Cei mai buni aditivi pentru benzina

Am modificat articolul ultima data pe: 18.11.17

 

Cum aleg un aditiv pentru benzina bun

 

Ghidul cumparatorului

Atunci cand vine vorba de performantele masinii, un sofer bine informat stie ca trebuie sa se ingrijeasca de un aspect mai putin luat in seama, si anume de virtutile combustibilului folosit. Si, pentru ca orice tip de benzina prezinta si unele minusuri – cum ar fi: formarea unor polimeri cleiosi, acumularea depunerilor pe injectoare s.a.m.d. – multi utilizatori apeleaza cu incredere la niste produse care pot reprezenta solutia la aceste probleme inevitabile: aditivii.

In mod firesc, nu fac miracole instantaneu, insa actiunea lor indelungata contribuie semnificativ la eficienta autoturismului tau. Ca sa ai siguranta ca substantele de acest gen sunt cu adevarat utile, noi iti sugeram sa parcurgi ghidul de fata, aici fiindu-ti indicate cateva criterii esentiale, precum si locul unde gasesc aditivi pentru benzina la un pret bun toti ceilalti interesati.

aditivi-pentru-benzina-task-1

Tipologia: reprezinta un aspect demn de luat in calcul, intrucat, in functie de scopul declarat, gasesti in comert mai multe categorii de produse.

In primul rand, trebuie mentionati aditivii cu rol de oxigenare a benzinii. Sunt, in majoritatea cazurilor, pe baza de etanol si au rolul de a imbogati cu oxigen combustibilul pentru a controla emisiile de noxe. Cele mai eficiente substante active prezente sunt MTBE si ETBE.

Agentii anticorozivi si antivegetativi sunt foarte populari, deoarece actioneaza in sensul prevenirii si curatarii injectoarelor, a supapelor de admisie si a camerelor motorului, de funingine, namol si de alte tipuri de depuneri. Realizeaza acest lucru prin chelatizarea ionilor, impiedicand, cu alte cuvinte, legarea acestora de metale, astfel incat sa nu formeze sedimente care sa afecteze ulterior performanta masinii.

In al treilea rand, merita sa stii ca exista pe piata si antioxidanti, aditivi care sunt utili in orice situatie, din simplul motiv ca ajuta la mentinerea proprietatilor benzinei (vascozitate, combustie, performanta pe timp de iarna). Acestia previn formarea polimerilor cleiosi in carburant, fapt cauzat de expunerea la oxigen a acestuia. Agentii activi eficienti din acesti aditivi sunt BHT si 2,6-DTPB.

Utilizati de multe persoane sunt si cei pentru marirea cifrei octanice. Ei sunt conceputi pentru a asigura o combustie mai buna, adica, indirect, pentru a micsora consumul, dar si nivelul de noxe emise.

Exista, in plus, coloranti pentru benzina (ei reprezentand o optiune esentialmente estetica, eficienta in unele state in sensul disocierii intre tipuri diferite de carburanti sau intre taxele aferente) si aditivi pentru a preveni inghetarea carburatorului (ideali in sezonul rece).

 

Cifra octanica: este un bun indicator al performantei benzinei. In principiu, atunci cand alimentezi la benzinarie, gasesti una dintre urmatoarele clase: 87 Regular, 89 Plus sau 92 Premium. Prima este cea mai ieftina si lasa o mare cantitate de reziduu, in timp ce ultima amintita presupune costuri mai ridicate, dar este mult mai eficienta.

In cazul in care, din diverse motive, nu iti permiti sa folosesti 92 Premium, cele mai multe pareri despre cei mai buni aditivi pentru benzina recomanda achizitionarea unor produse special concepute pentru marirea cifrei octanice, fapt care va mari durata de viata si va realiza o combustie mai eficace, cu un nivel rezidual scazut.

 

Compatibilitatea: raspunde in mod direct la intrebarea “pot utiliza substanta x in cazul carburantului y?”. Cu alte cuvinte, daca te interesezi asupra acestui aspect inainte de achizitionare, ai siguranta ca aditivul dorit functioneaza optim in benzina cu care alimentezi de obicei. In cele mai multe cazuri, acest aspect este mentionat in descrierea produsului. In consecinta, nu trebuie sa depui eforturi uriase pentru a afla compatibilitatea aditivului.

 

Siguranta: se refera la efectele adverse pe care le pot avea anumite substante asupra mediului inconjurator sau chiar asupra corpului uman in cazul unei expuneri prelungite. De pilda, TEL (tetraethyllead) se folosea frecvent in anii ’70, studiile recente aratand insa ca este un compus nociv care cauzeaza leziuni ale creierului. Din aceasta cauza a si fost interzis. Un alt exemplu il constituie MMT. Aceasta substanta este fatala inghitita sau inhalata (provocand manganism, similar bolii Parkinson), drept care rareori se gaseste astazi.

In zilele noastre, poti intalni insa ferocen, compus care se caracterizeaza drept citotoxic, adica este daunator celulelor. Totusi, produsele sunt verificate de institutii abilitate (EPA) printr-o lunga serie de teste, fapt care ar trebui sa iti confere incredere in utilizarea in conditii de siguranta a substantelor de acest fel.

aditivi-pentru-benzina-task-2

Brandul: atunci cand te decizi sa cumperi un aditiv pentru benzina eficace, ai face bine sa nu te opresti asupra celor realizati de firme fantoma, intrucat acestia pot prezenta riscul de a nu fi trecuti in prealabil prin filtrul EPA. Prin urmare, nu numai ca s-ar putea dovedi ineficienti, dar sunt susceptibili si de a nu fi in conformitate cu standardele de siguranta internationale. Pentru a-ti usura munca, noi am conceput o lista cu cele mai cunoscute branduri producatoare. Acestea sunt: Metabond, Dura Lube, Prolong, Rislone, Polytron, Liqui Moli, STP, Abro, Sonax, Wynn’s.

 

Costurile: intr-o prima ordine de idei, se refera la investitia pe care trebuie sa o faci pentru a intra in posesia unui astfel de produs. Majoritatea cumparatorilor urmaresc sa achizitioneze un aditiv care sa exprime un raport excelent calitate – pret.

Intr-o alta ordine de idei, prin costuri se intelege si cat de des vei fi nevoit sa investesti in acest scop, fapt care depinde de cantitatea pe care o pune la dispozitie si de capabilitatea de a trata un anumit volum de benzina. Sugestia specialistilor este aceea de a cumpara ceva care sa poate fi utilizat pentru cat mai mult carburant. In acceptia lor, o cantitate mare de combustibil tratat (cel putin 50-60l) inseamna ca produsul in cauza este intr-adevar economic.

 

Stiind acum ca, inainte de achizitionare, trebuie sa verifici tipologia, compatibilitatea, siguranta, brandul si costurile, nu mai ramane decat sa iti indicam locul unde gasesc aditivi pentru benzina la preturi bune ceilalti posesori de autoturisme.

Majoritatea prefera sa cumpere de pe Internet, aceasta fiind solutia cea mai comoda, pentru ca nu trebuie sa te deplasezi pana la magazinele de specialitate din oras. Pe de alta parte, ai posibilitatea de a da peste promotii si oferte avantajoase, precum si pe cea de a consulta parerile celorlalti utilizatori printr-un simplu click pe sectiunea review.

 

 

Produse recomandate in 2017

 

 

Prolong Fast Fuel

 

1-prolong-fast-fuelFara doar si poate, unul dintre cei mai buni aditivi pentru benzina este cel fabricat de brandul Prolong, fapt care este confirmat atat de opiniile cunoscatorilor, cat si de virtutile produsului de fata.

Este un tratament complet, special conceput pentru sistemul de combustie al masinii tale, curatand toate componentele importante: de la injectoare si camera de ardere pana la pompa de benzina si valve.

Rezultatele se vor observa in: diminuarea trepidatiei volanului si a autoturismului la relanti, indepartarea tacanitului de la valve, reducerea pierderilor de compresie, functionarea normala a motorului si a acceleratiei. In plus, are si caracter preventiv, reducand riscul coroziunii sistemului de combustie.

Pentru a realiza toate acestea, nu este nevoie decat de o singura utilizare pentru un rezervor intreg. In aceasta ordine de idei, cantitatea de produs disponibila (354ml, care pot trata 95l de benzina) este mai mult decat suficienta. Se comercializeaza insotit de un pret accesibil.

 

Avantaje:

Curata in totalitate sistemul de combustie al masinii.

Contine detergenti ultra-agresivi, fapt care garanteaza eficienta produsului.

Are capabilitatea de a trata un volum mare de benzina.

Beneficiaza de un pret potrivit buzunarului oricarui doritor, astfel ca nu vei fi supus unor eforturi financiare uriase.

 

Dezavantaje:

Se prezinta doritorilor neinsotit de garantie.

button 2

 

 

 

 

Rislone Booster

 

2-rislone-boosterSe intalneste repetitiv, in istoricul cautarilor pe Internet, sintagma “aditiv pentru benzina ieftin si bun”? Deoarece stim ca este greu de gasit, noi venim in ajutorul tau si iti sugeram produsul firmei Rislone. Se recomanda atunci cand doresti sa maresti cifra octanica, contribuind la o crestere tipica de circa 20 de puncte.

Este unul dintre cei mai eficienti aditivi de acest tip admisi de lege pentru masinile de strada, intrucat prezinta o mare concentratie de MMT. Constituie o formula concentrata, astfel fiind motivata cantitatea relativ redusa de produs (177ml). Poate trata insa un volum generos de benzina (95l) si are o compatibilitate cu mai multe categorii de carburant fara plumb: E10, E15, E80.

Actioneaza in sensul optimizarii combustiei, al reducerii consumului, al indepartarii vibratiei relantiului si a zgomotului de la motor. In plus, are virtutea de a elimina problemele cauzate de benzina de proasta calitate. Costurile de achizitie reprezinta un real avantaj.

 

Avantaje:

Este un produs cu o formula ultra concentrata, putand trata o cantitate mare de carburant.

Se infatiseaza cu o compatibilitate ridicata: orice motor ce poseda combustie pe benzina.

Cifra octanica este marita cu aproximativ 20 de puncte.

Reduce consumul de combustibil.

 

Dezavantaje:

Substanta activa (MMT) este extrem de nociva in cazul inhalarii sau inghitirii.

button 2

 

 

 

 

Polytron Ultra Performance

 

3-polytron-ultra-performanceConform multor pareri avizate, cel mai bun aditiv pentru benzina apartine brandului Polytron. Poate fi utilizat intr-o multime de scopuri: pentru a imbunatati combustia si a reduce consumul, pentru a mari puterea si compresia, pentru a curata toate componentele principale ale motorului sau pentru a creste durata de viata, prevenind depozitarea fungilor si a apei in rezervoare si conducte.

Totusi, principial, se inscrie in tipologia aditivilor anticorozivi. Este un produs 100% pe baza de petrol, fapt care garanteaza o larga compatibilitate: atat cu motoarele pe benzina (cu sau fara plumb), cat si cu cele pe propan sau gaz natural. Trebuie amintit, de asemenea, ca pune la dispozitia potentialilor cumparatori o cantitate considerabila de produs, si anume 354ml.

Pe langa acest lucru, merita sa stii ca utilizarea acestui aditiv nu duce la pierderea garantiei. Produsul se comercializeaza insotit de un pret pe masura calitatii, asadar ar fi bine sa te astepti la o oarecare investitie.

 

Avantaje:

Este un produs ce apartine unui brand de incredere, realizat pe baza de petrol.

Face parte din categoria aditivilor pentru benzina anticorozivi.

Se prezinta intr-un flacon de 354ml.

Il poti folosi in conditii de maxima siguranta in cazul motoarelor pe benzina, propan sau gaz natural.

 

Dezavantaje:

Presupune niste costuri de achizitie ridicate.

button 2

 

 

 

 

Liqui Moly Benzin

 

4-liqui-moly-benzinDaca iti doresti un produs fabricat de un brand cunoscut, acest aditiv pentru benzina Liqui Moly la un pret bun s-ar putea potrivi cerintelor tale. Proprietatile sale ii asigura o vasta utilitate, putand fi folosit pentru: prevenirea inghetarii carburatorului, evitarea oxidarii si a imbatranirii componentelor motorului, optimizarea consumului si reducerea emisiilor de gaze.

Este un aditiv sub forma lichida, fara cenusa, beneficiind de o compatibilitate buna (orice motor cu benzina in 4, respectiv 2 timpi). Se utilizeaza simplu, prin adaugarea sa in combustibil intr-o proportie de 1 la 1000. Cu alte cuvinte pentru un litru de carburant este necesar un mililitru de aditiv.

Acest lucru il face sa fie un produs extrem de economic, deoarece ai posibilitatea de a trata circa 300l de benzina. Pe langa aceste aspecte, merita amintit ca punctul de curgere este la -30°C, iar cel de inflamare la 63°C. Se vinde la un pret de chilipir.

 

Avantaje:

Poate fi utilizat pentru o cantitate uriasa de benzina.

Se potriveste oricarui motor pe benzinta in 4 sau in 2 timpi.

Este ideal atat pentru a mari durata de viata a motorului, cat si pentru a reduce consumul.

Costurile de achizitie il fac accesibil oricarui doritor.

 

Dezavantaje:

Nu este un produs care sa ajute la marirea cifrei octanice.

button 1

 

 

 

 

STP petrol treatment

 

5-stp-petrol-treatmentO optiune, de asemenea, inteleapta o reprezinta produsul brandului STP. Este un aditiv pentru benzina pentru curatarea injectoarelor, a supapelor si a carburatoarelor, ceea ce asigura un randament optim motorului. Ba mai mult, se remarca si prin faptul ca reduce consumul de benzina si emisia prin exploatare.

Se utilizeaza apeland la o metoda simpla: continutul unui flacon se adauga direct in rezervorul plin, un flacon de 200ml putand trata aproximativ 50 – 60l. Se recomanda utilizarea unui astfel de aditiv la fiecare 1500 km parcursi cu masina, astfel incat durata de viata a motorului tau sa fie prelungita semnificativ.

Totusi, trebuie sa fii atent atunci cand folosesti produsul, intrucat este posibil sa provoace afectiuni ale plamanilor in caz de inghitire. De asemenea, daca te expui in mod repetat, se poate ca pielea sa ti se usuce sau chiar exfolieze. In ceea ce priveste mediul inconjurator, este daunator organismelor acvatice. Pretul este convenabil.

 

Avantaje:

Se infatiseaza potentialilor cumparatori drept un aditiv ideal pentru curatarea componentelor motorului.

Poate fi utilizat pentru un volum mare de benzina.

Beneficiaza de un pret extrem de scazut.

Reduce consumul si emisia de noxe.

 

Dezavantaje:

Necesita atentie pe durata folosirii, din cauza ca este un produs care poate dauna (omului si mediului).

button 1

 

 

 

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...