Cel mai bun ulei de motor diesel

Am modificat articolul ultima data pe: 19.04.19

 

Cum aleg cele mai bune uleiuri de motor diesel

 

Ghidul cumparatorului

Utilizarea unui ulei de motor bun este esentiala pentru a lubrifia piesele (ceea ce usureaza frecarea), a curata interiorul, a preveni uzura, rugina si a raci motorul automobilului. Soferii cunosc faptul ca la 10.000 (maxim 15.000) de kilometri acest lubrifiant necesita schimbare, insa nu este intotdeauna simplu sa alegi cel mai potrivit produs.

 

 

Este util sa afli ce criterii sunt importante atunci cand vrei sa achizitionezi un ulei de motor diesel (ce poate de altfel fi compatibil si cu autovehiculele pe benzina – trebuie sa verifici compatibilitatea). In primul rand, indicele SAE (Society of Automotive Engineers) care indica vascozitatea lubrifiantului si deci rezistenta la curgere in functie de temperaturi (trebuie sa fie dens asa incat sa formeze o pelicula protectoare, dar nu intr-atat de dens incat sa nu circule).

Pentru zone cu temperaturi variabile precum tara noastra ai nevoie neaparat de un ulei multigrad. Acest indice variaza si ca exemplu, poate fi de 15W-40; 15 indica vascozitatea la temperaturi mici, W provine de la cuvantul winter, iar a doua cifra, in cazul de fata 40, arata vascozitatea la temperaturi mari. Prima valoare poate varia intre 0 si 25 (din 5 in 5), iar a doua intre 20 si 60, din 10 in 10. Asa cum arata unele pareri despre cele mai bune uleiuri de motor diesel, nu se recomanda sa folosesti unul care sa aiba prima valoare peste 15 si a doua sub 30.

Compozitia unui astfel de produs arata performantele, mai exact pastrarea proprietatilor la temperaturi diferite si pe o perioada extinsa. Exista uleiuri minerale, din substante extrase din petrol, care sunt extrem de accesibile, insa vor trebui schimbate foarte des. Exista si produse sintetice, cu formula creata artificial asa incat sa asigure cea mai buna performanta; sunt insa scumpe. Din fericire, mai este o optiune: uleiurile semi-sintetice, combinatie a celor doua care isi pastreaza proprietatile destul de mult timp si au un pret mediu.

Nu stii unde se gasesc uleiuri de motor diesel la un pret bun? Pe Internet vei descoperi mereu oferte diverse si avantajoase.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Castrol Edge Titanium Turbo Diesel

 

Cel mai bun ulei de motor diesel va preveni degradarea pieselor metalice, pastrandu-si timp indelungat proprietatile. Iti putem recomanda produsul Castrol Edge imbunatatit cu Titanium FST (tehnologie bazata pe polimeri), ce asigura ca pelicula de ulei protejeaza eficient motorul fara a se degrada indiferent de temperaturi.

Castrol garanteaza ca se reduce la minim frecarea intre piese, ceea ce contribuie atat la performanta, cat si la durabilitatea motorului masinii. Este un ulei diesel cu un indice SAE de 5W-40, fapt care il face extrem de potrivit zonelor cu temperaturi variabile in functie de sezon.

Calitatea este asigurata de faptul ca e un produs sintetic, creat in laborator asa incat sa aiba cele mai bune performante, cu aditivi speciali, avantajul fiind ca va trebui schimbat mai rar decat altele, avand in vedere ca isi mentine calitatile de protectie si curatare a instalatiei. Recipientul are o capacitate de 5 litri si norma ACEA C3 si API SN/CF (verifica in manualul utilizatorului al masinii).

 

 

 

 

 

Mobil Super 1000 X1

 

Atunci cand cauti un ulei de motor diesel ieftin si bun, este nevoie sa te orientezi in general spre produsele minerale (din petrol brut), insa sa te asiguri ca producatorul este unul de incredere. Mobil este un nume cunoscut ce ofera uleiuri premium minerale care, desi pot sa isi piarda relativ mai repede proprietatile (comparativ cu cele sintetice), asigura o protectie adecvata automobilului.

Mobil Super 1000X1 va proteja piesele interne ale motorului impotriva uzurii si a ruginii, se comporta bine la temperaturi inalte si permite o curatenie optima a instalatiei. Cu un indice SAE de 15W-40, este adecvat pentru utilizarea la temperaturi diferite (iarna/vara) si la majoritatea tipurilor de autovehicule diesel (autoturisme, camioane cu gabarit mic, microbuze, autoutilitare).

Nu uita sa verifici atent compatibilitatea cu masina ta inainte de achizitie, cautand in manualul utilizatorului atat gradul de vascozitate optim (acel indice SAE), cat si celelalte specificatii (norme ACEA A3/B3, API CF). Recipientul are 5 litri.

 

 

 

 

 

Motul 6100 Synergie+

 

Uleiul de motor diesel 10W-40 Synergie+ are o formula semisintetica, care este preferata de multi soferi avand in vedere ca detine o mare parte din proprietatile unuia sintetic, insa are un pret mai bun (de altfel, Motul a fost primul brand ce a introdus lubrifiantele semisintetice). Formeaza o pelicula protectiva ce faciliteaza frecarea dintre piesele metalice fara riscul uzurii timpurii sau a aparitiei ruginii.

Are un indice SAE de 10W-40: la temperaturi scazute (W – winter) are asadar un grad de vascozitate optim de 10, iar la temperaturi ridicate unul de 40, fiind una dintre cele mai bune variante pentru zonele cu mai multe anotimpuri. Este un ulei de tip universal deoarece nu e compatibil doar cu automobile diesel, ci si cu cele pe benzina cu plumb ori fara plumb, GPL.

Standardul MB229.3 implica o durata prelungita a performantelor, uleiul necesitand mai rar schimbare comparativ cu altele de acest tip. Proprietatile anti-oxidare pastreaza vascozitatea constanta si reduce depozitele in motor, crescand in acelasi timp rezistenta la uzura si coroziune a acestuia.

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (32 voturi, media: 4.53 din 5)
Loading...