Cel mai bun antigel G11

Am modificat articolul ultima data pe: 23.10.20

 

Cum aleg cele mai bune antigeluri G11

 

Ghidul cumparatorului

Apropierea sezonului rece este momentul in care toti conducatorii auto isi amintesc ca trebuie sa verifice rezerva de antigel a masinii. Extrem de important pentru ca asigura racirea masinii, acest lichid are proprietatea de a ingheta la temperaturi foarte scazute, insa formulele complexe includ si alte proprietati. Fiind oferit de un numar mare de producatori, cumparatorilor li se poate parea dificil sa il aleaga pe cel adecvat masinii lor. Pentru ca tot romanul se pricepe la masini, exista multe pareri despre cel mai bun antigel G11 sau G12, insa nu te poti baza exclusiv pe ele ci e bine sa ceri sfatul unui specialist.

 

 

In primul rand trebuie sa afli daca ai nevoie de antigel G11 sau G12. G11 este monoetilen-glicol ; se comercializeaza sub forma unui lichid albastru, galben sau verde. G12  este propilen-glicol si are in general culoarea roz sau mov. Daca ai o masina fabricata inainte de anul 2000 inseamna ca ai nevoie de monoetilen-glicol , deci poti incepe sa te interesezi unde gasesc antigel G11 la un pret bun alti cumparatori.

Punctul de inghet reprezinta un alt criteriu important de care sa tii cont ; cand alegi un antigel G11 trebuie sa fii atent la aceste specificatii deoarece mecanicii auto recomanda alegerea unui produs in intervalul -12C si -25C. Formulele concentrate au punctul de inghet mai scazut decat cele diluate, insa o formula cu o concentratie de 60% si un punct de inghet de -50 C este inutila in conditiile climatice din Romania. Recomandarea generala este sa optezi pentru un produs cu o concentratie intre 25% – 50%, punctul de inghet al celei din urma fiind la -25C.

Pe piata de profil oferta este destul de variata, insa in topul preferintelor utilizatorilor experimentati se afla trei produse pe care ti le prezentam in continuare si pe care te sfatuim sa le comanzi online, la preturi mult mai competitive.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Hepu Universal Albastru G11 

 

Hepu Universal Albastru G11 este considerat cel mai bun antigel G11 albastru pentru masinile cu motor mic si mediu. Produs de calitate germana, poate fi utilizat cu succes atat in masinile fabricate inainte de anul 2000 cat si in motociclete. Unii mecanici auto il recomanda si in masinile mai noi, avand in vedere standardele de calitate ale producatorului.

Oferit in recipiente de plastic de 5 litri cu maner, produsul este special conceput pentru a proteja eficient sistemele de racire ale celor mai performante modele de masini de pe piata. Formula concentrata poate fi folosita ca atare sau poate fi diluata.

Diluarea se va face obligatoriu cu apa distilata, folosirea apei simple de robinet putand deteriora sever motorul masinii tale. Te sfatuim sa apelezi la ajutorul specialistului pentru inlocuirea lichidului de racire vechi cu aceasta formula de calitate superioara, pentru a preveni eventualele situatii neplacute care pot aparea.

 

 

 

Motul Inugel Expert G11 

 

Un antigel G11 ieftin si bun pe care ti-l aducem in atentie de data aceasta este Motul Inugel Expert. Produsul este o solutie de racire diluata pe baza de monoetilen-glicol proiectat special pentru motoarele pe benzina si Diesel moderne. Recipientul cu un volum total de 1 litru contine un lichid perfect pentru anotimpul rece, care prezinta o rezistenta la inghet de pana la -37 de grade Celsius.

Fiind vorba de o tehnologie hibrida, produsului ii sunt adaugati aditivi organici si anorganici meniti sa protejeze mai bine motorul masinii tale. Producatorul si-a luat toate masurile de precautie pentru a se evita accidentele, adaugand in formula un aditiv cu gust amar care sa contrabalanseze gustul natural dulceag al produsului si sa previna intoxicatiile.

Acizii organici si silicatii au proprietati anticorozive, astfel ca produsul nu e agresiv pentru metal, plastic sau cauciuc. Nu contine nitriti, amine sau fosfati.

 

 

 

Starline Antifreeze Extra 

 

Daca esti in cautarea unui antigel G11 concentrat, iti recomandam produsul Starline Antifreeze Extra. Special conceput pentru sistemele de racire ale motoarelor cu ardere interna, lichidul le proejeaza impotriva inghetului, supraincalzirii si coroziunii. Un punct in plus in favoarea acestui produs este acela ca e conform standardului VW TL 774C – G11.

Adecvat pentru orice tip de motor, produsul poate fi utilizat ca atare sau poate fi diluat cu apa distilata, in proportiile recomandate de catre mecanicul tau auto. Conform indicatiilor producatorului, curatarea si schimbarea antigelului in cazul utilizarii acestui produs trebuie sa aiba loc o data la fiecare 3 ani.

Este usor de utilizat, astfel ca, desi mereu recomandam apelarea la un specialist cand e vorba de modificari legate e masina, recunoastem ca in acest caz operatiunea de adaugare sau schimbare a lichidului de racire poate fi efectuata chiar de tine.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status