Cele mai bune antigeluri G12

Am modificat articolul ultima data pe: 05.06.20

 

Cel mai bun antigel G12 – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Un sofer profesionist cu siguranta stie ce antigel sa aleaga, insa daca nu ai prea multe cunostinte in domeniu, risti sa faci o achizitie nereusita. Cu toate ca este recomandat sa citesti ghidul in intregime, daca esti grabit, probabil nu vei face acest lucru, de aceea iti spunem ca Hepu Rosu G12 este un produs apreciat de multi dintre cumparatori, pentru ca nu se regasesc in compozitie substante care vor afecta componentele din aluminiu si are un prag de inghet de -37 grade, fiind potrivit pentru clima din tara noastra. Continutul este aprobat de mari producatori de autoturisme, ca Volkswagen, Opel, Audi, Skoda, Volvo sau Seat si poate fi folosit diluat. Daca acest produs nu corespunde cerintelor tale, propunem si o a doua varianta: Motul Inugel G13.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Hepu Rosu G12
Click aici pentru pret!

Este un produs ce nu are in compozitie substante ca amine, silicati sau fosfati si nitriti, de aceea nu va deteriora componentele din aluminiu si are un prag de inghet de -37 grade, motiv pentru care poate fi utilizat chiar si in momentul in care afara sunt temperaturi extreme. Formula este conceputa pentru masini ale brandurilor Volkswagen, Seat, Opel, Audi, Skoda si Volvo, iar datorita faptului ca poate fi diluata, iti va ajunge mult timp.

Produsul nu reprezinta o investitie pe termen lung, deoarece proprietatile se pierd dupa 2 ani, motiv pentru care vei fi nevoita sa il inlocuiesti.

Antigelul se afla printre propunerile noastre, pentru ca are un pret de achizitie avantajos si are un punct de inghet ridicat.

A 2-A OPTIUNE!

Motul Inugel G13
Click aici pentru pret!

Continutul ofera protectie la temperaturi extreme, de aceea poate fi utilizat si in timpul iernii, iar datorita formulei fara substante corozive, protejeaza chiar si piesele din aluminiu. Produsul este compatibil cu lichidele de racire G12, G12+ si G12++ si poate fi folosit pentru motoarele care functioneaza pe benzina, dar si pentru cele pe motorina.

Pentru ca este concentrat si necesita diluare, trebuie sa acorzi atentie modului in care il prepari.

Avand in vedere ca este realizat de un producator cu renume in domeniu si asigura o protectie ridicata, chiar si in cazul unor temperaturi extreme, produsul poate fi o varianta optima.

A 3-a Optiune!

Starline Roz G12
Click aici pentru pret!

Produsul are aceleasi proprietati chiar si dupa 5 ani, pentru ca este nediluat iti ajunge mult timp, si nu va trebui sa verifici compatibilitatea cu motorul, deoarece este universal. Antigelul protejeaza sistemul de racire impotriva coroziunii si chiar daca are un pret de achizitie mai redus, compozitia este asemanatoare cu Skoda G12+.

Antigelul nu este realizat de un brand recunoscut, de aceea s-ar putea sa nu fie pe gustul celor care pun accentul pe renumele producatorului.

Conducatorii auto vor aprecia calitatea produsului, mai ales pe timp de iarna, deoarece creste rezistenta la inghet si ofera protectie masinii.

 

 

Cum alegi un antigel G12 bun

 

Ghidul cumparatorului

In combinatie cu apa distilata, antigelul este un produs care se adauga in motoarele autovehiculelor, pentru a le raci. Daca nu folosesti acest compus, motorul masinii se va distruge rapid, cu precadere in sezonul rece, cand apa inghetata, marindu-si volumul, poate sparge blocul motor.

Pentru a duce mai jos punctul de inghet, se va utiliza acest aditiv. Desi exista variante monoetilen-glicol(G11), toti soferii se intereseaza in prezent unde gasesc antigel G12 la un pret bun, adica varianta propilen – glicol.

Pentru a ajuta in selectarea unui produs de calitate, iti explicam cele mai importante caracteristici de antigel G12.

antigel-g12-taskSortimentul se clasifica in G12 sau G12+. Prima categorie se recunoaste prin culorile roz si rosu(concentrate), iar cea de-a doua prin culoarea mov. Ambele substante sunt mai fiabile(cele mov contin mai multi aditivi eficienti), caci se evapora greu, nu sunt la fel de corozive ca produsele din seria G11,  coeficientul de fostafi continut se apropie de zero iar silicatii lipsesc. Fiind astfel mult mai calitative, sunt utilizabile in cazul autoturismelor noi, cu precadere cand vorbim despre o masina cu clima si sistem de racire avansat.

In Romania se recomanda solutii cu valori de -12°C si -25°C ca rezistenta la inghet. Daca vrei sa fii in zona sigura, cauta o formula cu punct de inghet cat mai scazut. In cartea tehnica a masinii vei afla ce antigel accepta cel mai bine si la cat timp se poate acesta schimba. Avand in vedere ca isi va pierde proprietatile in 2-3ani, recomandam schimbarea la 2 ani. Dupa ce ai considerat tipologia si culoarea, te sfatuim sa te uti si la producator. Firmele “fantoma” pot produce antigel de calitate indoielnica si sa le coloreze tot in roz, desi nu au aceleasi performante. Sfatul nostru e sa cauti antigel G12 Aral, Hepu, Caramba, Motul sau Tegee.

Odata cu astfel de pareri despre cele mai bune antigeluri G12, iti oferim si sugestiile de rigoare, ce pot fi achizitionate mai ieftin online.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Hepu Rosu G12

 

1-antigel-concentrat-hepu-rosu-g12-1-5lNu e de mirare ca multi cauta cel mai bun antigel G12 Hepu, intrucat acest producator este considerat foarte de incredere si la noi. In aceasta oferta este propus un sortiment concentrat, care nu contine amine, silicati, fosfati si nitriti, substante ce ar putea duce la uzajul prematur al motorului masinii tale.

Se recomanda utilizarea deopotriva pentru motoarele alimentate cu benzina, dar si pe cele de tip diesel, insemnand ca, indiferent de masina detinuta, poti alege aceasta solutie. E foarte bine ales cand autoturismul e prevazut cu radiator din aluminiu, iar protectia pe care o asigura la inghet este ridicata, avand un punct de inghet de pana la -37°C(valori valabile cand este diluat 50% cu apa distilata).

Masini ca Volkswagen, Audi, Seat, Opel, Skoda sau Volvo vor putea fi astfel protejate pe tot parcursul anului, mai ales ca pretul per litru nu este foarte ridicat, iar cantitatea disponibila intr-un recipient este de 1.5l.

Avantaje

Produsul nu contine substante chimice ce ar putea duce la deteriorarea mai rapida a motorului.

Antigelul este unul universal ce poate fi folosit indiferent de tipul motorului.

Are un punct de inghet de -37 grade, deci asigura o protectie ridicata.

Este un produs convenabil din punctul de vedere al raportului calitate-cantitate.

Dezavantaje

Dupa 2 ani isi pierde din proprietati si trebuie inlocuit.

button 2

 

 

 

 

Motul Inugel G13

 

2-motul-inugel-g13La categoria de antigel G12 plus putem recomanda aceasta formula concentrata Motul. Stim ca produsele cu punct de inghet foarte scazut pot costa in genere ceva mai mult, asa ca la cantitatea si calitatea oferita, 1l, aceasta formula este moderat convenabila.

Compozitia este gandita si preparata special pentru motoare din aluminiu alimentate diesel si cu benzina, facand parte din grupul VAG(Volkswagen, Audi, Seat, Skoda). Este fabricat la cele mai inalte standarde, omitand substantele corozive, care ar putea deteriora unele piese mai rapid. Corespunde lichidelor din gama G++ si G+, drept compatibilitate de amestec, iar rezistenta de inghet este cotata la -37°C, adica o valoare prielnica pentru cele mai scazute temperaturi care pot fi atinse in tara noastra in orice perioada si zona.

Fiind concentrat ca formula, accepta diluarea cu apa, insa proportia trebuie pastrata intotdeauna in favoarea aditivului, de minim 50 – 60%, pentru ca efectul sa fie cel scontat.

Avantaje

Are un continut special ce protejeaza componentele din aluminiu.

Folosirea lui nu va deteriora piesele din interior, deoarece este o formula minim coroziva.

Substanta poate fi diluata, astfel ca o poti utiliza mult timp.

Ofera protectie chiar si la temperaturi extreme de -37 grade.

Dezavantaje

Antigelul nu este diluat, deci va trebui sa fii atent, atunci cand prepari continutul.

button 2

 

 

 

 

Starline Roz G12

 

3-antigel-concentrat-starline-roz-g12-1lDaca sunt doritori ce prefera sa cumpere antigel G12 roz ieftin si bun, produsul de la Starline se recomanda pentru toate tipurile de motor. Garantia este indicata pana la 5 ani, insa e recomandat, inclusiv de catre prodicator, sa ramai in zona sigura, schimbandu-l la 2 ani.

Formula este omologata pentru a putea fi acceptata si folosita cu succes pe masini oferite de marci ca Skoda, Audi, Volkswagen si Seat. Agentul de racire este preparat pe baza de etilen glicol, este concentrat si nu contine o proportie foarte mare de substante corozive. S

e foloseste in amestec si asigura protectie pana la -16°C cand se adauga 2/3 apa si 1/3 antigel. Daca il diluezi mai putin, adica 1/3 apa  si 2/3 produs, atunci punctul de inghet poate ajunge si pana la  -32°C. In fiecare recipient se comercializeaza 1l de solutie concentrata, iar pentru o umplere completa costul va fi chiar scazut.

Avantaje

Produsul are un nivel scazut de inchegare si isi mentine proprietatile timp de 5 ani.

Are un pret de achizitie scazut, de aceea este indicat celor care nu au un buget ridicat.

Poate fi folosit pentru mai multe tipuri de motoare, deci se caracterizeaza prin adaptabilitate.

Are o formula ce protejeaza sistemul de racire impotriva coroziunii.

Dezavantaje

Produsul nu este comercializat de un brand recunoscut.

button 2

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status