n n
n
n
▷ Uleiuri ieftine, de motor. Analiza comparativa

Cel mai bun ulei ieftin, de motor

Am modificat articolul ultima data pe: 19.11.19

 

Cum aleg cele mai bune uleiuri ieftine, de motor

 

Ghidul cumparatorului

Cand vrei sa ai grija de autoturismul pe care il detii cum se cuvine, vei achizitiona periodic ulei de motor de calitate, pentru a-l inlocui pe cel vechi. Se considera ca substituirea cu o formula proaspata se face la fiecare 10000Km parcursi sau, conform unor producatori, la 15000km. Nu e surprinzator ca vei prefera sa descoperi din start unde gasesc ulei de motor ieftin, la un pret bun, altii si sa il poti alege corespunzator.

 

 

Regula peste care nu poti trece niciodata spune ca vei selecta produsul recomandat de producatorul masinii si cel putin tipologia indicata in cartea tehnica a acesteia. Sunt unele firme care ofera formule pentru care specifica in mod clar modelele de motoare pe care se pot folosi fara problema, iar asta te scuteste de multe complicatii.

Nu te sfatuim sa alegi cel mai ieftin ulei de motor posibil, pentru ca s-ar putea sa periclitezi starea pieselor astfel lubrifiate. Cand am alcatuit acest ghid am stabilit ca pretul pe litru trebuie sa fie standardul pe baza caruia comparam produsele, asa ca nu te lasa pacalit de oferte care iti vand un volum mai redus si care pot fi astfel mai ieftine.

Produsul poate fi sintetic, mineral sau semi-sintetic. Cea mai performanta formula va fi cea sintetica, dar totodata si cea mai costisitoare. Unele pareri despre cele mai bune uleiuri de motor ieftine sustin ca e important sa alegi un brand despre care ai auzit si despre care stii ca ofera produse de calitate(ca de exemplu Castrol, Motul, Liqui Moly, Mobil etc).

Daca nu stii cum se interpreteaza indicele SAE(vascozitate), te sfatuim sa consulti un tabel detaliat si vom mentiona aici cele mai recomandate valori ale acestuia in Romania: 5W40, 5W30, 15W40 si 10W40 – indicand vascozitate buna iarna si comportament adecvat la temperaturi mai ridicate decat 100°C.

Desi se comercializeaza multe formule compatibile pe motoare diesel sau alimentate cu benzina, nu strica sa verifici si acest aspect inainte de cumparare.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Liqui Moly Super-Leichtlauf

 

Pentru automobilistii care cauta cel mai bun ulei motor 10w40 ieftin putem aminti aceasta alternativa Liqui Moly, mai ales pentru ca brandul este unul foarte respectat si in domeniul aditivilor pentru benzina si motorina. Ca provenienta si compozitie, produsul este doar sintetic, deci recomandat in cazul modelelor recente de motoare.

Pe langa faptul ca va asigura un consum moderat de carburant, formula se poate alege pentru utilizare in orice anotimp si indiferent ca vorbim despre sisteme alimentate diesel sau cu benzina. Capabilitatea de pornire la rece va fi confirmata de indicele SAE cu vascozitate buna, recomandat pentru clima din Romania.

Cele mai importante proprietati pe care le are ii permit sa: impiedice formarea namolului in motor, asigure o functionare lina, protejeze garniturile, reduca emisiile de noxe. Nu in ultimul rand, putem spune ca producatorul il recomanda pentru Peugeot si Citroen, produsul putand fi utilizat si-n amestec cu alte uleiuri de motor din comert.

 

 

 

 

 

Castrol Magnatec C3

 

Castrol Magnatec este un ulei de motor 5W40 ieftin, insa nu neaparat foarte putin costisitor, mai ales daca il comparam cu alte formule cu acelasi volum, 1l. Se foloseste deopotriva cu carburant diesel sau cu benzina si are ca principal scop protectia la uzura.

Fiind sintetic, este foarte performant, iar calitatea ii este confirmata de catre cumparatori. In timpul scurgerii, moleculele din compozitia acestui produs se lipesc facil de cele mai importante piese ale motorului, determinand evitarea formarii “namolului” si reducand din riscul de uzura.

In plus, se considera si ca emisiile de noxe vor fi atenuate. Indicele SAE pe care il are este recomandat in tari cu clima temperata si cu ierni reci, fapt ce il face cat se poate de potrivit pentru autoturismele conduse la noi. Producatorul iti propune sa il folosesti pentru Fiat, BMW si Volkswagen.

 

 

 

 

 

Mobil Super 3000 XE

 

Daca analizam pretul pentru fiecare litru, putem spune ca Mobil este un ulei de motor diesel ieftin si bun. Nu se foloseste exclusiv pentru sistemele cu carburant de acest tip, ci va fi tolerat excelent si de catre cele ce se alimenteaza cu benzina. Ca tipologie, este sintetic, oferind motoarelor moderne toata protectia de care au nevoie la temperaturile ridicate ce pot fi atinse in interior.

Are un indice SAE 5W30, recomandat cu precadere in cazul conditiilor de clima intalnite in regiunea noastra. Pe timp de iarna, isi pastreaza o vascozitate adecvata, iar pe timp de vara ofera protectie optima la formarea de namol, anti-corozva si contra uzurii. Cantitatea de noxe va fi, totodata, redusa.

Din perspectiva producatorului, poti alege acest sortiment pentru Chevrolet, Opel, Volkswagen, BMW etc. Se recomanda inlocuirea la fiecare 15000Km parcursi, ceea ce indica un singur astfel de demers pe an, daca se respecta valorile medii ale distantelor parcurse de un autoturism pe soselele din Romania.

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (21 voturi, media: 4.63 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status