Cele mai bune redresoare auto

Am modificat articolul ultima data pe: 16.09.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cel mai bun redresor auto – Recomandarile noastre pentru 2021

 

Daca ai sa cauti un nou redresor auto, e normal ca vrei sa te opresti la oferta cea mai performanta din punct de vedere tehnic, dar si sa o obtii cu o cheltuiala pe cat posibil de moderata. In eventualitatea in care consideri pierdere de timp sa citesti recenzii si bloguri, specialistii nostri doresc sa te ajute sa nu faci o alegere pripita, pe care s-ar putea s-o regreti ulterior, si-ti explica din start care sunt cele 2 modele de frunte din topul nostru. Primul il constituie Proweld DFC 650 A, un redresor si incarcator auto de mare putere, destinat lucrarilor profesionale, deci adecvat acolo unde solicitarile sunt frecvente. Cateva capabilitati demonstreaza de ce merita apreciat: incarca baterii auto pentru vehicule mari, si la 24V, si la 12V(autoturisme); ofera curent de pornire ridicat, laolalta cu valori bune de incarcare, care permit pornirea rapida a masinilor tip turism; include functii fiabile si nu este lipsit de vreo optiune utila, cum e si ampermetrul. In cele din urma, desi destul de greoi, se poate muta din loc in loc datorita rotilor integrate. Soferii care-si doresc ceva pentru baterii auto de 12V si pentru utilizare la domiciliu pot alege produsul din plan secund: CTEK MXS 7.0.

 

 

2

Comentariile
vizitatorilor

12

Produse
analizate

17

Ore
investite

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Proweld DFC 650 A
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Poate fi folosit pentru incarcarea acumulatorilor de plumb cu tensiuni de 12/24 V, garantand pornirea fara probleme a motoarelor auto pe benzina si diesel chiar daca, in cazul celor din urma, bateria si electromotorul sunt mai solicitate. Asigura, asadar, o pornire usoara autovehiculelor indiferent de ce propulsoare au in dotare.

Este un model destul de greu, cantarind 26 de kg, asa ca nu te poate ajuta daca ai probleme cu masina in timpul deplasarilor.

Redresorul este apreciat nu doar multumita faptului ca este compatibil cu mai multe tipuri de motor, ci si pentru ca asigura o incarcare rapida.

A 2-A OPTIUNE!

CTEK MXS 7.0
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un produs care poate fi utilizat pentru baterii de 14 - 150 Ah, furnizand un amperaj de 7 A, la 12 V, destul de durabil, fiind protejat impotriva actiunii unor factori externi, precum apa si praful, dar avand si protectie fata de polaritatea inversa sau scurtcircuit.

Valoarea de 7A poate face ca timpul de incarcare sa fie destul de lung, in functie si de tipul de acumulator.

Este un produs de calitate, cu performante medii, cu sisteme de siguranta multiple, care te va ajuta sa pleci linistit cu masina la drum lung, dar te va ajuta si atunci cand vei avea probleme cu un motor de barca sau rulota

A 3-a Optiune!

CTEK MXS 5.0 Test & Charge
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un redresor potrivit atat pentru cine detine un autoturism cu acumulator pe 12 V, cat si pentru cei care au o motocicleta sau o barca. Poate genera 5A si il vei putea utiliza pentru baterii de pana in 120 Ah (incarcare) sau 160 Ah (intretinere). In acelasi timp iti ofera si posibilitatea de a evalua starea alternatorului.

Incarcarea poate dura ceva timp din cauza faptului ca dispozitivul produce un amperaj mic.

Daca ai nevoie de un redresor pentru intretinerea bateriei la masina sau pentru utilizarea pentru alte tipuri de acumulatori, acesta este un produs potrivit. Totusi, amperajul mic s-ar putea sa fie insuficient pentru unele tipuri de motoare sau sa necesite un timp mare de incarcare.

 

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Proweld DFC 650 A

 

Nu e deloc usor sa gasesti cel mai bun redresor auto, insa Proweld DFC 650 A s-ar putea sa fie exact ceea ce cauti, daca detii o camioneta sau un tractor si iti doresti ca vehiculul sa demareze rapid. Purternic si robust, este ideal pentru incarcarea acumulatorilor de capacitate mare, intrucat valoarea specificata in acest sens este de 100 de A.

Mai mult decat atat, curentul de pornire este suficient de generos (480 A), ceea ce inseamna ca, indiferent daca autoturismul functioneaza cu ajutorul unui motor pe benzina sau diesel, riscul ca aceasta sa nu porneasca este redus la minim.

Dincolo de aceste aspecte, produsul se bucura de o larga apreciere din partea consumatorilor si multumita faptului ca beneficiaza de protectie la polarizare inversa si la suprasarcina, aspecte care nu permit acumulatorului sa se arda. Redresorul are o dimensiune (440 x 330 x 620 mm) si o greutate mare (26 kg), dar beneficiaza de 2 roti pentru transport.

 

Avantaje:

Kitul include clestii pentru borne si cablurile necesare la conectarea corecta.

Este compatibil cu ambele tipuri de baterii, 12 V si 24 de V.

Beneficiaza de protectie la suprasarcina si inversarea polaritatii.

Garanteaza incarcare rapida fara a deteriora acumulatorul, aceasta fiind controlata de microprocesor.

 

Dezavantaje:

Nu-l poti lua cu tine cand pleci la drum lung, intrucat cantareste 26 de kg.

 

 

 

 

CTEK MXS 7.0 

 

Nu e usor sa alegi cel mai bun redresor auto din oferta disponibila pe piata; noi iti propunem un produs cu un excelent raport intre pret si calitate: CTEK MXS 7.0. Este vorba despre un produs automat, echipat cu microprocesor, care poate fi folosit pentru baterii auto, moto si stationare. Il poti folosi in conditii perfecte si pentru rulote sau barci.

Printre functiile produsului o enumeram pe cea de diagnosticare a acumulatorilor si de reconditionare a acumulatorilor cu electrolit stratificat, complet descarcati. De asemenea, este echipat cu un program de incarcare special pentru gerurile hibernale si un altul pentru incarcarea acumulatorilor AGM cu solicitare ridicata.

Incarcarea si intretinerea sunt complet automatizate si se efectueaza in 8 pasi succesivi, care au darul de a prelungi durata de viata a acumulatorului. Poate furniza 7A pentru acumulatorii de 12V intre 14 si 150 Ah si e incadrat in categoria IP65 ca protectie la praf si apa, la care adaugam protectia la polaritate inversa si la scurtcircuit. Garantia de 5 ani spune multe despre durabilitatea piesei.

 

Avantaje:

Redresor auto cu microprocesor, adecvat pentru acumulatori de masina, rulota, motorhome sau barca.

Functie de diagnosticare si reconditionare a acumulatorilor.

Incarcare si intretinere efectuata in 8 pasi succesivi.

Garantie de 5 ani oferita de producator.

 

Dezavantaje:

Piesa profesionala, care implica o investitie destul de consistenta.

 

 

 

 

CTEK MXS 5.0 Test & Charge 

 

Este un redresor practic si accesibil ca pret, care poate incarca baterii de 1.2 Ah si pana la 120 Ah sau poate fi folosit pentru intretinerea unor acumulatori de maxim 160 Ah (de 12 V). Este capabil sa furnizeze un curent maxim de 5 A, ceea ce inseamna ca poate necesita cateva ore bune pentru o incarcare completa, in functie si de tipul de baterie.

Totusi, partea buna este ca poate sesiza singur cand trebuie sa se decupleze si are un program de functionare in 8 pasi care, folosit in mod regulat, actioneaza pentru a lungi durata de viata a acumulatorului.

De asemenea, ai la dispozitie patru moduri de incarcare, in functie de temperatura de afara (pentru timp geros) sau de tipul de motor (auto, moto), dar si unul pentru reconditionare. Este capabil sa monitorizeze tensiunea automat si are protectie pentru polaritate inversa, iar pentru a observa desfasurarea procesului si informatiile privind diagnoza alternatorului, este prevazut cu un display.

 

Avantaje:

Are protectie pentru polaritate inversa.

Este echipat cu un display pe care vei putea informatii referitoare la desfasurarea procesului de incarcare.

Se decupleaza singur atunci cand bateria este incarcata.

Permite efectuarea unui diagnostic pentru alternator.

Este usor, cantarind doar 0.6 kg.

 

Dezavantaje:

Poate fi folosit doar pentru acumulatori pe 12 V.

 

 

 

 

ProWeld DFC-30 

 

Daca esti in cautarea unui produs de uz casnic, cu ajutorul caruia sa fii mereu pregatit pe timp de iarna, de exemplu, iti propunem modelul ProWeld DFC-30. Piesa este una de incredere, pe care te poti baza pentru indeplinirea functiei de baza: incarcarea acumulatorului auto.

Tensiunea de alimentare cu curent monofazat de 230V furnizeaza curent de incarcare eficient. Tensiunea de incarcare furnizata poate fi de 12 sau 24 V astfel ca produsul este adecvat atat pentru acumulatorii autoturismelor, cat si pentru cele ale microbuzelor sau camioanelor. Puterea de 700W si amperajul de 15 / 20 A la incarcare completeaza lista caracteristicilor tehnice ale piesei.

Ca avantaje suplimentare mentionam dimensiunile si greutatea reduse: 260 x 170 x 190 mm si doar putin peste 5 kg. Carcasa metalica din tabla groasa sporeste durabilitatea piesei, in timp ce siguranta termofuzibila, inserata in bobinajul primar, reprezinta un element de siguranta in plus.

 

Avantaje:

Redresor auto simplu, pentru indeplinirea functiei de baza.

Echipata cu ampermetru pentru un plus de eficienta.

Dimensiuni si greutate reduse, pentru o manevrare facila.

Elemente de siguranta incorporate.

 

Dezavantaje:

Nu asigura monitorizare a procesului de incarcare.

 

 

 

 

Automax 12V 6A 

 

Daca iti doreai un produs care sa ofere un raport calitate-pret foarte avantajos si care sa te scape de grija unei masini cu bateria descarcata, afla ca l-ai gasit. Este un redresor simplu si compact, usor de conectat, care reuseste sa incarce o baterie de 60 Ah in aproximativ 4-6 ore (conform utilizatorilor).

Poate produce un maxim de 6 A si este destinat utilizarii pentru acumulatori de 12 V, de 20-90 Ah, fiind deci potrivit pentru autoturisme, camioane sau dubite. Are un indicator cu ac ce iti ofera informatii cu privire la gradul de incarcare al bateriei, dar care totusi nu este mereu foarte exact. Include un adaptor pentru conectarea la prize de 230 V.

Acest redresor auto din eMag este echipat cu ampermetru, protectie pentru polarizare inversa, dar si pentru scurtcircuit. Greutatea este neglijabila, de doar 1.57 kg si nu te va incomoda cu nimic in timpul folosirii. In partea frontala vei gasi un buton pentru pornit-oprit, sistemul de functionare fiind foarte simplu, dar eficient.

 

Avantaje:

Este un dispozitiv compact si usor (1.57 kg), fiind comod de utilizat.

Poate produce un maxim de 6 A, suficient pentru a incarca in decurs de cateva ore un acumulator obisnuit pe 12 V.

Are adaptor pentru conectarea la prize de curent electric de 230 V.

Are un cost de achizitie redus.

 

Dezavantaje:

Nu poate fi folosit decat pentru baterii pe 12 V.

 

 

 

 

 

3.RoGroup EL1005

Pentru baterii de maxim 60Ah recomandam cumpararea acestui mini-redresor comercializat la un pret de-a dreptul surprinzator. Modelul a fost conceput pentru acumulatori de 12V, iar ca tipologie pentru cei din clasa plumb-acid. Dispozitivul este compact, economic, confectionat cu o structura realizata din plastic electroizolant si se va alimenta conventional la 230V 50Hz.

La incarcare baterie acest redresor auto va absorbi numai 64W, o putere limitata care inseamna economie energetica. De ce setam ca prag superior valoarea de 60Ah? – Pentru ca cea a curentului de incarcare este de 4A, iar asta la limita maxima, in timp ce cifra nominala este de 2.8A. Chiar daca dureaza mai mult pana sa iti incarce bateria masinii, asta n-o sa te afecteze prea mult ca investitie, caci daca se uzeaza prematur, ai la dispozitie o garantie valabila 2 ani.

Aparatul este echipat cu manometru si cu toate cele de trebuinta pentru conectare corecta, inclusiv un adaptor AC 230V. Intreg dispozitivul este imbunatatit cu izolatie, protejat la supra-sarcina si la supra-incalzire. O functie cu led in panoul central iti arata cand procesul de incarcare s-a incheiat. Poti sa transporti cu usurinta redresorul, caci e mic, 4 x 8 x 14,5cm, accesorizat cu maner si cantareste 1.3Kg.

 

Avantaje:

Se situeaza printre cele mai ieftine mini-redresoare auto de pe piata.

Este fiabil, izolat corespunzator si echipat cu functii de protectie.

Are in dotare clesti si adaptor, fiind gata de utilizare.

Foarte facil transportabil, ocupa putin spatiu si cantareste numai 1.3Kg.

 

Dezavantaje:

Incarca lent bateria, intrucat are curent de numai 2.8 – 4A.

 

 

 

 

Telwin Leader 400 Start

 

5.TElwin Leader 400 Start

De la brandul Telwin provine acest redresor de mare capacitate, care ofera un set de performante greu de egalat. In primul rand, amintim ca este compatibil cu baterii de 12- 24V si care pot avea capacitati de pana la 200Ah. Din moment ce curentul de incarcare atinge valori de 45A, nu numai ca redresarea bateriei se face foarte rapid, ci exista si posibilitatea pornirii directe a motorului, fara nici o alta incarcare prealabila.

Il poti utiliza sa alimentezi cu energie deopotriva autoturisme si SUV-uri sau, de ce nu, chiar camionete. Daca ai un motor insotit de o baterie de 60Ah, pornirea se va face instant. La valori mai mari, pana la 100Ah, ai nevoie de o scurta perioada de pre-incarcare, de numai 5 – 10 minute. In rest, in jur de 8 – 10 ore vor fi maximele de timp consumat pentru o incarcare conventionala la baterii cu capacitati mai mari.

Modelul este prevazut cu adaptor pentru 230V si se livreaza cu tot cu un cablu de alimentare de 2m; structura este solida, determinata de o carcasa bine izolata. Kitul incorporeaza clestii bornelor si restul functiilor includ protectii corespunzatoare si ampermetru. Este destul de voluminos, cantarind relativ mult, 10.7Kg, insa include un maner pentru transport.

 

Avantaje:

Este foarte performant, permitand start direct al unui motor cu acumulator de 60Ah.

Prezinta compatibilitate extinsa, cu 12 – 24V(la baterii).

E capabil sa incarce rapid si eficient piese cu pana la 200Ah capacitate, avand 45A curent de energizare.

Include multiple functii folositoare: ampermetru, start rapid, pre-incarcare etc.

 

Dezavantaje:

Ca orice robot incarcator ultra-performant, si acesta prespune o investitie mai extinsa.

 

 

 

Cum alegi un redresor auto bun

 

Ghidul cumparatorului

Cand esti sofer intr-o tara in care temperaturile iarna pot sa scada chiar si la -20 de grade Celsius, trebuie sa fii pregatit pentru orice. Asta inseamna ca bateria masinii tale, fie ea veche sau noua, de buna calitate sau de proasta calitate, se poate descarca, iar intr-o dimineata cand vrei sa pleci in oras si invarti cheia in contact, indicatorul de bord s-ar putea sa iti faca cea mai neplacuta surpriza. Tocmai pentru a evita aceste situatii, orice automobilist devotat trebuie sa aiba la dispozitie un redresor auto din Lidl sau un magazin online. Acest dispozitiv te ajuta sa incarci acumulatorul descarcat dintr-o sursa externa, atunci cand cea interna masinii da rateuri. Poti avea nevoie de un redresor de baterie auto nu numai din cauza frigului, ci si cand masori tensiunea si vezi ca atinge o valoare inferioara celei de 12V, insemnand clar ca piesa este descarcata.

Daca te intereseaza oferta la aceste aparate minune si doresti sa determini unde gasesc redresoare auto la un pret bun ceilalti soferi, iti aratam un set de criterii ce iti permit sa alegi cea mai convenabila versiune pentru tine, chiar daca nu esti un as al mecanicii.

Cel mai bun redresor auto

Compatibilitatea cu acumulatorul: Fiecare baterie auto este o rezerva de energie cu caracteristici diverse, putand avea tensiune diferita, de 12V sau de 24V. Bineinteles, consecintele alegerii unui redresor mai performant decat ti-o cere instalatia electrica a masinii nu se rasfrang negativ asupra posibilitatilor de incarcare, ci mai cu seama asupra pretului de achizitionare. Daca detii un autoturism, in principiu iti trebuie un redresor auto 12V la un pret bun si nimic mai mult; acesta nu te va costa excesiv si isi va face treaba la nivel adecvat de performanta. In momentul in care autovehiculul detinut e un SUV sau o camioneta, acumulatorul este de 24V si ai nevoie de un incarcator pe masura.

Avantajul mare al celor mai noi piese din comert este faptul ca au dubla utilitate, putand incarca baterii de ambele feluri, un singur buton schimband modul de alimentare in functie de tensiunea pe care o doresti. Totusi, daca te uiti la pret, o sa vezi ca un redresor auto din Kaufland pentru acumulatori de 12V poate fi vandut si de 4 ori mai ieftin decat unul cu dubla compatibilitate.

 

Portabilitatea: rezulta din dimensiuni, greutate si design. Daca simti ca masina ta iti poate face probleme cand pleci la drum mai lung, n-ar strica sa ai cu tine redresorul. Acesta te poate ajuta sa dai un boost de energie circuitului electric, reusind sa pornesti masina cand acumulatorul esueaza sau cand se descarca spontan. Asadar, cu cat mai mic, cu atat mai bine.

In schimb, daca preferi sa depozitezi produsul in garaj, unde il vei si folosi, cel mai probabil, atunci nu prea te va interesa nici cat loc ocupa, nici daca e mai greu de 3 – 4Kg. Totusi, doua aspecte merita o verificare prealabila; pentru piesele portabile (precum un redresor auto Ultimate Speed) trebuie sa ai la dispozitie un maner, care sa iti permita transportul fara risc de accidente sau de scapare de la inaltime, in timp ce pentru cele mai voluminoase, niste mici roti de transport sunt foarte utile.

 

Amperii de incarcare:  pot avea valori mici, medii si mari. Acestia te intereseaza in mod expres pentru cel mai bun redresor auto, intrucat capacitatea unui acumulator reflecta ce cantitate de sarcina electrica este inmagazinata in bateria respectiva. Stii deja ca aceasta se masoara in amperi-ora(Ah) si poate fi de 56Ah, 60Ah, 70Ah, 74Ah etc. Pentru incarcare vei vedea mentionate valori cuprinse intre 2 si 45A; cu cat e mai mare aceasta valoare, cu atat mai rapid va putea fi incarcat acumulatorul de la redresor.

Noi recomandam cu precadere valori medii, de 10 – 12A, cu ajutorul carora un robot de incarcare finalizeaza sarcinile in maxim 8 ore pentru un autoturism conventional. Daca nu prea vrei sa faci cheltuieli mari, un model cu 4 – 6A este suficient, insa nu uita ca, in general, si curentul de incarcare trebuie sa aiba minim 10% din capacitatea bateriei( 6A la 60Ah), iar o schema redresor auto pentru incarcare conventionala arata ca la o valoare de 5A, o baterie de 60Ah se incarca in aproximativ 17 ore, in timp ce la 12A, deja perioada este injumatatita. In plus, modelele cu peste 10A la incarcare se uzeaza mult mai greu decat cele cu putini amperi oferiti, intrucat sunt puse in functiune pentru perioade mai scurte de timp, deci au durabilitate mai mare, meritand chiar si o investitie substantiala.

 

 

Puterea absorbita si amperajul: iti arata cat consuma un redresor la o folosire si ce curent de start iti poate oferi(pentru situatiile cand vrei sa pornesti masina cu bateria descarcata). Numeroase pareri despre cele mai bune redresoare auto spun ca nu conteaza atat de mult cati watti sunt absorbiti la o ora de functionare si uneori nici puterea absorbita la start, atata timp cat modelul de redresor auto Hornbach sau de alt fel este asigurat la scurtcircuit.

Mai important e sa cunosti valoarea curentului de pornire oferit, care se masoara tot in amperi si iti prezinta clar daca robotul  de pornire auto ales iti va porni motorul fara incarcare prealabila a bateriei. Se considera ca 300A sunt suficienti pentru a da boost-ul necesar tuturor motoarelor cu 4 sau 6 cilindri. Din moment ce nu intotdeauna e nevoie sa iti cheltui banii pe un astfel de produs, poti alege un redresor auto din Altex cu valori mai restranse, de 150 – 180A, care va porni direct un motor alimentat cu un acumulator de 60Ah sau cu pre-incarcare de 10 minute, unul cu 100Ah.

 

Functiile si siguranta: conform asteptarilor utilizatorilor, cele mai notabile optiuni necesare pentru un redresor baterie auto ieftin si bun sunt: ampermetru, protectie la polarizarea inversa si protectie la suprasarcina. Pe langa acestea, la un redresor auto profesional mai pot fi prezente cateva foarte utile, insa nu obligatorii: incarcare conventionala, incarcare rapida si start direct, toate trei separate ca proces, optiune suplimentara de compresor(permite umflarea automata a anvelopelor), temporizator(util in incarcarea rapida) si oprire automata, dupa atingerea nivelului de incarcare dorit.

Dintre cele de baza, prima iti arata nivelul de incarcare al bateriei, permitandu-ti sa apreciezi cat  timp mai dureaza pana la finalizarea sarcinii, a doua protejeaza acumulatorul in cazul in care conectezi gresit clestii la bornele plus/minus, iar a treia este o masura de siguranta care evita deterioararea la fluctuatii de tensiune.

 

Accesorii: Pentru orice piese comercializate ca fiind cele mai bune redresoare auto e bine sa beneficiezi de: doi clesti speciali pentru borne, izolati corect, cablurile corespunzatoare acestora si cablul de alimentare al redresorului. Daca modelul ales va fi utilizat pentru pornirea rapida a camioanelor, camionetelor si tractoarelor, adica are niste capacitati avansate si un volum pe masura, e important sa fie echipat cu maner pentru tractare si roti care-i faciliteaza transportul. Adaptorul de incarcare pentru 230V AC este de asemenea un accesoriu important pentru un redresor auto din Dedeman si alte shop-uri.

 

 

Producatorul: Indiferent ca iti trebuie un redresor pentru 12V sau pentru 24V, noi te sfatuim sa cumperi de la companii consacrate: Telwin, Stanley, Black&Decker etc. Printre modelele mai convenabile drept cost de achizitie putem mentiona variantele furnizate de Einhell, insa daca ai ca principala preocupare o investitie scazuta, nu gasesti intotdeauna chiar cele mai mari performante dispozitive. E bine sa analizezi mai intai capabilitatile unui redresor auto din Leroy Merlin, urmand ca ulterior sa iti confirmi alegerea consultand mai multe opinii despre compania producatoare.

In urma considerarii acestor aspecte, te vei descurca sa alegi o piesa adecvata, in functie de capabilitati si de caracteristicile acumulatorului de masina detinut. Cand te intereseaza sa stii si tu unde gasesc redresoare auto la preturi bune alti dintre soferii bine informati, te sfatuim sa comanzi respectivul produs online.

Pe langa ca scutesti mult din timp, putandu-te familiariza direct pe Internet cu performantele dispozitivului, acesta iti mai si este livrat prompt si direct acasa. Ca sa iti dovedim ca ai destule modele de redresoare auto, ieftine si bune, dintre care poti alege, am ordonat un scurt clasament cu achizitii foarte populare, pe care ti le descriem succint.

 

 

Lasa un comentariu

2 COMMENTS

Lucian

June 25, 2019 at 6:25 am

Bun articolul, insa as avea cateva observatii:
1. incarcarea rapida (la curent mai mare de 10% din capacitatea bateriei) nu ii face bine, o incarcare trebuie sa dureze minim 12 ore si ar trebui sa se faca in 3 pasi: incarcare la curent constant, incarcare la tensiune constanta, incarcare la tensiune scazuta, vezi articolul https://batteryuniversity.com/index.php/learn/article/charging_the_lead_acid_battery. Deci cele mai bune incarcatoare sunt cele cu microprocesor, altfel incarcare la curent de 10% din capacitatea bateriei, de exemplu la 60Ah curent de 6A, 12-16 ore.
2. Nu ai voie sa te curentezi la bornele de 14V sau 27V cat este tensiunea de incarcare, doar daca incarcatoarele sunt pocnitori foarte ieftine, in comutatie fara separare galvanica.

Raspuns
Team Clovis.ro

June 25, 2019 at 7:17 am

Buna, Lucian,

Multumim mult pentru feedback si pentru informatiile oferite, carte vor fi foarte utile inclusiv pentru ceilalti cititori!

Cele bune,

Echipa Clovis.ro

Raspuns
DMCA.com Protection Status