Cel mai bun ulei de motor Liqui Moly

Am modificat articolul ultima data pe: 20.01.19

 

Cum aleg cele mai bune uleiuri de motor, de la Liqui Moly

 

Ghidul cumparatorului

Uleiul de motor este o substanta indispensabila pentru orice conducator auto sau moto, fiind esential pentru functionarea motorului, lubrifierea, curatarea si conservarea in stare buna a pieselor. Dar cu atatea variante pe piata, poate fi greu sa te decizi care este produsul potrivit, chiar daca ai ales deja un brand reputat si ai consultat cartea tehnica a autovehiculului.

 

 

Acest ghid este centrat pe producatorul german Liqui Moly, care a castigat considerabil in popularitate si pe piata romaneasca, in ultimii ani. Compania este infiintata in urma cu peste 50 de ani si este specializata pe fabricarea de uleiuri de motor, lubrifianti, aditivi si alte produse de ingrijire a pieselor, atat pentru cosumatorii obisnuiti, cat si in mediul industrial. Inainte sa consulti pareri despre cele mai bune uleiuri de motor Liqui Moly, citeste si cateva criterii de selectie, pentru a descifra corect eticheta produsului ochit.

Principalul lucru specificat de catre producator este utilizarea uleiului: pentru ce tip de vehicul si ce tip de combustibil. Exista lubrifianti speciali pentru motoarele cu benzina, motorina sau gaz, dar si variante compatibile cu toti acesti carburanti.

Apoi, va trebui sa te uiti daca uleiul este mineral, semi-sintetic sau sintetic. Primul este din generatia cea mai veche, cu utilizare la masinile de asemenea imbatranite, cu motor foarte uzat. Cel mai bun randament il ofera uleiurile de sinteza, care includ si diversi aditivi pentru a reduce consumul, a proteja si curata piesele, dar desigur ca si preturile sunt pe masura.

Pe eticheta produsului vei gasi o cotare de tipul 10W-40 sau 5W-30 – indicele SAE. Acesta se refera la coeficientul de vascozitate al uleiului, atat la temperaturi scazute, de circa -25 grade (prima valoare, W venind de la Winter), cat si la 100 de grade (al doilea numar). Cu cat primul numar este mai mic, cu atat uleiul va fi mai fluid si pornirea la temperaturi foarte scazute, mai usoara. Al doilea numar cuantifica rezistenta la curgere cand atinge 100 de grade, iar cotatia este similara – numerele mai mici semnifica fluiditate mai mare.

Pentru a-ti raspunde si la intrebarea “unde gasesc ulei de motor Liqui Moly la un pret bun?”, iti prezentam cateva variante care ne-au atras atentia online, ca avand un raport performanta/ cost favorabil.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Liqui Moly Top Tec 4100

 

Acest ulei de motor 100% sintetic este compatibil atat cu automobilele pe benzina, cat si cu cele pe motorina si chiar gaz, cu sau fara filtru de particule de funingine. Este miscibil cu alte uleiuri prezente pe piata, deci nu va fi o problema daca este prima data cand il folosesti.

Avand indicele SAE de 5W-40, este ideal pentru anotimpul rece, oferind performanta foarte buna la temperaturi extrem de scazute. Cotatiile ACEA A3 – 04/ B4 – 04 si C3 – 04 certifica utilizarea in conditii de randament excelent, cu reducerea consumului de carburant si prelungirea vietii filtrelor DPF.

Trebuie sa verifici, insa, ca motorul tau este compatibil cu acesti indici. Top Tec 4100 raspunde cerintelor celor mai recente pentru automobile EURO IV si EURO V, asa incat nu ne surprinde ca este numit si cel mai bun ulei de motor Liqui Moly pentru masinile noi.

 

 

 

 

 

Liqui Moly Diesel Leichtlauf

 

Daca esti in cautarea unui ulei de motor Liqui Moly ieftin si bun, special pentru automobilele alimentate cu Diesel, iti recomandam acest produs, mai ales pentru motoarele incarcate cu funingine. Formula este in intregime creata in laborator, incluzand diverse ingrediente de sinteza si aditivi, cu rol de a curata si a pastra in stare buna componentele cu care intra in contact.

Indicele SAE este 10W-40, asigurand o pornire fara probleme si in cazul temperaturilor foarte scazute. Cotatia ACEA B4 – 04 semnifica faptul ca acest ulei nu realizeaza o economie importanta de carburant, dar protejeaza mai bine motorul, in masinile destinate utilizarii sale.

Mai ales pentru motoarele cu depuneri de funingine, abilitatea de curatare si stabilitatea mare sunt avantaje nete fata de alte produse de pe piata. In plus, este compatibil si miscibil cu alte uleiuri de motor, incat nu va fi o problema la schimbare, atat timp cat ai consultat inainte cartea tehnica a masinii.

 

 

 

 

 

Liqui Moly Leichtlauf Special F

 

O alta varianta ce se potriveste atat autovehiculelor alimentate Diesel, cat si celor pe benzina este Special F. Si aceasta formula este sintetica, dar pretul mai ridicat va fi compensat prin rezistenta in timp si mentinerea in stare buna de functionare a componentelor motorului. Scopul sau este o durata de viata lunga, necesitand schimbari rare, in conditii de solicitare crescuta a masinii.

Indicele SAE 5W-30 il recomanda pentru utilizarea fara grija in toate anotimpurile, oferind si o pornire rapida in mediu cu temperatura foarte scazuta. Cotatia ACEA A5/ B5 asigura reducerea consumului de carburant.

Producatorul mentioneaza compatibilitatea cu autovehiculele Ford, mai ales cu anul de fabricatie 2009, dar poate fi utilizat in siguranta si la modelele mai vechi, dupa 1998. In plus, Mazda, Fiat, Citroen, Jaguar sau Land Rover sunt si ele in lista de firme compatibile, atat timp cat cartea tehnica specifica utilizarea unui ulei cu aceste caracteristici.

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (64 voturi, media: 4.63 din 5)
Loading...