Cele mai bune stergatoare de parbriz, pentru Logan

Am modificat articolul ultima data pe: 01.08.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune stergatoare de parbriz, pentru Logan

 

Ghidul cumparatorului

Indiferent daca esti sofer profesionist, conduci doar pana la locul de munca sau doar din cand in cand, atunci stii ca vizibilitatea la volan este foarte importanta. Nu doar ploaia sau ninsoarea pot acoperi parbrizul, ci si depunerile de praf, problematice mai ales in perioadele calde, cu vreme uscata.

Daca masina ta este un Logan, atunci este posibil sa nu te impaci cu stergatoarele de parbriz montate din fabrica, datorita dimensiunii reduse a acestora ce lasa o buna parte din geam nestearsa, reducandu-ti astfel unghiul de vizibilitate. Inainte de a cauta unde gasesc stergatoare de parbriz pentru Logan la un pret bun soferii, ar trebui sa stii ca exista cateva detalii pe care ar trebui sa le urmaresti.

In functie de locul de instalare, stergatoarele pot fi cu indicatie pentru parbriz sau pentru luneta. Ambele variante sunt importante si ar trebui sa functioneze in parametri optimi, contribuind la mentinerea vizibilitatii in timp ce conduci, dar vei remarca faptul ca modelele indicate pentru luneta nu ofera acelasi randament atunci cand se incearca montarea lor pe geamul din fata.

Dimensiunea variaza in functie de modelul pe care il vei alege si vei observa ca este un parametru important, mai ales in cazul Loganului. De regula, stergatoarele montate din fabrica au dimensiuni identice, dar multe pareri despre cele mai bune stergatoare de parbriz pentru Logan indica faptul ca poate fi mai convenabil daca piesa instalata pe partea stanga a geamului este mai mare in dimensiuni decat cea din fata pasagerului din dreapta, asigurand astfel un unghi de vizibilitate mai mare pentru cel care conduce.

Dimensiunile standard compatibile cu acest model de masina pot varia, de la 50 de centimetri pana la 64 de cm. Trebuie mentionat faptul ca stergatoarele ce depasesc 55 de centimetri lungime pot fi instalate pe parbriz doar impreuna cu un corespondent mai scurt pe partea pasagerului, altfel acestea vor intra in contact in timpul functionarii sistemului de stergere.

Sistemul de prindere poate fi de tip clasic, universal, sau poate necesita prezenta unui adaptor. Este un detaliu ce determina, printre altele si compatibilitatea unui anumit produs cu un anumit model de masina. Din acest punct de vedere, insa, te poti orienta citind specificatiile stergatoarelor pe care urmeaza sa le achizitionezi, pentru ca vei gasi acolo o lista a modelelor compatibile.

Din punct de vedere structural, stergatoarele pot fi de tip conventional, plate sau modele hibrid. Prima varianta este formata dintr-un schelet metalic acoperit cu un manson cauciucat, ce poate fi schimbat in momentul in care acesta devine uzat. Modelul plat, introdus mai recent, este format dintr-o spita de otel acoperita cu silicon sau cauciuc, si asigura o presiune de contact mai ridicata decat cea a modelelor clasice, deci implicit si o curatare mai buna la fiecare trecere pe parbriz. Varianta hibrid de stergator mentine structura scheletala a designului clasic si o imbina cu profilul mai ingust al mansonului cauciucat specific modelului plat, rezultand un grad de eficienta comparabil cu cel al acestuia din urma.

Materialul utilizat la acoperirea componentelor metalice ale stergatoarelor poate fi cauciuc aditivat cu diverse solutii de mentinere a texturii sau poate fi acoperit cu un strat de silicon. Prima varianta ofera o rezistenta buna la uzura, fiind totusi necesara schimbarea acestora macar o data pe an, altfel pot sa apara crapaturi care sa duca la zgarierea parbrizului in timpul stergerii. Siliconul ofera o buna rezistenta fata de apa, prelungind durata de viata a stergatorului cu pana la 80% fata de modelele simple aditivate. Costul de achizitie va fi si el mai ridicat in acest caz.

Luand in calcul aceste caracteristici, acum poti incerca sa gasesti cel mai bun stergator de parbriz pentru Logan, aruncand o privire pe oferta existenta in magazinele online, dar si pe produsele descrise de noi mai jos.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Bosch V3 ECO 

 

Bosch V3 ECO este un stergator destinat utilizarii la nivelul parbrizului, iar producatorul promite o curatare perfecta a acestuia chiar si in conditii meteorologice nefavorabile. Este un model robust, cu structura solida, formata dintr-un schelet metalic rezistent.  

Mansonul este realizat din cauciuc natural, acoperit cu un strat de grafit ce asigura o stergere temeinica a geamului. Parerile utilizatorilor descriu modul de functionare ca fiind unul silentios, fara formarea vibratiilor ce pot deveni deranjante in timpul mersului. Montarea rapida este facilitata si de prezenta adaptorului universal premontat ce asigura o prindere ferma a piesei, reducand riscul desprinderii acesteia in mers sau in timpul functionarii.

Dimensiunea standard, de 55 de centimetri, asigura o raza buna de curatare ce mentine unghiul crescut de vizibilitate al soferului. Presiunea distribuita uniform pe toata suprafata de contact cu geamul previne formarea liniilor si asigura o curatare optima la fiecare trecere.

 

 

 

 

 

Hella Clasic WP 

 

Daca inca nu ai gasit un stergator de parbriz pentru Logan, ieftin si bun, poti incerca varianta Hella Clasic WP, ce s-a evidentiat prin raportul bun dintre calitate si pret. Cadrul metalic este realizat din otel inoxidabil, cu o structura robusta, ce asigura un grad ridicat de rezistenta la vibratiile produse in timpul mersului.

Lamela de cauciuc are in compozitie grafit, ce previne aparitia zgomotelor deranjante in timpul miscarilor de stergere. Bratele de prindere distribuie forta egal pe toata lungimea lamelei, asigurand o curatare buna a geamului. Sistemul de prindere beneficiaza de adaptoare universale preinstalate, ce asigura compatibilitatea stergatoarelor cu un numar mare de modele de masina.

Lungimea este de 50 de centimetri, facand posibila instalarea acestui stergator atat la nivelul parbrizului, cat si la nivelul lunetei, asigurand un unghi suficient de vizibilitate. Multe dintre parerile exprimate de utilizatori indica gradul ridicat de rezistenta la uzura al acestui produs, nefiind necesara inlocuirea frecventa.

 

 

 

 

 

DuPont Clasic 

 

DuPont Clasic este un model hibrid de stergator, recomandat de catre producator pentru a fi instalat la nivelul parbrizului. Poate fi adaptat la nivelul lunetei, doar in conditiile in care aceasta are o dimensiune suficient de mare pentru ca produsul sa poata realiza intreg circuitul de stergere.  Structura scheletului metalic asigura o distributie egala a fortei de compresiune pe geam, asigurand astfel o curatare buna a acestuia cu fiecare trecere.

Lamela de stergere este realizata din cauciuc rezistent la uzura, ce nu produce dare sau zgomote neplacute in timpul functionarii, iar multe dintre parerile utilizatorilor tind sa accentueze raportul bun dintre pret si calitate.

Sistemul de prindere este clasic, compatibil cu multe modele de masina si nu necesita adaugarea de adaptoare. Astfel, imbinarea este una sigura, reducand mult riscul desprinderii in timpul mersului. Lungimea stergatorului este de 50 de centimetri, suficient pentru a asigura un unghi bun de vizibilitate pentru sofer, indiferent de conditiile meteorologice.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status