Cele mai bune uleiuri de motor pe benzina

Am modificat articolul ultima data pe: 19.04.19

 

Cel mai bun ulei de motor pe benzina – Recomandarile noastre pentru 2019

 

Daca esti sofer, cu siguranta te confrunti deseori cu nevoia de a cumpara ulei de motor pe benzina, intrucat acesta are rolul de a proteja piesele si de a imbunatati modul de functionare al masinii. In continutul ghidului, vei afla cateva aspecte importante, despre acest produs, iar pentru ca achizitia sa devina mai simpla, iti facem si cateva recomandari. Castrol Edge este un continut universal, care are la baza o formula sintetica, ce il ajuta sa aiba aceeasi calitate, pe tot parcursul utilizarii, iar datorita viscozitatii 5W30, poate fi utilizat pentru orice motor, indiferent de tipul combustibilului folosit. Pe de alta parte, formula speciala sporeste eficienta produsului si reduce frictiunea pieselor metalice cu 15%. A doua varianta: BMW Twin Power Turbo Longlife-04 este special conceputa, pentru motoarele ultra sport.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Produsul este realizat cu ajutorul unei tehnologii avansate, de aceea previne degradarea peliculei de ulei si reduce frecarea componentelor cu 45%, iar acest lucru protejeaza si imbunatateste performanta motorului. Lichidul poate fi folosit pentru dispozitivele pe bezina, dar si pentru cele diesel, iar datorita formulei sintetice, isi pastraza calitatea pe toata perioada folosirii.

Pretul de achizitie este mai mare, de aceea nu este o varianta optima, pentru cei care au buget de achizitie restrans.

Uleiul este indicat celor care pun calitatea pe primul loc si sunt in cautarea unui lichid care imbunatateste performanta si creste durata de viata a motorului.

BMW Twin Power Turbo Longlife-04
Click aici pentru pret!

Componentele motorului vor fi unse, indiferent de temperatura din interior si cea din exterior, deoarece continutul are o vascozitate SW-30 si poate fi folosit pentru dispozitivele diesel sau pentru cele pe benzina. Piesele metalice din interior nu vor rugini, de aceea condusul va fi mai putin zgomotos, iar motorul va functiona mai mult timp, fara probleme.

Nu este un produs universal, ci este conceput pentru motoarele ultrasport ale celor de la BMW.

Sugeram acest produs, celor care vor un ulei, cu ajutorul caruia sa mentina calitatea pieselor componente si sa imbunatateasca functionarea masinii.

Motul ^100 Synergie+
Click aici pentru pret!

Are un pret de achizitie avantajos, pentru cei care vor sa realizeze o investitie minima, iar in urma utilizarii, condusul va deveni mai silentios si virajele vor putea fi luate mai usor. Continutul poate fi utilizat pentru orice motor, indiferent de tipul combustibilului, si are rolul de a impiedica deteriorarea pieselor din cauza coroziunii si a uzurii.

Uleiul are la baza o formula semi-sintetica, de aceea va trebui schimbat mai des, decat in cazul altor produse.

Lichidul poate fi achizitionat cu o suma moderata si are rolul de a imbunatatii performantele si modul de functionare al motorului.

 

 

Cum alegi un ulei de motor pe benzina bun

 

Ghidul cumparatorului

Daca esti sofer, cu siguranta nu iti e straina nevoia de a cumpara ulei pentru motoare pe benzina. Lichidul are rolul de a unge componentele instalatiei de depuneri si rugina, curatand interiorul motorului, ceea ce ajuta nu doar la imbunatatirea performantelor masinii, dar si la prelungirea duratei de viata a piesei.

 

 

Primul lucru pe care trebuie sa-l cunosti e tipul de lichid, asa cum atentioneaza numerosi utilizatori care au acceptat sa emita pareri despre cele mai bune uleiuri de motor pe benzina. Superioare din punct de vedere calitativ sunt cele sintetice, care rezista mai mult si, implicit, ofera mai multa protectie. Acesta sunt insa, mai scumpe, iar ca un mijloc de compromis te poti orienta catre formulele semi-sintetice. Ultimele pe care ti le recomandam sunt cele minerale.

In functie de gradul de vascozitate, mai exact de felul in care se va prelinge uleiul pe piese, in functie de temperatura interioara, fie inalta sau scazuta, exista produse mono-grade si multigrade. Ti le recomandam pe cele din urma, deoarece sunt echipate pentru a proteja si in perioadele reci de iarna, precum si pe timp de vara.

Trebuie sa cunosti ca exista produse universale, potrivite motoarelor pe benzina si diesel, deopotriva. Totusi, poate fi mai intelept sa ramai la o formula specifica, deoarece, acestea sunt concepute pentru a face fata la o anumita temperatura.

Mai exact, cu cat gradele din instalatie sunt mai mari, cu atat e de dorit o vascozitate mai ridicata, iar un motor pe benzina poate ajunge pana la 160 de grade, in zona superioara a pistonului, in timp ce variantele diesel se incalzesc mai puternic, aproape dublu. De asemenea, tine cont ca exista formule speciale de ulei pentru motoare uzate pe benzina, iar de obicei, producatorii vor specifica acest lucru.

Pentru a afla unde gasesc ulei de motor, de benzina, la un pret bun, alti soferi interesati de produse accesibile, e suficient sa arunci un ochi pe ofertele din magazinele online.

 

 

Produse recomandate in 2019

 

 

Castrol Edge

 

Atunci cand te intereseaza sa cumperi cel mai bun ulei de motor pe benzina, te vei indrepta inevitabil catre o formula sintetica, despre care stii deja ca isi va pastra calitatea pe intreaga perioada de utilizare. Acesta este si motivul pentru care am selectat pentru tine produsul Castro, unul dintre producatorii cei mai apreciati de soferi.

Trebuie spus ca lichidul e compatibil atat cu motoarele pe benzina, cat si cu cele diesel, avand o  vascozitate cotata la 5W30. Are o formula speciala, care dubleaza eficienta si previne degradarea peliculei de ulei, astfel ca perioada in care-ti va proteja motorul e extinsa, rezistenta fiind mentinuta cu cel putin 140 de ore mai mult.

De asemenea, conform producatorului, printre beneficiile produsului de fata putem enumera si o reducere a frictiunii pieselor metalice cu pana la 15%. Pe langa faptul ca produsul are un raport calitate – pret foarte avantajos, acesta este comercializat si la o cantitate de 1l.

Avantaje

Produsul isi va pastra calitatea pe toata durata utilizarii, deoarece are la baza o formula sintetica.

Datorita compozitiei, reduce frictiunea pieselor cu 15%.

Protejeaza mai mult motorul, deoarece previne degradarea peliculei de ulei.

Poate fi utilizat atat pentru motoarele pe benzina, cat si cele diesel.

Dezavantaje

Pretul de achizitie este mai mare, decat cel al celorlalte variante propuse.

 

 

 

 

BMW Twin Power Turbo Longlife-04

 

In cazul in care esti detinatorul unui autovehicul sport, este cazul sa te ingrijesti de acesta asa cum se cuvine, iar asta presupune si achizitionarea unui ulei de motor bun. Produsul BMW Twin Power Turbo Longlife-04 a fost conceput tocmai pentru persoanele aflate in aceasta situatie.

Vorbim de un ulei original, dezvoltat de catre compania Shell in colaborare cu BMW, acesta avand o formula speciala pentru motoarele supersport de ultima generatie a marcii germane. Avand o vascozitate cotata la 5W-30, vei avea siguranta ca piesele componente ale motorului tau vor avea parte de lubrifiere in orice conditii, indiferent de temperatura din instalatie si de cea exterioara.

Uleiul poate fi folosit atat pentru motoarele pe benzina, cat si pe cele diesel. De asemenea, pe langa faptul ca va impiedica piesele metalice sa rugineasca, va ajuta masina sa aiba aceeasi performanta si va oferi confort soferului si pasagerilor, intrucat condusul va fi mult mai silentios.

Avantaje

Piesele au parte de lubrifiere, indiferent de temperatura din instalatie, deoarece uleiul are o vascozitate de SW-30.

Poate fi folosit atat pentru motoarele pe benzina, cat si pentru cele diesel.

Condusul va fi silentios, deoarece piesele metalice nu vor rugini.

Utilizarea uleiului va creste durata de viata a motorului si il protejeaza impotriva coroziunii si a uzurii.

Dezavantaje

Produsul este conceput doar pentru motoarele ultra sport.

 

 

 

 

Motul ^100 Synergie+

 

Motul ^100 Synergie+ este un ulei de motor, pe benzina, ieftin si bun,  de care se vor bucura in special cumparatorii care doresc sa-si protejeze masina, insa nu isi permit sa faca o investitie prea mare.

Trebuie spus ca poate fi folosit si de vehiculele diesel, insa, ce e si mai important e faptul ca produsul de fata are o formula semi-sintetica. Asta inseamna ca, desi va oferi lubrifiere optima pieselor metalice din instalatia motorului, impiedicandu-le sa se frece unele de altele si, astfel, sa rugineasca, totusi, durata de viata a acestuia e ceva mai redusa.

In orice caz, beneficiile aduse sunt demne de luat in considerare. Soferii care au incercat formula sustin ca masina lor trage mai usor la viraje, iar pornirea motorului si condusul in general sunt mult mai silentioase. De asemenea, uleiul nu se va consuma prea repede, astfel ca investitia este una mai mult decat avantajoasa.

Avantaje

Raportul dintre cantitate si pret este chiar unul avantajos.

In urma utilizarii lui, condusul va deveni mai silentios.

Uleiul poate fi folosit pentru orice tip de motor, indiferent de combustibilul folosit.

Continutul protejeaza piesele, impotriva ruginei si a coroziunii.

Dezavantaje

Din cauza formulei semi-sintetice, nu ofera o protectie sporita motorului.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (33 voturi, media: 4.64 din 5)
Loading...