Cele mai bune difuzoare auto ovale

Am modificat articolul ultima data pe: 04.08.20

 

Cum aleg cele mai bune difuzoare auto ovale

 

Ghidul cumparatorului

Nu toti soferii prefera sa asculte muzica la maxim in timp ce conduc, dar majoritatea recunosc ca este placut sa aiba posibilitatea de a audia piesele preferate cand pleaca la drum, chiar si daca melodiile sunt redate in surdina sau cu o intensitate sonora moderata. Printre cele mai importante componente ale unui sistem acustic de masina se numara si difuzoarele auto. Acestea se comercializeaza in diferite forme si marimi, insa daca vrei sa faci minimum de ajustari pentru a le monta, e util sa alegi piesele perfecti potrivite pentru autoturismul tau. In eventualitatea in care locasurile speciale de montaj nu sunt circulare, e cel mai probabil ca vei avea nevoie de boxe de forma ovala, cu doua diametre standard.

Desi mult timp controversate, sugerandu-se ca nu ar fi la fel de rigide ca modelele circulare, piesele ovale sunt in prezent la moda tocmai pentru ca se spune ca ar produce mai mult sunet dinamic decat omoloagele lor circulare de dimensiuni similare. Daca esti pregatit pentru un upgrade si ai un autovehicul ce trebuie corespunzator echipat, iata care sunt aspectele esentiale in selectie si unde gasesc difuzoare auto ovale la un pret bun restul soferilor.

A.1 Difuzoare auto ovale

Dimensiunea: Stim din start ca forma este neaparat ovala si speram ca o alegi tocmai pentru ca masina ta trebuie sa fie astfel accesorizata, insa masurile pot varia indeajuns de mult, iar pentru a afla asta, fie consulti cartea tehnica a vehiculului, fie masori pur si simplu locasurile de montaj. Exista o mare varietate: difuzoare auto ovale 4x6inch(10x15cm), de 4×10″(10×25.5cm – mai alungite), de 5×7″(12.7×17.80cm), 6×8″(15.24×20.32cm), 6×9″(15.24x23cm) si asa mai departe. Dupa ce consideri aceste doua coordonate, care sunt mereu mentionate impreuna, sfatul nostru e sa iei neaparat in calcul si adancimea de montaj, pentru a face instalarea fara nici macar cea mai mica problema.

 

Repere de functionare: Cele esentiale pentru orice ascultator sunt: puterea, numarul de canale sonore acoperite si frecventele redate.

Cand cauti puterea pieselor, trebuie sa o consideri pe cea RMS(root-mean-square), si nu pe cea PMPO(peak music power output), tocmai pentru ca primul indice reflecta valoarea reala a puterii de utilizare, iar al doilea a fost obtinut numai in urma testelor. Practic RMS iti arata cu ce putere se aud boxele la utilizare conventionala, iar PMPO iti spune ce putere maxima iti pot oferi pentru cateva fractiuni de secunda. Valori RMS de 40-100W sunt recomandate utilizatorilor conventionali. Pentru cei mai pretentiosi, care vor in primul rand volum la auditii, se pot recomanda si puteri de 100 – 200W sau mai mult.

Daca boxele ofera cel putin 3 canale, atunci sunt capabile sa redea muzica cu caracter tridimensional, imersiva. Tine cont ca, daca sistemul audio de la care pleaca semnalul sonor e configurat cu numai doua canale, degeaba ai boxe cu trei. La fel se intampla si in cazul formatului de redare; de pilda, MP3-urile sunt configurate pe 2 canale, pentru auditii stereo, si nu se vor auzi nicidecum mai bine pe niste boxe cu 3 sau chiar 4 canale.

Atat numarul canalelor, cat si marja de frecventa acoperita, iti arata daca beneficiezi de intregul spectru sonor ce poate fi perceput de om(20Hz – 20000Hz) sau s-ar putea ca piesele cumparate sa nu-ti ofere deloc sunet de bass. Frecventele joase sunt redate de boxele woofer si corespund intervalului de 20Hz – 60Hz, cu unele exceptii ce se ridica pana la 200Hz(profesionale). Daca nu identifici deloc frecvente joase in descrierea produsului, s-ar putea ca bassul nu va fi bine reprezentat. Sunetele sub 20Hz sunt imperceptibile pentru urechea umana, iar cele de 20Hz vor fi simtite ca vibratii, dar nu auzite concret.

Alte aspecte cu ar fi materialele din care sunt facute componentele, sistemul de conectare si brandul producator mai pot fi aspecte de selectie situate in plan secundar. Deoarece consideram calitatea sunetului emis pe primul plan, am si inclus in articol aceste  pareri despre cele mai bune cele mai bune difuzoare auto ovale. Ca sa gasesti niste piese de calitate, sfatul nostru e sa le identifici si sa le comanzi online.

 

Modele recomandate in 2020

 

 

JBL GTO-939

 

1.JBL GTO-939Pentru soferii care nu se vor simti multmiti decat daca achizitioneaza cele mai bune difuzoare auto ovale JBL, recomandarea noastra se indreapta catre aceasta oferta ce contine un difuzor coaxial de inalta performanta.

Atat ratingul primit din partea utilizatorilor, cat si caracteristicile tehnice ne demonstreaza ca intr-adevar avem de-a face cu o piesa de ultima generatie, ultra-performanta. Dispozitivul lucreaza cu 3 cai de transmisie, totalizand o putere maxima de 300W, pe care o distribuie pe cele trei canale in mod egal, deci cate 100W. In acest fel, sunetul redat va fi plin, puternic si foarte clar.

Ca raspuns in frecventa, valorile de 46Hz – 21kHz indica acoperirea aproape in intregime a spectrului sonor preceput de urechea umana, cu mici exceptii in registrul frecventelor joase. Totusi, vei fi mutumit sa descoperi ca ofera sunet de bass foarte bun si clar chiar si la intensitati ridicate. Dimensiunile sunt de 160 x 240mm, ceea ce inseamna ca e bine sa ai la dispozitie un locas de montare pe masura. Garantia de conformitate este de 12 luni.

 

button 2

 

 

 

 

JVC CS-J6930U

 

2.JVC CS-J6930UIata ce difuzoare auto ovale ieftine si bune iti putem recomanda ca fiind selectate din oferta JVC, pentru ca aceasta pereche de boxe iti vor oferi sunet tridimensiunal, distribuit pe 3 cai. Setul este format dintr-un difuzor de joase, pentru bass si unul pentru inalte, dimensiunile boxei mari fiind de 15 x 23cm.

Cu valori de putere nominala de 45W, oferta reuseste sa asigure intensitate sonora buna. Utilizatorul se va bucura de sunet puternic si de o sensibilitate de 92dB, care demonstreaza ca difuzoarele se aud foarte tare in interiorul autoturismului. Raspunsul in frecventa variaza in intervalul 30Hz si 22000Hz, semn ca toate tipurile de frecvente sunt folosite pentru redarea sunetului: joase, medii si inalte. Tehnologia Hybrid Surround permite impresia acustica tridimensionala, iar asta inseamna ca percepi muzica din toate directiile, fiind invaluit in aceasta.

Conform certificatului, setul se livreaza cu tot cu garantie comerciala valabila 2 ani, iar montajul se face usor, pentru ca sunt furnizate si cablurile de conectare.

 

button 2

 

 

 

 

Akai CSP-693C

 

3.Akai CSP-693CLa pretul la care poti sa cumperi aceste boxe ovale Akai, nici nu mai poti avea pretentia ca difuzoarele sa fie ultra-performante, insa, conform marturiilor uilizatorilor, acest set ofera totusi capabilitati bune in raport cu costurile scazute cu care se comercializeaza.

Oferta include un tweeter piezo si un woofer din gama Injection Cone, dezvoltand o putere RMS in jur de 30 – 40W. Aceste valori sunt bune pentru cumparatorii care au in plan sa asculte muzica in limitele unui volum normal. Semnalul acustic e distribuit pe 3 cai, iar singurul aspect ce poate fi reprosat este bassul nu foarte puternic.

Avand raspuns in frecventa de 45Hz – 20KHz, aceste dispozitive furnizeaza o gama variata de sunete, cu precadere moderate si inalte. Cu o sensibilitate de 90dB, deducem ca la o capacitate de redare de 40 – 60% din putere, difuzoarele se aud indeajuns de clar. Boxa principala masoara 352 x 153 x 281mm, fiind adecvata pentru instalare numai in masinile care accepta aceste dimensiuni. Desi nu constituie niste difuzoare high end, aceste piese Akai raman apreciate de catre cumparatorii cu buget de achizitie scazut.

 

button 2

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status