Cel mai bun antigel G12

Am modificat articolul ultima data pe: 19.10.17

 

Cum aleg cele mai bune antigeluri G12

 

In combinatie cu apa distilata, antigelul este un produs care se adauga in motoarele autovehiculelor, pentru a le raci. Daca nu folosesti acest compus, motorul masinii se va distruge rapid, cu precadere in sezonul rece, cand apa inghetata, marindu-si volumul, poate sparge blocul motor. Pentru a duce mai jos punctul de inghet, se va utiliza acest aditiv. Desi exista variante monoetilen-glicol(G11), toti soferii se intereseaza in prezent unde gasesc antigel G12 la un pret bun, adica varianta propilen – glicol. Pentru a ajuta in selectarea unui produs de calitate, iti explicam cele mai importante caracteristici de antigel G12.

antigel-g12-task

Sortimentul se clasifica in G12 sau G12+. Prima categorie se recunoaste prin culorile roz si rosu(concentrate), iar cea de-a doua prin culoarea mov. Ambele substante sunt mai fiabile(cele mov contin mai multi aditivi eficienti), caci se evapora greu, nu sunt la fel de corozive ca produsele din seria G11,  coeficientul de fostafi continut se apropie de zero iar silicatii lipsesc. Fiind astfel mult mai calitative, sunt utilizabile in cazul autoturismelor noi, cu precadere cand vorbim despre o masina cu clima si sistem de racire avansat.

In Romania se recomanda solutii cu valori de -12°C si -25°C ca rezistenta la inghet. Daca vrei sa fii in zona sigura, cauta o formula cu punct de inghet cat mai scazut. In cartea tehnica a masinii vei afla ce antigel accepta cel mai bine si la cat timp se poate acesta schimba. Avand in vedere ca isi va pierde proprietatile in 2-3ani, recomandam schimbarea la 2 ani. Dupa ce ai considerat tipologia si culoarea, te sfatuim sa te uti si la producator. Firmele “fantoma” pot produce antigel de calitate indoielnica si sa le coloreze tot in roz, desi nu au aceleasi performante. Sfatul nostru e sa cauti antigel G12 Aral, Hepu, Caramba, Motul sau Tegee.

 

Odata cu astfel de pareri despre cele mai bune antigeluri G12, iti oferim si sugestiile de rigoare, ce pot fi achizitionate mai ieftin online.

 

 

Produse recomandate in 2017

 

 

Hepu Rosu G12

 

1-antigel-concentrat-hepu-rosu-g12-1-5lNu e de mirare ca multi cauta cel mai bun antigel G12 Hepu, intrucat acest producator este considerat foarte de incredere si la noi. In aceasta oferta este propus un sortiment concentrat, care nu contine amine, silicati, fosfati si nitriti, substante ce ar putea duce la uzajul prematur al motorului masinii tale. Se recomanda utilizarea deopotriva pentru motoarele alimentate cu benzina, dar si pe cele de tip diesel, insemnand ca, indiferent de masina detinuta, poti alege aceasta solutie. E foarte bine ales cand autoturismul e prevazut cu radiator din aluminiu, iar protectia pe care o asigura la inghet este ridicata, avand un punct de inghet de pana la -37°C(valori valabile cand este diluat 50% cu apa distilata). Masini ca Volkswagen, Audi, Seat, Opel, Skoda sau Volvo vor putea fi astfel protejate pe tot parcursul anului, mai ales ca pretul per litru nu este foarte ridicat, iar cantitatea disponibila intr-un recipient este de 1.5l.

 

button 2

 

 

 

Motul Inugel G13

 

2-motul-inugel-g13La categoria de antigel G12 plus putem recomanda aceasta formula concentrata Motul. Stim ca produsele cu punct de inghet foarte scazut pot costa in genere ceva mai mult, asa ca la cantitatea si calitatea oferita, 1l, aceasta formula este moderat convenabila. Compozitia este gandita si preparata special pentru motoare din aluminiu alimentate diesel si cu benzina, facand parte din grupul VAG(Volkswagen, Audi, Seat, Skoda). Este fabricat la cele mai inalte standarde, omitand substantele corozive, care ar putea deteriora unele piese mai rapid. Corespunde lichidelor din gama G++ si G+, drept compatibilitate de amestec, iar rezistenta de inghet este cotata la -37°C, adica o valoare prielnica pentru cele mai scazute temperaturi care pot fi atinse in tara noastra in orice perioada si zona. Fiind concentrat ca formula, accepta diluarea cu apa, insa proportia trebuie pastrata intotdeauna in favoarea aditivului, de minim 50 – 60%, pentru ca efectul sa fie cel scontat.

 

button 2

 

 

 

Starline Roz G12

 

3-antigel-concentrat-starline-roz-g12-1lDaca sunt doritori ce prefera sa cumpere antigel G12 roz ieftin si bun, produsul de la Starline se recomanda pentru toate tipurile de motor. Garantia este indicata pana la 5 ani, insa e recomandat, inclusiv de catre prodicator, sa ramai in zona sigura, schimbandu-l la 2 ani. Formula este omologata pentru a putea fi acceptata si folosita cu succes pe masini oferite de marci ca Skoda, Audi, Volkswagen si Seat. Agentul de racire este preparat pe baza de etilen glicol, este concentrat si nu contine o proportie foarte mare de substante corozive. Se foloseste in amestec si asigura protectie pana la -16°C cand se adauga 2/3 apa si 1/3 antigel. Daca il diluezi mai putin, adica 1/3 apa  si 2/3 produs, atunci punctul de inghet poate ajunge si pana la  -32°C. In fiecare recipient se comercializeaza 1l de solutie concentrata, iar pentru o umplere completa costul va fi chiar scazut.

 

button 2

 

 

 

Reply here

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4.67 out of 5)
Loading...