Cel mai bun ulei de motor pe benzina

Am modificat articolul ultima data pe: 20.01.19

 

Cum aleg cele mai bune uleiuri de motor pe benzina

 

Daca esti sofer, cu siguranta nu iti e straina nevoia de a cumpara ulei pentru motoare pe benzina. Lichidul are rolul de a unge componentele instalatiei de depuneri si rugina, curatand interiorul motorului, ceea ce ajuta nu doar la imbunatatirea performantelor masinii, dar si la prelungirea duratei de viata a piesei.

Primul lucru pe care trebuie sa-l cunosti e tipul de lichid, asa cum atentioneaza numerosi utilizatori care au acceptat sa emita pareri despre cele mai bune uleiuri de motor pe benzina. Superioare din punct de vedere calitativ sunt cele sintetice, care rezista mai mult si, implicit, ofera mai multa protectie. Acesta sunt insa, mai scumpe, iar ca un mijloc de compromis te poti orienta catre formulele semi-sintetice. Ultimele pe care ti le recomandam sunt cele minerale.

In functie de gradul de vascozitate, mai exact de felul in care se va prelinge uleiul pe piese, in functie de temperatura interioara, fie inalta sau scazuta, exista produse mono-grade si multigrade. Ti le recomandam pe cele din urma, deoarece sunt echipate pentru a proteja si in perioadele reci de iarna, precum si pe timp de vara.

Trebuie sa cunosti ca exista produse universale, potrivite motoarelor pe benzina si diesel, deopotriva. Totusi, poate fi mai intelept sa ramai la o formula specifica, deoarece, acestea sunt concepute pentru a face fata la o anumita temperatura.

Mai exact, cu cat gradele din instalatie sunt mai mari, cu atat e de dorit o vascozitate mai ridicata, iar un motor pe benzina poate ajunge pana la 160 de grade, in zona superioara a pistonului, in timp ce variantele diesel se incalzesc mai puternic, aproape dublu. De asemenea, tine cont ca exista formule speciale de ulei pentru motoare uzate pe benzina, iar de obicei, producatorii vor specifica acest lucru.

 

Pentru a afla unde gasesc ulei de motor, de benzina, la un pret bun, alti soferi interesati de produse accesibile, e suficient sa arunci un ochi pe ofertele din magazinele online.

 

 

Produse recomandate in 2019

 

 

Castrol Edge

 

Atunci cand te intereseaza sa cumperi cel mai bun ulei de motor pe benzina, te vei indrepta inevitabil catre o formula sintetica, despre care stii deja ca isi va pastra calitatea pe intreaga perioada de utilizare. Acesta este si motivul pentru care am selectat pentru tine produsul Castro, unul dintre producatorii cei mai apreciati de soferi.

Trebuie spus ca lichidul e compatibil atat cu motoarele pe benzina, cat si cu cele diesel, avand o  vascozitate cotata la 5W30. Are o formula speciala, care dubleaza eficienta si previne degradarea peliculei de ulei, astfel ca perioada in care-ti va proteja motorul e extinsa, rezistenta fiind mentinuta cu cel putin 140 de ore mai mult.

De asemenea, conform producatorului, printre beneficiile produsului de fata putem enumera si o reducere a frictiunii pieselor metalice cu pana la 15%. Pe langa faptul ca produsul are un raport calitate – pret foarte avantajos, acesta este comercializat si la o cantitate de 1l.

 

 

 

 

BMW Twin Power Turbo Longlife-04

 

In cazul in care esti detinatorul unui autovehicul sport, este cazul sa te ingrijesti de acesta asa cum se cuvine, iar asta presupune si achizitionarea unui ulei de motor bun. Produsul BMW Twin Power Turbo Longlife-04 a fost conceput tocmai pentru persoanele aflate in aceasta situatie.

Vorbim de un ulei original, dezvoltat de catre compania Shell in colaborare cu BMW, acesta avand o formula speciala pentru motoarele supersport de ultima generatie a marcii germane. Avand o vascozitate cotata la 5W-30, vei avea siguranta ca piesele componente ale motorului tau vor avea parte de lubrifiere in orice conditii, indiferent de temperatura din instalatie si de cea exterioara.

Uleiul poate fi folosit atat pentru motoarele pe benzina, cat si pe cele diesel. De asemenea, pe langa faptul ca va impiedica piesele metalice sa rugineasca, va ajuta masina sa aiba aceeasi performanta si va oferi confort soferului si pasagerilor, intrucat condusul va fi mult mai silentios.

 

 

 

 

Motul ^100 Synergie+

 

Motul ^100 Synergie+ este un ulei de motor, pe benzina, ieftin si bun,  de care se vor bucura in special cumparatorii care doresc sa-si protejeze masina, insa nu isi permit sa faca o investitie prea mare.

Trebuie spus ca poate fi folosit si de vehiculele diesel, insa, ce e si mai important e faptul ca produsul de fata are o formula semi-sintetica. Asta inseamna ca, desi va oferi lubrifiere optima pieselor metalice din instalatia motorului, impiedicandu-le sa se frece unele de altele si, astfel, sa rugineasca, totusi, durata de viata a acestuia e ceva mai redusa.

In orice caz, beneficiile aduse sunt demne de luat in considerare. Soferii care au incercat formula sustin ca masina lor trage mai usor la viraje, iar pornirea motorului si condusul in general sunt mult mai silentioase. De asemenea, uleiul nu se va consuma prea repede, astfel ca investitia este una mai mult decat avantajoasa.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (31 voturi, media: 4.73 din 5)
Loading...