Cele mai bune module de inchidere centralizata

Am modificat articolul ultima data pe: 26.10.20

 

Cum alegi un modul de inchidere centralizata bun

 

Ghidul cumparatorului

Proprietarii de autoturisme vor fi intotdeauna de acord cu alegerea celor mai eficiente metode de securizare a masinii, drept pentru care, vor cauta sa achizitioneze sisteme de alarma cat mai sigure. Nu intotdeauna e usor sa calibrezi corect o alarma auto, astfel incat sa nu se declanseze la diverse socuri detectate, care nu inseamna neaparat ca autovehicolul este in pericol.

Din acest motiv si pentru a evita respectivele probleme au aparut cele mai bune module de inchidere centralizata. Masinile noi sunt echipate din fabrica, insa daca ti se defecteaza sistemul vechi, e necesar sa efectuezi unele reparatii sau sa cumperi spre instalare un modul nou. Va fi greu sa alegi din prima o varianta compatibila, ieftina ca pret si care sa intruneasca toate cerintele tale.

Tocmai de asta, iti aducem la cunostinta cam care sunt cele cateva criterii pentru selectie mai importante si unde gasesc module inchidere centralizata la un pret bun cumparatorii.

Cel mai bun modul inchidere centralizata

Compatibilitatea: trebuie sa fie valabila fata de sistemul de inchidere standard al usilor masinii, care se repartizeaza in: sisteme de inchidere pneumatica/mecanica si sisteme cu sigilare electrica/automata. Daca vrei sa ai certitudinea ca modulul pentru inchidere ales se va potrivi cum trebuie autoturismului, indiferent de ce masina ai, opteaza pentru unul care se poate monta si adapta indiferent ca portierele sunt actionate hidraulic sau electric.

Majoritatea celor mai performante produse includ un cablu suplimentar la montaj pentru portierele cu principiu mecanic de sigilare, astfel incat, acesta poate fi conectat corespunzator. Cablul respectiv va fi eliminat cand, dimpotriva, masina ta se inchide automat, daca utilizezi cheia doar pe portiera soferului. De evitat sunt modulele care nu specifica acesti termeni, pentru ca poti avea surprize neplacute, atunci cand incerci sa efectuezi o montare corespunzatoare.

Nu in ultimul rand, fiecare piesa de blocare pentru fiecare portiera trebuie sa fie prevazuta cu un motoras de tip actuator, care se alimenteaza la bateria masinii si actioneaza independent de inchiderea standard deja integrata vehiculului.

 

Alarma inclusa: nu face neaparat o treaba foarte buna, mai ales in orasele mari, in care ai toate sansele sa parchezi departe de casa, fiind aproape imposibil sa auzi cand se declanseaza alerta. Aproximativ toate exemplele de produse comercializate in Romania au si alarma incorporata, pe langa sistemul de blocare, insa e important ca aceasta sa poata fi utilizata preferential.

Spre exemplu, e indicat sa poti sa setezi diverse trepte de sensibilitate pentru senzorii alarmei sau sa o poti dezactivca complet, fara ca acest procedeu sa impiedice blocarea portierelor.

In caz contrar, daca alarma ta se declanseaza la o castana cazuta pe capota sau in prezenta vreunui animal, nu vei reusi decat sa iti deranjezi vecinii sau sa fii trezit din somn in mod inutil.

 

Tipologia modulului: poate fi cu cheie sau cu control electronic. Daca vrei sa optezi pentru cea mai sigura versiune, alege una cu cheie, dar care poate fi si activata prin telecomanda, de multe ori aceasta fiind atasata chiar cheii masinii.

Cand iti permiti sa investesti in tehnologie de ultima generatie, mizeaza pe versiunea electronica, aceasta fiind alternativa cea mai comoda, demonstrata si de relativ suficient de multe pareri despre cele mai bune module cu inchidere centralizata.

Iti sugeram sa cumperi una cu semnal in sens dublu, care nu transmite numai comenzi la masina, ci receptioneaza si modificarile facute direct in autoturism, ca sa nu mai fie nevoie sa verifici personal cand portierele au fost intr-adevar sigilate.

 

Functiile utile: compun ansamblul care iti ofera motivatia achizitiei si trebuie sa includa: comanda de la distanta, de preferinta de pe multiple unitati, setari simple si reglabile direct din telecomanda, sisteme suplimentare de blocaj la detectia tentativei de sabotaj.

Printre setarile ce trebuie sa fie posibile amintim: inchidere si deschidere pentru portiere, deschidere de portbagaj, activare si oprire de alarma. Optiunile suplimentare de ultima generatie includ: blocare automata de pedale la pornirea neautorizata, dezactivarea modulului de inchidere prin citire de amprenta sau functie de GPS cu detectie de pozitie a autourismului, toate foarte utile in prevenirea furtului auto, insa relativ mai costisitoare ca facilitati.

Pentru cei mai comozi dintre utilizatori, mai putem aminti optiuni ca: semnalizare luminoasa pentru gasirea facila in parcarile mari, coborare si ridicare automata a geamurilor sau rearmarea automata dupa cateva secunde de la deschidere.

 

Firma producatoare: te va interesa cand stii ca ai mai detinut un modul similar si era compatibil sau esti sfatuit, din diverse surse, sa alegi un produs de calitate. Printre cei mai apreciati furnizori, dintre ale caror oferte ai toate sansele sa alegi cel mai bun modul inchidere centralizata, mentionam PNI si Carguard.

Nici alte firme, cum sunt King Cobra, RoGroup sau KeeTec nu pot fi considerate mai prejos. Daca reusesti sa gasesti produse ieftine si care sa intruneasca toate cerintele de mai sus, nu ai nici un motiv sa nu apelezi si la firme noi in comertul din Romania, pe acest segment de piata.

Pe baza tuturor acestor indicatii iti poti defini cu argumente valide de ce este mai bun un model cu telecomanda, ce optiuni iti sunt mai utile si unde se gasesc module inchidere centralizata la preturi bune. La o analiza atenta, am descoperit ca ofertele ce pot fi comandate de pe internet sunt cu mult mai avantajoase decat pentru aceleasi produse in cadrul magazinelor de profil.

Asadar, e inspirat sa cumperi online sistemul, beneficiind de reduceri si avand posibilitatea de a avea aceeasi garantie certificata. Pentru cei ce descopera ca produsul nu corespunde cu autoturismul detinut exista si optiunea de returnare a comenzii. Pentru edificare, consulta si urmatorul clasament:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

PNI 288

 

1. PNI 288Te intereseaza o inchidere centralizata PNI ieftina si buna? – Nu ai motive sa nu verifici tot ce iti poate garanta oferta mentionata in acest exemplu. Kitul este un model tipic pentru compatibilitate optima, caci se va potrivi excelent instalat in majoritatea autoturismelor noi si vechi, indiferent de actionarea mecanismului de sigilare pentru portiera. Pretul de achizitie este unul care il face accesibil pentru multipli cumparatori.

Desi este lipsit de alarma auto, produsul este considerat foarte eficient de catre foarte multi utilizatori care l-au testat in prealabil pe propriul autovehicul. Se livreaza cu doua telecomenzi specifice care iti permit sa eviti uzura cheii de la masina si sa deschizi/inchizi autoturismul chiar si cand motorul este oprit, de la distanta.

Optiunile de baza nu ii lipsesc, caci iti ofera posibilitatea de a bloca si debloca usile de la masina, sa o gasesti intr-o parcare aglomerata de mari dimensiuni sau sa deschizi portbagajul, independent de portiere. Instructiunile si schema de montaj iti sunt oferite odata cu produsul, iar daca nu te descurci cu firele ce trebuiesc conectate, gasesti o sumedenie de demonstratii pe internet. Certificatul de conformitate garanteaza 24 de luni.

Avantaje

Manifesta un grad inalt de compatibilitate cu autoturisme.

Permite comenzi de la distanta, fara pornire a motorului.

Are functionalitate adecvata, oferind cele mai importante optiuni standard.

Costul de cumparare este unul scazut.

Dezavantaje

Nu are sistem de alarma incorporat, acesta necesitand a fi achizitionat separat.

button 2

 

 

 

 

King Cobra K172

 

2. King Cobra K172

Cei ce au probleme cu stransul fondurilor pentru o achizitie pretentioasa vor fi acaparati de acest kit de inchidere centralizata de la King Cobra, prin intermediul unui cost redus, care se situeaza printre cele mai mici de pe piata romaneasca. Sistemul nu tine cont de inchiderea standardizata a masinii, asadar adaptandu-se ireprosabil, indiferent ca tehnologia este cu inchidere pneumatica sau electrica.

Chiar si instalarea se va realiza foarte usor, caci oferta include si instructiuni de montaj cu imagini concludente. In plus, cu timpul poti sa-i atasezi un sistem de alarma, deoarece modulul incorporeaza iesire pentru aceasta functie. Livrarea se va face incluzand urmatoarele componente: o unitate centrala de control, doua telecomenzi, toate cablurile utile la montare si un LED cu functie de avertizare de stare.

Poti deschide si inchide autoturismul direct din telecomanda, dar si portbagajul, atunci cand configuratia vehiculului este de asa natura. De asemeni, iti mai sunt folositoare optiunile de: armare in mod automat, gasirea masinii in parcare, prin alerta luminoasa si ridicarea geamurilor tot in regim automat. Raza de acoperire pentru semnalul alarmei este de 100m, distanta considerata numai buna pentru intrebuintarea fiabila.

Avantaje

Se potriveste atat pentru masinile cu inchidere electrica, dar si pe cele cu inchidere pneumatica.

Are o raza de semnal de 100m.

Toate comenzile se fac de la distanta, prin telecomanda, usor si confortabil.

Oferta este una ieftina si accesibila, constituind inchidere centralizata cu telecomanda la un pret bun.

Dezavantaje

Nu include alarma, dar permite conectarea ulterioara la un astfel de sistem.

button 2

 

 

 

 

Suntop 6870445

 

3. Suntop 6870445

Daca ai la dispozitie suficiente fonduri, e indicat sa iti indrepti atentia asupra acestei oferte furnizate de Suntop. Nu este doar un simplu modul de sigilare centralizata la masina, ci poate fi intrebuintat si pentru usi, spre exemplu in cazul celei pentru garaj. Ce este de laudat la acest produs il reprezinta alarma incorporata, care iti ofera semnale acustice de intensitate mare, masurate la nivelul de 115dB.

E imbucurator faptul ca il poti monta pe orice tip de autovehicul, caci nu tine cont de sistemul de inchidere din fabrica. Pachetul promotional iti furnizeaza urmatoarele componente esentiale: unitatea principala pentru centralizarea datelor, telecomenzi(2), cabluri de conectare, instructiuni pentru instalare facila, senzor anti-soc reglabil, un buton tip valet si releu, alaturi de un bonus cu banda double face, cu adeziv pe ambele parti.

Vei avea la dispozitie cele mai notabile optiuni: deschidere automata la portiere si portbagaj, inchidere la usi, alarma inteligenta su sensibilitate reglabila, rearmare in mod auto, identificarea masinii in zone aglomerate. Mentionam si o raza de control ce se extinde la 50m, alaturi de garantia valabila 1 an.

Avantaje

Include nu numai inchidere centralizata, ci si alarma.

Poate fi montata pe masini, dar si la usi, porti etc.

Manifesta compatibilitate cu orice autovehicul(inchidere electrica sau pneumatica).

Raportul dintre investitie si calitate este unul bun.

Dezavantaje

Raza de citire a semnalului este de numai 50m.

button 2

 

 

 

 

 

4. Carguard IC001Carguard propune un sistem clasic de inchidere, oferindu-l la un pret bun pentru aproximativ orice posesor de masina. Pachetul se va monta pe masinile cu inchidere clasica, analogica, drept pentru care deschiderea se va face la cheie. Asta inseamna ca fiecare portiera va necesita montarea unei unitati proprii de sigilare, care se activeaza in momentul in care cheia este introdusa in slotul din portiera soferului, deschizand astfel intreaga masina.

Oferta iti ofera unitatea centrala, cablurile de conexiune interna si 4 motorase actuator, cu conectare la 12V. Beneficiezi de optiunile de baza, adica de inchidere si deschidere la cheie. Montarea se va face usor, pentru ca nu trebuie decat sa plasati actuatoarele si sa le conectati corect pentru a fi alimentate la bateria masinii.

Chiar daca nu include telecomanda, sistemul poate fi considerat unul fiabil si preferat de multi soferi care detin masini din generatii mai vechi. Pe langa costul scazut, ai la dispozitit si conformitate la garantie, timp de 2 ani.

[proons id=”3451″]

button 2

 

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile

 

RoGroup AA1013

 

6. RoGroup AA1013Acest modul de inchidere centralizata pentru 4 portiere se situeaza printre cele mai ieftine comercializate online in Romania. Drept compatibilitate, se potriveste in orice sistem de sigilare auto, dar in special pe cele analogice, pentru ca nu include comandarea de la distanta.

Ca sa iti dai seama mai bine cam ce presupune instalarea, putem enumera componentele ofertei, dupa cum urmeaza: unitatea de baza pentru centralizare, 4 actuatoare pentru usile masinii, cablurile conexiunii gata mufate, diverse accesorii si elemente utile in instalare, impreuna cu schema instructiunilor pentru un montaj precis.

Deschiderea si inchiderea se face la cheia masinii, caci actuatorul pentru potriera soferului include un cablu de conexie suplimentar in acest scop, care permite activarea tuturor celorlalte usi deodata si conectarea unui sistem suplimentar. In plus, daca te gandesti vreodata sa-i adaugi un sistem de alarma actionat prin telecomanda, vei putea sa il legi si pe acesta, intregind suma calitatilor modulului. Ce primesti ca garantie pentru aceastaoferta este o perioada de 12 luni.

 

Avantaje:

Este un produs vandut chiar foarte ieftin.

Inlcude actuator separat pentru fiecare portiera, maximizand siguranta.

Permite conexiunea ulterioara cu un sistem de alarma cu telecomanda.

Manifesta o compatibilitate adecvata, cu sisteme analogice, dar eventual si electrice.

 

Dezavantaje:

Deschiderea si inchiderea se fac doar la cheie.

 

 

Ampire ZV721

 

5. Ampire ZV721

Sistemul ZV721 de la Ampire este un exemplu de inchidere centralizata construita la cele mai inalte standarde ale calitatii. Modulul include o unitate pentru centralizarea comenzilor, cablurile pentru conectare si doua telecomenzi cu breloc. Se va potrivi bine in masinile cu inchidere electrica, insa poate fi modificat si pentru a se integra in unele vehicule cu sistem analogic de sigilare.

Desi nu se livreaza cu tot cu alarma, permite anexarea acesteia, in regim optional, caci are un port de conexiune integrat special in acest scop. Doua functii importante caracterizeaza sistemul: blink control si central control, ambele utile nu numai la armare cu inchidere sau deschidere, dar si ca mod de semnalizare luminoasa la efectuarea acestor comenzi.

Chiar daca nu are nevoie de o rezistenta atat de crescuta, se specifica durabilitatea componentelor si faptul ca se comporta excelent pana la temperatura de 130 de grade Celsius. In pachetul furnizat primesti si instructiunile de utilizare, care iti garanteaza montarea relativ facila. Semnalul telecomenzilor bate la o distanta de 80m, ceea ce nu poate fi considerat decat un avantaj in plus. Timp de 24 de luni beneficiezi si de garantia aferenta.

 

Avantaje:

Poate  include alarma, ca optiune suplimentara.

Faciliteaza toate comenzile de la distanta, prin intermediul celor 2 telecomenzi.

Are raza de comanda buna, pana la 80m.

Este un modul rezistent, suportand si temperaturi inalte, pana la 130 grade C.

 

Dezavantaje:

Investitia facuta va fi ceva mai extinsa.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status