Cea mai buna masina de curatat cu presiune auto

Am modificat articolul ultima data pe: 31.03.20

 

Cum aleg cele mai bune masini de curatat cu presiune auto

 

Ghidul cumparatorului

Un curatitor sub presiune este un accesoriu de gospodarie folosit pentru indepartarea murdariei si functioneaza pentru o multitudine de suprafete. Fie ca este vorba de pereti, pavaje, scari, garduri de metal sau lemn sau chiar autoturismul personal, aparatul de curatat cu presiune va deveni in timp o piesa foarte utila. Una din intrebarile des intalnite in randul noilor utilizatori ai acestui aparat este legata de consumul de apa. Ca o idee generala, putem spune ca, un curatitor cu presiune consuma de doua ori mai putina apa, daca ar fi sa il compari cu robinetul exterior al casei. In plus, avantajul de a curatat tot de la distanta, cu simpla putere a apei, inseamna ca nu va mai trebui sa speli tot cu mainile. In acest fel economisesti timp si energie. Dar ca sa gasesti cel mai bun curatitor cu presiune auto, trebuie sa mai iei in considerare cateva detalii generale despre acest produs:

A. Aparat de curatat cu presiune de la Black & Decker

 

Presiunea: nu toate curatitoarele cu presiune se potrivesc pentru curatarea masinii. Cum valoarea presiunii apei in aceste aparate de spalat este cuprinsa intre 70 si peste 250 bari, unele curatitoare pot fi nepotrivite pentru unele suprafete. Din acest punct de vedere, aparatele de spalat sub presiune ar putea fi impartite in 3 categorii, pentru o mai buna intelegere: casnice (comerciale), semi-profesionale si profesionale.  Aparatele casnice pot genera o presiune a apei de pana la 140 bar. Aceste aparate sunt recomandate pentru indepartarea murdariei de pe suprafetele mai sensibile, sau mai simple, cele acoperite de vopsea lucioasa, sau realizate din materiale mai putin rezistente, precum piese de mobilier interior din lemn plastic sau cu elemente din sticla. Curatitoarele semi-profesionale au o presiune cuprinsa intre 140 si pana la 300 bari si sunt recomandate pentru: trotuar, podeaua garajului si a holurilor des utilizate, garduri de gradina, mobilier de terasa, scari, accesorii si utilaje agricole si autoturisme. Aparatele profesionale de curatat genereaza o presiune a apei de pana la 350 de bari si sunt recomandate pentru curatirea completa a gospodariei, dar si pentru uz industrial. Un detaliu ce trebuie neaparat luat in considerare este ca, uneori aceste aparate sunt folosite si pentru indepartarea vopselei. Forta apei poate fi atat de mare incat este eficienta si pentru acest mod de curatire. Din aceasta cauza, pentru curatarea masinii personale, trebuie evitate curatitoarele profesionale si cele semi-profesionale cu o presiune mai mare de 200 bar.

 

Design: din motive practice, greutatea si prezenta rotilor pentru transport trebuie luate in vedere. Unele aparate pot fi destul de grele, iar daca gradina ta sau garajul prezinta multe scari, poate ar trebui sa te orientezi spre un aparat mai usor. Din acest punct de vedere, in cazul unor curatitoare, devine aproape obligatoriu sa aiba incluse in design si doua roti ce ajuta la deplasarea aparatului dintr-un punct in altul.

 

Accesorii: pe langa accesorii de spalare precum pistolul de spalat, lancea sau peria, curatitoarele sub presiune mai pot incorpora si un rezervor de detergent. Cu ajutorul sau, te apropii tot mai mult de un spalat exterior profesional al autoturismului.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Green Field LT-18MA

 

1.Green Field LT-18MAModelul LT 18MA Green Field este un curatitor cu presiune ce utilizeaza apa rece si este actionat de un motor electric. Pompa liniara, cu trei pistoane din ceramica din interior, va garanta buna functionare a produsului, la fiecare utilizare.

Motorul genereaza o putere de 3.000W, iar presiunea maxima a apei este de 120 bar. Dar in designul aparatului este inclus si un buton de reglare a presiunii apei. Scazand forta cu care apa iese din curatitor, poti spala si suprafetele mai sensibile ca structura sau realizate din materiale mai putin rezistente (plastic, lemn subtire, sau piese ce contin elemente din sticla sau panza). Pe timpul utilizarii, debitul de apa al curatitorului este de 840 de litri pe ora, dar aceasta se poate si ea modifica in functie de presiunea selectata.

Ca si accesorii, pe langa piesa principala de curatat, setul include si un rezervor pentru detergent. Aparatul are o greutate totala de 49 de kilograme, dar pentru a usura transportul de la un punct la altul de lucru, producatorii au inclus in design doua roti si un maner. Lungimea furtunului de 8 metri si cea a cablului de 5 metri, garanteaza o raza de actiune de pana la 13 metri, dintr-un singur punct de alimentare.

 

button 2

 

 

 

 

Michelin MPX130B

 

2.Michelin MPX130BMichelin MPX130B este un curatitor sub presiune creat cu caracteristici speciale pentru curatirea automobilului personal. Motorul genereaza o putere de 1700W si o presiune maxima a apei de 130 bar. Poate fi utilizata si pentru curatirea aleilor, peretilor exteriori, pardoselilor si chiar utilajelor agricole sau accesoriilor de gradina. Din punct de vedere al debitului de apa, curatitorul consuma 370 de litri pe ora.

Pe langa piesa principala ce incorporeaza motorul, setul Michelin MPX130B include si un tambur de mici dimensiuni pentru depozitarea si utilizarea sigura a furtunului. Daca iei in considerare si accesoriile, poti spune ca acest produs este unul dintre cele mai bune aparate de curatat cu presiune, pentru autoturism. Setul contine un pistolet, un furtun de presiune de 5 metri, o lance cu duza reglabila si extensia ei si un recipient pentru spuma de 0.4 litri.

Cu ajutorul lor, poti atinge chiar o spalare profesionala a exteriorului masinii. Cablul de alimentare de 5 metri, impreuna cu furtunul de 5 metri, asigura o raza de actiune a aparatului de pana la 10 metri.

 

button 2

 

 

 

 

Michelin Heavy Duty MPX170HDC

 

3.Michelin MPX170HDCMichelin MPX170HDC este un curatitor cu presiune semi-profesional, ce utilizeaza apa rece si este actionat de un motor electric trifazat. Motorul de 5000W genereaza o presiune maxima a apei de 170 de bar. Din acest punct de vedere, aparatul poate fi utilizat pentru curatirea utilajelor si accesoriilor agricole, podelelor, gardurilor din lemn sau metal sau pavajelor de gradina.

Dar regulatorul de presiune permite scaderea fortei apei, iar aparatul poate fi folosit si pentru a spala automobilul personal, fara a exista grija ca vopseaua poate fi afectata. In designul aparatului este inclus si un manometru cu glicerina, pentru vizualizarea presiunii.

Pe langa faptul ca functioneaza si in regim profesional, curatitorul include si o serie de accesorii foarte utile pentru spalarea autoturismului: un pistolet cu sistem de blocare, o lance cu conectare rapida, un sed de duze de mare presiune si un furtun de 10 metri. Greutatea mare a curatitorului, de 37 de kilograme , a necesitat includerea in design si a unui suport pentru transport. Astfel, Michelin MPX170HDC este amplasat pe un cadru ce include doua roti mari si un maner usor de manevrat.

 

button 2

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status