Cel mai bun cric auto ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 22.02.20

Cum aleg cele mai bune cricuri auto ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Daca esti proaspatul proprietar al unei masini sau deja ai ceva timp de cand conduci, stii ca unul din lucrurile pe care trebuie sa le ai mereu cu tine in kitul de urgenta al masinii este un cric. Desi exista variante scumpe, cu putere mare, pentru a schimba o roata in cazul unei pene e destul sa ai unul bun si ieftin care sa isi faca treaba cat ai nevoie, pana ajungi la un service.

Soferii stiu ca, acolo unde gasesc cric auto ieftin la un pret bun, vor gasi si specificatiile tehnice ale dispozitivului, dupa care isi pot da seama care varianta este cea mai potrivita pentru ei.

 

 

In functie de metoda de sustinere, cricurile pot fi de tip mecanic – cea mai simpla varianta, cu o putere mica, cu un mecanism asemanator foarfecelor, de tip hidraulic – cilindric sau crocodil, care pot sustine o greutate mai mare, sau de tip penumatic, utilizat de regula in service-ul auto sau pe traseele off-road datorita puterii mari de sustinere pentru o perioada mai lunga.

Structura cricurilor poate varia, in functie de mecanismul de ridicare, cele mecanice fiind de tip foarfeca, cele hidraulice avand forma cilindrica sau crocodil, iar cele pneumatice putand fi gonflabile, ce pot fi alimentate prin teava de esapament, cum e cazul celor din categoria Exhaust Jack. Cele din urma sunt utilizate, de regula, de soferii ce merg pe trasee off-road. In functie si de greutatea pe care o pot ridica, acestea pot fi realizate din otel ranforsat, fonta sau aluminiu.

Cricurile realizate din aluminiu sunt mai usor de transportat, avand o greutate mai mica, dar au si capacitatea de ridicare mai redusa. Otelul ranforsat ofera un plus de rezistenta la ridicare, pastrand greutatea piesei in limite acceptabile pentru un transport si o manevrare usoare, in timp ce cele mai multe pareri despre cele mai bune cricuri auto ieftine indica faptul ca piesele din fonta, mai grele, au o capacitate mare de ridicare si pot oferi o sustinere buna si pentru manopere ce dureaza mai mult.

Legat de puterea de sustinere, cricurile pot fi potrivite pentru masini mai mici sau cu greutate medie, de 2 – 3 tone, avand o putere mai redusa de sustinere. Exista variante ce pot sustine o masina mai mare, de teren, cu o greutate mai mare de 3 tone, sau exista cricuri ce pot fi folosite pentru autovehiculele de mare tonaj, cu rezistente la greutate mai mare de 4 tone. Nu este necesara o inaltime de ridicare foarte mare, 30 – 40 de cm fiind destul pentru a permite schimbarea unei roti.

Luand in calcul aceste detalii, am cautat cateva variante bune ce ar putea fi folosite in cazul in care trebuie sa schimbi o roata sau sa faci o reparatie rapida, si le-am descris mai jos.

 

Modele recomandate 2020

 

 

Michelin 3T 

 

Michelin 3T este un cric cu mecanism de ridicare de tip hidraulic, produs de o firma cu traditie de peste 120 de ani in domeniul accesoriilor auto – producere si comercializare. Forma cilidrica si compacta, asemanator unei butelii, il fac usor de transportat si de depozitat in masina.

Capacitatea de ridicare a dispozitivului este de 3000 de kilograme, fapt ce il integreaza usor in categoria „cel mai bun cric auto ieftin pentru autoturisme” pentru manevre mecanice simple realizate atat la masini de oras, cu greutate mica cat si la autoturisme de teren cu o greutate medie.

Actionarea cricului este usoara, asigurata printr-un levier de ridicare cu maner ergonomic, ce asigura o priza buna, reducand riscul accidentelor. Inaltimea maxima de ridicare este de 38.5 de centimetri, cu o minima de 19.5 centimetri, suficient pentru a schimba o roata sau pentru a realiza reparatii minore.

 

 

 

 

 

Raider RD-TJ02 

 

Raider RD-TJ02 este un cric cu mecanism de ridicare de tip hidraulic, in varianta crocodil. Capacitatea de ridicare a acestui aparat este de 2 tone, iar datorita rotilor metalice de la baza poate fi utilizat in spatii exterioare sau pe podele nefinisate.

Inaltimea minima de ridicare este de 12.5 cm, iar cea maxima este de 39 cm. Cadrul este din otel ranforsat ce ofera un grad de rezistenta sporit. Greutatea aparatului este de 11.2 kilograme, aspect oferit si de materialul utilizat in structura sa, fapt ce il poate face usor mai dificil de manevrat si de depozitat in masina.

Dispune de un maner acoperit cu cauciuc de protectie, ce asigura o priza buna si scade riscul lezarii mainilor in timpul actionarii. Acelasi tip de protectie cauciucata este aplicat si la nivelul punctului de ridicare. Eliberarea presiunii este asigurata prin utilizarea unui maner rotativ specific.

 

 

 

 

 

Raider RD-HB03 

 

Daca inca mai cauti un cric auto ieftin si bun, Raider RD-HB03 ar putea fi o varianta demna de luat in seama. Cu mecanism de ridicare de tip hidraulic, asigura o putere mare de ridicare, putand sustine pana la 3 tone, ideal pentru masinile de oras si pentru cele de teren.

Formatul de tip sticla sau butelie si greutatea redusa, de doar 3 kilograme, asigura o buna portabilitate a dispozitivului, ce poate fi depozitat usor in masina sau in portbagaj.

Inaltimea maxima de ridicare este de 34 de centimetri, iar cea minima este de 18 cm, asigurand un interval potrivit pentru schimbarea unei roti sau pentru manopere mecanice simple. Prezenta supapei de siguranta asigura un plus de protectie fata de suprasarcina, iar baza lata de sustinere ofera o priza buna si o sprijinire stabila a greutatii autoturismului.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status