n n
n
n
▷ Aditivi benzina ieftini. Analiza comparativa

Cel mai bun aditiv benzina ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 15.12.19

 

Cum aleg cei mai buni aditivi pentru benzina, ieftini

 

Ghidul cumparatorului

De multe ori autoturismul personal este considerat ca facand parte din familie. Il ingrijesti, mergi la spatatorie, cumperi produse parfumate, faci totul sa te simti cat mai confortabil. Dar oare faci acelasi lucru si pentru motorul sau? Din fericire, exista aditivi pentru benzina, ieftini, la un pret bun, care te ajuta sa pastrezi motorul curat si la capacitate maxima.

Exista mai multe categorii de aditivi pentru benzina, in continuare vei gasi pe cei mai importanti. Unii ajuta la eliminarea apei din benzina, ceea ce conduce la eliminarea riscului de inghet. Aditivii cu actiune anticoroziva contin elementele active ce curata sistemul de alimentare, indepartand depunerile de pe injectoare. De asemenea, poti opta pentru aditivi care duc la cresterea cifrei octanice, adica asigurarea unui timp optim de aprindere, care ofera nu doar mai multa putere motorului, ci reduce si consumul de combustibil si emisiile. Emisiile mai putine vor avea un efect benefic asupra mediului si a celorlalti participanti la trafic. Aditivii care imbunatatesc calitatile benzinei si au ca efect important pornirea mai usoara la rece atat iarna cat si vara, deoarece bateria are viata mai lunga. Vei constata cu incantare ca motorul merge mai silentios si mai echilibrat. Creste si capacitatea de accelerare ce determina siguranta in trafic si evitarea unor situatii mai grele.

Datorita multiplelor avantaje pe care le ofera utilizarea aditivilor pentru benzina asupra motoarelor acestia pot fi folositi si la alte echipamente nu doar la automobile, cum ar fi masinile de tuns iarba, generatoare de curent, barci cu motor, etc.

Produsul se prezinta in diverse cantitati, cele mai uzuale fiind de la 200 de ml la 400 de ml. Pentru performante maxime este necesar un tub la o anumita cantitate de carburant, aceasta informatie fiind disponibila pe prospectul produsului. Daca preferi sa adaugi singur aditivul la benzina, este indicat sa optati pentru variante cu palnie inclusa, pentru usurinta in operare. In cazul in care apelezi la un specialist, poti achiziona variantele normale.

Pentru a veni in intampinarea ta, am consultat cateva pareri despre cei mai buni aditivi benzina ieftini, asa incat, sa-ti putem prezenta, in continuare, cateva sortimente accesibile, pe care le poti achizitiona online. Iata-le:

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Liqui Moly

 

Acest aditiv al producatorului consacrat LiquiMoly se poate folosi la toate tipurile de motoare cu benzina, in 2 si 4 timpi, in special pentru autoturisme, dar si motoare industiale, pentru benzina cu si fara plumb. Are proprietati atat de curatare, cat si de protectie. Previne depunerile de carbon si reziduurile prezente in carburant pe componentele sistemului de alimentare: injectoare, valve etc. ceea ce va conduce la reducerea consumului de benzina si marirea performantei motorului. Curata si reduce riscul de inghet a carburatorului; asigura, de asemenea, prevenirea coroziunii.

Are calitati termice deosebite, punctul de curgere -30 grade C, iar cel de inflamabilitate este de 63 grade C. Asigura, astfel, prevenirea inghetului si reducerea riscului de ardere.

Se prezinta la tuburi de 300 ml, este economic, se adauga o doza la maxim 50 de litri de carburant, fiind recomandata folosirea la fiecare 2000 km, pentru a mentine performanta motorului si reducerea costurilor de reparatii. Tubul contine si o mica palnie, pentru turnarea usoara in rezervor.

 

 

 

STP

 

Aditivul pentru benzina STP mentine sistemul de alimentare, carburatorul, injectoarele si supapele curate, rezultatul fiind o economie semnificativa de carburant, reducerea emisiilor si functionarea la capacitate maxima a motorului.

Folosirea regulata va preveni depunerile de carbon si reziduuri provenite din benzina. Ingredientele active continute previn ruginirea si prelungesc durata de viata a motorului, dar si marirea performantelor sale. Pe perioada friguroasa, aditivarea cu STP previne inghetul carburantului si va proteja sistemul de alimentare si bateria masinii.

Din punctul de vedere al cantitatii, un tub de 200 de ml se poate folosi la aproximativ la 50 – 60 litri de benzina, pentru aproximativ 1600 de km rulati. Producatorul recomanda a se folosi la toate tipurile de motoare cu benzina, clasice si moderne, convertizoare catalitice. Recomandam mare atentie in utilizare si manipulare, este un produs toxic, poate provoca arsuri, poate provoca daune mediului inconjurator.

 

 

 

Abro

 

Abro este un alt aditiv pentru benzina, ieftin si bun. Gama de temperatura a produsului: punct de fierbere 65 grade C – 149 de grade C, si punctul de curgere -37,7 grade C il recomanda pentru orice sezon. Folosit in mod regulat reduce consumul de carburant si implicit reduce cantitatea de emisii nocive in atmosfera. Aditivul va curata carburatorul si orificiile colectorului de admisie, puterea motorului va fi mai apropiata de puterea nominala, iar accelerarea atat de necesara in situatii critice va fi mult imbunatatita.

Printre caracteristicile remarcabile pentru un aditiv ieftin ale acestui produs ar fi imbunatatirea calitatilor carburantului, ce previne ruginirea sistemului de alimentare si de asemenea previne calarea motorului.

Este un produs economic, un tub de 354 ml poate fi folosit la aproximativ 80 de litri de benzina. Se recomanda citirea cu atentie a precautiilor de siguranta privind folosirea acestui produs. Producatorul nu recomanda folosirea acestui aditiv la motoarele in 2 timpi.

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status