Cel mai bun aditiv pentru ulei auto, ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 19.01.20

 

Cum aleg cei mai buni aditivi pentru ulei auto ieftini

 

Ghidul cumparatorului

Esti hotarat sa-ti mentii masina in cea mai buna forma pentru cat mai mult timp? Aditivii pentru ulei pot fi o solutie eficace pentru intretinerea motorului si pastrarea pieselor in cele mai bune conditii de functionare. Cand e cazul sa apelezi la acest tip de produs si cum il alegi, poti afla in continuare din acest ghid.

 

 

Marea majoritate a uleiurilor de motor produse in ultimii ani includ deja substante aditive menite sa reduca frecarea la nivelul pieselor si sa stabilizeze nivelul vascozitati. Inainte de a intra pe Internet si de a cauta in magazinele online un aditiv pentru ulei auto ieftin, la un pret bun, iti recomandam asadar sa discuti cu mecanicul tau pentru a afla daca este cazul sa apelezi la un adaos de acest fel si pentru ce anume.

Vei gasi pe piata o varietate de solutii menite sa imbunatateasca durata de viata si calitatea uleiului. O parte sunt realizate special pentru a mentine nivelul vascozitatii care este afectata in mod direct de temperatura. In aceasta categorie intra anticongelantii, care previn solidificarea pe timp de iarna si dispersantii de caldura, care contribuie la racirea motorului.

Daca ai nevoie de un aditiv care sa protejeze suprafata elementelor din interior iti recomandam sa cauti pe lista produselor anti-uzura, in grupul de aditivi detergenti (care dizolva depunerile solide de calamina, ce afecteaza performantele motorului), de dispersanti (ajuta la ridicarea particulelor la suprafata uleiului prevenind depunerile) sau a celor pentru suprasolicitare (reduc frecarea la temperatura si presiune ridicata).

Mai poti alege optiuni pentru imbunatatirea performantei generale a motorului si prelungirea duratei de viata a uleiului, grupa in care intra aditivii antioxidanti (previn coroziunea si ruginirea) si anti-spumanti (sparg bulele de aer care impiedica formarea peliculei protectoare).

Este important sa iei in considerare si tipul de ulei pe care il folosesti. In momentul de fata se utilizeaza versiuni minerale (extrase din titei), sintetice (fabricate integral in laborator) si semi-sintetice (amestec mineral cu maxim 30% sintetic).

Asadar, sunt si pareri despre cei mai buni aditivi pentru ulei auto ieftini, care considera ca un lucru esential pe care trebuie sa-l verifici este compatibilitatea cu tipul de ulei pe care il folosesti. Variantele sintetice au nevoie mai putin de astfel de solutii complementare pentru ca au deja integrate din fabrica elementele chimice necesare.

In ceea ce priveste cantitatea, regula generala este de 1 la 20 (300ml de aditiv ajung de obicei pentru 6l de ulei). Vei gasi in magazinele online, cea mai buna sursa cand vine vorba de varietate si preturi accesibile, recipiente de la 125ml si pana la 5000ml, dintre care poti alege in functie de masina si de cat de mult o exploatezi.

Avand la indemana principalele criterii de decizie, poti incepe cautarile pentru un produs potrivit. Te poti familiariza cu oferte de pe piata evaluand optiunile de mai jos, care se numara printre cele mai populare in aceasta categorie.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Liqui Moly MOS2

 

Liqui Moly MOS2 este un aditiv pe baza de bisulfura de molibden, de culoare gri, cu continut de substante solide de aproximativ 3%,care poate fi utilizat prin combinare cu toate tipurile de ulei disponibile in comert. Contribuie la reducerea frecarilor prin formarea unei pelicule lubrifiante, ajutand astfel la economisirea carburantului si asigurand functionarea lina a motorului.

Este disponibil in recipiente de la 125ml la 5l, raspunzand la preferintele si obisnuintele tuturor soferilor care decid sa il incerce. Se remarca prin lipsa sedimentarii, care il face compatibil cu majoritatea sistemelor de filtrare incluse in mod frecvent in constructia motoarelor, si prin stabilitatea foarte buna la solicitari dinamice si termice ridicate.

Are un punct de inflamabilitate de 2000C si este recomandat pentru cei care doresc sa conduca o masina silentioasa si eficienta. Indicatiile de utilizare mentioneaza un adaos de 5% in uleiul de motor (50m la 1L) pentru functionarea corecta.

 

 

 

Liqui Moly Oil Treatment

 

Pentru soferii care cauta un aditiv pentru ulei auto, ieftin si bun, recomandam aceasta varianta multifunctionala care actioneaza, in principal, asupra stabilizarii vascozitatii la temperatura ridicata, pentru mentine capacitatea de lubrifiere in limitele necesare, a reduce gradul de frecare si a preveni uzura timpurie a motorului.

In ceea ce priveste caracteristicile tehnice, are un punct de aprindere de peste 230oC si poate fi folosit cu orice formula de ulei de motor (mineral, sintetic sau semi-sintetic), continutul recipientului, de 300ml, fiind suficient pentru completarea a 6l din substanta de baza.

Contine ulei si benzina, motiv pentru care producatorul atentioneaza asupra efectului poluant daca solutia ajunge in apa sau sol. Este compatibil cu toate tipurile de automobile disponibile pe piata, deci il poti folosit atat pentru modele diesel, cat si pentru cele pe benzina, indiferent de gradul de uzura. Se recomanda adaugarea la fiecare schimb de ulei pentru a asigura buna functionare si protejarea pieselor impotriva frecarii, in special in cazul masinilor cu utilizare intensa.

 

 

 

CRC Oil Additive

 

Daca vrei sa achizitionezi un aditiv pentru a imbunatati performantele masinii tale si a te asigura ca o intretii asa cum trebuie, una dintre variantele la care poti apela este CRC Oil Aditive. Acest produs face parte din categoria solutiilor pentru potentarea calitatii uleiului de motor cu rol in mentinerea constanta a vascozitatii acestuia.

Contribuie la reducerea frecarii pieselor interne asigurand conditiile optime de creare si mentinere a peliculei uleioase pe suprafata acestora. Utilizarea acestui aditiv te ajuta in acelasi

timp sa reduci consumul mediu de ulei, protejeza motorul impotriva ruginii si coroziunii si ca efect, creste perioada de timp dintre doua vizite in service.

Este disponibil in recipient de 200ml, cantitate care iti va fi suficienta pentru a completa un volum de 4l de ulei de motor, conform retetei standard de amestec cu adaos de 5%. Are o

temperatura de aprindere de peste 180oC si este recomandat atat pentru uleiuri sintetice, cat si pentru cele semi-sintetice si minerale.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status