Cel mai bun antigel roz

Am modificat articolul ultima data pe: 31.10.20

 

Cum aleg cele mai bune antigeluri roz

 

Ghidul cumparatorului

Dedicam acest scurt ghid tuturor soferilor interesati unde gasesc antigel roz la un pret bun si care vor sa cunoasca mai bine diferenta intre antigel roz si albastru, explicandu-si argumentat ce alternativa este mai potrivita pentru masina pe care o detin. Ierarhizam cateva criterii de selectie si oferim la sfarsit si unele exemple rentabile.

antigel-roz

Daca te intrebi ce sa cumperi, antigel roz sau albastru, trebuie sa stii ca alegerea acestuia depinde in principal de perioada in care a fost construit motorul autoturismului detinut. Daca automobilul a fost fabricat pana in anul 2000, nu iti trebuie varianta roz, ci cea albastra, verde sau galbena, reprezentata de formula momoetilen-glicol si numerotata cu standardul G11.

Pe de alta parte, masinile noi, produse dupa 2000, necesita un aditiv mai putin coroziv, iar abia aici intra in scena varianta roz. Aceasta se mai numeste si G12, este fabricata pe baza de propilen-glicol si nu mai incorporeaza silicati, fiind adecvata in automobile cu sisteme de racire(clima) mai complicate. Se comercializeaza in varianta rosie, atunci cand este concentrat, sau mov, atunci cand deja vorbim despre coeficientul de identificare G12+ sau G13(si mai de calitate).

Fiecare producator iti indica pana la ce temperaturi ramane aditivul lichid, in functie de cat de mult se dilueaza cu apa(25%, 50%, 75% etc). Pentru a fi precauti cu iernile geroase din Romania, recomandam un coeficient de protectie pana la – 30 de grade Celsius. In materie de branduri, pana si specialistii din service-uri te vor sfatui sa cauti antigel Hepu roz, Caramba, Tegee, Motul etc.

Am tinut cont de multiple pareri despre cele mai bune antigeluri roz cand am selectat aceste idei, iar ca masuri de precautie, te sfatuim sa utilizezi mereu numai apa distilata pentru diluare, sa nu combini formule de culori diferite intre ele, schimband complet substanta din motor dupa 2 ani de uzura. Lista de mai jos iti sugereaza care sunt cele mai populare oferte ce pot fi cumparate mai ieftin online.

 

 

Produse recomandate in 2020

 

 

Motul Inugel G13

 

1-motul-inugel-g13-37c-1lDiluat, acest antigel din gama G13 are o culoare roz usor de recunoscut. Face parte din oferta Motul si este preparat pentru a oferi protectie motoarelor diesel sau celor alimentate cu benzina.

Se recomanda pentru autoturismele din ultimele generatii produse de grupul VAG, ale caror piese sunt realizate cu sau pe baza de aluminiu. Pentru a proteja aceasta cosntructie e nevoie de o formula minim coroziva, cu o cantitate cat mai scazuta de fosfati si complet lipsita de silicati.

Produsul va rezista optim la inghet pana la temperaturi considerate extreme chiar si la noi, de -37°C, semn ca n-ai de ce sa-ti faci griji in miezul iernii(si asa sansele sa sara de -15 grade Celsius noaptea sunt relativ slabe). Dat fiind ca ofera o compozitie G13, poate fi considerat cel mai bun antigel roz Motul pentru majoritatea soferilor din Romania. Se vinde in recipiente cu cate 1l de produs.

 

button 2

 

 

 

 

Romtec GlycoXpert

 

2-glycoxpert-1lGrupul Romtec propune un antigel G12 roz ce va fi apreciat de catre toti automobilistii cu buget de achizitie redus si moderat.

GlycoXpert este o formula preparata ca sa ofere un coeficient inalt de protectie tuturor tipurilor de motoare cu combustie interna. Ca dovada a coeficientului coroziv redus, putem aminti ca sortimentul nu include nitriti, silicati, amine si fosfati. In acest mod, indiferent de circuitul prin care fluidul se va deplasa, nu va exista riscl deteriorarii premature. Nici riscul de inghet nu mai este o problema, caci se specifica o protectie ridicata pana la temperatrui de –35°C, ceea ce nu poate fi decat o garantie cand gerul iernilor bate la usa.

Produsul se comercializeaza gata diluat, deci nu mai trebuie sa-ti pui problema apei distilate si a masurilor precise. Oferta este valabila pentru 1l de formula, insa avand in vedere pretul foarte bun, iti permiti sa cumperi o cantitate mai mare.

 

button 2

 

 

 

 

Starline Antifreeze

 

3-starline-roz-g12-1lOferta Starline la antigel roz G12 se numara printre cele mai avantajoase de pe piata electronica. Probabil din acest motiv, produsul este si foarte bine vandut. Se recomanda in protectia mai multor tipuri de motoare, atata pe timp de vara, cat si iarna.

Formula este omologata pentru a fi compatibila cu automobile Octavia, Skoda, Fabia, Seat, Audi si Volkswagen. Data fiind componenta saraca in fosfati si fara de silicati, efectul de coroziune va fi puternic atenuat, sugerandu-se o perioada de inlocuire de pana la 2 ani.

Daca mecanicul tau o permite, poti alege aceasta optiune, desi te costa foarte putin sa cumperi sortimentul, intrucat este clar vorba despre un antigel roz ieftin si bun. Ca rezistenta la inchegare, pentru o concentratie de 25% apa distilata si 75% antigel, acest produs se comporta bine pana la -35 de grade Celsius.

 

button 2

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status