Cel mai bun aditiv pentru ulei de motor pentru benzina

Am modificat articolul ultima data pe: 28.07.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cei mai buni aditivi pentru ulei de motor, pentru benzina

 

Ghidul cumparatorului

Aditivii pentru ulei de motor pe benzina sunt o optiune de luat in calcul cand te gandesti cum sa prelungesti viata si eficienta motorului masinii tale, fie ca este noua sau dimpotriva, daca vrei sa revitalizezi un motor mai vechi. Cu ajutorul acestui ghid vei putea afla caracteristicile importante de care sa tii cont, avantajele fiecaruia si unde sa gasesti aditivi pentru ulei de motor pe benzina la un pret bun.

 

 

Exista diferite formule de aditivi pentru ulei, pentru preintampinarea anumitor probleme, dupa cum urmeaza: pentru modificarea indicelui de frecare dintre piesele in miscare ale motorului; pentru pastrarea consistentei (vascozitatii) uleiului, odata cu variatiile de temperatura; pentru curatare sau cu actiune anticoroziva si anti spumare.

Din punctul de vedere al indicelui de frecare, pe site-urile de specialitate si blogurile pasionatilor de autovehicule, am gasit pareri despre cei mai buni aditivi pentru ulei de motor pe benzina, acestea scotand in evidenta unii aditivi mai performanti, desi mai scumpi, care au capabilitatea de a completa si corecta imperfectiunile pieselor in miscare, reducand si mai mult frecarea, si asigurand o etansare mai buna, rezultatul final fiind, pe langa marirea performantelor si reducerea consumului de ulei.

Dimensiunile dintre cilindri si pistoane fiind de cele mai multe ori de ordinul micronilor, este de dorit ca lubrifierea sa fie constanta pe toata suprafata pentru a evita supraincalzirea motorului si uzura. Pentru a pastra consistenta, aditivii confera un strat protector peste suprafetele metalice si asigura lubrifierea constanta, prelungind astfel durata de functionare a motorului, marind randamentul si, implicit, reducand consumul de carburant.

Aditivii pentru ulei de motor pe benzina au si rol de curatare, prin eliminarea si prevenirea formarii depunerilor datorate temperaturilor inalte, folosirea lor va creste performanta motorului si va duce la reducerea noxelor.

Alte caracteristici importante pe care sa le urmaresti ar fi agentii anticorozivi si agentii anti-spumare, primii ajuta la protectia impotriva ruginirii componentelor motorului, cei din urma la prevenirea schimbarii caracteristicilor uleiului prin efectul de spumare, stiut fiind ca spuma nu are calitati de lubrifiere.

Fiind un produs care se adauga uleiului pentru motor, acesta trebuie sa fie compatibil cu uleiul folosit, si potrivit cu motorul pentru care il vei folosi. Unii aditivi necesita cunostinte si unelte speciale.

In continuare poti alege aditivul cel mai potrivit pentru ulei de motor pe benzina, pe care recomandam sa il achizitionezi online, fiind sigur de o livrare prompta, recenzii actualizate si economie de timp.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Liqui Moly MOS2

 

Producatorul german Liqui Moly ofera un aditiv pentru ulei de motor pentru benzina, ieftin si bun, recomandat pentru pompe si compresoare, dar in special la autovehicule. Se poate mixa cu toate modelele de uleiuri de motor.

Ingredientul activ MOS2 (disulfura de molibden) formeaza o protectie peste suprafetele in miscare si reduce semnificativ coeficientul de frecare intre pistoane si cilindri, astfel motorul va avea un randament mai bun si se va reduce consumul de ulei si de combustibil. Nu acumuleaza depuneri, ceea ce reduce zgomotul motorului, are proprietati termice deosebite (vascozitate de 95mmp/s la 40 grd. C), stabilitate termica superioara ( -20 grd. C : 201 grd. C) oferind constanta in functionare indiferent de temperatura ambianta.

Se comercializeaza la ambalaj de 300 ml. Dozajul recomandat este de 3-5% (30-50 ml la 1 litru de ulei de motor) pentru motoarele de autovehicule, pentru motociclete cu motor de tip wet clutch este de 2%.

 

 

 

Super Gold Ozerol MP-8

 

Datorita inovatiilor sale, acest produs prezinta multe avantaje fata de celelalte produse de pe piata, desi e mai scump, oferind o reducerea de pina la 20% a consumului de ulei si de pina la 3% a consumului de combustibil. Se poate folosi la motoare pe benzina si motorina, dar si GPL, pentru o gama larga de vehicule si motoare, de la rutiere si autocamioane sau tractoare pana la nave si locomotive. Se poate adauga de asemenea la pompe, compresoare, si toate componentele care necesita ungere.

Utilizarea aditivului asigura permanent prezenta pe suprafetele metalice a unui agent de ungere, prevenind aparitia zonelor uscate si ajuta motorul sa porneasca si la temperaturi scazute. Protejeaza motorul la coroziune si impotriva ruginei, contine agenti antispumare, previne ingrosarea uleiului, fiind foarte bun pentru a elimina uzura motoarelor.

Capacitatea la care se prezinta este de 100 ml, acest recipient se foloseste pentru pana la 10 l de ulei. Pentru rezultatele cele mai bune se recomanda folosirea cu 500-1000 km inainte de schimbul de ulei.

 

 

 

Metabond Eco

 

Metabond Eco beneficiaza de cea mai noua tehnologie din domeniul aditivilor de ulei, nano particule bazate pe ceramica, ce se fixeaza pe zonele unde exista imperfectiuni ale materialului metalic, completandu-le. Rezultatul este o diminuare cu pana la 60% a coeficientului de frecare, ceea ce duce la reducererea consumului de combustibil si marirea duratei de viata a motorului. Pe langa toate acestea un alt efect este etanseizarea motorului, care duce la reducerea consumului de ulei si la reducerea emisiilor.

Daca se utilizeaza de la inceputul vietii autoturismului, motorul poate sa isi tripleze durata de functionare; se va pastra vascozitatea uleiului si intervalul de schimbare al acestuia se va mari, ducand astfel la economii semnificative si la protejarea mediului.

Se foloseste doar in cazul autoturismelor, cu toate tipurile de combustibil si toate tipurile de ulei. Utilizarea lui necesita pregatire si scule speciale, se recomanda folosirea unui recipient de 250 ml la 4-8 l de ulei, in uleiul nou.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status