Cel mai bun LED auto ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 22.02.19

 

Cum aleg cele mai bune LED-uri auto ieftine

 

Daca te intereseaza o modalitate economica de a ilumina autoturismul personal, e lesne de inteles de ce vei prefera alternativa LEDurilor auto. Aceste surse de lumina sunt de aproape 2 ori mai economice decat vechile variante incandescente si au o durata de viata indelungata, care se poate extinde si peste 10000 de ore de functionare.

Tuturor automobilistilor curiosi, vom incerca sa le aratam ce indicatii sa analizeze, inainte de a sti cum sa se orienteze si unde gasesc LED auto ieftin, la un pret bun.

 

 

Pentru ca nu toate masinile includ din fabrica surse de iluminare tip LED, va trebui sa analizezi prealabil sistemul electric al autoturismului, cartea tehnica si sa te orientezi catre LED-uri de tip Canbus. Mai mult, va fi nevoie sa consulti un specialist, despre modul in care se pot instala, in functie de tipologia luminilor pe care vrei sa le inlocuiesti cu LED-uri.

Tot aici, e vital sa cunosti prevederile legii si sa circuli cu surse de lumina omologate RAR. Daca masina ta nu a fost echipata din fabrica cu aceste accesorii, s-ar putea sa ai probleme si poti primi amenda sau sa suporti sanctiuni destul de grave.

Unele pareri despre cele mai bune LED-uri auto ieftine iti impun sa stabilesti fara ezitari destinatia respectivelor piese. Pe piata gasesti diverse accesorii sub aceasta forma: sisteme de integrat in plafoniere, lumini de zi, benzi LED si chiar proiectoare pentru off road. Aici te intereseaza si modelul de soclu, pe baza caruia identifici mai usor tipologia(BA15S – plafoniera, BAY15D/W5W – pozitie etc), fiind important sa corespunda celui vechi utilizat.

Temperatura de culoare a luminii  emise poate fi intuita cunoscand valoarea redata in kelvini(K). De pilda, se presupune ca un numar foarte mare, de peste 6000K, ofera lumina alba sau albastra, rece. In jur de 1700K are o flacara de chibrit, deci lumina oranj-galbena; lumina lunii e apropiata de 4100K; becurile de tip xenon au 6000 – 6500K sau mai mult(lumina alba). In mod firesc, aceste valori pot avea mici variatii. Pentru utilizare auto, sunt acceptate valori de circa 6000K.

Pentru orice utilizator preocupat de economia energetica si de fonduri, cel mai bun LED auto ieftin va oferi o durata de functionare extinsa. Unii producatori iti spun durata de viata estimata a ofertelor propuse(5000 – 7000 – 10000 ore), altii ofera doar garantii pentru persoane fizice, de maxim 24 de luni.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Neolux C5W Retrofit 

 

Iata un exemplu de bec auxiliar, care va putea inlocui fara probleme unul traditional, tip halogen. Fata de luminile standard, acestea vor consuma mult mai putina energie, insa ofera iluminare la fel de puternica si, in plus, iti permit sa te bucuri de respectiva solutie mai mult timp, avand o durata de viata de peste 7000 de ore.

Piesa include soclu C5W, deci se va potrivi pentru orice autoturism astfel echipat. Despre temperatura de culoare putem mentiona ca este estimata la 6700K, ceea ce inseamna ca emite lumina alba, insa te sfatuim sa fii corespunzator informat asupra prevederilor legale de a folosi acest tip de becuri in pozitiile auxiliare.

Facand parte din gama standard, se comercializeaza la un pret accesibil, iar in acest caz, oferta include o singura piesa. Are dimensiuni de 39mm, deci atentie la specificatiile autoturismului cand decideti in privinta achizitiei.

 

 

 

 

 

Ro Group 24 Kit 

 

Iata un sistem de iluminare format din 24 de mici LED-uri, pe care il vei putea folosi in mai multe moduri, datorita celor 3 adaptoare incluse in pachetul de livrare. Cu ajutorul adaptorului T10/W5W, se va intrebuinta pentru portbagaj, oferind suficienta lumina, astfel incat sa ai vizibilitate excelenta in acest compartiment in orice moment.

Totodata, pe baza conexiunii BA9S/T4W, se poate instala astfel incat sa ilumineze placuta de imatriculare, facand-o vizibila cu usurinta pe timp de noapte. Nu in ultimul rand, prin intermediul accesoriului C5W/Sofit, sistemul se poate folosi pe post de plafoniera auto, oferind lumina puternica in interiorul autoturismului.

Ca temperatura de lumina, asigura in jur de 6000K, ceea ce indica faptul ca lumina generata ar fi alba. Consideram ca pretul de achizitie este unul convenabil, mai ales daca luam in considerare utilitatea multipla a kitului.

 

 

 

 

 

Vecta SV8,5 

 

Te intereseaza sa-ti echipezi masina cu niste LEDuri auto ieftine si bune? – Suntem de parere ca aceasta oferta Vecta se situeaza printre cele mai convenabile, mai ales daca stam sa calculam pretul la bucata, setul incluzand doua accesorii identice.

Luminile astfel procurate vor putea fi intrebuintate ca becuri auxiliare. Fiecare piesa are 36mm lungime, deci astfel poti intui si cum se poate integra autourismului detinut. Bineinteles, aceste dimensiuni pot fi diferite fata de cele ale vechilor becuri cu halogen. Includ soclu C5W si cate 6 LED-uri SMD, astfel incat lumina pe care o ofera sa fie indeajuns de puternica.

Temperatura luminoasa de culoare este una neutra, alba, incadrandu-se in limitele regulamentar cerute pentru astfel de lumini. La achizitionarea de catre persoane fizice, garantia asigurata este de numai 6 luni, dar acest aspect nu ar trebui sa fie un inconvenient, mai ales daca stam sa consideram o durata de viata de cateva mii de ore (estimare).

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...