Cel mai bun aditiv pentru motorina ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 16.07.18

 

Cum aleg cei mai buni aditivi pentru motorina, ieftini

 

Daca ai decis in favoarea utilizarii de aditivi pentru motorina, probabil ca iti sunt deja cunoscute beneficiile acestui proces. Pe scurt, solutia, chiar si cea mai accesibila, va proteja motorul diesel, curatand combustibilul de infiltratiile de apa, de praf si alte impuritati, cel putin asta sustin unele pareri despre cei mai buni aditivi pentru motorina, ieftini. Dar totusi, cum alegi un model potrivit pentru vehiculul tau?

In primul rand, iti faci o idee in legatura cu tipul de protectie pe care il doresti, in functie de problemele pe care le percepi la functionarea motorului. Daca problema e contaminarea cu reziduuri din motorina, observi ca rulajul e ceva mai greu, iar consumul mai mare, poti opta pentru o solutie de desfundare a injectoarelor. Iti spunem din start ca, desi mai bune, variantele premium sunt mai scumpe. Cu toate acestea, gasesti si aditivi pentru curatare DFP, ce elimina din particule, folositi moderat (abuzul poate duce la uzura peretilor in care e tinut combustibilul).

Uzura si instalarea ruginii sunt un pericol prezent, motorina adunand apa in rezervor. Din fericire, exista formule menite sa combata aceste efecte. Ele pot fi produse si de un continut scazut de sulf, iar producatorii s-au gandit si la asta, punand la dispozitie variate lichide cu rol de lubrifiere (mai costisitoare).

Daca problemele apar la performantele motorului (nu mai trage cu aceeasi putere), iti trebuie o formula de imbunatatire a arderii, mai exact pentru cresterea cifrei cetanice cu cateva unitati. Ai grija, aici costul e un indiciu important al eficientei, de aceea trebuie sa te gandesti daca merita sa faci compromisuri in acest sens.

Cei care locuiesc intr-o zona mai rece a tarii, in perioada iernoasa (la munte, Intorsura Buzaului, etc.), probabil ca au intalnit situatia in care nu au mai putut porni motorul, mai ales dimineata, dupa o noapte de stationare a masinii in ger. Solutia: aditivii facuti pentru a scadea punctul de inghet.

Indiferent de ce tip de produs dintre cele enumerate anterior ai nevoie, tine cont ca motorina luata de la pompe, care e si ea aditivata intr-un grad mai redus, poate avea proprietati/compozitii diferite. Unele sunt mai fluide, altele mai dense sau mai vascoase, existand si combustibil  ce contine motorina bio; asadar verifica compatibilitatea, mai ales daca esti obisnuit sa alimentezi de la un furnizor anume.

In final, iti spunem ca daca te numeri printre persoanele ingrijorate pentru starea mediului inconjurator, te poti orienta catre o formula menita sa scada cantitatea de gaze de esapament emise. Eticheta eco-friendly face diferenta, aici.

Acum, nu-ti ramane decat sa alegi cantitatea. Desigur, asta influenteaza si pretul final, insa totul depinde de cati litri de motorina poate trata, dar si de cat de des trebuie adaugat lichidul. De regula, e specificat acest aspect, intrucat variaza de la producator la producator.

Nu uita, chiar si cu aditivii pentru motorina, ieftini, la un pret bun, poti rari vizitele la service-ul auto. Daca nu stii ce sa alegi inca, iti propunem trei dintre produsele avantajoase pe care le gasesti acum pe Internet.

 

 

Modele recomandate in 2018

 

 

Triax Diesel Complete – All-in-One 

 

Triax pune la dispozitia soferilor de diesel o formula de aditivi pentru motorina unica, ce promite sa amelioreze unele dintre cele mai frecvente probleme ce apar in timpul utilizarii acestui combustibil.

Efectul de curatare se datoreaza unor detergenti puternici, care vor indeparta resturile reziduale nu doar de pe injectoare (aici ajung in ultima instanta), ci si de pe pistoane, de pe peretii pompei de combustibil, din valve si liniile de alimentare. Apoi, are si efect de lubrifiere. Daca vrei sa indepartezi efectele negative produse de continutul scazut de sulf din motorina, lichidul e ceea ce ai nevoie.

Dupa cateva utilizari, e posibil sa observi o imbunatatire semnificativa a performantei auto, iar costurile de intretinere vor fi mai mici. Masina va porni mai usor la rece, intrucat creste cifra cetanica cu 4 unitati. Flaconul are o cantitate de 118 ml, tratand pana la 95 de litri de motorina.

 

 

 

 

DPF-Protector, Liqui Moly

 

Iata inca un aditiv pentru motorina, ieftin si bun, de ale carui beneficii poti profita, mai ales daca folosesti vehiculul pe distante scurte, prin oras, precum si in perioadele mai reci, cand motorul are nevoie de mai multa putere in timpul pornirii. De asemenea, daca dam crezare spuselor altor utilizatori, e un produs de incredere, ce te ajuta mai ales in situatiile in care te afli pe un carosabil dificil, precum un drum de tara. Asigurat, vei simti o invigorare a motorului.

E un exemplu de aditivi pentru curatare DPF, ce dizolva particulele diesel acumulate in filtru. Implicit, ajuta sistemele de regenerare, combustibilul va avea o ardere optima, iar tu vei simti asta in timpul condusului: masina va rula mai puternic, iar fumul gros al noxelor emise va fi rarit.

Trebuie evitat, daca autovehiculul e echipat cu sistem de control electronic. E comercializat in cantitatea de 250 ml, pentru aproximativ 75 ml de motorina, trebuind adaugat la fiecare 2000 km parcursi.

 

 

 

 

Wynn’s Supremium Diesel 

 

Ti-ai propus sa eficientizezi consumul de motorina al masinii tale si vrei sa faci asta folosind un aditiv economic? S-ar putea sa-ti fie pe plac produsul Wynn’s Supremium Diesel. Producatorul il recomanda si in cazul in care treci la un combustibil tip premium, solutia ajutand motorul si intreaga instalatie sa se adapteze la noul tip de motorina.

Sortimentul creste cifra cetanica cu 3 puncte, astfel ca, daca scoti masina des, fie ca duci copii la scoala, pleci la serviciu si pur si simplu o supui conditiilor din oras, motorul va fi ajutat sa porneasca mai usor, chiar si la temperaturi mai scazute.

Pe langa avantajele enumerate deja, te va incanta sa afli ca poate reduce gazele de esapament, in proportie de 20%. Cu o cantitate de 250 ml, achizitia nu poate fi decat inspirata.

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...