Cel mai bun antigel albastru

Am modificat articolul ultima data pe: 31.07.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune antigeluri albastre

 

Ghidul cumparatorului

Antigelul este un produs indispensabil masinii tale deoarece acesta protejeaza sistemul de racire al motorului impotriva coroziunii, congelarii si supraincalzirii. Odata cu apropierea sezonului rece, o decizie precum aceea de a nu folosi acest produs va duce cu siguranta la deteriorarea si distrugerea motorului. Vara, apa este cea care raceste motorul, insa iarna, lichidul se solidifica, isi mareste volumul si poate fisura blocul motor. Aici intervine antigelul care scade punctul de inghet al apei astfel incat aceasta sa nu se solidifice atat de usor.

 

 

Daca esti in cautarea unui astfel de produs, iata ce criterii trebuie sa urmaresti pentru o alegere inspirata. Pe piata exista o varietate de astfel de solutii, nefiind deloc dificil sa gasesti un antigel albastru, la un pret bun.

Gradul de compatibilitate este foarte important de urmarit. Daca motorul masinii tale este mai vechi trebuie neaparat sa alegi o solutie anticoroziva, deoarece aceasta nu ataca si nu deterioreaza metalul, protejand monoblocurile motorului care sunt vulnerabile in situatia data. De asemenea, un astfel de antigel poate fi de folos atunci cand eficienta termica este redusa considerabil din cauza depozitelor de calcar care se formeaza in cazul autoturismelor ce au fost rulate accentuat.

Pentru o intretinere cat mai buna a motorului masinii tale iti recomandam sa alegi un antigel cu proprietati antidepunere.

In comert acest produs poate fi gasit in mai multe culori (antigel albastru, galben, verde sau antigel rosu, roz sau mov), insa la baza acestor culori stau doua tipuri principale de antigel: monoetilen-glicol (galben, verde, albastru – gasit sub norma G11 stabilita de Grupul Volkswagen ) si antigel propilen – glicol (mov, rosu, roz – gasit sub norma G12 sau G12+).

Antigelul G11 (norma care cuprinde si cel de culoare albastra) este mai vechi si se recomanda pentru a fi folosit masinilor construite pana in anul 2000. In general culoarea acestuia este albastru, insa poate fi gasit si in varianta pe verde sau galben.

De regula, antigelul G11 se evapora mai repede si este mai coroziv. Cu toate acestea, daca motorul este mai vechi si daca el a fost obisnuit cu aceast tip de produs este indicat sa se continue cu aceasta substanta, dupa cum spun si cele mai multe pareri despre cele mai bune antigeluri albastru.

Punctul de inghet trebuie sa fie cuprins intre -12°C si -25°C, asigurandu-te astfel ca motorul va fi in siguranta, atunci cand temperatura are valori foarte scazute. O formula mai concentrata a antigelului inseamna un punct de inghet mai scazut, insa multi mecanici vor recomanda diluarea acestuia cu apa distilata.

O formula cu 25% concentratie glicol inseamna ca este potrivita pentru temperaturi de pana la -12°C, 50% glicol se recomanda pentru -25°C, iar peste 60% inseamna ca motorul tau va rezista perfect la o temperatura de -50°C prag de inghet.

Prin urmare, dupa ce ai citit aceste caracteristici importante ale antigelului, stii care este produsul de care ai nevoie pentru masina ta. In continuare, iata un top al solutiilor care ne-au atras atentia. Le gasesti online, la preturi avantajoase.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Mobil Antifreeze Extra

 

Iarna se apropie si cum nu iti doresti sa iti pui masina in pericol, suntem convinsi ca deja pe lista de cumparaturi se afla o solutie pentru racire. Iata care sunt beneficiile oferite de Antifreeze Extra de la Mobile.

Acest tip de antigel albastru este concentrat, diluandu-se cu apa distilata atunci cand va fi folosit. Ofera protectie sporita motoarelor din aluminiu si celorlalte componente metalice, ce au legatura cu sistemul de racire: blocuri/cap, pompe de apa, radiator, cilindri.

Contine un amestec de inhibitori care ofera timp de trei ani un grad inalt de protectie la coroziune. Acest antigel albastru este potrivit pentru o serie larga de autoturisme: VW / Audi / Seat / Skoda (TL774-C),BMW (N 600 69.0), MAN (324NF), Mercedes-Benz (325.0), Rolls-Royce (incepand din 1998), Saab (6901599) / Volkswagen G11, Opel / Vauxhall pana in 2000 (B 040 0240), MTU (MTL 5048), Porsche (pana in 1995).

 

 

 

Starline K11

 

Protejarea motorului pe timp de iarna, folosind un antigel de calitate, este foarte importanta, daca vrei ca masina ta sa treaca cu bine peste acest anotimp friguros. Ca oricare alt antigel de culoarea albastru, se foloseste indeosebi la masinile fabricate pana in anul 2000.

Starline K11 este un lichid de racire de tip “C”, cu valoarea punctului de solidificare joasa, special conceput pentru motoarele mai vechi cu ardere interna, mai ales pentru modelele care sunt alcatuite in totalitate din aluminiu.

Aceasta solutie ce corespunde normei VW TL 774 C – G11 va proteja sistemele de racire contra coroziunii, supraincalzirii motorului si inghetului. Este disponibil in varianta de 3l, o cantitate suficienta pentru a fi folosita toata iarna, recomandandu-se combinarea cu apa distilata. Cu toate acestea, pentru eficacitate sporita este recomandat sa inlocuiesti antigelul o data la 3 ani.

 

 

 

Hepu P999-G11

 

Soferii in cautare de antigel albastru ieftin si bun se pot orienta catre Hepu P999-G11. Acest produs este fabricat in Germania de catre o companie foarte apreciata pe acest segment de piata. Ofera protectie sporita impotriva supraincalzirii si inghetului.

Este o solutie care scade riscul formarii depunerilor de calcar. Antigelul face parte din gama G11, insemnand ca este potrivit modelelor de motoare fabricate inainte de anul 2000. Acest lichid este disponibil in recipiente de 1.5L si se potriveste urmatoarelor modele de motoare: Audi/VW G11 – TL 774A, Ford 1 047 035, Audi/VW G 011 A8C A1, Opel 1940 656, JIS K 2234, BS 6580 (UK), UNE 26-361, MB 325.0/325.2, MB 000 989 08 25, AFNOR NF R15-601.

Hepu P999-G11 nu contine amine, nitriti ori fosfati si poate fi utilizat pentru a proteja aluminiul si celelalte piese din metal care intra in componenta motorului.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status