Cele mai bune difuzoare auto de 16 cm

Am modificat articolul ultima data pe: 04.04.20

 

Cum aleg cele mai bune difuzoare auto de 16 cm

 

Ghidul cumparatorului

Sistemul audio cu care masina vine din fabrica poate fi suficient, atunci cand e folosit pentru a asculta emisiuni si muzica radio, insa, in nici un caz nu va putea satisface un audiofil. Pentru ca melodiile sa se auda puternic, clar si fidel, e nevoie de un set de boxe noi, iar unele mai mari pot fi perfecte, in vehiculele unde exista destul spatiu pentru ele. In continuare, iti prezentam cateva pareri despre cele mai bune difuzoare auto, de 16 cm.

a-difuzor-auto

Inainte de a te hotari asupra unui produs din comert, trebuie sa stabilesti ce fel de sistem vrei sa instalezi in incinta masinii. In cazul in care nu esti foarte pretentios si nu doresti sa faci o investitie prea ridicata, te poti indrepta catre difuzoarele coaxiale. Acestea incorporeaza 2 sau 3 cai, putand reproduce sunetele joase, medii si inalte. Mai exact, va emite sunete de pe tot spectrul de frecvente, dintr-o singura sursa.

Pe langa asta, sunt mai usor de amplasat, lucru demn de luat in calcul, avand in vedere ca vorbim de niste boxe cu diametru de 16 cm, considerate ca fiind medii-mari. Totusi, daca vrei sa controlezi cat se poate de mult modul in care va fi transmisa muzica la boxe, iti recomandam sa optezi pentru sistemele componente. Aici vorbim de mai multe dispozitive, care vor transmite separat sunetele inalte (tweeterele) si pe cele joase (subwooferul).

Acestea au capacitatea de a crea un sunet mai plin si redat fidel, intrucat spectrul de frecvente este mai larg, iar ce e si mai important, te vei bucura de bass. Tine cont ca trebuie sa te astepti la costuri mai ridicate, iar un aspect usor descurajant apare atunci cand te gandesti la posibilitatile de amplasare. Daca tweeterele sunt destul de mici, putand avea intre 25 mm si 4 cm, un subwoofer de 16 – 16, 5 cm va ocupa destul loc.

Cumpara economic, facand achizitia de pe Internet – locul unde gasesc difuzoare auto, 16 cm, la un pret bun, cei mai multi soferi.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Focal 165 AC

 

1-focal-165-ac-16-5-cm-60-wIn cazul in care esti interesat sa investesti in niste boxe coaxiale, pe 2 cai, de 16, 5 cm, s-ar putea ca produsul Focal sa iti ofere calitatea audio pe care o cauti. Fiind un dispozitiv capabil sa transmita tot spectrul de sunete, trebuie sa stii ca nu te vei bucura de un bass extraordinar de dinamic, insa sunetul va fi mai mult decat decent.

Este, in primul rand, un dispozitiv destul de puternic, care are o putere continua de 60 W, la o impedanta de 4 ohm. Asta inseamna ca boxele nu se vor arde, nici atunci cand vei asculta muzica la un volum mai ridicat.

Mai mult decat atat, gratie raspunsului larg in frecventa, de 60 – 20000 Hz, difuzoarele vor transmite un sunet plin, imbogatit de voce clara, de frecvente joase puternice, care vor fi completate de cele inalte. De asemenea, sensibilitatea ridicata, de 91 dB, va ajuta ca transmiterea melodiei sa se faca fara distorsiuni.

 

button 1

 

 

 

 

MTX RoadThunder

 

2-mtx-2-cai-165-cm-60w-rms-240w-max-4-ohmTe intrebi, poate, care sunt cele mai bune difuzoare auto, 16 cm? Daca e sa ne luam dupa soferii care au investit in produsul MTX RoadThunder si care se declara multumiti de achizitia facuta, putem spune ca produsul de fata intrece numeroase asteptari, ceea ce ne face sa il punem in fruntea listei.

Calitatea inalta se datoreaza, in primul rand, faptului ca e vorba de un sistem de componente, alcatuit din boxa tweeter, de 25 mm, si dintr-un subwoofer cu diametrul de 165 mm. Impreuna, acestea vor transmite din aceeasi incinta toate frecventele continute de melodie, si trebuie spus ca rezultatul va fi unul plin si dinamic, datorita raspunsului lat in frecventa, de 48 Hz – 25 kHz.

Produsul impresioneaza si prin sensibilitatea mai crescuta, de 92, 5 dB, acesta fiind un bun indiciu al fidelitatii inalte. In plus, puterea continua e de 60W, iar impedant de 4 ohm, asa ca vei putea asculta muzica tare si in siguranta. Difuzorul e protejat de grile, iar acesta necesita o adancime de instalare de 6.25 cm.

 

button 1

 

 

 

 

Blaupunkt BGx 663 MKII

 

3-blaupunkt-bgx-663-mkiiBlaupunkt ofera cumparatorilor un set de difuzoare auto, 16 cm, ieftin si bun, care va fi pe placul tuturor cumparatorilor care nu sunt dispusi sa scoata prea multi bani din buzunar. Aceste difuzoare coaxiale, pe 3 cai, vor reusi sa emita un sunet bogat, mult superior fata de cel emis de boxele originale.

Trebuie specificat ca intregul dispozitiv are, de fapt, un diametru de 16, 5 cm, o greutate de 0,780 kg, si trebuie sa te asiguri ca ai destul loc in incinta masinii, pentru o adancime de 5,6 cm. Este suficient de puternic pentru a transmite clar si tare muzica, avand 50W, la o impedanta de 4 ohm.

De asemenea, in ceea ce priveste raspunsul in frecventa, trebuie spus ca acesta e destul de larg pentru a capta toate sunele grave si inalte (55 Hz – 22.000 Hz). Difuzorul va functiona in siguranta, intrucat va fi ferit de praf si accidente cauzate de miscarea masinii, multumita grilelor incluse.

 

button 1

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status