la un service specializat, fara a-i fi afectata utilitatea.

Dezavantaje

La modelul Volkswagen Golf V va scadea putin garda la sol (cu circa 3 centimetri).

 

 

 

 

Scut Protection 99.041

 

Acest model de scut auto, ieftin si bun, este creat pentru una din cele mai iubite masini pentru romani, dar si peste hotare: Dacia Duster! Are o grosime standard, de 2 milimetri, iar a prindere, se prinde cu patru suruburi, patru pioneze si patru cleme separate.

Toate acestea sunt incluse in pachetul produsului. Protejeaza rezervorul de combustibil al masinii, care poate fi vulnerabil atunci cand utilizati masina pe un drum de tara sau forestier (totusi, vorbim despre un autoturism off-road). Este destul de rezistent la impacturi, dar si la coroziune, fiind vopsit electrostatic.

Ca eventuale dezavantaje, unii utilizatori au spus ca prinderea poate fi putin cam anevoioasa, datorita instructiunilor usor insuficiente. Insa, la un service, toate se vor efectua fara probleme!

Avantaje

Are un pret destul de scazut.

Protejeaza foarte bine rezervorul de benzina/motorina al autoturismelor Dacia Duster.

Include toate componentele de prindere.

Reduce rezonanta transmisa, prin urmare si zgomotul la viteze mari.

Dezavantaje

Instalarea poate fi anevoioasa, de aceea recomandam sa mergeti la un service specializat pentru a apela la profesionisti, daca nu va pricepeti suficient.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status